magyarfutball.hu

Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 16:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.01.30, 14:36 (szerk.: 2021.06.30, 22:57)
    Elfújta a szél...
    Stadler FC - Békéscsabai Előre FC 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Akasztó, 3 ezer néző
    V.: Márton (Sóthy, Bajkai)
    Stadler FC: Babócsy 0 — Oprisan 6 — Makrickij 5, Linnyikov 5, Nagy N. 5 — Reskó 6, Molnár 5, Csehi 4, Jeremejev 4 — Román 4, Csehi Z. 5. Edző: Sándor István
    Békéscsaba: Baji 7 — Usmajev 6 — Szenti 6, Dávid 5 — Mracskó 5, Csató S. 5, Csató J. 4, Kasik 4 — Fodor 5, Szarvas 0, Kulcsár 4. Edző: Pásztor József
    Csere: Szarvas helyett Major L. (4) a 12., Rumán h. Lehota (-) a 66., Kulcsár h. Horváth (-) a 89. percben.
    Sárga lap: Linnyikov (Kulcsár felvágásáért) a 28., Mracskó (Csehi I.-t megrúgta) a 61., Dávid (Csehi Z. felrúgásáért) a 84. percben.
    Szögletarány: 10:2 (6:0)

    Sándor István, a hazaiak edzője két helyen változtatott csapatán, az eredetileg megadott Hleba és Kertész helyett Reskó és Rumán lépett pályára, míg Pásztor József Major helyett Szarvast játszatta a kezdő csapatban. Igaz, az utóbbi nem sokáig lehetett ott a pályán, hiszen a 12. percben megsérült, az első diagnózis szerint meghúzódott a belső oldalszalagja, így Major folytatta a játékot.

    Az első esemény a házigazdák nevéhez fűződik, amikor Reskó kísérletezett, de lövése fölé szállt.
    A 10. percben Csehi Z. széltől támogatott szabadrúgása a bal kapufa töve mellett hagyta el a játékteret.
    A 13. percben nagy művészet volt Csehi I.-tól, hogy szemben a jobb kapufával 26 méterről az oldalhálóba lőtt.
    Hét perccel később hasonlóképpen járt Reskó, mentségére ő szögletből, az erős szél segítségével csavart az oldalhálóba.
    Aztán ugyanő nyúlt túlságosan alá egy labdának, így a 22 méterről leadott lövés a kapu fölött szállt el.
    A 24. percben Oprisan lopakodott előre, s futtából alig durrantott fölé.
    A 31. percben lőtt először az ellenfél kapuja felé a Békéscsaba, s mindez Major nevéhez fűződik, aki a jobbösszekötő helyéről, szorongatott helyzetben 15 méterről lőtt mellé.
    A 37. percben Baji óriási bravúrjára volt szükség, amikor Reskó labdájából Csehi Z. fejelt közelről kapura, ám a csabaiak portása vetődve hárított.
    Két perccel később elhűlt a vér a csabai publikum ereiben, amikor Csehi Z. labdájára Reskó és Baji egyszerre mozdult ki, Baji volt a gyorsabb, rávetődött a labdára, Reskó viszont a nagy lendületből nem tudott „befékezni” és Bajiba „botlott”. A kapust rövid ideig ápolni kellett.
    A 42. percben a már „felépült” csabai portás ismét bravúrok sorozatát mutatta be: egy kapu előtti kavarodás végén Csehi Z. az ötös sarkáról a jobb felső sarkot célozta meg fejjel, amit Baji kiöklözött. Szerencsétlenségére éppen Csehi Z. fejére, aki így ismételhetett, másodjára viszont Baji ölében halt el a labda.
    A 44. percben Csehi Z. 22 méteres nagy szabadrúgása szállt mellé.
    Az első játékrész lefújása előtti másodpercekben Csató J. legurítását Major 11 méterről laposan a kapu közepe felé lőtte, de Babócsy könnyedén hárította az első vendég kapura lövést.

    Szünet után a 61. percben Reskó bal oldali csavart szögletét öklözte ki Baji fél lépéssel a gólvonal előtt.
    A 70. percben egy jobb oldali partdobás végén Kulcsár egy lehelettel maradt le a labdáról a kapu torkában.
    Két perccel később a békéscsabaiak az egyetlen igazi gólhelyzetüket hagyták ki: Kasik ugrott meg a bal oldalon, majd a balösszekötő helyéről messziről a kapura emelt, miután látta, hogy Babócsy kíjjebb állt kapujából. Ráadásul a szél is „jól nyúlt alá” a labdának, amely a léc alá hullt volna, ha a visszahátráló Babócsy ujjheggyel bele nem ér. Ám beleért, a kapufára tolta a labdát, az pedig onnan a kapu mögé pattant.
    A 81. percben Csató J. 30 méterről leadott nagy erejű lövése zúgott el a jobb kapufa mellett.
    A 86. percben egy jobb oldali szögletet követően Reskó fejelt közelről a bal alsó sarokra, de az ott álló Mracskó - ezúttal a gólvonal előtt - visszavágta a mezőnybe a labdát.

    Nem volt jó előjel, hogy viharos erejű szél tombolt Akasztón is, amely nemcsak a Kiskunság homokját kavarta, hanem megakadályozta a csapatokat abban, hogy jó játékot alakítsanak ki.
    Pedig presztízsmeccs volt a javából, hiszen - mint emlékezetes - ősszel a Stadler nyert a Kórház utcában, mégpedig 2—0-ra. Talán még ennek a lendületnek nyomait lehetett felfedezni a kezdetben, hiszen a széltől támogatott házigazdák az első perctől igyekeztek a csabai térfélen tartani a labdát, sokszor riogatva Baji kapust. A csabai portás azonban ismét nagyszerű napot fogott ki, és ha túljutott a védővonalon a Stadler FC, akkor bravúrosan hárított.
    Egy idő után szinte felbillent a pálya, a csabaiak a kontrákkal sem tudtak élni. Ennek oka egy tőről fakad: a vaktában előre vágott labdákat visszanyomta a szél, ráadásul nem jöttek rá időben a vendég védők és középpályások, hogy inkább gurigázva próbálják előretolni a labdát.
    A szünet után mindenki abban bízott, hogy a fordulással a széljárás is a csabaiaknak kedvez, s most majd ők szorítják kapujukhoz a házigazdákat. Nem így történt, mert a hazaiak továbbra is okosan futballoztak, csakhogy a góllövő tudományukat most otthon felejtették. Persze ebben ismét része volt Bajinak is.
    A csabaiak nem tudták kihasználni a hátszelet, a nagy lövők különösen, hiszen nem is kísérleteztek még távolról sem. De ennek oka is egyszerű: ritkán jutottak el az ellenfél 16-osának előteréig.
    Így a többet támadó és veszélyeseben játszó Stadler FC ponttal „ajándékozta meg” a békéscsabaiakat.

    Edzői nyilatkozatok
    Sándor István, a Stadler FC edzője:
    — Úgy érzem, hogy csaptunk jól küzdött, pedig a Békéscsaba ellen játékban nem könnyű felülkerekedni.
    — Igazságosnak tartja az eredményt?
    — Ä helyzetek alapján megnyerhettük volna a mérkőzést, de ma csak ennyit tudtunk nyújtani...
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Már a mérkőzés előtt is úgy fogalmaztam, vélhetően a szél lép elő főszereplővé. Állításom beigazolódott, nem alakult ki igazán élvezetes játék az új akasztói stadionban.
    — Az elsőjátékrészben a hazaiakat támogatta a szél, a fordulás után ugyanezt nem tudta kihasználni a Békéscsaba.
    — Tény, hogy a Stadler FC jobban alkalmazkodott az időjáráshoz, kulturáltan és higgadtan játszott. Talán a látottak alapján jobb is volt ma, mint a mi csapatunk.

    5. Békéscsaba 20 9 8 3 33-22 35
    ...
    13. Stadler FC 20 5 5 10 15-26 20

    Békés Megyei Hírlap, 1995. április 10.
    képAz akasztói Csehi I. és Nagy között a csabaiak válogatott védője, Mracskó szerez labdát. (Fotó: Farkas Tibor)

    Petőfi Népe, 1995. április 10.