magyarfutball.hu

Csepel-Kordax - Békéscsabai Előre FC 2 : 0 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.02.23, 08:26 (szerk.: 2021.04.01, 23:50)
    Megmaradt a csepeli átok
    Csepel-Kordax - Békéscsabai Előre FC 2-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Csepel, 1000 néző
    V.: Bay (Bognár, Kurmai)
    Csepel: Hajdú 7 — Bereczki 6, Váczi D. 7, Ács 6, Szabó A. 5 — Tyukodi 5, Patkós 5, Puskás 5, Szekeres 6 — Balogh I. 6, Pena 4. Edző: Varga István
    Békéscsaba: Baji 6 — Szenti 5, Usmajev 4, Zahorán 5 — Mracskó 5, Fodor 5, Váczi Z. 4, Csató 5, Kasik 4 — Szarvas 6. Kulcsár S 4. Edző: Pásztor József
    Csere: Kasik helyett Árgyelán (-) a 63., Váczi Z. h. Mironas (-) a 75., Szabó A. h. Tompos (-) a 85., Szekeres h. Süveges (-) a 90. percben.
    Gólszerző: Balogh I. a 48., Váczi D. (11-esből) a 65. percben.
    Sárga lap: Bereczki (Szarvas buktatásáért) a 66., Mironas (ellökte Tyukodit) a 91. percben.
    Szögletarány: 5:1 (3:0) a Csepel javára.

    A hazaiaknál a sérüléssel bajlódó Puskás vállalta a játékot, a békéscsabaiak a megadott összeállításban kezdtek.
    A második percben egy előreívelés után Baji kapus mentett Patkós elől.
    A 7. percben a jobb oldalon veszélyesen előretörő Puskás elől Zahorán szögletre rúgta a labdát.
    Két perccel később Bereczki előreívelését Baji a 11-es pontig kifutva hárította.
    A 22. percben tetszetős Váczi—Szarvas akció után az apró termetű csabai játékos balról begurított, s Bereczki kétségbeesetten vágta ki a labdát az oldalvonalon túlra a gólra éhes Kulcsár S. elől.
    A 24. percben Kulcsár S. cselezgetett a 16-os előtt három védő között, visszagurított labdáját Mracskó 22 méterről fölé lőtte.
    A 26. percben Ács indította Balogh I.-et, aki 20 méterről lőtt, a pettyes egy védőn megpattant és Baji könnyű zsákmánya lett.
    Egy perc múlva Zahorán lyukat rúgott az ötösnél, de a mögötte helyezkedő Usmajev kivágta a labdát a csabai kapu előteréből.
    A 31. percben Kulcsár S.-t Bereczki mellbe rúgta, a 25 méteres szabadrúgásnál Szarvas lepöckölte a labdát Váczi Z. elé, aki csúnyán fölé lőtt.
    Öt perccel később Szenti hatalmas partdobása után Csató tovább csúsztatta a labdát, amely Kulcsár S. előtt suhant el az ötösnél.
    A 40. percben Puskás veszélyesen keresztbe lőtt a kapu előtt, Mracskó a partvonalon túlra rúgta a labdát az egykori csabai Szekeres elől.
    A félidő utolsó percében Váczi D. balról, az oldalvonal közeléből szabadrúgást végzett el. Hatalmas erejű bombáját Baji vetődve szögletre tenyerelte a bal kapufánál. A beívelt szöglet után Váczi D. ellökte Bajit, a játékvezető a csabaiak javára ítélt szabadrúgást.

    Szünet után az első percben Mracskó Csató elé tálalt, aki ballal 20 méterről fölé lőtt.
    Usmajev lyukat rúgott a 16-os előtt a 48. percben, a labda Balogh I. elé került, akit Zahorán nem ért utol, a csatár kapura lőtt, Baji beletenyerelt a labdába, de az irányváltoztatás nélkül jutott a kapu közepébe, 1-0.
    Az 51. percben Váczi D. 35 méteres szabadrúgása mellé szállt. Aztán Mracskó jobb oldali beadását Hajdú a bal kapufánál hárította.
    Az 58. percben Patkós egy méterrel az alapvonal és a 16-os találkozásánál a jobb oldalon ellökte Szarvast. A megítélt szabadrúgást követően Váczi Z. begurítását Fodor mellé pörgette.
    A 65. percben a csereként beállt Árgyelán a 16-oson belül egy lépéssel visszahúzva elrúgta a labdát, a pettyes Balogh I. fejére pattant, a játékvezető rossz szögben helyezkedett és úgy ítélte meg a helyzetet, hogy a békéscsabai játékos fejbe rúgta a hazai csatárt, 11-es. A büntetőt Váczi D. nagy erővel a kapu bal oldalába lőtte, 2-0.
    Ezután Csató szabadrúgása kivágódott a sorfalról. Egy perc múlva ismét a békéscsabai középpályás próbálkozott, a 16-os bal oldali csücskénél célozta meg a bal felső sarkot, a labda egy méterrel a kapu fölött hagyta el a játékteret.
    A 70. perben Kulcsár S.-t buktatta Bereczki a 16-os oldalvonalánál, Váczi Z. szabadrúgása alig szállt fölé.
    Két perc múlva Árgyelánt Tyukodi fellökte a kaputól 30 méterre. Szarvas remek szabadrúgását Hajdú a jobb felső saroknál tenyerelte szögletre. A beívelt sarokrúgás után Fodor 12 méteres lövése centiméterekkel suhant el a jobb kapufa mellett.
    A 77. percben a csereként beállt Mironas bemutatkozásként 26 méterről lőtt fölé. Majd egy percre rá Mracskó beadását fejelte a léc mellé a román idegenlégiós.
    A 81. percben Pena a 16-osról lőtt, a kiinduló Baji bravúrral mentett az ötösön.
    Két perc múlva egy csabai beadás után az egyik csepeli védő lábáról veszélyesen pattant a jobb alsó sarok felé a labda, Hajdú visszanyúlva, a gólvonal előtt megfogta a pettyest.
    A 84. percben Tyukodi jobb oldali beadása után Pena közeli fejesét védte Baji.
    Egy perccel később Szabó A. buktatta Szarvast 22 méterre a kaputól. A sértett szabadrúgása a jobb kapufa mellett suhant el.
    A 89. percben Zahorán 25 méterről célozta meg a kaput, a labda kipattant Hajdúról, az érkező Fodor éles szögből közelről mellé lőtt.

    Senki sem gondolt semmi rosszra a békéscsabaiak táborában a mérkőzés kezdete előtt, jókedvűen melegítettek a vendégek, úgy tűnt, nincs bennük igazán drukk.
    Ezt a kezdés utáni percek is alátámasztották, hiszen izgalommentesen, de fogalmazhatunk úgy is: unalmasan teltek a percek. Mintha csak kényesen ügyelt volna a húsz mezőnyjátékos, hogy meg ne közelítsék a kapukat. A két portásnak semmi dolga nem akadt, akár el is vonulhattak volna kártyázni. A békéscsabai hátsó alakzat egymásnak gurigázott, a Csepel tíz emberrel megszállta a kapuja előterét, s jószerivel ebből állt a félidő. A lassított felvételnek tűnő mérkőzésen ráadásul sokat hibáztak a játékosok.
    A fordulás után váratlanul vezetést szerzett a hazai gárda. A békéscsabai védelem, de főleg Usmajev óriásit hibázott, az orosz légiós akkora lyukat rúgott Baji kapujának előterében még a 16-oson kívül, mint egy jól méretezett télikabát. Ezt használta ki Balogh I., aki futtából úgy talált be Baji kapujába, hogy a békéscsabaiak portása ha egy kicsit több szerencsével rendelkezik, akár ki is tenyerelhette volna a labdát.
    Érdekes módon ez sem hozta lázba a csapatokat, a Békéscsaba nem váltott ritmust — a Csepelnek pedig vélhetően nem is volt rá szüksége. Tovább folyt a tili-toli, mígnem egy óriási játékvezetői tévedés folytán növelte előnyét a Csepel. Bay bíró meglehetősen rossz szögből látott rá az eseményekre, erősen takarva volt Balogh I. és Árgyelán, mégis határozottan a büntetőre tetette le a labdát. A védhetetlenül, nagy erővel megküldött lövés végképp megpecsételte a békéscsabaiak sorsát.
    Igaz, ezután megpróbáltak fölébredni Csipkerózsika-álmukbói, bátrabban vették tűz alá, még a 16-oson kívülről is Hajdú kapuját, ám továbbra is hibákkal tarkítottan játszottak, így ritkán szállt valóságban a kapu felé a labda. Még Szarvas egy-egy nagy szabadrúgása inkább veszélyt jelentett, ám ekkor Hajdú kitűnő megmozdulásokkal vétette észre magát.
    Egy biztos, ezen a napon nem bajnokesélyeshez méltóan játszott a Békéscsaba. A Csepel nagyon jó taktikát választott, az altatás, illetve a 16-oson vont védővonal szigorúsága bevált. Persze látszott rajtuk, hogy ők sem nagyon hisznek a győzelemben, ám egy szerencsés találat és egy óriási bírói tévedés előnyhöz, mi több, két ponthoz juttatta őket. A lila-fehérek — miként két hete Újpesten — most sem tudtak igazán ritmust váltani, s hogy a meleg tette-e, nem tudni, de a tőlük megszokott lendületes támadójátékkal ugyancsak adósok maradtak.

    Edzői nyilatkozatok
    Varga István, a Csepel edzője:
    — Úgy gondolom, hogy így lett izgalmas a bajnoki hajrá az aranyéremért.
    — Felkészültek a Békéscsabából?
    — Okulva az őszi békéscsabai 6—1-ből, most tudtuk, mit kell játszani. Elképzeléseinket sikerült is megvalósítani.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Mind a két csapat kivárásra játszott. Az első gólnál centerhalfunk óriási hibát követett el. Ezután jól játszottunk, rengeteg lehetőségünk adódott. Csak Fodor egymaga három ordító helyzetben hibázott.
    — Hogy látta a ll-est?
    — Remélem, Bay játékvezető majd visszanézi videóról a 11-es előtti szituációt...

    1. Békéscsaba 26 18 3 5 64-23 39
    ...
    6. Csepel 26 12 7 7 33-35 31

    Békés Megyei Hírlap, 1994. május 17.

    kép
    A legnagyobbat a Csaba bukta.

    Nemzeti Sport, 1994. május 17. (Arcanum DT)