magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Váci Izzó MTE 1 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2015.03.21, 21:51 (szerk.: 2022.03.27, 15:05)
    A ,,nagyok,, találkozóján a kezdőrúgás után rögtön az Ú. Dózsa lépett fel kezdeményezőbben, a vendég váciak talán a legutóbbi, Dunaújváros elleni fiaskójukat érezhették, s kissé elfogódottan játszottak. Ezek után nem volt meglepő, hogy már a 8. percben vezetést szereztek a hazaiak. Huszárik a félvonal tájékáról indította a védők gyűrűjéből kiugró Balogh I.-t, aki a rosszul kifutó Gelei kapus felett a hálóba helyezett (1:0). Maradt az újpesti fölény, a vendégek többnyire kapkodtak. Az NB I-es újonc Bácsit Csima hátulról csúnyán megrúgta, amiért jogosan kapott sárga
    lapot. A 17. percben szép újpesti akció végén Szabó ígéretes helyzetből lőtt mellé. Ezt követően a váciak is átmerészkedtek a hazai félpályán, de az újpesti ellentámadások lényegesen veszélyesebbek voltak szórványos próbálkozásaiknál. A 31. percben szép Kénoszt - Bácsi - Kénoszt összjáték után alakult ki ígéretes lehetőség, időközben azonban Balogh I. lesre futott. Nem sokkal később a gólszerző került jó helyzetbe, de ezúttal lövését Gelei bravúrral ütötte szögletre. A félidőben sok bosszantó hibát vétettek a játékosok mindkét oldalon.

    Támadóbb felfogásban kezdte a Vác a második játékrészt, komoly helyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk, a hazai védők rendre tisztáztak. A szünetben beállt Turtóczkyval élénkebb lett a vendégcsapat, Palicskó Tibor tanítványai sorra rúgták a szögleteket. A 61. percben Balogh G. ollózva próbálta bevenni Brockhauser hálóját, ez a kísérlete azonban gyatrára sikeredett. A másik oldalon Szabó veszélyeztetett, lapos távoli lövése nem sokkal suhant el a bal kapufa mellett.

    Változatosabb lett a küzdelem, s úgy tűnt, mintha a szünetben mezt cseréltek volna a csapatok. Az újpestiek védekezésből igyekeztek gyors ellentámadásokat vezetni, s ezzel bár nem jártak sikerrel, a vendégeket megakadályozták a góllövésben. Negyedórával a befejezés előtt Gelei újra rosszul futott ki kapujából Bácsi elé, ebből a hibából azonban nem lett baja csapatának. A hajrára feléledtek a hazaiak, a 82. percben Víg révén mégis csaknem egyenlítettek a váciak. Az utolsó percben előbb Bácsi, majd Balogh I. vihette szemtől szembe Geleire a labdát, azonban maradt az 1:0-s hazai győzelem.

    A találkozón az újpestieknek feltétlen szükségük volt a 3 pontra, amit nagy küzdelemben, de megszereztek.

    mti