magyarfutball.hu

UTE - MTK 0 : 4 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1919/1920, 24. forduló
referee : Vértes Imre
attendance:
  1. Sporthírlap: 6.000
  2. nela: 7.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.27, 20:46 (szerk.: 2022.02.28, 10:18)
    MTK - UTE 4:0 (3:0)

    Népszigeti pálya, 6000 néző
    Bíró: Vértes Imre

    Az MTK-nak nem volt oka megbánni, hogy az ősszel felcserélte a pályaválasztás jogát, mert amellett, hogy gyönyörű időben, kitűnő talajon és sportszerű megértéssel figyelő nagyszámu közön­ség előtt játszotta le ezuttal a mérkőzését könynyü győzelmet is aratott a népszigeti pályán. Ujpest sportpártoló közönsége teljes számban ke­reste fel a tavaszi pompájában tündöklő, lombos fák övezte szigeti pályát, bizonyára abban a reményben, hogv kedvenc csapatának győzelmé­ben, vagy legalább is erős ellentállásában fog gyönyörködhetni, a csapat azonban csalódást hozott. Egy pillanatra sem tudta kétessé tenni a bajnokcsapat biztos győzelmét. A közönséget — és ez kitűnő sportérzékére vall — nem hangolta le az ujpesti csapat kudarca, ellenkezően, teljesen méltányolta a kéek-fehérek szemetgyönyörködtető szép akcióit és tetszésének sokszor kifejezést is adott.

    Az MTK Schlosser nélkül állt fel. Kertész II jobbösszekötőt játszott, a balösszekötő helyét pe­dig Winkler foglalta el. Orth a centerben, Molnár a balszélen játszott. A halfsorban Vágó játszott régi helyén, jobbfedezet Kertész III volt. A kék-fehérek a csatársor pompásan megértő összjátékával brillíroztak. A csatárok maguk is szorgalma­san szedtek labdát, a halfsor is elöredobta a csa­tárláncot, a közvetlen védelem pedig hosszu lab­dákkal szintén hozzájárult ahhoz, hogy az amugy is rövidebb. pályán a csatársor folytonosan front­ban maradjon. Orth vette ki magának a játékból az oroszlánrészt, de a többi csatár is önzetlen, szép játékkal járult hozzá az eredményes játék­hoz. A fedezetsorban Nyul ismét a helyzet ma­gaslatán állott. Kitűnő partnere volt Kertész III-ban. A két hátvéd sokszor hibázott, de egyébként megállották helyüket. Kropacsek biztosan szerelte le az UTE gyér támadásait. Az UTE-ban Milosovits helyén Király, Szimon helyén Kelecsényi játszott. Mielőtt továbbmennénk elsősorban meg kell emlékeznünk Vogel Il-ről, akinek első­rangu játéka eldöntötte, ki lehet válogatott csapatunk jobb hátvédje. Hatalmas, kiadós rugá­sai és biztos kapcsolásai sokszor ragadták tapsra a közönséget. Baubach a fedezetsorban tőle telhe­tően mindent elkövetett a vereség elhárítására, megértő partnerek híján azonban munkája ered­ménytelen maradt. Kelecsénvi fölösleges foultolása többizben provokált bírói feddést, Király pedig sportszerűtlen magaviseletről tett tanuságot amikor a második félidő 34. percében Kertész lI.-vel össze­futva, a bíró intése után se szó se beszéd faképnél hagyja a csapatot. A csatársorban egyedül Schal­ler elégített ki, okos beadásai azonban a belső csatárok tehetetlensége miatt kárbavesztek. Pribojt a biró a második félidő 5. percében kiállította, mert a labdát magánál tartó Kropacseket minden ok nélkül _ egyszerűen lerugta. Ezt megelőzően pedig a biró durva játéka miatt többször meg is intette.

    Az MTK támadása vezeti be a mérkőzést. Orth éles lövését Knoll menti. A 7. p.-ben, Baubach foultja miatt szabadrugás s ebből Orth megszerzi az első gólt. Ujból Orth, majd Winkler lövéseit védi a kapus amig a rákövetkező ellentámadásnál Kropacsek védi Kósa lövését. Priboly lövése a kapu mellett megy el. Majd izgatott percek a MTK kapu előtt. Kropacsek összefut Kertész II-vel, Priboly Feldmannt, majd Nyult öklözi. Az összetömörüló MTK játékosoknak sikerül a labdát a veszélyes helyzetből kiszabadítani. A 37. percben kornert ér él az MTK. A labda Kertész II.-hez kerül, aki azt a kapuba gurítja. A 41. percben Braun védhetetlen gólt lő.

    A második félidő az MTK fölényének jegyében folyik le. Az UTE Priboly nélkül 10 emberrel játszik. A 14. percben Molnár beadásából Winkler lövi a negyedik gólt. Tíz perccel a befejezés előtt Király is elhagyja a pályát és a 9 emberrel játszó UTE-t a kék-féhérek odaszegezik a kapuhoz. Az utolsó percekben Orth a földbe rugva, sérült láb­bal elhagyja a pályát.

    Sporthirlap, 1920. április 19.