magyarfutball.hu

Veszprém LC - Békéscsabai Előre FC 0 : 2 15:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2021.12.11, 21:46 (szerk.: 2021.12.11, 21:48)
    Most is bejött a kontra
    Veszprémi LC - Békéscsabai Előre FC 0-2 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Veszprém, 4000 néző
    V.: Vavika (Molnár, Balajti)
    Veszprém: Andorka 4 — Bognár 4, Reichard 5, Csík 4, Perger 5 — Csomai 4, Kiss 4, Kelemen 5 — Rugovics 5, Gazsó 4, Lehota 3. Edző: Gazsó Illés
    Békéscsaba: Horváth B. 0 — Mracskó 5, Usmajev 6, Szenti 6, Fabulya 6 — Szarvas 6, Vancea 7, Csató 7, Kasik 6 — Fodor 5, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Kiss helyett Gersics (5), Lehota h. Horváth L. (3) az 53., Szarvas h. Árgyelán (-) a 73., Kasik h. Ionut (-) a 82. percben.
    Gólszerző: Vancea a 29., Kulcsár az 51. percben.
    Sárga lap: Perger a 72., ill. Fabulya a 32., Szarvas a 40., Usmajev a 45. percben.
    Szögletarány: 4:3 (3:1) a Békéscsaba javára.

    A mérkőzés előtt a veszprémi öltözőben Kiss Zsoltot köszöntötték 125. NB I-es mérkőzése előtt. A vendégeknél Pásztor József a sérüléséből felépült és a játékot vállaló Csató Sándornak szavazott bizalmat a középpályán.

    Meglehetősen álmos iramban kezdődött a főként a hazaiak szempontjából igen fontos összecsapás. Ennek ellenére a házigazdák nem rontottak neki a veszélyes kontratámadásaikról híres csabaiaknak. Emiatt aztán jó 10—15 percen keresztül csak kóstolgatták egymást az ellenfelek. Végül mégiscsak a lila-fehérek taktikája vált be, a veszprémiek egyre jobban a 16-osuk előterébe szorultak, de a félidő közepéig a kapuk viszonylag ritkán kerültek veszélybe.
    A 29. percben aztán vezetést szerzett a vendégegyüttes. Fodor partdobását követően ide-oda pattogott a labda a kapu előterében, majd a kipattanó pettyest a jó ütemben érkező Vancea mintegy 25 méteres, hatalmas lövéssel küldte a hazai kapu jobb felső sarkába, 0-1.
    A gól megnyugtatta a vendégeket, néhány vérszegény veszprémi próbálkozástól eltekintve a félidő végéig a technikásabb, gyorsabb előrések uralták a mezőnyt.
    Szünet után azt várták a hazai szurkolók, hogy a kék-fehérek mindent egy lapra feltéve rohamoznak majd, de szinte semmit sem változott a küzdelem.
    Az 51. percben járt az óra mutatója, amikor az apró termetű utánpótlás-válogatott Kasik a bal oldalon elviharzott, a kapu elé ívelt és a berobbanó Kulcsár a védők mögül kibújva jobbal, a kimozduló Andorka elől a kapuba pörgette a labdát, 0-2.
    A veszprémi edző, az egykoron Békéscsabán futballozó Gazsó Illés kettős cserét határozott el. Átszervezte ezzel csapatát, Gersics lett a jobb oldali védő, Bognár a középpályára húzódott előre.
    Ezzel valamivel élénkebbé vált a veszprémiek játéka, a 75. percben Csík távolról a jobb sarok mellé bombázott.
    Négy perccel később Rugovics indította Gersicset, akinek beadását Horváth L. mellé fejelte. Két perccel később ismét Rugovics ívelt a jobb szélen felfutó Gersics elé, akinek jó beadására senki sem érkezett.
    A legnagyobb hazai helyzet a lefújás előtt néhány perccel maradt ki: a 16-oson belül lövésre készülő Bognár elől Csík elpöccintette a labdát.

    Közepes iramú és színvonalú összecsapást hozott a veszprémi 90 perc, a két együttes közül ennek ellenére jobbára a vendégek voltak fölényben, igazolták jó hírüket.
    Nemcsak szervezetten védekeztek, hanem formás kontratámadásokkal igyekeztek élni, de egy idő után olyan fölénybe kerültek, hogy mindinkább kapujukhoz szögezték ellenfelüket. Ha éppen nem kontrából voltak veszélyesek, akkor tetszetősen szövögették az akciókat. Góljaik mindenképp tapsra ragadtatták még a hazai szurkolókat is. Egyértelmű fölényük után győzelmük teljesen megérdemelt.

    Nyilatkozatok
    Gazsó Illés:
    — A csabaiak megérdemelték a győzelmet, bár a hajrában nekünk is voltak helyzeteink. Ennek ellenére néha az volt az érzésem, hogy mi csak akkor szerzünk gólt, ha a békéscsabai védők a saját kapujukba rúgják a labdát.
    Pásztor József:
    — Úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Voltak hibáink, de ezeket a vendéglátók nem használták ki. Tudtuk, hogy a veszprémiek védelme lassú, körülményes, s mi ezért a gyors kontrákat erőltettük. Az eredmény igazolta elképzelésünk helyességét.
    (Kiss Dezső)

    6. Békéscsaba 21 7 9 5 28-23 23
    ...
    14. Veszprém 22 5 6 11 21-37 16

    Békés Megyei Hírlap, 1993. április 19.
    képAz egyik szépítési lehetőség: a 81. percben Rugovics közelről, estében, kapásból a léc fölé bombázott... Békéscsaba-VLC 2:0 (1:0)! (Fotó: Zwicker Tamás)

    Veszprémi Napló, 1993. április 20. (Arcanum DT)