magyarfutball.hu

Veszprém, Veszprémi Városi Stadion

 1. Historical photos / reconstructions... »
 2. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 3. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 4. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 5. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 6. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 7. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 8. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 9. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 10. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 11. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 12. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 13. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 14. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 15. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 16. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 17. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 18. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 19. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 20. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 21. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 22. photo: Veszprém, Veszprémi Városi Stadion (2013)
 23.  
9 corrections / data submitted by users 0 unfinished
 1. 28 users were here.
 2. alias
  1. Veszprémi Egyetemi Stadion és Sporttelep
  2. Wartha Vince utcai Sportkomplexum
  3. VEDAC Pálya
 3. related grounds
 4. address
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : 4.000
  seats: 1.500
  stands: 2.500 (lelátó: 500)
 7. population
  Veszprém: 56.777 (2023)
 8. home club
 9. attendance record
 10. pitch size
  105m x 65m
 11. pitch type
  natural grass
 12. score board
  electronic
 13. floodlight
  yes
 14. running track
  tartan track
 15. year of surrender
  1923
 16. first match
 17. related matches
 18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.04.29, 15:27
  Mintegy százötvenen vettek részt a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében a 20. Egyetemkör Futóversenyen és a VEDAC pályabúcsúztatóján.
  A Pannon Egyetemen és a városi stadionban is felújítási munkálatok zajlanak, kezdődnek, ezért idén új útvonalat jelöltek ki a szervezők a futóversenyen a Pannon Egyetem felső kampuszától a VEDAC otthonát jelentő városi stadionig. A mintegy két kilométeres távhoz sokan kedvet éreztek, kicsik és nagyok egyaránt örömmel teljesítették és a borongós, esős, szokatlanul hűvös idő sem szegte kedvüket.

  Az eredményhirdetést egybekötötték a VEDAC pályabúcsúztatójával, hiszen a nagyszabású beruházás hamarosan kezdetét veszi. Az érmeket Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Sótonyi Mónika, a Köznevelési Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke és dr. Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének igazgatója adta át.
  ...
  Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt, végre a királynék városában is korszerű, XXI. századi rekortánpálya épülhet.

  Sokszor elmondtam már, hogy a veszprémi sport kimagasló eredményei nincsenek összhangban a városi sportlétesítmények fizikai állapotával. Szeretnénk, ha végre az infrastruktúrában is utol tudnánk érni a sportolóink teljesítményét. Ez a beruházás is ezt segíti majd

  – összegzett a városvezető.

  2022.04.28
  https://vehir.hu/cikk/64378-az-egyetemkor-bucsuztatta-az-atletikapalyat
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.16, 12:13
  A Modern Városok Program forrásai mellett uniós támogatásból, többlépcsős ütemben újítják meg a Wartha Vince utcai sportkomplexumot.
  kép
  Veszprém önkormányzata 2017. január 1-jével átvette a Wartha Vince utcai sportkomplexum üzemeltetési jogát, amellyel ezt megelőzően a Pannon Egyetem és Veszprém önkormányzata által közösen felügyelt Stadion Kft. bírt.

  A stadion üzemeltetési feladataival a – komoly szakmai tapasztalattal rendelkező – VKSZ Zrt.-t bízta meg az önkormányzat, a terület tulajdonosa pedig továbbra is a Magyar Állam marad.

  A tulajdonosi és üzemeltetői jogkörök tisztázása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy fejlesztéseket eszközöljenek a sportlétesítmény területén – tudtuk meg Lamos Pétertől, a városi önkormányzat Városfejlesztési Irodájának vezetőjétől.

  A szakember arról is beszélt, hogy milyen pénzforrásokra támaszkodhatnak a rekonstrukciós munkák során. – Alapvetően két nagyobb és sok-sok kicsi lába van azoknak a fejlesztéseknek, melyeket elterveztünk. Az egyik ilyen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP). Ebben a programban 13,2 milliárd forint uniós pályázati pénzhez juthat Veszprém városa – árulta el Lamos Péter, aki leszögezte, ennek csak egy részét, mintegy 250 millió forintot szánnak a stadion főépületének, s a munkacsarnok energetikai megújítására. A fennmaradó keretösszeget óvodafelújításokra, bölcsődeépítésre, s további városi beruházásra szánja Veszprém városa.

  – Fontos megjegyezni, hogy ezt a forrást a pályázat értelmében kizárólag energetikai célra használhatjuk fel. Nyílászárócseréket tervezünk, modernizálni szeretnénk a villamos berendezéseket, továbbá az épület fűtésrendszerét is kicserélnénk. Jelen pillanatban a tervezési megbízások előkészítésén dolgozunk, ha minden jól alakul március közepén elindulhat a közbeszerzési pályázat – tette hozzá. Ez azt jelenti, hogy ideális esetben kora ősszel végleges kiviteli tervekkel rendelkezhet a város és a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás elindítható.

  A Modern Városok Program keretein belül 1,2 milliárd forintos forrással számol a Városfejlesztési Iroda vezetője. A központi költségvetési forrásból új futópályát, dobópályákat, s kor kívánalmainak megfelelő futófolyósót álmodtak a területre. Új köntöst kaphat a labdarúgópálya lelátója, s a közvetítőállás is – tudtuk meg Lamos Pétertől.

  A tornászok is új otthont kaphatnak. – A tornacsarnok kiszolgálta az idejét, már a jelenlegi igényeknek sem felel meg. Szeretnénk egy új épületet felhúzni a meglévő helyén, de ez még nem eldöntött kérdés. Egyeztettünk a Veszprémi Torna Club vezetőivel, ők húszmillió forintos szövetségi támogatás elnyerésén dolgoznak. A szövetségi forrásból új öltözővel bővítenénk a jelenlégi épületet, méghozzá úgy, hogy az a későbbi bontási, építési munkálatokat ne érintse, s az új tornacsarnokhoz kapcsolható legyen – tette hozzá.

  A stadion előtti parkoló helyzetét is rendezné a város. Útburkolat-javításról, új közlekedési tervről, s csapadékvíz-elvezetésről szólnak a tervek.

  2017.03.01
  http://www.vehir.hu/cikk/36804-az-ev-vegen-megkezdodhet-a-stadion-felujitasa
   
 3. avatar: ingersheim
  2015.02.14, 01:12

  Kétszázötven millióból épülhet sporttelep
  Mi lesz veled VFC

  Veszprém - Számos égető kérdés merül fel a bakonyi megyeszékhely labdarúgásával kapcsolatban. Úgy tűnik, a veszprémi foci ismét hullámvölgybe került. A klub anyagi gondokkal küszködik, miközben a kiesés réme fenyegeti a szebb napokat megélt együttest.

  Tíz forduló után mindössze három ponttal az utolsó helyen szerénykedik a Veszprém FC az NB III nyugati csoportjában. A VFC még egyetlen meccset sem tudott nyerni, s nagyon úgy tűnik, hogy ebben a szezonban élet-halál harcot kell vívnia a bennmaradásért.

  A szereplés okairól és a klub lehetőségeiről Cseresznyés Péter ügyvezetőt kérdeztük.


  - A pályagondokra régóta keresik a megoldást.

  - Így van. Mi is pályáztunk a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a „TAO pályázaton”, amelyen tavaly egy füves nagyméretű labdarúgó pálya és öltözőépület létrehozására is lehetőséget nyertünk. A tervezett beruházás költségvetése 250 millió forint, amelyhez 175 millió forint támogatást nyertünk, tehát önrészként 75 millió forintot kell a sportszervezetnek hozzátennie a fejlesztéshez.

  –- Miért nem kezdődött még el az új sporttelep építése?

  –- A Veszprém FC nyerte el a lehetőséget a pálya létesítésére, így a szükséges társasági adót is az egyesületnek kell összegyűjtenie. Hároméves, az önkormányzattal közösen végzett munka áll a sikeres pályázat mögött, így a támogatások behozásában is számítunk az önkormányzat segítségére. Ezek szükségesek az építkezés megkezdéséhez.

  –- Hová épülhet az új pálya?

  –- Két lehetséges helyszín van a megvalósításra, az egyik Veszprémben van, a másik pedig egy, a városhoz nagyon közeli területen.

  –- Tehát már csak a cégek által felajánlott támogatásokra van szükség?

  –- Így van és reméljük, hogy a helyben működő vállalkozások segítik Veszprémet a sportos ingatlanok fejlesztésében, így nagyobb részt vállalnak a város életében is. Azok, akik együttműködnek a Veszprém FC-vel, egyben segítenek a helyi gyermekek sportolási feltételeinek javításában is.

  –- Az infrastruktúra fejlesztése mellett mitől lesz jobb a veszprémi foci, és ami ezzel összefügg, hogyan lehetne visszacsábítani a nézőket a lelátóra?

  –- A jobb körülmények között szívesebben sportolnak a játékosok. Ne gondoljuk, hogy a nézők nem veszik észre, hogy a passzok nem gurulnak a pályán, hanem rendszertelenül pattognak és ez élvezhetetlenné teszi számukra a mérkőzéseket. A nézőket ki kell szolgálni minden tekintetben, kulturált mellékhelyiségek, fedett ülőhellyel ellátott nézőtér szükséges, ahonnan közelről és magasabbról rálátva a pályára tudják nézni a mérkőzéseket. Azt gondolom, hogy a bajnoki osztály és az eredmény viszont csak kismértékben befolyásolja a nézők számát, mert például 2006-ban a megyei másodosztályban, amikor a Schönherz pályán játszottunk, akkor magasabb nézőszámok voltak, mint amikor az országos másodosztályban szerepeltünk.

  A nyereségesen működő vállalkozások az adóforintjaikat együttműködési megállapodás alapján sportszervezetnek adhatják a fejlesztési tervük megvalósítására. Így lehetőségük van arra, hogy oly módon nyújtsanak támogatást, hogy az számukra nem jelent többlet anyagi ráfordítást, hiszen azt az államháztartás részére befizetendő társasági adójukból fizetik ki, melyért „cserébe” adó-, és adóelőleg fizetési kedvezményben részesülnek. De ezen a kedvezményen kívül a helyi cégeknek, vállalkozásoknak még az is fontos lehet a társadalmi szerepvállaláson túl, hogy nyomon követhetik, az adójukból milyen beruházás valósul meg a közvetlen környezetükben.

  Horváth Gábor
  2014. október 20.


  veol.hu/foci/mi-lesz-veled-vfc-1654476
   
 4. avatar: AMiUtunk
  2012.08.16, 19:08 (szerk.: 2012.08.16, 19:13)
  - Milyen fejlesztések várhatók a stadionban?
  - Nem a mi tulajdonunk a stadion, amennyiben üzemeltetői joggal rendelkezhetnénk, s nem a jelenlegi bérleti konstrukció maradna továbbra is, úgy abban az esetben komolyabb fejlesztésekkel is számolhatnánk. A városban sajnos nincs olyan terület, ahol új pályát lehetne kialakítani.(...)
  Szeretnénk megtartani a Társadalmi Felelősségvállalás Napját ahová várunk minden magánszemélyt, a helyi civil szervezeteket és a játékosokkal közösen csinosítanánk ki az Egyetemi Stadiont és környékét. (...) Természetesen minden lehetőséget megragadunk arra, hogy kitérjünk a város egyéb csapatainak meccsei elől és szurkolóink komfortérzetének javítása érdekében mobil büfé is üzemelni fog a hazai mérkőzéseken.

  Elhangzott 2012. augusztus 14-én (kedden) 18:00 órakor a Cimbora Étteremben a Veszprém FC sajtótájékoztatóval egybekötött szurkolói ankétján
  Forrás: http://veszpremfc.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=136:remek-hangulatban-telt-a-szurkoloi-anket&catid=1:hirek&Itemid=11
   
 5. avatar: Golyó
  2012.03.20, 10:44
  A Misleny elleni bajnokin állítólag új eredményjelzőt avattak.
   
 6. avatar: Bati80
  2011.03.10, 23:29
  Legalábbis az alább hivatkozott VTC-bemutatóban szó esik egy 1924-ben felavatott Jutasi úti pályáról, az több, mint valószínű, hogy a későbbi Vasas-pálya lehetett (esetleg még a Schönherz, ami szintén a Jutasi út nyugati oldalán van, de nem hiszem, hogy a VTC-utód Vasas azt használta volna). Azt meg kötve hiszem, hogy 1923-ban mindjárt két pályát is építettek volna.
   
 7. avatar: Bati80
  2011.03.10, 23:22
  Elvileg elképzelhető, de szerintem 23-ban a Vasas-pálya épült (ez: www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2390).
   
 8. avatar: Golyó
  2011.03.10, 23:19
  A pálya épülhetett 23-ban. A lelátót csak 63-ban építették hozzá szerintem.
   
 9. avatar: Bati80
  2011.03.10, 23:03
  Ad 7: ez a stadion biztos, hogy nem 1923-ban épült, a pontos avatási dátum a VTC (www.magyarfutball.hu/hu/csapat/3103) bemutatójában olvasható: 1963. október 30.
   
 10. avatar: Bati80
  2011.03.10, 23:00
  Az ülőhelyes oldalon a két szélső szektort (4. és 6. kép) 2010 nyarán elbontották, balesetveszély miatt. A bódé (12. kép) ma már nem funkcionál pénztárként, mostanában csak a Wartha V. úti oldalon a "B" kaput nyitják ki meccs előtt (szoktak is lenni tömegjelenetek, ha az átlagnál többen jönnek ki).
   
 11. avatar: harsi
  2010.08.14, 21:44
   
 12. avatar: NNS
  2010.04.06, 21:44
  Itt pénztárként használják az Orosházáról ismerős "bódét". (Kiderült már hogy eredetileg mik voltak ezek?)
   
 13. avatar: pancso
  2009.11.13, 16:23
  kép
   
 14. avatar: matyasvfcfan
  2009.08.05, 13:18 (szerk.: 2009.08.05, 13:19)
  Girgily az egyik videó amit felraktál a Veszprém-FRadi
  Mi a másik, nem tom megnézni youtube-on, törölték. Nincs róla másik linked, stb??

  előre is kösz!!
   
 15. avatar: matyasvfcfan
  2009.05.17, 22:14 (szerk.: 2009.05.17, 22:14)
  Nem tudom hogy miért itt rendezték de hivatalos archívumból van az adat úgyhogy hiteles
   
 16. avatar: pancso
  2009.05.15, 15:59
  Négyes döntő (DVTK, FTC, Vasas, Újpest) volt, mindenki játszott mindenkivel, vidéki helyszíneken (Szolnok, Veszprém, Gyöngyös, Eger, Kecskemét, Hatvan)!
   
 17. avatar: NNS
  2009.05.15, 15:40 (szerk.: 2009.05.15, 15:41)
  Eddigi nézőcsúcs jelölt:

  10.000 néző, 1988/1989
  Veszprém - Ferencváros


  matyasvfcfan!
  Miért itt volt az MNK meccs?
   
 18. avatar: AMiUtunk
  2009.02.28, 15:11
  A klubhonlap szerint a pálya 1923-ban(!) épült és jelenleg a Veszprém egyetemi Stadion és Sporttelep-nevet viseli.
   
 19. avatar: Golyó
  2008.12.13, 00:50
  Nézőcsúcs 12.000 FTC-Vasas MNK. Év sajna nincs.
   
 20. avatar: NNS
  2008.01.14, 22:06
  Beni!
  Hogy jön létre ez a "férőhely: 12.000 (4.000 épített)" amit beadtál? A képek alapján ezt teljesen irreális szám, vagy már nem lennének aktuálisak a fényképek?
   
 21. avatar: DOG01
  2008.01.09, 20:01
  Én amikor legutoljára Veszprémben voltam a pálya közelében, akkor már nem volt meg az a domboldal.
   
 22. avatar: Girgily
  2008.01.09, 19:45 (szerk.: 2009.07.27, 23:11)
  Én meg sokat voltam itt nagyszüleimnél, nem kevés meccsen is. Ennél komolyabb domboldalra emlékszek. Legyalulták vagy mi? Vagy csak az idő szépíti meg a dolgokat? A képek alapján tök egyenes az egykori domboldal. Javítjuk! Az összes többit is, nem írom oda mindenhova!
   
 23. avatar: DOG01
  2008.01.09, 19:28
  Kizárt, hogy 10ezer ember beférjen ide!
  Mikor sorkatona voltam, akkor láttam ezt a pályát kívülről, de közelről...
  Szerintem max. 4-5ezer ember férhet be ide.
   
 24. avatar: Girgily