magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Békéscsabai Előre FC 0 : 2 11:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.03.09, 13:28 (szerk.: 2021.03.14, 16:18)
    Most a csabai gyors robogott...
    Debreceni VSC - Békéscsabai Előre FC 0-2 (0-1)


    NB 1-es labdarúgó-mérkőzés, Debrecen, 7000 néző
    V.: Hartmann (Varga L., Szabó J.)
    Debrecen: Horváth 4 — Balogh 5, Goján 5, Kondás 5, Pető 6 — Dombi 4, Nagy Cs. 4, Sándor T. 4, Madar 4 — Gracsov 4, Toderás 5. Edző: Garamvölgyi Lajos
    Békéscsaba: Baji 6 — Szenti 7, Usmajev 7, Zahorán 6 — Mracskó 6, Fodor 6, Csató 7, Vancea 6 — Váczi 6, Kulcsár S. 6, Szarvas 7. Edző: Pásztor József
    Csere: Váczi helyett Kulcsár Sz.(-) a 67., Madar h. Medvid (-) a 70., Szarvas h. Dávid (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Szarvas a 35., Kulcsár S. a 86. percben.
    Sárga lap: Szenti (akasztotta Gracsovot) a 23. percben.
    Szögletarány: 4:4 (1:2)

    A hazaiaknál a sérült Sándor Cs. helyett a fiatal Nagy Cs., míg a román idegenlégiós Buliga helyett Toderás került a kezdőcsapatba. A vendégeknél Váczi felépült, így Dávid maradt ki a tervezett együttesből.
    A 6. percben Zahorán bal oldali beadását Goján mentette a befutó csabai csatárok elől.
    Három perccel később Baji kapujából kifutva tisztázott a gólra éhes Gracsov elől.
    Néhány perccel később csaknem gólt szerzett a hazai együttes. Dombi jobb oldali beadását Gracsov fejelte a kapura, Toderás hat méterről beleért a pettyesbe, ami alig csúszott ki a bal kapufa mellett.
    Még ugyanebben a percben Csató tört előre, Zahoránhoz adta a labdát, amit visszakapott, majd Szarvas elé tálalt, aki 12 méterről, jó helyzetben fölé lőtt.
    A 21. percben Kondás a felezővonalnál homlokon rúgta Kulcsár S.-t, aki csak kétperces ápolás után tudta folytatni a játékot.
    A 23. percben Gracsovot akasztotta a felezővonalnál Szenti hátulról, amiért joggal kapott sárga lapot Hartmanntól.
    A 26. percben Szarvas bal oldali visszagurítását Vancea 18 méterről alig lőtte mellé.
    Egy perccel később Mracskó-Váczi akció futott a jobb oldalon. Az apró termetű csatár kapura lőtt, labdája kipattant Horváthról és a visszafutó Kondás kétségbeesetten mentett szögletre.
    A 30. percben Mracskó 30 méteres lövését vetődve hárította Horváth a bal sarok előtt.
    A 35. percben Váczi a félpályáról indított, a labda úgy tűnt a 16-osnál álló Horváth kapusé lesz, ám ő belerúgta a pettyest a rátámadó Szarvasba, aki a hozzá visszapattant labdát tíz méterről az üres kapuba helyezte, 0-1.
    A 40. percben Dombi a jobb szélen kivárt, majd az alapvonalnál Usmajev akasztotta a csatárt. Gracsov veszélyes szabadrúgását Toderás fölfejelte az ötösön, majd mentettek a vendég védők.
    A 43. percben Fodor jó helyzetben kilépett a jobb oldalon, Pető a 16-os előtt lehúzta a középpályást, ám Hartmann továbbot intett.
    Egy perccel később Szarvas gurította vissza a labdát Csató elé, aki 18 méterről alig lőtt a jobb kapufa mellé. A lefújás előtti pillanatokban lábról lábra szállt a labda, Szarvas kapu elé emelt, Csató nyolc méterről alig fejelt a jobb kapufa mellé.

    Szünet után, a 47. percben Szarvas tíz méterről kapura lőtt, a labda a bal kapufáról kipattant Kulcsár S. elé, aki a kapu elé gurított és Csató három méterről a hálóba lőtt, de mivel lesen állt, így Hartmann érvénytelenítette a találatot.
    Az 53. percben a cselezgető Váczit buktatták a debreceni kapu előterében. Szarvas gurította le a szabadrúgást, Csató nagy erővel a jobb kapufa mellé bombázott.
    Az 58. percben Váczi végzett el szögletet jobbról, remekül csavarta kapura a labdát, amit Horváth kétségbeesetten tolt a kapu fölé.
    Négy perccel később Dombi jobbról adott a kapu elé, labdája kipattant a védőkről, Sándor T. hat méterről lőtt, Baji remekül hárított, majd Usmajev felszabadított.
    Feljött a Debrecen, egyre-másra vezette támadásait a hazai együttes.
    A 64. percben Toderástól Sándor T. kapta a labdát, aki 16 méterről egyből lőtt, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
    A 67. percben újoncot avatott a Békéscsaba: a korábban sérült Váczi helyére a 21 éves Kulcsár Szilárd állt be.
    A 71. percben Szarvas tört előre a bal oldalon, a 16-os oldalvonalánál Goján hasba rúgta az apró termetű csatárt. A szabadrúgás után a kipattanó labdát Mracskó 25 méterről fölé bombázta.
    A 82. percben Toderás tört előre, jó cselek után 18 méterről lőtt, Baji bravúrral öklözte a jobb felső sarok előtt szögletre a pettyest.
    Négy perccel később eldőlt a találkozó sorsa. A jó ütemben kilépő Kulcsár S.-t Kondás buktatta 20 méterre a kapútól. Szarvas szabadrúgása a bal kapufán csattant, a kipattanó pettyest Kulcsár S. 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 0-2.
    Két perccel később Zahorán bal oldali beadása után Kulcsár Sz. elől Horváth kapus az ötösön hárított, a labda Szarvas elé pattant, aki hat méterről a bal felső sarokba bombázott, ám Hartmann a kapus akadályoztatása miatt kifelé ítélt szabadrúgást.
    Az utolsó két percben Dombi került nagy helyzetbe, de a kapu mellé rúgta a labdát.

    Nagy érdeklődés előzte meg a tiszántúli rangadót, amelyen 1988-as KEK-mérkőzés után ismét képernyőre kerültek a lila-fehérek.
    Az első percekben látszott, a békéscsabaiak jól megszervezték játékukat, gyors adogatással, kapuralövésekkel vétették észre magukat. A félidő közepén keményedett a játék, mindkét oldalon több szabálytalanság tördelte az akciókat. A 35. percben az egykori békéscsabai portás, Horváth hibázott, a labda Szarvas elé került, aki biztosan értékesítette a kínálkozó lehetőséget. A gól „megfogta” a hazaiakat, a lefújás előtt Csató kétszer is nagy helyzetben hibázott.
    Fordulás után lendületben maradtak a csabaiak, egy érvénytelen gólt is szereztek, majd több helyzetet hibáztak.
    Egy órányi játék után feljött a Debrecen, a kapuja elé húzódott békéscsabaiak azonban rendre jól avatkoztak közbe, illetve a Loki csatárok hibáztak nagy helyzetekben. Az utolsó tíz percben teljesen beszorult a Békéscsaba, ám ahogyan az ilyenkor lenni szokott, egy gyors kontra után újabb gólt értek el Szarvasék, és megérdemelten nyerték a két tiszántúli együttes rangadóját, visszavágva ezzel az őszi vereségért. Pásztor József szép ajándékot kapott csapatától 50. NB I-es edzői fellépésén.

    Edzői nyilatkozatok
    Garamvölgyi Lajos, a Debrecen edzője:
    — A Békéscsaba sokkal érettebb játékot produkált, mint mi, fejet kellett hajtanunk a nagyobb tudás előtt.
    — Miben kerekedett a vendégcsapat a Debrecen fölé?
    — Elsősorban abban, hogy ránk tudta kényszeríteni akaratát.
    — Hol hibázott a Debrecen?
    — Már rögtön az első játékrészben. Csapatom csak a második félidő bizonyos szakaszaiban játszott az elvártnak megfelelően. Dombiék ráadásul fáradtan mozogtak és csatáraink elől labilisak voltak.
    Pásztor József, a békéscsabaiak edzője:
    — A Debrecen ősszel sokkal jobban játszott, mint most. Vasárnap viszont mi voltunk a jobbak.
    — Miben múlták felül ellenfelüket?
    — Vélhetően a hazaiak húsz év alatti tehetséges játékosai még nem bírják a kettős terhelést folyamatosan, ami a bajnokságban és az olimpiai csapatban való együttes helytállást illeti. Úgy látom fejben fáradtak el és ütemben is rendre lemaradtak a mieinkről.
    — Ki dicsérhető a Békéscsabából?
    — Baji kitűnően védett, Usmajev határozottan rombolt. Az emberfogók, Mracskó és Szenti maradéktalanul teljesítették feladatukat. Csató jól fogta Sándor Tamást, de támadásban többet vártam tőle. Fodor rengeteget futott, nem véletlen, hogy Madart lecserélték róla. Váczi is jó volt, de le kellett cserélnem, mert fizikailag van még pótolni valója.

    1. Békéscsaba 17 11 3 3 40-13 25
    ...
    7. Debrecen 17 8 3 6 24-21 19

    Békés Megyei Hírlap, 1994. március 14.
    kép
    Földön a Loki, illetve szélsője, Dombi, aki ezúttal sem bírt Szarvassal, a csabaiak egyik legjobbjával. (Fotó: F. Szilágyi Imre)

    Hajdú-Bihari Napló, 1994. március 14. (Arcanum DT)
    kép
    Debrecenben sem torpant meg az éllovas Békéscsaba. Szarvas találata után köszöntik szurkolóikat a lilák - élen a gólszerzővel.
    kép
    A békéscsabaiak végig jól játszottak Debrecenben, de ha a helyzet úgy hozta, keményen odaléptek, mint itt Zahorán Sándor Csabának. (Koppány György felvételei)

    Nemzeti Sport, 1994. március 14. és 16. (Arcanum DT)