magyarfutball.hu

Ózdi Kohász SE - Szolnoki MÁV MTE 1 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.12, 15:25
    Özdi Kohász -Szolnoki MÁV MTE 1:2 (1:1)
    Ózd, 2500 n., v.: Kovács II.
    Szolnok: Gyémánt—Kiss, Ágh, Szilágyi, Rózsavölgyi—Vadicska, Varga (Seregi), Lajkovics, Katona, Hegedűs, Bontovics (Szőke).
    Ózdi Kohász: Fekete—Tokár, Kertész, Králik, Stanev, Fodor, Kovács, Búd, Farkas, Herczeg (Munkácsi), ökrös (Aranyosi).
    Már a 8. percben veszélyes helyzet alakult ki az ózdi kapu előtt. Rózsavölgyi 30 méteres átadása átszállt Kertész felett, Hegedűs rácsapott, de hosszan vette át a labdát. Amikor utolérte, a jobb sarok felé csavarta, de Feketének ez nem okozott gondot. Ellentámadás után Tokár 13 méterről leadott lövését Gyémánt bravúrral ütötte ki. A 20. percben vezetést szerzett a szolnoki csapat. Lajkovics indítását Tokár kézzel továbbütötte, de a játékvezető előnyszabályt alkalmazott. A labda Rózsavölgyi elé került, aki 30 méteren át vezette, miközben két védőt kicselezett, majd 18 méterről hatalmas gólt rúgott a bal alsó sarokba, 0:1. A 35. percben az elmélázó Szilágyi mellett Farkas lekezelte a labdát, majd a felfutó Kovácsi elé tálalt, aki 10 méterről védhetétlenül lőtt a kapuba, 1:1.
    Az 55. percben Kiss belépőjét a játékvezető sárga lappal honorálta. A következő percben négy szolnoki támadó vezette két ózdi védőre a labdát, Rózsavölgyi a lesen álló Bontovics elé tálalt, majd a reklamáló Rózsavölgyi is sárga lapot kapott Az 56. percben megszerezte a vezetést s egyben a győzelmet jelentő gólt a MÁV MTE. Az újonc Lajkovicsot szabálytalanul szerelték az ózdi kaputól, mintegy 18 méterre. A leállított labdának Katona futott neki. Jobblábas lövése a felső léc éléről a gólvonal mögött álló Fekete lábára pattant, majd onnan a hálóba, 1:2. A 73. percben Kovács leterítette Lajkovicsot, amiért kiérdemelte a sárga lapot. A 77. percben Fodor a Vadicskával szembeni belépője után kapott sárgát. A 89. percben a csereként beállt Szőke viharzott el a bal oldalon, kicselezte Kertészt, majd 16 méterről alig lőtte a bal sarok mellé.
    Óriási hőségben az első tíz percben csak „kóstolgatták” egymást a csapatok, majd a hátralévő 35 percben felváltva kerültek veszélybe a kapuk. A második félidőben a fáktól árnyékos játéktéren már élvezetesebb, lüktetőbb lett a játék. A két újoncot felvonultató szolnoki csapat megérdemelten győzött a helyenként szinte durvának mondható mérkőzésen. Jók: Kiss. Rózsavölgyi, Lajkovics, Katona, ill. Tokár, Farkas.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1988-08-15