magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - III. Kerületi TVE 3 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 18:52
    Vastaps a házigazdáknak
    Szarvasi Vasas —III. Ker. TVE 3—0 (1—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1000 néző. V.: dr. Bozóky (Vida, Mészáros Gy.). Szarvas: Hanyecz 7 — Hirmler 7 — Zahorán 7, Gebri 7, Holp 7, Cziglédszky 6 — Pisont 6, Molnár 7, Belvon 7 — Rácz 7, Major L. 8. Edző: loan Patrascu.
    III. Ker. TVE: Zay 4 — Földvári 4, György 5, Metzger 4 — Csernák 4, Tóth I. L. 6, Jankov 4, Árky 4, Tóth II. L. 4 — Kiss 5, Kovács 4. Edző: Rákosi Gyula.
    Csere: Metzger helyett Lilik (5) a 6., Tóth II. L. h. Diamant a 63., Belvon h. Bolba a 86., Molnár h. Hóbel a 88. percben.
    Gólszerző: Rácz a 42., Belvon a 69., Rácz a 80. percben.
    Sárga lap: Zahorán a 35., Csernák a 4L, Tóth IL L. az 50. percben.
    Szögletarány: 5:5 (2:2).
    Először találkozott bajnoki mérkőzésen a két csapat. Ennek ellenére bátran támadtak a csatárok és néha-néha gólhelyzet is adódott az első félidőben. Az 5. percben például Cziglédszky beadása után Molnár elől csípte el a labdát Zay. A „kerület” percekig kereste a labdát. A 10. percben Major szép cselek után 18 méterről lőtt, de Zay ezúttal is védett. A 12. percben aztán Kovács 28 méteres szabadrúgása okozott gondot Hanyecznak, aki szögletre hárított. Egy perc múlva ismét Kovács veszélyeztetett, lefutotta Gebrit és Hanyecz fölött átívelt labdája a felső lécre pattant. A 16. percben Gebri— Major—Rácz összjáték után az utóbbi kapásból a kapu fölé bombázót. A 26. percben Molnár egy szarvasi ellentámadás után az ellenfélről lepattant labdát gólba rúgta, de a játékvezető les miatt nem adta meg. A 31. percben ismét Kovács gyakorolhatta a szabadrúgás tudományát, labdája túljutott a sorfalon, de végül Hanyeczről a felső lécet érintve szögletre pattant. A 34. percben Kovács futott el a bal szélen, pontos beadását azoban Kiss a kapu torkában kapu fölé emelte. 38. percben a felfutó Cziglédszky mintegy 8 méterről lőtt, de labdáját Zay elvetődve védte.
    A 42. percben Major két szép csel után a közben kapujából kifutó Zay fölött Rácz elé ívelt, aki a gólvonalról továbbított a hálóba, 1—0.
    Szünet után megélénkült a játék és ez elsősorban a szarvasiak érdeme. A vendégek egyre jobban elfáradtak. Az 53. percben Molnár hozta abszolút gólhelyzetbe Belvont, aki azonban a kapust találta el. Két perc múlva Belvon másodszor is hibázott, ezúttal kapásból kapu fölé rúgta a labdát. 56. percben az 5-ösön álló Major Zay kezébe emelt. Egy perc múlva ugyanő szorongatott helyzetben kapu mellé lőtt.
    A 69. percben Zahorán szerzett meg egy labdát a felezővonal tájékán, remekül indította a jobb oldalon megiramodó Belvont, aki most már biztosan lőtt a jobb sarokba, 2—0.
    A 79. percben egy veszélyes fővárosi támadás után Hanyecz mentett.
    A gyors kontratámadásból Rácz közelről beállította a végeredményt, 3—0.
    A 83. percben Rácz megszerezhette volna harmadik gólját, amikor egyedül törhetett kapura, de a kifutó Zayba lőtte a labdát, ahelyett, hogy a mellette tisztán futó Majornak adta volna át. A 86. percben ezúttal Molnár tört ki a fővárosiak kapujára, de,a változatosság kedvéért ezúttal ő kapu mellé lőtt.
    Jól kezdett mindkét csapat és változatos, gyors támadásokat láthattunk. Igaz a „kerület” inkább Kovács szabadrúgásaival veszélyeztetett. Szarvas a második félidőben egyre nagyobb fölénybe került. A három gólon kívül még legalább 4-5 abszolút helyzet maradt ki Zay kapuja előtt. Az eredmény így a fővárosiakra nézve hízelgő. A gyors iramú mérkőzésen jól szórakozott a közönség és megtapsolta a nem várt biztos győzelmet aratott szarvasi fiúkat.
    Nyilatkozatok. loan Patrascu: A várakozásnak megfelelően egy jó III. Ker. TVE ellen csapatom dicséretesen harcolt és maximálisan betartotta a taktikai utasításokat. Ezt a jó játék és az eredmény is bizonyítja. Rákosi Gyula: — Gratulálok a kitűnő játékvezetésnek és a remekül játszó ellenfélnek. Sajnos kevés helyzeteinket kihagytuk és meg kell tanulnunk, hogy a tili-toli játékkal nem lehet eredményt elérni.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1992-08-17