magyarfutball.hu

22. Sz. Volán SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.04.09, 11:20 (szerk.: 2019.04.09, 11:22)
    22. sz. Volán - Békéscsaba 2-2 (0-2)
    Rákoscsaba, 3000 néző V: Hartmann (Szemes, Kiss G.)
    22. sz. Volán: Kertész - Kosztolnik, Dunai, Balogh - Németh, Rojik, Kutasi (Vad 65. p.), Huszár - Hídvégi (Goschler 46. p.), Aranyosi, Kántor Edző: Nagy János
    Békéscsaba: Újhelyi - Királyvári, Plástyik, Ottlakán, Vígh (Tóth 81. p.) - Kanyári, Steigerwald, Sulija, Szekeres - Gyurmánczy (Csanálosi 81. p.), Melis Edző: Pataki Tamás
    G: Sulija 9. p., Királyvári 28. p., Balogh 60. p., Vad 75. p.
    Sárga lap: Kosztolnik 82. p.
    Szögletarány: 4:5 (1:2)

    Jobban nem is kezdődhetett volna a lila-fehérek számára a találkozó: a 9. percben balról végezhettek el sarokrúgást. Először Kanyári kísérelhette meg gólba juttatni a labdát, de fejesét Huszár (ugyancsak fejjel) tisztázta. Sulija ismételhetett, immár lábbal és a 10 méteres lövés a bal sarokban kötött ki, 0-1.
    Az első félidőben a játék legjellegzetesebb mutatója volt, hogy a hazaiak mezőnyfölényt harcoltak ki, a békéscsabaiak pedig ügyes ellentámadásokkal - újabb gólt.
    A 28. percben látványos akció végén a jól játszó Szekeres elfutás után a túloldalra ívelt és a csapatkapitány, Királyvári 14 méterről egyből bombázott a Volán hálójába, 0-2.

    A szünetben találkoztunk dr. Szepesi Györggyel. Az MLSz elnöke arra a kérdésre, hogy miért éppen ezt a mérkőzést választotta, a következőket mondta:
    -Kíváncsi voltam a csabaiakra, régen láttam őket és sok jót hallottam róluk. Nagyon ügyes fiú ez a Szekeres! Eddig egyébként igazolták a viharsarkiak, hogy joggal pályáznak az NB I-be való visszakerülésre.

    Eközben a pályán megváltozott a kép. Most már nem csak támadott, gólhelyzeteket is teremtett a Volán, a 60. percben pedig védelmi hiba után szépített. Dunai szabadrúgása lepattant és a csabai védők előtt Balogh 14 méterről a léc alá talált, 1-2.
    A 64. percben Gyurmánczy teljesen egyedül tört kapura, de nem vállalta el a befejezést, Szekerest pedig már elsodorták labdástól.
    A Volán felbátorodott, a lilák pedig egyszeriben megijedtek és nem tudták folyamatosan elöl tartani a labdát.
    Egy újabb hiba: a lecsorgó labda után a 75. percben Vad kiegyenlített, 2-2.
    Lehetett volna azonban előtte 3-1 is, hiszen tűzijáték végén a visszaguruló labdát Szekeres 25 méterről védhetetlenül a jobb felső sarokba vágta. A hazaiak már indultak volna középkezdéshez, amikor Hartmann Melishez fordulva felső karos kezezést mutatott s közben szabadrúgást ítélt kifelé. Érthetetlen döntés!
    (A hármas sípszó után Vadas Györgyöt, az egykori ismert FIFA-játékvezetőt kérdeztük az esetről: -Bár én elég messziről láttam a történteket, számomra szabályosnak tűnt a gól. Mellesleg, ilyen kitűnő második félidőt régen láttam.)
    A befejezés előtt Melis 12 méterről gólhelyzetben mellé lőtt, Királyvári pedig Kertész kezei közé ívelt egy szabadrúgást az alapvonal mellől.

    Aki az első félidő után egy fél órát valamelyik közeli, Péceli úti büfében töltött s a befejezés előtt tért csak vissza, alighanem rossz viccnek vélte a villanyújságon a 2-2-t. Érthetetlen az Előre Spartacus második félidőre tovatűnt magabiztossága, igaz, egyesekre - főleg a védőkre - túl sok teher nehezedett.
    Nem mentség: a pontvesztéshez, az eredmény alakulásához némi köze a játékvezetőnek is volt. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy a DMVSC lépéselőnyét nem szabad elfogadni s a Siófok ellen meg kell mutatni, hogy az Előre Spartacus méltó a feljutásra.

    Jó: Kosztolnik, Dunai ill. Szekeres, Királyvári.

    2. Békéscsaba 33 18 8 7 78-40 44
    ...
    10. 22. sz. Volán 33 11 11 11 42-47 33

    Békés Megyei Népújság, 1984. május 29.