magyarfutball.hu

Honvéd Papp József SE - Szolnoki MÁV MTE 0 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.07, 21:03
    Honvéd Papp József SE - Szolnoki MÁV MTE 0 : 0
    Hejőcsaba, 1000 n., v.: Csáki
    H. Papp J.SE: Gulyás — Dálnoki, Földházi, Babcsán, Bukovics — Andirkó (Munkácsi a 66. percben), Pálkovics, Kapus (Pörögi a 66. percben)— Kvaszta, Birkás, Farkas. Edző: Vágó György
    SZ MÁV MTE: Bartos — Szántai, Sebők, Porhanda, Tóth - Selyem (Batári a 60. percben), Földesi, Baran, László — Nász, Török (Szabó a 65. percben). Edző: Gelei József.
    Remek játékosgárdával rendelkezik a Papp József SE. így jó szereplése nem véletlent A Budapesti Vasas, a Ganz MÁVAG és még jó néhány klub legjobbjai kerültek katonasorba, és reprezentálják most a Honvéd együttest. Az előzetes jósolgatások alapján a nézők és a hazai szakvezetők nem is adtak sok esélyt a szolnokiaknak. Alighanem igazuk is lett volna, ha nem egy meglepően harcos piros-kék gárda lép pályára Hejőcsabán. Márpedig így történt. A 6. percben Selyem távoli lövése szállt nem sokkal mellé, majd válaszként Földiházi bombázott fölé egy szabadrúgást. öt perc múlva viszont a mérkőzés legnagyobb lövése Gulyásról kipattant, és Nász magasan az üres kapu fölé emelt. Az első félórában nemcsak hogy egyenrangú ellenfél volt a szolnoki gárda, de formás támadásokkal Gulyás kapuját is veszélyeztették a csatárok. Harminc perc után viszont elfáradtak a középpályások, főleg a két fiatal. Selyem és Török teljesítménygörbéje zuhant vissza, így egyre inkább védekezésre kényszerültek a vendégek. Ezekben a percekben a hazaiak a vezetést is megszerezhették volna, Bartos tétován mozdult ki egy szögletre, a labda azonban centiméterekkel elsuhant a kapufa mellett. A félidő utolsó percében viszont Baran szabadrúgását öklözte látványosan szögletre Gulyás. A sarokrúgás elvégzésére már nem volt idő.
    A második játékrészben is tovább tartott a hatalmas taktikai csata, a szolnokiak szervezett védekezéssel fojtották el már csírájában az egyéni játékra épülő Honvéd-próbálkozásokat. Az esemény ismét Baran szabadrúgása volt, melyet Gulyás kiütött, de a csatárok közül senki nem eszmélt. Aztán Nász elől szerezte meg kivetődve a labdát Gulyás. majd Pörögi futtából hatalmas kapufát lőtt. Végül szolnoki szögletekkel ért véget a mérkőzés.
    A vasárnapi kilencven perc azt bizonyította.' hogy a MÁV MTE kezd kilábalni a tartós hullámvölgyből, és ha néhány játékos megőrzi most látott jó formáját, a jövőben elkezdődhet a pontgyűjtés. Bartos egyetlen megingást leszámítva jól védett, Szántai meglepően higgadt és magabiztos volt, így Sebők olykor a támadások segítésében is részt vehetett. Porhanda sokat lótott-futott, formája azonban még. nem az igazi. Tóth váltakozó sikerrel vívta harcát az igen jó képességű Kvasztával. Hogy nem sikerült gólt rúgnia a középcsatárnak, ez elsősorban az ő érdeme. Selyem fáradtan mozgott, .nem tudott igazán játékba lendülni. Földesi viszont a csapat erőssége volt. Többet vállalt, mint az eddigi mérkőzéseken összesen. *Méltó társa volt Baran, akinek nagy része van a pontszerzésben. László mozgékony volt. Nász viszont gyámoltalanul, erőtlenül küzdött. Török ügyes megmozdulásaival nagy közönségsikert aratott, a mérkőzés végére azonban elfáradt, lecserélése jogos volt. Az egyénieskedő hazaiak közül Földházi, Babcsán, Pálkovics és Farkas játéka tetszett.

    Forrás: Szolnok Megyei Néplap, 1981-04-14