magyarfutball.hu

Csepel SC - Újpesti Dózsa SC 0 : 0 13:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.11.27, 20:40
    CSEPEL—Ú. DÓZSA 0-0

    Csepel: Kovács — Kincses B., Kőhalmi, Elekes, Gálhidi — Kelemen, Mészöly, Lazsányi — Tulipán (Krisztin, 69. p.), Kincses S., Budavári.
    Ú. Dózsa: Szendrei — Herédi, Kovács J., Sarlós, Kozma — Steidl, Kardos, Kisznyér — Kiss, Törőcsik (Ambrus , 88. p.), Fekete (Szebegyinszky, 82. p.).

    Csepel, 5000 néző. Jv.: Urbán.

    Mindkét csapat hamar felhagyott a biztonsági védekezéssel. Kardosnak a 16-osról küldött bombája kapufáról vágódott a mezőnybe, a másik oldalon előbb Mészöly, majd Lazsányi közeli fejese kerülte el a vendégek kapuját. A Csepel játéka folyamatosabb volt, többet is támadott, de nem boldogult a kemény Dózsa védelemmel. A 28. percben Budavári gólt ígérő nagy helyzetet puskázott el, négy perc múlva pedig Tulipán még nagyobb helyzetből emelte a labdát az őrhelyét elhagyó Szendrei mellett, az üresen maradt kapu mellé. A Dózsa-támadók irányító nélkül nem voltak veszélyesek a csepeli kapura, és a válogatott Kovács kapus a félidő végéig nyugodtan nézte társainak igyekezetét.

    Szünet után gyorsabb lett a játék, de mindkét csapat játékosai sokat hibáztak. Főleg a hazaiak hibái voltak döntőek, mert Budavárinak kétszer is nagy lehetősége volt a gólszerzésre, de mindkettőt elkapkodta. A félidő közepétől sok átadási hibával tarkított mezőnyjátékban említésre méltó esemény egyik térfélen sem adódott (0-0).


    Népszabadság, 1983. október 30.
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.27, 20:33 (szerk.: 2016.11.27, 20:42)
    A közepesnél is alacsonyabb színvonal

    Csepel—Ú. Dózsa O—O
    Csepel, 5000 néző, v.: Urbán.

    Csepel: Kovács A. — Kincses, Kőhalmi, Elekes, Gálhidi — Kelemen, Mészöly, Lazsányi — Tulipán (Krisztin, 71. p .), Kincses S., Budavári.
    Ú. Dózsa : Szendrei — Herédi, Kovács J., Sarlós, Kozma — Steidl, Kardos, Kisznyér — Kiss, Törőcsik (Ambrus, 67. p.), Fekete (Szebegyinszky , 80. p.).

    Nem kezdtek fergeteges iramban a csapatok, látszott, hogy a vendég Ú. Dózsa már a szerdai, FC Köln elleni KEK-visszavágóra gondol; kissé visszafogottan játszott. A 8. percben mégis kis híján megszerezte a vezetést, de Kardos bombája egy szabadrúgás utáni legurítást követően a felső lécen csattant. Ezután a Csepelnek voltak sorozatban nem is kis helyzetei, de a hazai támadók képtelenek voltak a kapuba találni.

    Szünet után sem emelkedett az egyébként közepesnél is alacsonyabb színvonal, s így a közönség joggal volt elégedetlen, mert nem esett gól. A helyzetek alapján a Csepel állt közelebb a győzelemhez.

    Jók: Elekes, Kelemen, illetve Kardos.


    Népszava, 1983. október 30.