magyarfutball.hu

Eger SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.18, 09:58 (szerk.: 2019.10.18, 10:17)
    Eger—Békéscsaba 2-1 (0-1)
    Eger, 5000 néző. Vezette: Kurmai (Bognár, Csáki).
    Eger SE: Bodolai — Berecz I, Zsidai, Lengyel, Szert — Simon, Varga, Csepregi — Méhesi, Kiss T., Szilágyi. Edző: Csank János.
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Fabulya, Plástyik, Takács, Királyvári — Ottlakán, Sulija, Melis — Kanyári, Gyurmánczy, Steigerwald. Edző: Pataki Tamás.
    Csere: Méhesi helyett Kiss Gy. a szünetben, Steigerwald helyett Tóth a 70. percben, Kanyári helyett Kéki a 71. percben. Szert helyett Horváth a 78. percben.
    Gólszerző: Gyurmánczy a 25. percben, Kiss T. az 53. percben, Kiss Gy. a 64. percben.
    Sárga lap: Kiss T. a 47. percben, Kanyári az 51. percben, Fabulya a 76. percben.
    Szögletarány: 6:3 (3:1) az Eger javára.


    A 15. percben Csepregi fordulásból ívelt középre, Kiss T.-t váratlanul érte a labda, mely végül az alapvonalon túl hagyta el a játékteret. A másik oldalon a 22. percben Sulija bal oldali szabadrúgását Melis 14 m-ről rárúgta, az egri kapus csak másodszorra tudta megkaparintani a labdát.
    A vendégek a 25. percben gólt értek el: Sulija nagyszerűen ment el a bal oldalon, beadása elszállt a kifutó, elcsúszó kapus és a védők felett, a labda Gyurmánczy elé került, aki 8 m-ről a bal felső sarokba fejelt.
    0-1
    A 32. percben Bodolai kapujából kifutva az utolsó pillanatban ütötte el a labdát Gyurmánczy elől a 16-os vonalánál. A 42. percben Királyvári vágtázott el a jobb oldalon, éles beadását Melis az üres kapu mellé fejelte.
    SZÜNET UTÁN
    a 47. percben Kiss T. bal sarokba tartó fejesét Fabulya a gólvonalról rúgta vissza a mezőnybe. Az 52. percben Simon jobb oldali szögletét Kiss Gy. fejelte rá, a léc alá tartó labdát Újhelyi tornázta szögletre.
    Az 53. percben egyenlítettek a hazaiak: Simon jobb oldali távoli beadását Kiss T. a védők közé berobbanva fejelte a bal sarokba.
    1-1
    A 64. percben eldőlt a mérkőzés sorsa. Varga, Szilágyi, Kiss Gy. fejjáték után Kiss Gy. az 5-ösről a bal alsó sarokba fejelt.
    2-1
    A 65. percben Csepregi, a másik oldalon — a 76. percben — Melis veszélyeztette a kaput.

    ★ ★ ★ ★

    Hatalmas iramot, nagyszerű játékot, látványos párharcokat hozott a rangadónak is beillő találkozó.
    Az első 45 percben a vendégek játszották az ügyesebb labdarúgást, jól fogták meg középen az egri támadásokat és gyors szélsőikkel többször zavarba hozták a hazai védelmet. Nem véletlen, hogy ekkor szereztek első góljukat is.
    Szünet után káprázatos húsz percet produkáltak a piros-kékek. Kiss Gy. beállításával fazonja lett támadásaiknak és megérdemelten fordították maguk javára a mérkőzés sorsát az elfáradni látszó viharsarkiakkal szemben.

    Jó: Kiss T., Zsidai, Varga, Kiss Gy., ill. Plástyik, Kanyári, Gyurmánczy, Ottlakán.

    3. Eger 5 3 2 - 10-5 8
    ...
    15-16. Békéscsaba 5 - 3 2 6-9 3


    Népsport, 1983. augusztus 29. (Arcanum DT)