magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Salgótarjáni Bányász TC 3 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.03.25, 18:44 (szerk.: 2016.03.25, 18:46)
    1969. október 05.

    Tippel: Mátrai Sándor

    Újpesten a Dózsa a Salgótarjánt fogadja. A Dózsában gondot okoz Szentmihályi sérülése. Bánkuti valószínűleg újra játszik, viszont Dunai III. pihen. A Salgótarján nem változtat, marad az a csapat, amelyik az MTK ellen győzött. A tarjániak szeretnék minél kevesebb góllal megúszni a találkozót, ezért sokan kapnak majd védőfeladatot – összegeztük a híreket.

    - Úgy gondolom, hogy könnyű erre a 90 percre jósolni – mondta a volt sokszoros válogatott. – Simán győz a Dózsa! Szerintem szép gólokat láthatnak majd a szurkolók. Benééknek egyedül az okozhat majd problémát, hogy mikor találják meg a betonvédelem elleni legjobb megoldást.

    NB I. Tartalékcsoport

    Újpesti Dózsa- Salgótarjáni BTC 5:0 (4:0)
    Megyeri út, 12.45 ó., 3.000 néző, V.: Kristóf

    Ú. Dózsa: Borbély (Kenesei)-Komáromi,Horváth,Szini-Hartyáni,Simon-Hegyi,Kollár (Nagy J.),Kellner,Nyírő,Tóth A.
    SBTC: Magyar (Horváth K.)-Márkus,Gaiger,Tőre-Antal,Boskó-Tábori,Toldi M.,Szöllősi (Szolnoki),Földi,Toldi S. (Macska).

    Gólszerző: Kellner 2,Nyírő,Hegyi,Tóth A.


    3:0 után lefékezett az Újpesti Dózsa

    A sok védő nem tudta megakadályozni az újpesti gólokat × Az első félidőben egy Dunai gól és öt kihagyott nagy helyzet × Több jó egyéni teljesítmény

    Újpesti Dózsa- Salgótarjáni BTC 3:1 (1:0)
    Megyeri út, 14.30 ó., 12.000 néző, V:Schopp (Borzási, Nagy B.)

    Ú. Dózsa: Szentmihályi-Noskó,Solymosi,Bánkuti-Dunai III.,Zámbó-Fazekas,Göröcs,Bene,Dunai II.,Nagy L.
    Edző: Baróti Lajos
    SBTC: Szőke-Ferencz-Baranyai,Kmetty,Horváth F.,Vertig-Szalai,Répás,Básti-Kriskó,Jeck.
    Edző: Marosvári Béla

    Csere: Nagy L. h. Juhász (73p.)

    Gólszerző: 1:0 Dunai II. (3p.), 2:0 Bene (46p.), 3:0 Dunai II. (54p.), 3:1 Kriskó (74p.).

    Szögletarány: 11:4 (9:1)

    A mérkőzés előtt Baróti Lajos elmondta, hogy Káposzta megbetegedett, Szentmihályi viszont rendbe jött. Így változik az eltervezett újpesti összeállítás.
    Már az első perc után kialakult a két csapat hadrendje. A hazaiak öt csatárral támadtak, míg a vendégek a nagy biztonságot nyújtó 1-4-3-2-t választották. Úgy tűnt, hogy nem sok sikerrel, mert már a harmadik percben a kapujukban táncolt a labda. Göröcs indította Benét. A középcsatár a jobb szélen húzott kapura, nagyszerűen adott a balösszekötő helyén álló Dunai II. elé és a nyurga csatár 5 méterről csúsztatta fejjel a labdát a jobb felső sarokba. 1:0. Mindenki várta a további gólokat, azok azonban elmaradtak. Egy ellentámadás során a 12. percben Jeck 8 méterről a vetődő Szentmihályiba rúgta a labdát, majd Szalai lövését hárította szögletre a Dózsa kapusa. Ezután több alkalommal is Dunai II. hibázott holt biztos helyzetekben. A 18. percben Nagy átadását 5 méterről lőtte kapura. A labda Szőkéről szögletre pattant. A 23. percben Fazekas jobb oldali szögletét Dunai előrevetődve, 3 méterről fejelte a bal kapufa mellé. Már-már úgy látszott, hogy megtörik a csatár balszerencse sorozata, amikor a fejese a 28. opercben az üres kapuba tartott, de Vertig a gólvonal előtt szögletre mentett. Még egy nagy Dunai helyzet maradt ki a 43. percben. Dunai III. beadását a bronzcipős gólkirály 3 méterről kapu fölé fejelte.

    Szünet után azonnal gólt szerzett a Dózsa. Fazekas – Dunai II. volt a labda útja. A balösszekötő egyből Benéhez továbbított, s a középcsatár 5 méterről, jobb belsővel, elegánsan a kapu bal oldalába helyezett. 2:0. Az 54. percben Göröcs kitűnő labdával futtatta a balösszekötő helyén kapura húzó Dunai II.-t. A csatár becsapta Kmettyt és Ferenczet, aztán futtából, 7 méterről, jobbal a kapu bal sarkába vágta a labdát. 3:0. Az Újpesti Dózsa szemmel láthatóan lefékezett és így szóhoz jutottak a vendégek is. Az 56. percben Kriskó lövését védte szépen Szentmihályi, majd a 63. percben Szalai átadását Jeck 5 méterről belerúgta a keresztező Solymosiba. Ezután Göröcs szép akcióját láttuk. Lefutotta a bal oldali védelmet, de 8 méterről a jobb kapufa mellé rúgta a labdát. A 74. percben szépítettek a vendégek. Szalai átadását Jeck lőtte kapura mintegy 14 méterről. A labda Szentmihályiról magasan kipattant, egészen Kriskóig. A szélső mintegy 7 méterről félmagasan a kapu közepébe fejelt. 3:1. A hátralévő időben mindkét kapu előtt több helyzet adódott, de azokat kihagyták a csatárok.

    ×××

    Az Újpesti Dózsa kapuját Szentmihályi jól őrizte, a gólról nem tehet. A védelemnek a második félidő közepétől akadt több dolga. Bánkuti nagyszerűen szerelt, jól is indított. Dunai III. sokat volt játékban. Fazekas szünet után volt lendületesebb. Göröcs nagyon aktív volt, sokat lőtt kapura is. Benének ezúttal nem nagyon sikerültek a támadásbefejezések, viszont kitűnő labdákat adott, főleg Dunai II.-nek. Dunai II. nagyon gyakran került helyzetbe. Ezek közül kettőt értékesített.

    Baróti Lajos: Könnyelmű játékfelfogással is biztosan győztünk.

    Ha a felét berúgná a helyzeteinek, aligha lenne vitás, ki kapja jövőre az aranycipőt. Ez esetben Dunai Antal már most megválthatná a repülőjegyét Párizsba. Mert nézzünk csak egy példát: igaz, hogy a nyurga újpesti csatár vasárnap a Salgótarján ellen két gólt is szerzett, de egy féltucat óriási helyzetet kihagyott.

    Nemesfém?

    Dunai II. alaposan körüllődözte a tarjáni kapu. Két óriási gólt fejelhetett volna, kihagyta. Aztán két óriási gólt rúghatott volna, ezt is kihagyta.
    A szurkolók felhorkantak.

    - Ha így folytatja Anti, lőttek az aranycipőnek.

    A gólkirálynak aztán még két helyzete maradt. Egy remek gólt fejelt, egy remek gólt lőtt. Helyrebillentette a mérleget.


    Népsport, Képes Sport

    hmgy