magyarfutball.hu

Békéscsaba 1912 Előre SE - Makói FC 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2015.09.24, 23:13 (szerk.: 2021.01.04, 20:31)
    Kiizzadták az első sikert a lilák
    Dani Péter megmozdulása mintaszerű volt, három pontot ért


    600 néző
    Vezette: Berger József (Forgács Attila, Agócs János)

    Békéscsaba: Harman József - Szenti Zoltán, Brlázs Gábor, Juhász György, Horváth Tamás (Kocsis Dávid 46. p.) - Okos István, Szilágyi László, Pozsár Gábor (Bogdán Gábor 87. p.), Ursz József - Cseke Tamás (Tóth-Kovács Tamás 71. p.), Dani Péter Edző: Csató János
    Makó: Czirbus Gábor - Szamosszegi Gábor (Podonyi Norbert 71. p.), Mórocz Zsolt, Magyar György, Puskás Csaba - Szűcs Dániel (Varga Róbert 87. p.), Huszárik Zsolt, Kis Krisztián - Kulacsik Tamás, Bány Tamás (Hadár Attila 58. p.) - Schreiber László Edző: Kolozsvári János
    Gól: Dani 53. p.
    Sárga lap: Szamosszegi 6. p. ; Kis 36. p. ; Puskás 52. p. ; Ursz 64. p. ; Szűcs 73. p. ; Hadár 81. p.

    53. p. : A kitörő Okost alaposan helybenhagyta Puskás a makói 16-os jobb sarka előtt két méterrel, amiért nem csak szabadrúgást kapott a Békéscsaba, hanem a vendégek védője sárga lapot is. A labdát Pozsár lőtte be a kapu előterébe, Czirbus kivetődött előre, de Dani megelőzte és 6 méterről, előrevetődve a léc alá fejelte a labdát, 1-0.
    kép
    Az első félórában bőven akadt dolga a Békés megyéből indult makói kapusnak, Czirbus Gábornak, amit jól megoldott. Itt például Horváth Tamás (14) fejesét fogja, balra az előtérben Dani Péter, aki viszont a második félidőben eldöntötte a pontok sorsát. (Fotó: Imre György)

    Némi meglepetésre a vendégek nagy dinamizmussal kezdtek, ami rövid időn belül három szögletet eredményezett. igaz, ezt követően jó húsz percen át a csabaiak kapujukhoz szegezték a Makó gárdáját, egymás után vezették a támadásokat, Czirbus Gábornak viszont helyén volt a szíve. De segített rajta a kapufa is, hiszen Okos egy remek támadás végén a felső lécre bólintott.
    A folytatásban igencsak visszaesett a lila-fehér csapat, ráadásul a védelem is bizonytalankodni kezdett és nem sok kellett ahhoz, hogy összehozzanak egy gólt. Harman sem állt feladata magaslatán, először egy hazagurított labda a lábán rosszul pattant meg, ám szerencsére nem a kapuba, hanem szögletre. Később pedig a kezéről vágódott a saját kapuja felé a labda, de ekkor Juhász segítette ki és a gólvonalról vágta ki a játékszert.
    A csabaiak gólja azonban remek volt, Dani Péter érdeme. Az más kérdés, hogy ezt követően a derekát fájlalta és már nem tudott annyit segíteni a csapaton.
    A finisben a makóiak mindent egy lapra téve rohamoztak, de minden lehetőséget elügyetlenkedtek, így a lilák megőrizték minimális előnyüket és megszerezték első tavaszi győzelmüket.

    Jó: Juhász, Okos, Szilágyi, Dani illetve Czirbus, Mórocz, Magyar

    Csató Sándor: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ha a végjátékban picit pontosabbak vagyunk, több góllal is nyerhettünk volna. Remélem, ez a győzelem feloldja a görcsöt a labdarúgókban.
    Kolozsvári János: - Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, amelyekből a hazaiak egyet kihasználtak és ez számunkra végzetesnek bizonyult. A döntetlenre rászolgált volna a csapatunk.
    (Jávor Péter - Verasztó Lajos)

    13. Makó 17 4 4 9 13-26 16
    14. Békéscsaba 17 4 2 11 13-24 14


    Békés Megyei Hírlap 2007. március 19. ; MLSZ adatbank