magyarfutball.hu

Kispesti AC - UTE 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.10, 21:31 (szerk.: 2022.02.11, 11:34)
    Az UTE veresége Kispesten

    KAC-UTE 2:1 (2:0)

    Csütörtökön délután a KAC sárkány-utcaí pá­lyáján találkozott az UTE az ugyancsak hatalmas formában levő KAC csapatával. Bár a bajnoki mérkőzés színhelye a fővárostól távol fekszik, s hétköznap került lejátszásra, mégis mintegy 2000 főnyi közönség rándult ki Kispestre, hogy tanuja legyen az érdekes mérkőzésnek.

    A mérkőzés valóban rászolgált a nagy érdeklődésre, mert heves iramu, s az utolsó pillanatig bizonytalan kimenetelű küzdelem látványosságá­ban részesítette a nézőket.

    A mérkőzés favoritja az UTE volt, amely a mezőnyben mindvégig döntő fölényben is volt, de a nagyszerűen működő KAC védelemmel szemben csak egy gólt tudott elérni. Ezzel szemben azon­ban két feltűnő of-side gól apott, s Schreiner biró jóvoltából el is vesztette a mérkőzést. Mint­hogy Schreiner biró ilyen formán a vereség köz­vetlen előidézőjévé vált, nem mulaszthatjuk el azalkalmat, hogy néhány kritikai megjegyzést tegyünk működésére.

    Schreiner nem tartozik legkiválóbb biráink közé, sok igyekezettel, ha nem ís ugyanannyi tudással szokta ellátni feladatát. Korrektségét egy pillana­tig sem akarjuk kétségbe vonni, de általánosan tudott dolog, hogy különös barátság és szimpátia fűzi a KAC-hoz, s KAC mérkőzésen minden igye­kezete ellenére sem tud eléggé objektív lenni. Nem akarunk egyébre utalni, mint az évekkel ezelőtt lejátszott és botránnyal végződött KAC—,33“ FC mérkőzésre, a mikor is Schreiner, mint szükségbirő (nem lévén egyetlen más szövetségi biró a pályán) vezette a mérkőzést, s helytelen ítélkezé­seivel a botrány előidézője lett. Ezuttal nem mint szükségbiró, hanem mint a biróküldő bizottság delegáltja vezette a mérkőzést, s mai ténykedésé­vel azok aggodalmait igazolta, akik a fentiek alap­ján nem sok jót vártak szereplésétől.

    Maga a mérkőzés az UTE állandó fölénye mellett folyt le, de a KAC kapujában Varga önmagát multa felül. Értékes segítőtársa volt Tury balhát­véd. A fedezetsorban a két szélső half, Stalmach és Recse voltak jók, mig Blachnik 20 perc után kifulladt. A csatársorban az Eisenhoffer—Jeny balszárny támadásai jelentettek állandó veszélyt az UTE kapujára. Az UTE-ben csak a közvetlen védelem és a két szélső állott feladata magaslatán.

    A KAC góljait az első félidő 2. és 32. percében éri el Jeny és Eisenhoffer révén. Az UTE-et Kósa fejese juttatja egyetlen góljához a második félidő 15. percében.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 20.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.13, 17:04 (szerk.: 2017.03.05, 11:58)
    Újpesti Közlöny, az 1919. szeptember 18-i Kispest-Újpest meccs előtt:

    "Daczára a villamos közlekedési mizériáknak cca 500-an jegyeztették elő magukat az UTE helyiségében, akik fuvaroskocsival fognak a mérkőzés után Pestre a nyugatira jönni, és onnan pedig a 8:10 órás vonattal Újpestre. Ennyi áldozatot hozni csak egy igazán sportszerető és UTE rajongó közönség tud és erre alig van példa Bpesten.
    Láttuk azt a Kispest-TTC mérkőzésen, amidőn alig 50 főnyi (nagyrészt játékosok) voltak künn a népszigeten vasárnap és mentek stráfkocsival Kispestre."

    Annyit tennék hozzá, hogy ez Budapest román megszállása alatt volt, nem működött a tömegközlekedés, és ha jól tudom, sötétedés után kötelező volt otthon lenni.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=1463&na_step=30&t=9065992&na_order=