magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Újpesti Dózsa SC 2 : 1 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.20, 23:58
    Drámai küzdelemben, bravúros győzelem
    SBTC—Újpesti Dózsa 2—1 (1—1)
    Salgótarján, 12 000 néző. v.: Lauber.
    SBTC: Szűcs — Csáki, Kovács II., Varga, Tóth — Horvath, Orosházi, Básti — Szoó, Kajdi, Loch. Edző: Dávid Róbert
    Újpesti Dózsa: Kovács — Viczkó, Dunai III., Sarlós, Tóth J. — Kolár, Kellner — Fazekas, Fekete, Törőcsik, Zámbó. Edző: Várhidi Pál.
    Góllövő: Kajdi (32. perc), Fazekas (43. perc), Szoó (67. perc).
    Csere: Cséki helyett Mohácsi a 37. percben, Törőcsik helyett Bene a 74. percben.
    A mély, csúszós talajon nagy lendülettel kezdtek a tarjániak. A 2. percben Kajdi a bal oldalról 25 méterről óriási bombát küldött kapura, s a labda a felső lécről pattant vissza. Lendületben volt az SBTC. Básti csavart szabadrúgása után a jobb felső kapufa éléről perdült ki a labda. Horváth futott el az alapvonalig, visszajátszott, de Loch jó helyzetben nem találta el a labdát. A másik oldalon Törőcsik húzott el, Fekete elé küldte a labdát, aki 14 méterről a felső kapufára lőtte. Jó volt az iram, az SBTC többet kezdeményezett. A 23. percben Básti jobb oldali szöglete után Horváth fejelte kapura a labdát — már mindenki gólt látott —, de Tóth a gólvonalról kivágta. Básti, aki 300. NB I- es mérkőzését játszotta, elemében volt. Tizennyolc méterről óriási lövést küldött Kovács kapujára. Az újpesti kapuvédő a léc alól tornászta szögletre a labdát. A Stécé- rohamok góllá értek.
    A 32, percben Básti a jobb oldalon hozta fel a labdát. Pompásan átvágta a bal oldalon rajtoló. Kajdinak, aki becsapta Dunai III-at, majd hat méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. 1—0.
    A gól után rákapcsoltak a lila-fehérek. A 33. percben Törőcsik kiugrott, egyedül tört kapura. Cséki üldözte, szerelte a csatárt, de közben megsérült. Három percig ápolták a partvonal mellett, majd Mohácsi jött be, Horváth lett a jobbhátvéd, Kajdi a középpályára húzódott Izgalmas volt a játék. Orosházi tört be a 16-oson belülre, Viczkó felvágta, de Lauber nem látott szabálytalanságot. Kajdi fejelt kapu fölé Mohácsi sérült meg egy akciónál — őt is ápolni kellett,. Loch fejelhetett volna gólt, de Kajdi labdáját közelről kapu fölé küldte. Váratlanul egyenlített az Újpesti Dózsa.
    A 43. percben Fekete a jobb oldalon vezette fel a támadást és 10 méterre a kaputól rávágta a labdát. Szűcs kiütötte, de Fazekas jó ütemben érkezett és a kapu középébe lőtt. 1—1.
    Szünet után nagy erővel vetette magát a küzdelembe a bajnokjelölt Dózsa. Fazekas 8 méterről meglőtt labdáját Szűcs szögletre tenyerelte. A lila-fehérek irányították a játékot, mégis az SBTC rajtaütésszerű. támadásai voltak veszélyesebbek. Az 58. percben Loch törhetett egyedül kapura. Ki is ugrott, de Tóth utolérte és szögletre szerelte. Nagy volt az újpesti nyomás, szinte állandóan a tarjáni térfélen volt a labda, ám Kovács , II., Varga és Orosházi egymást múlták felül, mindig időben léptek közbe. Mintaszerű támadásból esett az SBTC második gólja.
    A 67. percben Básti a jobb oldalon vezette fel a labdát és nagyszerűen ugratta Szoót. A szélső kapura húzott, ügyes csellel becsapta Tóthot, majd nagy nyugalommal, laposan a kapu közepébe vágta a labdát. 2—1.
    Drámai harcot hozott a hajrá. Az SBTC játékosai szinte emberfeletti erővel küzdöttek és sikerült tartani az eredményt. Sőt: Orosházi labdájából Mohácsi szerezhetett volna gólt, már csak Kováccsal állt szemben, de kivárt és odalett a helyzet.
    Ritkán látott, izgalmas - küzdelemben szerzett nagyon értékes két pontot az SBTC. A tarjáni csapat ezen a mérkőzésen nemcsak harcosságával, küzdeni tudásával tűnt ki, de helyenként — elsősorban az első félidőben — ellenfele fölé nőtt. Ebben az időszakban korszerűbben és veszélyesebben támadtak a Stécé-fiúk és a körülményesen játszó lila- fehérek nem tudták megtalálni a tarjáni védekezés ellenszerét. Szünet után rákapcsolt az Újpesti Dózsa, de csak mezőnyfölényt sikerült kiharcolnia. A határtalan lelkesedéssel játszó tarjáni fiúk minden támadást megakadályoztak a 16-os előterében. Mindig jó időben és ütemben lépett közbe valaki. A megszerzett labdákkal indított ellen- támadások is mindig veszélyt jelentettek Kovács kapujára. Végeredményben a több helyzetet kidolgozó, lelkesen játszó SBTC megérdemelten nyert a támadásokat középen erőltető, néhány igen gyengén játszó játékossal felvonuló Újpesti Dózsa ellen.
    Az SBTC-ben Szűcs jó formában védett. Kovács II. volt a védelem oszlopa,' de Tóth sem hagyta „élni” Fazekast, nem beszélve Vargáról és Orosháziról. Mindketten kitűnően játszottak, jól őrizték Törőcsiket és Zámbót. Horváth nagyon hasznosan játszott. Básti a mezőny legjobbja volt. Szoót gólja dicséri, Lochot harcossága.
    Az Újpesti Dózsában Kovács a gólokról nem tehet. Tóth J„ volt a védelem legjobbja. Sarlós is jól játszott és megbízható volt Dunai III. Elöl Törőcsik vitt színt, a játékba, csak szabálytalanságok árán tudták tartani. Kolár dolgozott még sokat, de a többieknek csak villanásaik voltak.
    Lauber játékvezető nem vétett különösebb hibát.

    Forrás: Nógrád, 1977-04-10