magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - MTK-VM SK 2 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2017.08.30, 19:18 (szerk.: 2022.07.27, 22:23)
    Hivatalos nézőszám: 8.247 néző
    Bevétel: 450.000 forint

    Számunkra éppen ezért létkérdés a csapat jó hazai szereplése, hiszen minden egyes nézőre szükségünk van. Anomáliák persze máris akadnak szép számmal. Az MTK-VM elleni rangadóra például 8247 fizető néző jött ki... Én évtizedek óta a Megyeri úti stadionban élek, úgy ismerem a pályát, hogy a lakásomat sem jobban, egyévi jövedelmemben merném fogadni, hogy legalább húsz-huszonkét ezren voltak. A hivatalosan kihozott nézőszám után 450 000 forintnyi a bevétel, de ha csak 18 000-et veszek, bár jóval többen voltak... az máris 900 000 forint. Ne kérdezd, hogy hová tűnt a többi pénz ...

    Képes Sport, 1989. szeptember 19. - Tóth András interjú
     
  2. avatar: heimo
    2015.03.21, 22:25 (szerk.: 2017.08.30, 19:15)
    Egy-két biztató újpesti akció melengette a hazai szurkolók reményeit az első öt percben, de miután a vendégek két középső védője, Híres és Lőrincz igen szilárd lábakon állt, az eddig száz százalékos mérleggel büszkélkedő dózsások játékkedve egy kicsit megcsappant. Az MTK-VM visszafogott, közepes iramban dajkálgatta a mezőnyben a labdát, de mindez elegendőnek bizonyult arra, hogy mezőnyfölényt harcoljon ki. Ez nem sokat ért, hiszen a vendégek két ékje, Jován és Kékesi meglehetősen magára hagyatva küszködött az újpesti védők gyűrűjében. A nézők fél óra után találgatni kezdték, mi lehet az oka annak, hogy a percek múlásával egyre kevesebb az esemény...? A valószínű magyarázat: egyik csapat sem akart a totális támadással járó veszélyekkel szembenézni. Amikor már lassan unalomba fulladt a találkozó, a 38. percben egy baloldali szöglet után Katona mintaszerűen tálalt Bácsihoz, akinek hatméteres fejese a bal alsó sarokban kötött ki (1:0). Szinte a lefújás pillanatában az újpesti Balog T. ugrott meg középen, két vendégvédő díszkíséretében húzott kapura, de 14 méterről fölé emelt.

    Fordulás után egy 25 méteres Miovecz-lövés dolgoztatta meg Zsiborást, a szakállas kapuvédő látványos repüléssel tolta ki a labdát a jobb felső sarokból. Az 50. percben Miovecz ugrott ki a jobboldalon, és mivel Lőrincz udvariasan csak elkísérte a 16-osig, a hazaiak tehetséges középpályása 14 méterről zavartalanul lőhetett Zsiborás lába között a kapu közepébe (2:0).

    Ez már jelentős hátrány volt, s ezután Verebes József, az MTK VM vezetőedzője előhúzta aduját: becserélte Balogh G-t. Jöttek is szorgosan a ,,toronynak,, becézett magas vendégtámadó fejére a labdák, és ő szorgosan igyekezett lefejelni társai elé ezeket az átadásokat. Újra a vendégek kerültek fölénybe, de lekopírozták az első félidőt, amennyiben Brockhauser kapujára tényleges veszélyt nem jelentettek. Maradt az eredmény, a lila-fehér csapat továbbra is pontveszteség nélküli, és Brockhauser, az újpestiek kapusa elmondhatja, 450 perc alatt nem kapott gólt.

    Egy türelmesen várakozó, jó formában lévő (Ú. Dózsa) és az ,,alvó oroszlán,, szerepére kárhoztatott csapat (MTK-VM) találkozott az újpesti rangadón. Ez a 90 perc a várt színvonalas küzdelmet nem hozta, s ennek az a legfőbb oka, hogy a két legénység igencsak sokáig (45 percig) csak tisztes távolságból méregette egymást. Az ilyen jellegű taktikai csatározásból pedig jó játék ritkán fakad. A kapuval eredményesebben törődő újpestiek igazolták, eddigi előkelő sorozatuk nem a véletlen műve volt.

    mti