magyarfutball.hu

Szarvasi Vasas Spartacus SE - Debreceni VSC 2 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.26, 16:50
    Csak pöfögött a debreceni „loksi”
    Szarvasi Vasas—Debreceni VSC 2—0 (0—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Szarvas, 1000 néző. V.: Vida (Szabó A., Nagy)
    Szarvas: Halász 7 — Csalos 5, Hirmler 6, Holp 6, Boda 6, Kasik 8 — Szarvas 6, Pisont 6, Belvon 6 — Turcu 5, Rácz 5. Edző: loan Patrascu
    Debrecen: Mező 5 — Kiss L. 5, Földvári 5, Balogh 5—2=3 — Dombi 5, Sándor Cs, 7, Nagy Cs. 5, Tulba 5, Szilágyi M. 6 — Sándor T. 6, Lugosi 5. Edző: Ebedli Ferenc.
    Csere: Turcu helyett Gebri (6) az 58., Dombi h. Váczi (-) a 68., Csalos h. Búzás (-) a 77., Tulba h. Szilágyi T. (-) a 85. percben.
    Gólszerző: Szarvas az 56., Kasik a 90. percben.
    Sárga lap: Kiss L. az 5., Pisont az 54., Boda a 70. percben.
    Kiállítva: Balogh az 56. percben.
    Szögletarány: 15:6 (11:3) a Szarvas javára.
    A 20. percben Tulba gyenge lövését Halász biztosan védte. A 22. percben Kasik futottéi ígéretesen, már a 16-oson belül járt, s végül a debreceni védőkbe rúgta a labdát. A 29. percben Dombi jeleskedett, de a beadásra egyik debreceni játékos sem érkezett. A 36. percben Sándor T. 20 méterről lövésre szánta el magát, Halász csak másodszorra tudta megkaparintani a labdát. A 37. percben Csalos váratlanul nagy bombát küldött Mező kapujára, de a debreceni portás óriási reflexszel szögletre mentett. A 41. percben Tulba beadásszerű lövését Halász szögletre tolta. A szöglet után viszont Sándor T. fejesét kellett hárítania a szarvasi kapuvédőnek, ezúttal is szögletre.
    Fordulás után rögtön Belvon vállalkozott lövésre 18 méterről, azonban labdája a kapu mellé szállt. A 47. percben Turcu adott be bal oldalról, a labdát Szarvas átlépte, ezzel Belvon került abszolút gólhelyzetbe, de lövés helyett kivárt és a debreceni védők közbe tudtak lépni. Az 56. percben egy szarvasi szöglet után Balogh a gólba tartó labdát kézzel érintette, amiért a játékvezető kiállította és egyúttal 11-est ítélt. A büntetőnek Pisont futott neki, ám lövése Mező lábáról Szarvas elé pattant, aki fejjel az üres hálóba továbbított, 1— 0.
    A 62. percben ismét remek akció futott Kasik jóvoltából, pontosan tálalt Belvon elé, aki még a kapust is elfektette, de végül az üres kapu mellé gurított. A 64. percben Boda szögletrúgás után fejelt Mező kezébe. A 80. percben Hirmler elcsúszott, Sándor T. abszolút gólhelyzetbe került, de lövését Halász kiütötte, majd a védők felszabadítottak. A 84. percben Szarvas iramodott meg a bal oldalon, visszagurított Kasik elé, akinek a lövése a debreceni védőkről Rácz elé pattant, aki a hálóba gurított, de a játékvezető lest látott az esetnél. A 86. percben Váczi belőtt labdáját Halász remek védéssel húzta le.
    A 90. percben Belvon hozta tiszta helyzetbe Kasikot, aki msot már biztosan lőtt a bal alsó sarokba, 2—0.
    Az első félidőben a Szarvas többet támadott, amit jelzett a 11 szöglet is. A helyzetek azonban ekkor mindkét oldalon kimaradtak. Fordulás után a csaptok nagyobb sebességre váltottak, s több jó támadásvezetést láthattunk. Balogh kiállítását követően a Debrecen mindent egy lapra tett fel, védelme többször kinyílt. Egy ilyen szituációt kihasználva Kasik végleg eldöntötte a mérkőzést. A kimaradt gólhelyzeteket figyelembe véve az eredmény a Debrecenre nézve hízelgő. A Vasas ezúttal végre az igazi arcát mutatta és a szurkolók tapsa közepette vonult az öltözőbe.
    Nyilatkozat. loan Patrascu:
    —Jó ellenfél ellen megérdemelt eredményt értünk el. A csapaton egyébként a fáradtság jelei észlelhetők.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1992-06-01