magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV MTE - Ózdi Kohász SE 0 : 0 14:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.21, 18:54 (szerk.: 2017.09.21, 22:08)
    Szolnoki MÁV MTE - Ózdi Kohász SE 0-0
    Tiszaliget, 4500 n. V.: Divinyi.
    SZMÁV MTE: Gyémánt—Kiss, Ágh, Szilágyi (Vadicska), Mészáros—Varga J. (Tóth T.), Sugár, Katona—Hegedűs, László, Kanyári. Edző: Szatmári János.
    Ózd: Fekete—Tokár B., Kertész, Králik, Stanev —Kovács, Utassy (Farkas B.), Osváth, Farkas S.— Munkácsi, Bém (Nagy). Edző: Bánkuti László.

    Meglepetésre ózdi támadások vezették be a mérkőzést, a 4. percben már két szögletet rúghattak, Szilágyi pedig sárga lapos figyelmeztetést kapott. Sokáig a két 16-os között gyömöszölte egymást a két csapat, a MÁV MTE első helyzete a 16. percben adódott, amikor Sugár „életveszélyes” beadását Fekete elcsípte. A 21. percben Varga J. jobb oldali szögletéből László alig fejelt a léc fölé, két perc múlva Utassy ügyetlenkedett el jó helyzetet, a 29. percben Bém nagy helyzetben mellé lőtt. Érdekes volt megfigyelni a kialakult párokat, akik árnyékként követték egymást. A 34. percben Tokár B. bombáját Gyémánt szögletre ütötte, később Farkas lövését hárította jó érzékkel. Kemény volt a küzdelem; szabálytalan szerelésért csupán az első félidőben összesen 31 szabadrúgást ítélt Divinyi játékvezető!

    Szünet után mindkét térfélen villámgyors támadások futottak, a MÁV MTE valamivel kezdeményezőbbnek tűnt, egy ideig fölényt harcolt ki. Az 53. percben László fejesét Fekete valami hihetetlen bravúrral hárította. Katona lőtt ordító helyzetben a léc fölé, a másik oldalon Bém elől mentett Gyémánt, majd Munkácsi bombáját védte. Nagy küzdelem folyt, a listavezető támadott, de a Kohász keményen védekezett. A 73. percben az egyik védőjük szögletre fejelte az üres kapuba tartó labdát. Utassy jó lövését kaparintotta meg Gyémánt, a 72. percben pedig Sugár fejelt kapu fölé kecsegtető helyzetben. A mérkőzés keménységére jellemző, hogy Szilágyi után Králik a 44., László a 45., Bém az 51., Stanev az 58., Mészáros pedig a 70. percben sárga lapos figyelmeztetést kapott.
    A két csapat táblázaton elfoglalt helyezése alapján rangadónak is beillő mérkőzés elmaradt a várakozástól. Különösen az első félidőben történt kevés említésre méltó esemény, inkább taktikai jellegű csatározást láthattak a nézők. Szünet után élén kebb lett a játék, nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok. Adódott néhány helyzet is mindkét oldalon, de ezúttal a védelmek jeleskedtek. A MÁV MTE mintha veszített volna a korábbi hetek lendületéből; lehet, hogy kiütközött a nehéz sorozat fáradtsága. Talán a szerkezeti változtatás sem az elképzeléseknek megfelelően sikerült, s az is igaz, hogy ezúttal egy jól felkészített, harcos, ügyes ellenfelet kaptak a szolnoki játékosok. Jó: Gyémánt, Ágh, Sugár, ill. Fekete, Kertész, Stanev, Osváth, Farkas S.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1987. október 12.