magyarfutball.hu

MTK - Debreceni Vasutas SC 2 : 4 16:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.18, 14:29
    1993. szeptember 25. szombat (MTI)

    MTK - Debreceni VSC 2:4 (0:2)

    Hungária körút, 2000 néző, V: Marosvári
    gólszerzők: Vancsa (54., 80. p.), illetve Sándor T. (39., 61.), Gojan (42.), Madar (86.)
    sárga lap: Zsivótzky (47.), Talapa J. (85.), illetve Balogh J. (24.), Horváth B. (51.), Gracsov (54.), Medvid (62.), Dombi (81.)
    piros lap: Turbék (90.)
    jók: Vancsa, illetve Horváth B., Madar, Dombi, Nagy Cs., Sándor T.,
    Gojan, Gracsov

    MTK:
    Balogh T. - Hires - Talapa J., Nagy S. (Kovács Z. 64.) - Turbék, Horváth Cs., Pölöskei (Komódi - a szünetben), Vancsa, Zsivótzky - Hámori, Szabó T.

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Gojan - Balogh J., Pető - Dombi, Nagy Cs., Sándor T., Sándor Cs., Madar - Medvid (Tóth A. 87.), Gracsov (Tóth Gy. 83.)

    Ha már a bajnoki élmezőnyhöz tartozik, hát erről idegenben is vallani kivánt a ,,Loki,,. Három-négy ügyes, gyors akcióval hozta a vidéki gárda Hiresék tudomására, hogy ez a 90 perc nem lesz sétagalopp
    A 12. percben Sándor T. remekül robogott el a jobb oldalon, beadását Hires a gólra éhes Gracsov elől a kapu torkából fejelte szögletre. A továbbiakban is a vidéki együttes mutatott jobb teljesitményt. A hajduságiak mindkét oldalon bátran törték át az MTK védelmét, különösen az apró termetű, de annál technikásabb és gyorsabb Madar megugrásai okoztak gyakori gondot Hireséknek. Mivel a debreceni védelem sallangmentesen, magabiztosan rombolt, Horváth B. kapusnak tul sok dolga nem akadt a békés napfürdőzésen tul. A 27. percben időlegesen végeszakadt a napozásnak, mert Hámori tálalt Talapa elé, a középpályás óriási bombáját, majd az ismétlést is bravurral ütötte ki a DVSC kapuvédője. A 35. percben Sándor T. három remek csel után lőhetett volna, de inkább Gracsovot próbálta gólhelyzetbe hozni - a légiós még szánkázva sem érte el a kicsit hosszura sikerült átadást.

    A 39. percben Gracsov partdobását Dombi pár lépés megtétele után Sándor T. elé tálalta, aki hat lépésről a kapu jobb oldalába továbbitott (0:1). Nem telt el ujabb három perc, amikor Gracsov a 42. percben jobb oldalról pontos szögletet varázsolt Gojan fejére, aki hat méterről félmagasan a kapu bal oldalába fejelt (0:2). Sérülések miatt Marosvári két percet hosszabbitott, s ekkor is veszélyes debreceni rohamok gördültek a hazai kapu felé.

    Fordulás után az 51. percben Gojan röviden fejelt hazafelé, Hámori rácsapott a labdára. Ügyesen kicselezte a kapust, aki elhuzta a lábát. Tizenegyes, és sárga lapos figyelmeztetés a kapusnak. Horváth Cs. bal alsó sarokra tartó büntetőjét Horváth B. gyors vetődéssel kitolta
    Az 54. percben Zsivótzky bal oldali szabadrugását Vancsa öt méterről térdmagasságban befejelte (1:2). A 61. percben ismét Gracsov készitett elő gólt. Ugy tette Sándor T. elé a labdát, ahogyan azt megirták a tudósok a futball-tankönyvben. A fiatal debreceni tehetség kicselezte Balogh kapust, és utána nem volt nehéz dolga (1:3).

    A kék-fehérek hajrát nyitottak, és a 80. percben egy távoli fejesbe Vancsa - szintén fejjel - ügyesen ,,beleszurt,,, labdája a kapu bal oldalába csuszott (2:3). Négy perccel a lefujás előtt mintaszerű Madar-Dombi-Madar akció végén utóbbi éles szögből a jobb alsó sarokba bombázott (2:4). Rughatott volna még egy ötödik gólt is a DVSC, amikor Tóth A. egyedül robogott kapura, de Turbék (ezért kiállitották) elkaszálta.

    Akik azt hitték, hat bajnoki forduló után véletlenül 11 pontos a DVSC, azok most láthatták: az őszi fényes menetelés mögött egy remek csapat található. A ,,civis gárda,, az első félórában rengeteg hasznos futással alaposan elfárasztotta vetélytársát, majd hozzálátott a gólgyártáshoz. A hajduságiak megérdemelten vitték el a két pontot idegenből, attól az MTK-tól, amely ilyen remek ellenfélre nem volt felkészülve. Ha igy folytatja a DVSC, akkor az őszi végelszámolásnál helye lehet a dobogósok között.