magyarfutball.hu

MTK-VM SK - Újpesti Dózsa SC 2 : 1 18:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:39 (szerk.: 2022.03.26, 19:38)
    Az őszi idényben krónikusan gyengélkedő Ú. Dózsa ezen a találkozón sem tudta átlépni saját árnyékát. Az első percekben az ügyesen cselezgető Katona révén olykor ugyan meleg helyzeteket hozott össze a hazaiak 16-osának környékén, de később az apró termetű vendégtámadó előbb az Achilles-ínára, majd a combjára is kapott egy kemény ,,csomagot,,, ezektől a belépőktől elment a kedve a játéktól. Mivel társai nem nagyon aktivizálták magukat, az őszi bajnoki címre törő kék-fehér együttes fokozatosan a kezébe vette az irányítást. Az első 45 perc során az MTK-VM labdarugói sokkal többet, és hasznosabban mozogtak. Amíg a válogatott formában játszó Kovács Ervin megszűrte a hazai kombinációkat, addig nem volt baj. A 27. percben azután éppen Kovács mellett Kékesi ívelt középre, Szélpál - talán jobban tette volna, ha otthagyja a labdát Brockhauser kapusnak - szélesen és rossz helyre fejelt. Lőrincz nagy lendülettel érkezett, és 18 méterről, jobbal hatalmas erővel a kapu baloldalába zúdította a labdát.

    A második játékrészben a lila-fehérek sokkal paprikásabban és jobban is játszottak, mint korábban. Egészen az 54. percig tartott lendületük, amikor az ötösön nagy helyzetben a földre zuhanó Katona védelmére robogó Szabó és Híres között parázs vita és rugdalózás alakult ki, aminek az lett a következménye, hogy az újpestiek Szabó kiállításával megfogyatkoztak. Furcsa módon ettől még nagyobb bátorságra kapott a vendég együttes. Keveset törődött a védekezéssel, az MTK-VM-nek pedig több óriási helyzete közül egy ideig nem sikerült újabbat gólra váltania. A 70. percben viszont igen, amikor a harcos Talapa hosszú beadását. Pölöskei három lépésről fejelte a hálóba. Úgy tűnt, eldőlt a három pont sorsa, de a lila-fehérek Kozma látványos szabadrúgás-góljával szépítettek, és nem is rövid időre felvillant előttük az egyenlítés lehetősége.

    Az igen gyenge középpályás sorral fellépő újpestiek ellen az első félidőben teljes erőbedobással játszott az MTK-VM, és egy gólnál nagyobb különbségű előnyt is kiharcolhatott volna. Fordulás után a kiállítás révén megfogyatkozott újpestiek fantasztikus akarással küzdöttek, és ha több a szerencséjük, akkor büntető-párbajra késztethették volna a 2. félidőben sokat könnyelműsködő, olykor ,,nagy mellénnyel,, futballozó hazaiakat.

    mti