magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Újpesti Dózsa SC 1 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.15, 10:23
    1968. augusztus 28.

    NB I. Tartalékbajnokság

    Salgótarjáni BTC- Újpesti Dózsa 5:1 (3:0)
    Salgótarján, 14.45 ó., 400 néző, V.: Fehér II.

    SBTC: Szőke (Gillányi)-Létrai,Gecse,Oláh-Toldi,Boskó-Szöllösi,Tábori,Zöldi,Taliga (Krajcsi),Jeck.
    Ú.Dózsa: Borbély (Magyar)-Mester,Horváth,Nagy-Dunai III.,Nyírő-Juhász,Kolár,Pataki,Kuharszki,Tóth.

    Gólszerző: Tábori (2), Zöldi,Szöllösi,Krajcsi – Pataki.

    Dunai III. a II. félidőben egy 11-est kihagyott.

    Az Újpesti Dózsa szerdán ismét vidékre utazik. Méghozzá Salgótarjánba, ahol nagy a pontéhség. A lila-fehérek mellett szól, hogy vasárnap imponáló játékkal, fölényesen győztek Szombathelyen. Szerdán?...

    - Nehéz mérkőzés lesz – mondja Baróti Lajos edző. – A Salgótarján minden bizonnyal óriási becsvággyal küzd majd.

    Hozzátette még, hogy Solymosi valószínűleg visszakerül a hátvédsorba.

    A mérkőzés eldőlhet azon, hogy a hazaiak mennyire tudják tartani a kitűnő Dózsa csatárokat. A szombathelyi példa bizonyította, hogy a lila-fehérek idegenben is tudnak gólt, sőt gólokat is lőni. Tippünk: 2.

    Továbbra is az élen az Újpesti Dózsa

    Salgótarjáni BTC- Újpesti Dózsa 1:2 (0:2)
    Salgótarján, 16.30 ó., 6.000 néző, V.: Zsolt (Almási,Egervári)

    SBTC: Horváth K.-Baranyai,Ferencz,Vertig-Szalai,Kmetty-Kriskó,Horváth F.,Répás,Básti,Kökény. Edző: Marosvári Béla.
    Ú.Dózsa: Szentmihályi-Szini,Solymosi,Bánkuti-Noskó,Zámbó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L. Edző: Baróti Lajos.

    Gólszerző: 0:1 Nagy L. (12p.), 0:2 Dunai II. (14p.), 1:2 Kriskó (46p.).

    Szögletarány: 7:7 (4:4)

    Az első percek eseménye Kökény és Zámbó fölé lövései voltak. A salgótarjáni védelem egyelőre szoros emberfogással megnehezítette az újpesti támadások kibontakozását. A 9. percben volt a mérkőzés első gólhelyzete, Szalai keresztlabdájával Básti Szini mellett elhúzott és a 16-oson belül senkitől sem zavartatva a bal felső sarok mellé lőtt. A 12. percben villámgyors jobb oldali támadás futott a hazai térfélen. Fazekas az alapvonal közeléből élesen lőtt a kapu felé. Keresztlabdájáról a védők lekéstek, a fedezetlenül hagyott Nagy három lépésről félmagasan a kapuba vágta a labdát. 0:1. A gól után teljesen megzavarodott a tarjáni védelem. Korszerű, gyors támadássorozatok után a 14. percben Fazekas átcselezte a tarjáni védelmet, a bal oldalra sodródva Dunai II. elé játszott, aki az ötös sarkáról védhetetlenül bombázott a kapu közepébe. 0:2. A gól utáni percben Göröcs távoli bombája a jobb felső kapufán csattant. A 19. percben az első salgótarjáni lövést Básti küldte Szentmihályi kapujára. Kiegyensúlyozottá vált a küzdelem. A salgótarjáni védelem lassanként magára talált. A 25. és a 29. percekben Solymosi 20 m-es szabadrúgása, majd Dunai II. futtából megeresztett erős lövése veszélyeztette a hazai kaput. Később Répás került kétszer is jó helyzetbe, de az újpesti kapus a helyén volt. Az utolsó percek is bővelkedtek izgalomban.

    Szünet után a 46. percben gólt ért el a hazai csapat. Solymosi szabálytalansága miatt megítélt szabadrúgást Szalai a sorfalba lőtte. A visszapattanó labdát a fedezet ollózva a kapu elé küldte, Kriskó és Szentmihályi egyszerre ugrottak a magasba, a labda a kapunak háttal álló Kriskó fejéről mintegy 8 méterről Szentmihályi keze felett a kapu közepébe hullott. 1:2. Lendületes támadások folytak a pályán, a 48. és az 55. percben Bene veszélyeztetett. Az ellentámadások során Básti a bal kapufa mellé lőtt. Jobbára a hazaiak irányították a küzdelmet. A 64. percben Kökény rossz átadása gólveszélyt hiúsított meg. A 67. percben Básti tört az újpesti kapu felé, a 16-os vonaláról lőtt, labdáját a felső kapufa mentette. A jobbra sodródó Kriskó elé pattant labdát az újpesti védők nehezen tisztázták. Továbbra is a hazaiak veszélyeztettek, a 73. percben Répás Kriskót hozta jó helyzetbe. A szélső futtából megeresztett keresztlövése egy méterrel zúgott el a kapu előtt. Az utolsó negyedórában Básti és Szalai, az újpesti ellentámadások során Bene és Dunai II. helyzetei élénkítették a játékot.

    ××××

    A végig lendületes, jó iramú küzdelemben, ellentétes félidőket láthattunk. A sokmozgásos Dózsa támadásokkal szemben, a megerősített salgótarjáni védelem húsz percig nem talált ellenszert. 2:0-s újpesti vezetés után a hazaiak is magukra találtak. Néhány ellenakció során biztató helyzeteket dolgoztak ki. A II. félidőben a hazaiak irányították a játékot, több veszélyes helyzetet teremtettek, mint ellenfelük. Ebben a játékrészben a tarjániak lövéseit nem kísérte szerencse. Szépséghibája volt a küzdelemnek, hogy a játék hajrájában mindkét részről sok szabálytalanság csúszott be.

    Az Újpesti Dózsa kapuját Szentmihályi az egyetlen góltól eltekintve biztosan védte. A hátsó csapatrészben Bánkuti teljesítménye volt a leghasznosabb. Noskó tartja formáját, a védekezésből és a támadásból egyaránt kivette részét. Zámbó is megbízhatónak bizonyult. Az ötösfogat csak húsz percig játszott igazán jól. A legtöbb veszélyt a salgótarjáni kapura Fazekas jelentette, mindkét gól előkészítésében részt vett. Göröcs ezúttal halványabb teljesítményt nyújtott. Bene és Dunai II. lendületét sokszor törték meg a tarjáni őrzők.

    Baróti Lajos: Nagyon nehéz mérkőzésen győztünk, a második félidő kemény salgótarjáni belemenései súrolták a szabálytalanság határát.

    A szerdai forduló összecsapásai közül a tévé jóvoltából a legtöbben az Ú.Dózsa- SBTC mérkőzést láthatták. Káprázatos lila-fehér húsz perctől eltekintve, a hazaiak egyenrangú ellenfelei voltak a bajnokságra törő liláknak. A bányászcsapat szerdai teljesítménye – a vereség ellenére – biztató lehetett a szakvezetés számára.