magyarfutball.hu

Csepel SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.24, 21:49
    Az első percben Szabó sárga lappal kezdett. Negyedórás csepeli fölény után Dékány gólt ígérő lövését Szendrei bravúrral hárította. A Csepel támadásait ritkán törte meg egy-egy Dózsa-kiugrás. A 25. percben újabb Szendrei-bravúr mentette meg a vendégek kapuját a góltól. Az erőtlen hazai támadásokat biztosan hárította a jól záró újpesti védelem. A félidő vége felé újból támadott a Dózsa, s a harmadik támadása eredményt is hozott.

    Szünet után 10 percnyi játékot követően Törőcsik növelhette volna a Dózsa előnyét, de elpuskázta a kínálkozó helyzetet. Egy perc múlva azonban védelmi hibából újabb gólt értek el a vendégek. A Dózsa ezután még nyugodtabban, a hazaiak pedig idegesebben és sok hibával játszottak. Az sem segített, hogy Dékány szólóval átjátszotta a Dózsa védelmét, és parádés góllal szépített. A hazai csapatnak ebben a bajnokságban ez volt első otthoni veresége (1-2).

    Gól: Kiss (38.p.), Kardos (55.p.), Dékány (78.p.).


    Népszabadság, 1983. március 20.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.24, 21:36 (szerk.: 2016.11.24, 21:37)
    Búcsú a hazai veretlenségtől

    Ú. Dózsa—Csepel 2—1 (1—0)

    Csepel, 10 000 néző, v.: Pádár.
    Gólok: Kiss, Kardos, illetve Dékány.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Kovács J., Sarlós, Tóth — Szebegyinszky, Kardos, Szabó — Kisznyér, Törőcsik, Kiss.
    Csepel: Kovács — Kincses, Kőhalmi, Godán, Elekes, — Kelemen, Mészöly, Lazsányi — Tulipán, Dékány, Budavári.

    Csere: Lazsányi helyett Paksi, 65. p., Szabó helyett Horváth, 65. p., Szendrei helyett Kollár, 76. p.

    Csepeli viszonylatban nagyszámú közönség előtt kezdődött a forduló rangadója, amely csalódást okozott a hazai csapat híveinek. Elég óvatosan játszottak a csapatok, sokáig nem volt ok izgalomra. A 15. percben ígéretes hazai akció végén Dékány tört kapura, de lövését Szendrei lábbal védte. Később Tulipán éles szögből leadott bombáját hárította a lila-fehérek kapuvédője. A Csepel támadott többet, mégis, a 36. percben a vendégcsapat szerezte meg a vezető gólt. Törőcsik a jobb oldalról remek cselek után keresztbe ívelte a labdát, és a berobbanó Kiss közelről a kapuba fejelt (1—0). Látványos akció volt!

    Szünet után az Ú. Dózsa ott folytatta, ahol az első félidő végén abbahagyta. Az 54. percben Kiss, Törőcsik akció végén kis híján gól született, de Törőcsik lövésénél Kovács jól zárta a szöget. Sarokrúgás következett, a védők nem tudtak felszabadítani, és Kardos 7 méterről a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (2—0). A Csepel megpróbált nagyobb sebességre kapcsolni, de a 78. percben Dékány látványos góljával csak szépíteni tudott (2—1).

    A vendégegyüttes okos taktikával fosztotta meg az eddig várakozáson felül szerepelt ellenfelét hazai veretlenségétől, a látottak alapján megérdemelten.


    Népszava, 1983. március 20.