magyarfutball.hu

Debreceni MTE - Salgótarjáni Síküveg SE 1 : 3 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 14:30
    Debreceni MTE -Salgótarjáni Síküveggyár 1-3 (0-2)
    Debrecen 400 néző, v.: Ring (Veres, Hanyecz).
    Salgótarján: Halász — Zsély, Babcsán, Králik, Hómann — Kajli, Balga, Juhász, Stark — Garai, Baranyi. Edző: Szalay Miklós.
    DMTE: Szabó L. — Erdei, Zsupos, Till, Novák — Dienes, Fodor, Szabó András, Bakó — dr. Varga, Szabó Attila- Edző: Makray Balázs.
    Csere: Till helyett Honti a szünetben, Kajli helyett Gyetvai a 87., Stark helyett Mohácsi a 89. percben.
    Gl.: Balga 23., Baranyi 39. Szabó Attila 53., Baranyi a 81. percben.
    Sárga lap: Kajli a 77. percben. Szögletarány: 12—3 (4—2) a DMTE javára.
    Debreceni mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, de a hazaiak hiába erőltették a szélről belőtt labdákat. Szabó András 16 méteres lövését Halász a jobb alsó sarok elől bravúrosan kitenverelte. A 23. percben Baranyi jobb szélről becsavarta a labdát, mely lépéselőnyben találta Balgát, aki 10 méterről a kimozduló Szabó lába mellett a háló közepébe lőtt. 0-1.
    A vezetés felbátorította a vendégeket. Akik, a 39. percben továbbnövelték az előnyüket.
    Egy debreceni lövés Králik lábáról 40 méterre hosszan előrepattant, a felezővonalon túl álló Baranyihoz, A villámgyors csatár lefutotta Novákot, aki karjánál fogva sem tudta visszarántani és Baranyi a jobbösszekötő helyéről 8 méterről a háló bal oldalába lőtt.. 0-2
    Szünet után öt perccel Garai a jobb szélen becsapta Novákot- Azután megforgatta Erdeit és 10 méterről Szabó L.-ba lőtt. Ezután a debreceniek hiába erőltették a beívelgetése- ket, lövéseik is erőtlenek voltak.
    53. perc. Honti kiugratta Szabó Attilát, aki egy védő díszkíséretében Halász mellett a háló bal oldalába lőtt 1-2.
    1 perccel később Balga nagyszerűen kényszerítőzött vissza Garainak, aki 100%-os helyzetben ismét a kapust találta el. A 60. percben dr. Varga gólját a játékvezető jogosan érvénytelenítette les miatt. Aztán mindkét oldalon egv-egv 16 méteres erős lövést hárítottak szögletre a kapusok. A 77- percben Kajli rátartott Novák lábára és sárga lapot kapott, majd Szabó András szabadrúgása fejen találta Kajlit, akit ápolni is kellett.
    A 81. percben végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. A bal szélen futott a tarjáni támadás. Balga kiugratta Baranvit. akit nem tudtak visszarántani. Az erőszakos csatár a kapust kicsalva, majd jobbra sodródva az üres kapu jobb alsó sarkába gurított. 1-3
    A DMTE mindössze 20 percig volt egyenrangú ellenfele a szerényebb helyezésű vendégeknek. Aztán Baranyi és Balga villámgyors kontrákkal szétzilálták a hazai védelmet és biztos vezetésre, tettek szert. A szépítő gól után a DMTE egymás után rúgta a szögleteket, de sok hibával. Baranyi mindhárom gól főszereplője volt, ugyanakkor a hazai védelem is — főleg Novák oldalán — csődöt mondott.
    A korszerű csatárjátékot bemutató vendégeit az olimpiai kerettag válogatott Baranyi vezérletével megérdemelten nyertek.
    Szalay Miklós: — Ilyen szorongatott, éles helyzetben mindé,n játékos szíve a helyén volt. Olykor jó játékkal megérdemelten nyertünk
    Jók: Baranyi, Balga, Garai, Kajli, ill. Bakó.

    Forrás: Új Nógrád, 1990-05-28