magyarfutball.hu

Budafoki MTE-Kinizsi - Kecskeméti SC 0 : 1 13:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2018.01.12, 16:35
    Küzdelmes mérkőzésen győzött a Kecskeméti SC
    Budafoki MTE Kinizsi -Kecskeméti SC 0-1 (0—0)
    Budafok, 600 néző, vezette: Büki (Horváth, Lövasi).
    Kecskeméti SC: Erdei-Herédi, Miklós, Törő, Egyed, Szabó (Sörös a 46. percben), Meszlényi, Vági, Diószegi, Boda, Fürtös. Edző: Rákosi Gyula.
    Budafoki MTE Kinizsi: Lengyel — Béres, Tunner, Kapitány, Csima,; Paizs, Karajos, Pozsár, Takács (Tóth A. a 65. percben), Kindornai, Huszár. Edző: Dobesch Gyula.
    Viharos erejű szélben a hazai együttes kezdte a játékot. Az első percekben nagy nyomás nehezedett Erdei kapujára, de az első igazán nagy helyzet Vági előtt adódott, aki a 4. percben a bal oldalon kiugrott, és erős lövését csak üggyel-bajjal tudta menteni Lengyel. A következő percben Erdei bravúrja következett. Huszár bombáját tornászta ki a bal felső sarokból. A 12. percben újra Erdei volt a főszereplő. Törő szabálytalankodott,- s a megítélt szabadrúgást Kindornai zúdította kapura, de Erdei parádés,védéssel mentett, méltán ragadtatta tapsra még a hazai nézőket is. Nagy volt ezekben a percekben a hazai nyomás. Igaz ebben közrejátszott az is, hogy az orkánszerű szélben, amely az első félidőben a hazaiakat támogatta, lehetetlen volt kiszámítani a labda útját. A 20. percben azon derült a közönség, hogy Karajos már másodszor dobta el magát a 16-oson belül, de Büki játékvezető mindkét esetben továbbot intett — sőt, az aprótermetű szélsőt figyelmeztette. A 30. percben Fürtös iramodott meg, Vágival kényszerítőzött, de a sokat ígérő támadás elakadt a védőkben. A 32. percben Karajos, majd nem sokkal ezután Szabó lövése zúgott el a kapu mellett.
    Szünet után a szél a kecskeméti együttest segítette olyannyira, hogy amikor Lengyel a 46. percben kirúgta a labdát, majdnem a saját kapujába hullott vissza. Szabó helyett — aki fájlalta a lábát — Sörös állt be, ez a csere felgyorsította a kecskeméti együttes csatárjátékát. A 43, percben Diószegi, majd egy perc múlva Fürtös lőtt kapura, de az irányzókkal baj volt. A Budafok együttese láthatóan mindenáron döntésre akarta vinni a dolgot. A 50. percben Karajos fejesénél már mindenki gólt kiáltott, de Erdei bravúrral mentett. Két perc múlva is, amikor Pozsár mintaszerű beadása után, Paizs lőtte kapura, ismét a KSC kapusa hárított. A sok kihagyott helyzet után láthatólag elfáradtak a budafoki játékosok. A saját maguk által diktált nagy iramot nem bírták. Az utolsó negyedórában fergeteges kecskeméti rohamok következtek. A 80. percben Boda lesről talált Lengyel kapujába, majd a 85. perc meghozta a találkozót eldöntő gólt.
    Egyed vezette fel a labdát, a bal oldalon meghúzta a hazaiak védelmét, élesen belőtt labdája elsuhant Boda és Fürtös mögött, de a nagy lendülettel futó Diószegi pontosan érkezett, s biztosan lőtt a kapu bal oldalába. 0-1.
    Végig nagy iramú, színvonalas, ‘izgalmas találkozón dőlt el a két bajnoki pont sorsa. A Budafok és a Kecskemét is mérsékeltebben szerepelt az utóbbi időben. Mindkét csapat úgy lépett pályára, hogy ez a mérkőzés lesz számukra a bizonyítás utolsó lehetősége. A hazai együttes nagy erővel támadott, a 'KSC viszont kitűnően védekezett, és ha tehette, váratlan, gyors ellentámadással próbálkozott. Ilyen gyors akció befejezéseként született a győztes gól is. Összességében elmondhatjuk, hogy a jobb erőnléttel rendelkező, a taktikai feladatokat maradéktalanul betartó KSC megérdemelten nyerte a találkozót.
    A kecskeméti együttesben találhatjuk a mezőny két legjobb játékosát, Erdeit és Miklóst. Erdeitől a bravúros védések sorozatát láthattuk, Miklós pedig a középhátvéd-játék magasiskoláját mutatta be. Méltó társuk volt a szívvel-lélekkel játszó Törő is. Egyed fegyelmezetten játszott, kitűnő védőjátéka mellett a támadásokra is futotta erejéből. Diószegi sokat dolgozott,' gólja élményszámba ment. Vági is sokat volt játékban. Szabót látha-' tóan zavarta sérülése, a helyére beállt Sörösnek volt egy-két elfutása. A csatárok közül Meszlényi igyekezett, Boda és Fürtös csalódást okozott.
    A Budafok együttesének legjobbja Pozsár volt, de'jól játszott Kapitány, Paizs és Kindornai is.
    Büki játékvezető tárgyilagosan vezette a sportszerű találkozót.

    Forrás: Petőfi Népe, 1981-11-17