magyarfutball.hu

Salgótarjáni Síküveg SE - Debreceni MTE 0 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.11.11, 10:19
    Ez a "játék" nem játék!
    Salgótarjáni Síküveg—Debreceni MTE 0—0
    Kis gyarmati segítség a kohászoknak
    Salgótarján, Sugár út, 1000 néző, v.: Lőrincz (Vida, László Gy.)
    Síküveggyár SE: Halász — Babcsán, Juhász, Hómann — Zsély, Kajli, Králik, Stark — Garai, Baranyi, Balogh. Edző: Dávid Róbert
    DMTE: Szabó L. — Nagy, Till, Rása, Pipó — Dienes, Rozsnyói, Bakó, — Fehér, Kerek Honti. Edző: Garamvölgyi Lajos.
    Csere: Fehér helyett Szatmári az 55., Zsély helyett Benyó az 59., Baranyi helyett Mohácsi a 75., Kerek helyett Sáfár a 90. percben.
    Sárga lap: Zsély a 36., Rása az 59., Honti a 70., Garai a 71. percben.
    Enyhe hazai mezőnyfölény jegyében teltek el az első percek, mégis kishíján a vendégek szerezték meg a vezetést. A 7. percben Till remekül csavart, 20 méteres szabadrúgása arasznyival kerülte el a jobb felső sarkot.
    Lassú iramban csordogált a játék. A debreceniek gondosan megszervezték hátsó alakzataikat. Az üvegesek álmos ritmusban, körülményesen szőtték támadásaikat. Alig-alig jutottak el a vendégek tizenhatosáig.
    A 16. percben Baranyi fejelt gyengén a kapus kezébe, mintegy 14 méterről, majd tíz perc elteltével K ajli lövése szállt alig-alig fölé.
    Feltűnően gyengélkedett a hazaiak középpályássora. A labdaszerzést, védekezést csak-csak megoldották, de a támadásindításban egyáltalán nem jeleskedtek. Kevés ötlet volt az üvegesek játékában. Hiányzott egy igazi karmester, aki középen szervezte volna a játékot, összefogta volna a csapatot.
    — Ahogy teltek a percek, a vendégek egyre gyakrabban kísérleteztek ellentámadásokkal. De, ezek nem jelentettek veszélyt Halász kapujára. A 36. percben Zsély kapott sárga lapot felesleges szabálytalanságért.
    Szünet után rákapcsolt egy kissé a hazai gárda, de a támadásokban továbbra sem volt átütőerő: Az 59. percben Rása előtt villant a sárga kártya, mert gorombáskodott ellenfelével. A 66. percben Szatmári távoli lövését fogta Halász magabiztosan. Erőlködött az üveggyári együttes, de hiába. A vérszegény próbálkozások rendre elhaltak a vendégek határozott védőinek szorításában. Mindkét kapus elmehetett volna szabadságra. A 70. percben Hontinak, majd egy perc múlva Garainak mutatták fel a sárga cédulát, mert mindketten megbírálták a játékvezető ítéletét.
    Ahogy közeledtünk a találkozó hajrájához, ha lehet, még jobban visszaesett a színvonal. A „cívis város” csapatának játékosai egyre magabiztosabban adogattak. A hazaiakon a cserék sem segítettek. Sőt, mikor Baranyi lement a pályáról, érezhető volt, hogy ezen a délutánon senki sem lesz képes a hálóba találni.
    Pedig kis híja volt tévedésünknek. A 81. percben Szatmári öt méterről, tiszta helyzetből, az elfekvő Halász fölött kevéssel a bal kapufa mellé emelt.A Síküveggyár együttese ezen a mérkőzésen ötlettelen, kiábrándító játékot produkált. Jellemző, hogy a kilencven perc során egyetlen helyzetet sem sikerült kialakítaniuk, egyetlen lövés se szállt Szabó kapus portájának irányába. A hazai pontvesztés ilyenformán teljesen megérdemelt.
    Jók: Juhász, Hómann, ill., Till, Bakó.
    Dávid Róbert: — Ezzel a játékkal nem érdemeltünk győzelmet!
    Garamvölgyi Lajos: — Nehéz időszak után értékes pontot szereztünk.

    Forrás: Új Nógrád, 1991-05-06