magyarfutball.hu

UTE - Kispesti AC 1 : 2 18:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.02, 20:03 (szerk.: 2022.03.03, 08:59)
    KAC - UTE 2:1 (1:1)

    Nép­szigeti pálya, 3500 néző
    Bíró Nagy László

    A KAC bizonyságául annak, hogy megérdemelten jutott a bajnoki lista második helyére, szép és fair játék után utolsó bajnoki mérkőzését is megnyerte és pedig ugyanabban az arányban verte az UTE-t, mint az ősszel. A sáros és nehéz talajon is mindkét fél biztonsággal mozgott s a játék képe éppenséggel nem mutatta, hogy a végén vagyunk a szezonnak. Különösen a kispestiek játszottak lan­kadatlan tűzzel. A KAC az egész mérkőzés alatt egységes és megértő játékot produkált. A védelem a kellő pillanatban mindig résen volt a ve­szélyesebb támadások leszerelésénél, a fedezetsor segített a védelem mun­kájában is és hasznosan támogatta a csatársort is. A csatársor — az első félidőben a jobbszárny, a második félidőben a balszárny — eredményes munkát végzett A csapat legjobb része a három belső csatár (Kiszely, Jeszmás és Eisenhofer) és a centerhalf (Blassnik) volt. Jenyt erősen lefogták, ugyannyira, hogy csak amikor az ellenfél védelme kifáradt, akkor tudott csak nagyszerű leadásaival érvénye­sülni. Kitűnő volt a két hátvéd (Saguly és Tury) és Varga a kapuját hibát­lanul védte. A kapott gólt nem ment­hette. Az UTE csapata nem volt egy­séges. A legrosszabb volt a csatársor, a legjobb a Vogel hátvéd pár. Priboj az első félidőben semmit sem csinált, a második félidőben már jobban dol­gozott. A balszárny, Schallcr és Szi­don nem értették meg egymást. Szidon lassan mozgott s leadásai is többször célt tévesztettek. Szidonnak volt egy gyönyörű lövése a pálya széléről, amelyet Varga csak bravurral tudott védeni. A jobbszárny (Paulusz, Kósa) jobbak voltak. A fedezetek közül Baubach hamar kifulladt, Kelecsényi jól fogta Jenyt. Simon pedig a második félidőben a csapat egyik legjobb em­bere volt. Knoll sok veszélyes lövést védett, de a kapott gólok közül azelsőt, ha nem fut ki a kapuból, védhette volna. A második gólt is az ő hibás helyezkedése okozta.

    Az első gólt a 23. percben az UTE éri el ugy, hogy az UTE javára meg­ítélt s szabadrugásból a KAC kapuja felé lőtt labda a védelemtől Schallerhez jutott, aki azt rendeltetési helyére juttatta. A kiegyenlítő gólt a KAC a 39. percben szerezte meg Jeszmás ré­vén, aki Boldog beadását az üres ka­puba fejelte. Ebben a félidőben mindkét csapat egyenlően vette ki részét a támadásból.
    A második félidő nagy részében a KAC volt fölényben. A győztes gól a 24. percben esett Jeny beadásából és Boldog lövéséből. Az utolsó percekben ben az UTE több veszélyes támadást intézett, amelyekből kettőt Varga csak korner árán tudott menteni. A mérkő­zés végén a közönség tüntetett a mérkőzést vezető biró ellen, aki azon­ban nem szolgáit erre ra, mert ki­fogástalanul látta el a tisztét.

    Sporthirlap, 1920. június 21.