magyarfutball.hu

Parmalat FC - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 19:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.02.16, 15:07 (szerk.: 2021.04.06, 00:04)
    Visszavágtak a tavaszi fiaskóért
    Parmalat FC - Békéscsabai Előre FC 1-2 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 4000 néző
    V.: Molnár (Bede, Stander)
    Parmalat: Mitring 6 — Lőrincz 5, Disztl 5, Tresó 5 — Dubecz 6, Zimmermann 7, Darha 4, Bekő 6, Tóth N. 5 — Horváth F. 5, Tóth M. 5. Edző: Jenei Imre
    Békéscsaba: Baji 7 — Szenti 6, Usmajev 6, Kovács 5 — Fodor 6, Váczi 0, Csató J. 6, Csató S. 6, Horváth L. 5 — Kulcsár 8, Szarvas 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Váczi helyett Zahorán (5) a 21., Darha h. Varsányi (5) az 53., Tóth M. h. Pálfi (-) a 72., Horváth L. h. Kasik (-) a 83. percben.
    Gólszerző: Zimmermann a 6., Kulcsár a 8., Kulcsár a 70. percben.
    Sárga lap: Bekő (Váczi lerántásáért) a 2., Darha (Csató J. felvágásáért) a 10., Szarvas (Bekő ellökéséért) a 35., Szenti (Horváth F. felvágásáért) a 40., Zahorán (Tóth N. buktatásáért) a 61. percben.
    Szögletarány: 10:4 (4:1).

    Szombaton délben indult a békéscsabaiak autóbusza Székesfehérvárra. Útközben megebédeltek, s még így is öt óra előtt a sóstói stadionba értek. Látható izgalommal készült a csapat, volt is miért visszavágni, hiszen tavasszal egygólos vereséget szenvedtek Szentiék Székesfehérvárott.
    Váratlan vezetéshez jutott a hazai csapat a hatodik percben, amikor Tóth N. balról középre emelt Zimmermann elé, aki észrevette, hogy Baji az ötös vonalán áll, így fölötte átemelt 18 méterről, s a labda a léc alatt hullott a hálóba, 1-0.
    Még el sem ült a gól feletti moraj, amikor Disztl és az újonc Tresó között Usmajev ugratta ki Kulcsár Sándort, aki a kimozduló Mitring mellett a kapu bal oldalába lőtt, 1-1.

    A ll. percben Váczi egy 30 méteres szabadrúgást a sorfalba vágott, a lepattanó labdából Fodor alig lőtt mellé.
    Egy perccel később Horváth vezette föl a labdát, majd 28 méterről a bal kapufa töve mellé lőtt, pedig a kapus késve vetődött.
    A 15. percben a már sérült Váczi betört a 16-oson belülre, két csellel tisztára játszotta magát, ám az utolsó pillanatban Tresó szögletre mentett. A szögletet ugyancsak Váczi lőtte be jobbról, Szenti csúsztatott fejese alig szállt fölé.
    A túloldalon Dubecz beadását Horváth F. csúsztatta meg fejjel, de hasonlóan járt, mint az imént Szenti.
    A 23. percben Szarvas visszagurítását Csató S. harminc méterről fölé bombázta.
    A túloldalon Lőrincz távoli bal alsó sarkos lövését hárította Baji vetődve.
    A 31. percben Kulcsár a balösszekötő helyéről, 30 méterről lágyan a kapus ölébe emelt.
    A 35. percben Szarvas ellökte Beköt két lépéssel a 16-os vonala előtt. A szabadrúgást Lőrincz szúrta kapura, Baji vetődve elcsípte a labdát, de az kiperdült a kezéből, Horváth F. rácsapott, újabb lövése azonban Bajiról szögletre vágódott.
    A félidő utolsó eseménye: egy jobb oldali támadás végén Kulcsár átadására Csató S. kitűnően lépett ki, óriási gólhelyzetbe került, de elpattant tőle a labda, így a fehérvári kapusé lett.

    Szünet után a 49. percben Csató J. távolról kísérletezett, de a labda mellészállt.
    Egy perccel később Csató S. célozta meg a kaput, nagy erejű lövése Mitringet „mellbe vágta”.
    Az 51. percben Szarvas labdájával Fodor iramodott meg, két védő is kísérte, végül a jobbösszekötő helyéről alig lőtt mellé.
    Az 59. percben Horváth F. ugrott meg, 10 méterről célzott is, de Baji remek védéssel hárított.
    A 68. percben Zimmermann lőtt be középre. Dubecz húzott kapura, amikor Csató S. a gólhelyzetbe kerülő székesfehérvári játékost szerelte, miközben Dubecz látványosan elesett. Molnár játékvezető, aki az eset közelében volt, a 11-est reklamáló hazaiak meglepetésére továbbot intett.
    A 70. percben egy bal oldali Szarvas-féle szöglet szállt be Mitring kapuja elé, némi meglepetésre a nem túl magas növésű Kulcsár ugrott a legmagasabbra, és az ötösről a bal alsó sarokba fejelt, 1-2.
    A 80. percben Horváth F. és Dubecz kényszerítőzött, aminek végén Dubecz lőtt közelről kapura, ám Baji óriási reflexszel lábbal kirúgta a labdát.
    Két perccel később Horváth F. még nagyobb helyzetben, három lépésről a kapu fölé rúgta a labdát.
    A 89. percben Kulcsár gurított vissza Szarvasnak, aki a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről át akart emelni a kifutó kapus fölött, de az emelés laposabbra sikerült, mint szerette volna, így a fehérvári kapus magasra ugorva, elérte a labdát.
    A 92. percben Csató J. a félpályától előrelőtt egy szabadrúgást, a nagy rössel érkező Fodor 14 méterről élesen fejelt, de Mitring a helyén volt, és megfogta a labdát.

    Lassan „szivárgott” a közönség a tribünre, miközben többen arról beszéltek, ideje lenne, hogy kikecmeregjen a Parmalat az évek óta tartó gödörből. Az óvatosabbak viszont azt fejtegették, a gyors csabai csapat ellen nehéz lesz. Annál is inkább, mert éppen a védelem a legsebezhetőbb pontja a hazai csapatnak.
    Eközben a békéscsabai vezérkar „elterelve” a figyelmet a legközelebbi „vészhelyzetről”, már a moszkvai mérkőzésre való utazásról, az UEFA Kupa szereplés esélyeiről beszélgetett. Persze kikerülhetetlen volt a soron következő kilencven perc, erről már nagyon óvatosan fogalmaztak.
    Nem voltak ennyire óvatosak azonban a csapatok: mintha csak gólesővel szerették volna megörvendeztetni a szurkolókat, alig hangzott el az éljen, éljen, máris egyszer-egyszer megzördültek a hálók.
    Igaz, ezután vissza is ült a meccs, előtérbe került a mezőnymunka, s „elégedett csapatok” benyomását keltette a folytatás. E mögül azonban kisejlett, hogy a Békéscsaba kivárásra apellál, a hazaiak pedig tartanak az éppen jobb éveiben járó lilafehérektől. Néhány kontra az egyik oldalon, lassú támadásszövögetés a másikon, s elégedetlen hangok a lelátón — summázhatnánk az első játékrészt.
    Ám az is a képhez tartozik, hogy a vendégeket kissé megzavarta Váczi korai kiválása, hiszen Mracskó után másik gyors emberüket vesztették.
    A fordulás után — ahogy hűlt a levegő — frissültek a játékosok. Gyakoribb támadásbefejezéseket láthattunk, mígnem egy — Kulcsártól ritkán látható — fejesgóllal előnyhöz jutottak a békéscsabaiak.
    Ez alaposan felpaprikázta a Parmalatot, futottak az eredmény után, mind nagyobb nyomás nehezedett Baji kapujára, de a békéscsabaiak portása — ellentétben az első félidő bizonytalanságaival — remekül állta a fehérvári rohamokat. Kézzel, lábbal, reflexszel tisztázott, vagy az mentett, hogy a tehetetlen hazai csatárok elügyetlenkedték a kínálkozó alkalmakat.
    Nem sziporkázott e napon a Békéscsaba, időnként fáradtan mozogtak a játékosok, ám hősiesen küzdöttek, különösen az utolsó húsz percben. Így a legfontosabbnak, a kicsit váratlan három pontnak méltán örülhettek a játékosok, a szakemberek, vezetők és a maroknyi csabai szurkolósereg, amely időnként — s főleg a legfontosabb pillanatban — túltett a hazai táboron, olyan ovációval szurkolt Csatóéknak.

    Edzői nyilatkozatok
    Jenei Imre, a Parmalat FC edzője:
    — Aki látta a mérkőzést, oszthatja a véleményemet: ezt a találkozót gólokkal kellett volna nyernünk.
    — Nem nyerték, ezzel szemben egy fél szezonra való gólhelyzetet hagytak ki csatáraik...
    — Most alakul a csapat, távolról sem vagyunk még készen. Ettől függetlenül a ziccereket, különösen az olyan ordítóakat, mint amilyeneket kihagytunk — törvényszerűen be kell lőni.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Édesanyám Vencsellőn minden játéknapunkon imádkozik a békéscsabai csapatért a templomban. Ezen a délutánon a jó Isten is velünk volt...
    — Ez a tény azért talán még kevés a győzelemhez...
    — Sikerünket az hozta meg, hogy szinte százszázalékosan használtuk ki helyzeteinket. Biztonságos védekezésből igyekeztünk gyors kontrákkal a székesfehérváriak kapuja elé kerülni. Ez ugyan ritkábban sikerült a megszokottnál, de végül ezeknek az akcióknak egyike hozta meg a három pontot.
    — Érezhetően hiányos volt a csapat...
    — Mracskó és Váczi, a két leggyorsabb emberünk hiánya igencsak rányomta bélyegét játékunkra. Ha Mracskó játszik, megszokott felfutásaival, mögékerüléseivel számtalan további helyzetet dolgozhattunk volna ki. Váczi korai kiválása annyit jelentett, hogy nehezebben tudtuk elöl megtartani a labdát, és Szarvas is árvábbnak bizonyult, hiszen kevésbé kaphatott jól megjátszható labdákat.
    — Még ha több helyzete is volt a Parmalatnak, azért a békéscsabaiak rúghattak volna még gólt...
    — Tény, ha Szarvas látványos emelése bejön, azzal megadhattuk volna a kegyelemdöfést ellenfelünknek, nem beszélve arról, hogy mindenképp a forduló gólja lehetett volna.
    — Volt egy-két gyenge pont a csapatban...
    — Zahorán halvány volt, de nem jeleskedett különösebben Szarvas sem. Csató János a védekezésben jó volt, de nem segítette a támadást. Fodor sem nyújtott olyan teljesítményt, mint a Ferencváros ellen. Horváth nem találta önmagát. Ennyi dolog után nagyon örülhetünk a három pontnak.
    — Baji meglehetősen ellentétes félidőket produkált.
    — Az első játékrészben leventególt kapott, a fordulás után viszont ő nyerte meg a meccset, olyan bravúros védései voltak.
    (Jávor Péter)

    1. Békéscsaba 4 3 1 - 11-6 10
    ...
    14. Parmalat Fc 3 - 2 1 6-7 2

    Békés Megyei Hírlap, 1994. augusztus 29.
    képA Parmalat FC labdarúgócsapata szombaton a Békéscsabát látta vendégül a Sóstói stadionban. Az összecsapást a vendégek nyerték 2-1 arányban.kép
    Tóth M. (elől) végig nagy csatát vívott Kováccsal.kép
    Ez a helyzet is kimaradt, Horváth F. (középen) két csabai védő között az ötösről vétette el a kaput (Fotók: Fási László)

    Fejér Megyei Hírlap, 1994. augusztus 29. (Arcanum DT)