magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - MTK-VM SK 1 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 14:55 (szerk.: 2017.09.29, 14:58)
    Nagy harc — értékes két pont

    SBTC-MTK-VM 1-0 (1-0)
    A tartalékok találkozóján 2:1-es tarjáni győzelem született. A gólokat Dudás, Cséki, ill.: Lucska szerezte. Az első csapatok mintegy 6000 néző előtt Halász játékvezető sípjelére a következő összeállításban kezdtek: SBTC: Magyar— Miklós, Kmetty, Kovács II., Kegye—Varga, Répás, Básti— Horváth, Kajdi, Marcsok. Edző: Dávid Róbert. MTK-VM: Bicskei — Török, Csetényi, Csorna, Nyirő—Kovács Béla, Siklósi, Borsó—Takács, Kiss, Becsei. Edző: Kovács Imre.

    Mindkét csapat kapkodva kezdte a játékot. Az első percekben némileg a vendégek játszottak fölényben. A negyedik percben szállt az első hazai lövés Bicskei kapujára. Varga lőtt mellé. Majd Répás célozta meg az MTK-VM kapuját, a labda Bicskeiről kipattant, de Csetényi felszabadított. A másik oldalon válaszként Borsó lövése szállt a kapu fölé. Ezt követően két szögletet is kiharcoltak a vendégek. De mindkét esetben hárított a Stécé védelme. A 11. percben nagy helyzet adódott Magyar kapuja előtt. Takács jobb oldalón vezetgette a labdát, élesen a kapu elé küldte, de Becsei egy hajszállal lemaradt a labdáról. Lassan feljött a Stécé. A 12. percben szögletet végezhettek el a hazaiak. Básti beívelését kifejelték, Répás kecsegtető helyzetbe került, de lövés helyett passzolt és Török kivágta a labdát. Ezt követően Kiss Tibor kapott figyelmeztetést Halász játékvezetőtől reklamálásért. A 18. percben Varga mintegy 22 méterről nagy erejű lövést küldött kapura, Bicskei csak kiütni tudta a labdát, Csetényi a Stécé-csatárok elől az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
    Támadott az SBTC, az MTK-VM játékosai sokat szabálytalankodtak. A 20. percben megszületett a hazaiak vezető gólja. Horváthot akadályozta Nyíró, a megítélt szabadrúgást Básti végezte el. Kajdi nagyszerű ütemben ugrott fel a labdára, és a fejéről a tehetetlen Bicskei mellett a bal alsó sarokban
    kötött ki a labda,1:0. Támadott ezekben a percekben r a Stécé! Kajdi, majd Básti veszélyeztetett. A 26. percben
    Siklósi végezhetett el szabadrúgást. A beívelt labdát azonban Kmetty fejjel hárította. Az MTK-VM szórványos ellentámadásai nem jelentettek veszélyt Magyar kapujára. Egyre keményebb lett a játék. A 30. percben Siklóéi csúnyán letalpalta Répásit. Majd Kovács B. vágta fel Bástit. A 38. percben Kiss. T. bal oldalról ívelt be labdát Magyar kiöklözte, Kovács II. nehéz helyzetben szögletre hárított. A beívelt labdát Miklós vágta ki a mezőnybe. Ezt követően Kmetty kapott tapsot, Becseit szerelte szépen. A 41. percben Török szabadrúgását Takács visszafejelte, de lemaradtak csatártársai a labdáról.
    Szünet után Kajdi labdáját Marcstok alig fejelte mellé a 46. percben. Ezt követően Csetényi szabálytalankodott a 16-oson belül Bástival szemben, a játékvezető továbbot intett. Beszorult az MTK-VM. Az 50. percben hazai szögletet követően Kajdi tört be a 16-oson belülre, nagy lövését Bicskei bravúrosan szögletre hárította. Nem sokkal később Kovács B. rosszul esett és letámogatták a pályáról. Cserélt az MTK-VM, A sérült játékos helyett Kunszt állt be. Az 55. percben csúnya jelenet játszódott le a pályán. Kovács II. és Kiss Tibor harcolt a labdáért, mindketten földre estek, az MTK-VM csapatkapitánya rálépett a tarjáni fiúra.’
    Az eset Csernefalvi partjelző előtt játszódott le, akinek be- intésére Halász játékvezető kiállította Kiss Tibort. Röviddel ezután Török lövését öklözte a mezőnybe Magyar, majd Bicskei mentett Horváth elől. Újabb csere következett a vendégek csapatában. Takács helyett Szuromi állt be. Ezekben a percekben ellaposodott a játék, sok volt a pontatlan átadás. A 62. percben Kunszt fejelt mellé. Cserélt az SBTC is. A 69. percben Horváth helyett Tóth K. állt be. Három perccel később Kunszt beívelését Borsó fejelte fölé. Majd Kajdit kétszer is lesen állította meg Simon partjelző. A 88. percben egy előrevágott labdára Becsei rárajtolt, Kmetty nem tudott felszabadítani, de szerencsére Magyar megszerezte a labdát. Az utolsó percben Szuromi nagy lövése okozott izgalmat, alig kerülte el a hazaiak kapuját.
    A két csapat találkozóján a játékosok nem vonultatták fel a labdarúgás szépségeit. Jobbára küzdelem dominált a pályán és ez érthető, hiszen mindkét csapat számára égetően szükség van a pontokra. Az SBTC lényegéseu többet támadott, s nagy harcban megérdemelten szerezte meg a két pontot. A hazaiak közül a védelem jól rombolt, a középpályások ezúttal halványabban játszottak. Varga, Básti és Répás volt a sorrend. A csatársorban Kajdi sok mozgásos játéka dicséretes, gólja szép teljesítmény volt. 'Az MTK-VM együtteséből Kovács Béla, Borsó, Nyíró és Csetényi játéka dicséretes.

    Forrás: Nógrád, 1975-04-27