magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Szegedi EAC 11 : 0 19:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: szityó
    2019.02.20, 11:40 (szerk.: 2019.02.20, 19:29)
    Várhelyi Pista kollégám volt és akkor mesélte,hogy mivel a mérkőzésre este került sor, és még a szegediek villanyfényes meccset nem játszottak, így erre külön felkészültek. Esténként egy kézilabdapályán edzettek,ahol volt világítás, azért, hogy szokják a sajátos fényviszonyokat.A mérkőzésen aztán , szinte a kezdőrúgást követően Fazekast felvágták a jobbösszekötő helyén, a szabadrúgást beívelték,amit Dunai II befejelt. Egy perc sem telt el a mérkőzésből.
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.13, 21:48 (szerk.: 2019.02.20, 19:29)
    1968. június 9.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Újpesti Dózsa- Szegedi EAC 4:0 (1:0)
    Megyeri út, 17.30 ó., 400 n., V.: Borsos.

    Ú.Dózsa: Borbély-Komáromi,Szini,Bánkuti-Hartyáni,Simon-Mohácsik,Kuharszki,Horváth,Zámbó (Hegyi),Tóth A.
    SzEAC: Ludányi-Stumpf,Merényi,Takács-Zádori,Magyar (Róth)-Dorogi,Rajcsányi,Szarka,Vízkeleti,Bóka.

    Gólszerző: Mohácsik (2),Horváth,Kuharszki.

    Mindkét félidőt végigtámadta az Újpest, góljain kívül még sok gólhelyzetet dolgoztak ki, a Szeged tartalékos volt.

    A Megyeri úton villanyfényes mérkőzésen találkozik az Újpesti Dózsa a Szegeddel. A lila-fehérek csorba köszörülésre készülnek.
    - Szeretnénk elfeledtetni a csütörtöki belgrádi játékot – ezzel fogadott minket Baróti Lajos mesteredző. – Mindkét pontra szükségünk van, ha versenyben akarunk maradni a többiekkel az élcsoportban. Két változást tervezek a csapatban. Sóvári ismét elfoglalja helyét, a balszélső pedig Nagy László lesz. A két cserejátékosunk Borbély és Juhász.
    Az Újpesti Dózsa valószínűleg biztosan szerzi meg a két pontot a Szeged ellen. Ha teljes erőbedobással küzdenek az újpestiek, akkor már a mérkőzés elején bebiztosíthatják a győzelmüket.
    Ezért a tipp: 1.

    Hengerelt az Újpesti Dózsa

    Újpesti Dózsa- Szegedi EAC 11:0 (6:0)
    Megyeri út, 19.30 ó., 8.000 néző, Jv.: Soós G. (Kovács B.,Orosz)

    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Káposzta,Solymosi,Sóvári-Dunai III.,Noskó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.
    SzEAC: Korányi-Pataki,Kővári,Várhelyi I.-Dezsőfi,Dobó-Pusztai,Csömör,Petrina,Vörös,Vass. Edző: Rábai László.

    Csere: Szentmihályi h. Borbély (szünetben), Csömör h. Kószó (65p.).

    Gólszerző: 1:0 Dunai II. (1p.), 2:0 Bene (9p.), 3:0 Dunai II. (33p.), 4:0 Göröcs (34p.), 5:0 Bene (38p.), 6:0 Göröcs (43p.), 7:0 Dunai II. (56p.), 8:0 Dunai III. (60p.), 9:0 Bene (65p.), 10:0 Dunai II. (78p.), 11:0 Bene (82p.).

    Szögletarány: 7:3 (4:0)

    Még nem gyulladt ki az első perc elteltét jelző lámpa a villanytáblán, amikor már a Szeged kapujában táncolt a labda. Bene lökéséért szabadrúgást végezhetett Káposzta az oldalvonal mellől, a 16-os magasságából, amely megcsúszott Dobó fején, a védőtársak megtorpantak, és Dunai II. közvetlen közelről kényelmesen passzolhatta be a labdát a kapu közepébe. 1:0. Továbbra is egy kapura játszott a Dózsa. Káposzta 20 méterről a felső lécet találta el, és a 9. percben egy bal oldali támadás végén két gólra nőtt a Dózsa előnye. Először Göröcs lőtte rá a labdát, a kifutó kapust találta el, és a szemfüles Bene ott termett, az üres kapuba emelt. 2:0. (Göröcs lövése előtt a partbíró lest jelzett, Soós azonban felülbírálta társát.) A 19. percben Dunai II. elügyetlenkedett egy nagy helyzetet, majd Dunai III. elől tisztázott bravúrosan Korányi. Egy gyors ellentámadás végén Petrina lövését fogta Szentmihályi. A 33. percben saját 16-osuk előtt cselezgettek a szegedi hátvédek. Dunai II. elvette a labdát Kőváritól, és 10 méterről ballal a jobb alsó sarokba helyezett. 3:0. Kezdés után Bene futott el, a bal oldali kapufa mellől visszagurított, és a berobbanó Göröcs 5 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 4:0. A 38. percben a balösszekötő helyén elfutó Bene Korányit is kicselezte, úgy gurított a kapu közepébe. 5:0. Nagy közeli lövését Korányi lábbal szögletre védte, majd a 43. percben Káposzta beadását Göröcs 8 méterről a jobb felső sarokba továbbította. 6:0.

    Szünet után sem változott a játék képe, a Dózsa nyomasztó fölényben játszott. Az 56. percben Dunai II. faképnél hagyta a védőket, közeli lövését Korányi kiütötte, Fazekas ismét a kapu elé játszott, és most már Dunai II. 2 méterről nem hibázott. 7:0. Bene emelt magasan a kapu fölé az ötösről, majd a 60. percben egy bal oldali szöglet után Bene visszagurította a labdát Dunai III.-nak és a nagyszerűen játszó fedezet 18 méterről, laposan a kapu jobb oldalába bombázott. 8:0. Valóságos tűzijáték játszódott le a szegedi kapu előtt. A 65. percben Göröcs 20 méterről rárúgta a labdát, Korányi vetődve beleütött, a labda felpattant a földről, és a nagy lendülettel érkező Bene 3 méterről az üres kapuba fejelt. 9:0. Ezután Bene hagyott ki két nagy helyzetet, a kapufát is eltalálta egyszer, majd Dunai III. rúgott zúgó kapufát, majd a 78. percben ünnepelhette a közönség a tizedik gólt: Dunai III. lövését Korányi csak kiütni tudta, és Dunai II. 5 méterről a bal alsó sarokba gurított. 10:0. A 82. percben Bene 2 méterről lőtte a tizenegyediket. 11:0.

    ××××

    A KK-ból kiesett Újpesti Dózsa sokáig emlékezetes módon állt bosszút – a Szegeden. Óriási lelkesedéssel, hallatlan erőbedobással kezdtek, és a mérkőzés elején egyszerűen lesöpörték a pályáról a vendégeket. Ahogy hulltak a gólok, úgy roppant egyre inkább össze a Szeged, és úgy jött meg az önbizalmuk a Dózsa csatároknak. A Szeged összesen talán tízszer tudta átvinni a labdát a félpályán, egyébként kétségbeesett védekezésre volt kényszerítve.
    Kapusuk állandóan munkában volt, és nehezebbnél nehezebb lövésekkel tették próbára tudását. Igaz, hogy erősen tartalékos összeállításban kellett felvenni a Szegednek a küzdelmet, de erre a hallatlan gyenge teljesítményre ez sem lehet mentség. A csúszós talajon időnként ügyetleneknek tűntek játékosai. Nem tudták a labdát elrúgni, primitív labdakezelési hibákat vétettek, a játék képe alapján a Dózsa még ennél is nagyobb arányban, akár 20:0-ra is győzhetett volna.

    Az Újpesti Dózsában – ez jellemző a játék képére – több védőt egyszerűen nem lehet osztályozni. Alig-alig volt dolguk, talán egyszer-kétszer találkoztak összesen a labdával. Káposzta végig hathatósan segítette a támadójátékot. Dunai III. volt a mezőny legjobbja, óriási területen mozgott, ügyesen kezelte a labdát, és lövései félelmetesek voltak. Fazekas,Göröcs,Bene és Dunai II. a mérkőzés egyes szakaszaiban egymást múlták felül a szellemes összjátékban, a kapu előtti helyzetek kihasználásában. Göröcsnek, de különösen Benének és Dunai II.-nek voltak lyukas percei is, amikor nagy helyzetekben hibáztak.

    Baróti Lajos: Az elmúlt 3 hét összes kihagyott helyzetét berúgtuk. A Szeged nagyon tartalékosan állt fel, de csapatom lendületes játéka így is örvendetes.

    Gólparádé Megyeren

    - Csatáraink a legbiztosabb gólhelyzeteket is kihagyták – hallottuk 8 napon belül háromszor is Baróti Lajostól.

    Vasárnap este az újpesti csatárok, mintha csak bizonyítani akarnák, hogy nem felejtették el a góllövés tudományát, igencsak kitettek magukért.
    Szinte alig akadt olyan perce a mérkőzésnek, amikor az újpestiek térfelén volt a labda. Az erőtlen szegedi támadásokat már a 16-os előtt megállították az újpesti védők, s Káposzta és Dunai III. vezetésével sorra indították jobbnál-jobb labdákkal csatáraikat. A csatárok pedig hallatlan akarással, sokmozgásos, ötletes kombinációkkal, szélen vezetett támadásokkal számtalanszor tették sakk-mattá a szegedi védelmet, s a 11 gólon kívül 4 kapufát is lőttek. Kétségtelen, hogy a Szeged erősen tartalékos csapatának eleve nem sok esélye volt. A „megyeri úti formáját” is felülmúló Újpesti Dózsát azonban – úgy érezzük – ezen a napon egyetlen magyar védelem sem tudta volna feltartóztatni.