magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - MTK 1 : 6 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1994/1995, 26. forduló
attendance:
  1. Futball'95: 2.500
  2. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.28, 22:43
    Egy további idézet:

    Bizony nem gyakori eset, hogy egy csapatot 6-1-es vereség után „szép volt, fiúk" -kai éltessen törzsközönsége. Az SBTC-MTK mérkőzés után pedig ez történt. Sőt, még a Stécé-indulót és a magyar himnuszt is elénekelte az a néhány százfős tömeg, amelyik nem oszlott szét és a öltöző előtt várta kedvenceit, hogy megéljenezhesse őket.
    Mert bizony nem mindennapi, amit a fekete-fehéreknek jó huszonnégy óra leforgása alatt ki kellett állniuk. A Hódmezővásárhely visszalépése miatt („hála" az MLSZ „igazságos" döntésének) elvettek tőlük hat pontot és nyolc gólt, az MTK-meccsen pedig nemcsak a kitűnő játékosokból (legalábbis NB II-es szinten) álló, kétségkívül jól játszó bajnokcsapattal, hanem egy szemmel láthatóan hibát hibára halmozó, egyértelműen részrehajló (a mérkőzés ellenőre, Szkokán Zoltán, az egykori neves sípmester szerint is) játékvezetővel is fel kellett venniük a versenyt.
    1—1 -ig bírták is, de a második - jogtalan - tizenegyes és az elhamarkodott kiállítás után nem csoda, hogy elvesztették türelmüket, játékkedvüket, lelki tartásukat.
    Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a túlórázó szurkolók nemcsak a Stécé-fi- úkat várták, hanem a játékvezetőt is, akit bizony már a mérkőzés során sem illettek éppen dicsérő, nyomdafestéket elviselő jelzőkkel.
    Bede viszont menyasszonyokat megszégyenítő lassúsággal öltözött, érthető, hogy húzta-halasztotta távozását.
    Időközben villogó autókkal megérkezett a meccsen egyébként is ott lévő rendfenntartók erősítése is. Őket viszont- jellemzően a nem igazán lincshangulatra -taps és „szervusztok” fogadta. Nem véletlen, hogy az egyik rendőrautó vezetője azonnal meg is fordult, mondván, itt ránk nincs szükség ilyen létszámban.
    Végül is, a játékvezető a rendőrség oltalmában, sértetlenül hagyta el a mérkőzés színhelyét. Vajon hazafelé eszébe jutott-e, hogy neki milyen szerepe volt abban, hogy ilyen dicstelenül búcsúztatták őt- reméljük nagyon hosszú időre - Salgótarjántól.


    Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 1995-05-22
     
  2. avatar: lattila2
    2017.09.27, 19:04 (szerk.: 2017.09.27, 21:16)
    Salgótarjáni BTC - MTK 1-6 (1-1)
    Salgótarján, 2500 néző ,vezette: Bede.
    SBTC: Rácz-Kajli,Sági,Gyetvai, Homann- Lajkovics, Rósa, Oláh B, Stark- Novák, Baranyi. Edző: B.Kovács Zoltán
    MTK:Bíró-Jávorka-Sztanó, Salacz- Talapa, Farkasházy, Répási, Nagy S., Zsivótzky- Takács,Kenesei K. Edző: Bicskei Bertalan
    Csere: Nagy S. helyett Király
    Gól: Novák ill. Zsivótzky (4, kettőt 11-esből), Répási, Takács
    Sárga lap : Stark, Novák, Gyetvai, Oláh B, ill. Takács, Talapa
    Kiállítás: Gyetvai az 59. percben

    B. Kovács Zoltán: - Mi örömmel jöttünk az NB II -be, és játékunkkal bizonyítottunk is, de ami ebben az osztályban folyik , az felháborító..
    Bicskei Bertalan: - Az első félidőben nagyon jól játszott az SBTC, ráadásul mi egy új alapfelállást próbáltunk ki, ami nem jött be. A második félidőben változtattunk, és ez az eredményen is meglátszott. A Salgótarjánnak kívánom, hogy érjék le célkitűzésüket.

    Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 1995-05-22