magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Újpesti Dózsa SC 0 : 3 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.06.02, 19:51
    Újpesti Dózsa— Komlói Bányász 3:0 (1:0)

    Komló, 6000 néző. Vezette: Radó (Somlai,Vadas J.)

    Újpesti Dózsa: Szentmihályi — Káposzta,Solymosi,Zámbó,Noskó — Dunai III.,Göröcs — Fazekas,Bene,Dunai II.,Nagy L.
    Edző: Baróti Lajos.
    Komló: Erdősi — Lazaridisz,Csordás I.,Solymosi,Horváth — Makray,Bordács — Juhász,Bodai,Földi,Csordás II.
    Edző: Lantos Mihály.
    Csere: Dunai III. helyett Tóth A., Földi helyett Merczel a 73. percben.
    Góllövő: Göröcs (41. perc), Göröcs (54. perc), Dunai II. (86. perc).
    Szögletarány: 12:4 (7:0) az Ú. Dózsa javára.

    Szombati számunkban Juhász Tibor a Komlói Bányász csatára előzetes hangulati jelentést adott az Újpesti Dózsa mérkőzés elé. Mondanivalójának az volt a lényege, hogy a bajnokcsapat ellen csak nagyon jó játékkal szerezhetnek pontot.

    Nos, a kék-fehér gárda átlagon felüli teljesítményt nyújtott, mégis alul maradt Benéékkel szemben. Mi is történt voltaképpen? Ugyanaz, ami a korábbi mérkőzéseken! A csatársor kidolgozta ugyan a helyzeteket, de ezekből egyet sem értékesített. Példának említhetjük a 2. perc eseményét. Bordács elhúzott a jobb szélen, jól ívelt labdáját Juhász 5 méterről fölé fejelte, (Juhász: „Lajos annyira becsapta Noskót, és olyan ragyogóan adott be, hogy engem is meglepett. A labda az arccsontomra esett, és onnan élesen vágódott a földre, majd a léc felett átpattant.”
    Élénk volt a küzdelem és mindkét kapu gyakran forgott veszélyben. A Komló egy pillanatra sem állt be védekezni, végig bátran kezdeményezett. A Dózsa is 5 csatárral támadott, ezért a találkozó színvonala az átlag fölé emelkedett.
    A 41. percben — ahogy mondani szokták — a lila-fehérek szinte helyzet nélkül szereztek gólt. Zámbó középen Göröcs elé tolta a labdát. A volt válogatott fedezet megiramodott, a védők nem támadták meg, és az összekötő 17 méterről óriási gólt „ragasztott” a jobb sarokba, 1:0.

    Szünet után sem csökkent az iram. Ekkor azonban a fővárosi csatárok sokkal aktívabbak voltak. Úgy „kevertek”, hogy előre lehetett sejteni a további gólokat. Igaz előbb a Komló kiegyenlíthetett volna, de sakk-matt helyzetben Földi a felső lécre fejelte a labdát. Az 54. percben ismét Göröcs, majd a 86. percben a volt pécsi csatár, Dunai II. lőtt szép gólt, 3:0. A Bányász együttes a hazai vereség ellenére sem keltett csalódást. Kitűnően bíráskodott Radó játékvezető is. A kék-fehérek küzdőszellemből, erőnlétből most is jelesre vizsgáztak. Ez persze kevés, a góllövés tudományát is meg kell tanulniok Juhászéknak.


    Dunántúli Napló, 1970. 05. 26.
     
  2. avatar: heimo
    2016.06.02, 19:32 (szerk.: 2016.06.02, 19:32)
    Az Újpesti Dózsa már csoportelső

    A magyar labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában már eldőlt a csoportelsőség az „A"-csoportban. Az Újpesti Dózsa biztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Komlón, s mivel riválisa, a Bp. Vasas vereséget szenvedett a formába lendült MTK-tól a lila- fehérek már csoportelsőknek tekinthetők.

    Komló—Dózsa 0:3 (0:1)
    Góllövők: Göröcs (2) és Dunai II.

    A hazai együttes a mérkőzés nagy részében a mezőnyben egyenrangú ellenfélnek bizonyult, azonban a kapu előtt a lila-fehér csatárok határozottabbak voltak.


    Új Szó, 1970. 05. 25.