magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd TIG FC - Békéscsabai Előre FC 0 : 1 14:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.12.07, 16:36 (szerk.: 2021.07.27, 00:05)
    Jutalompontok a Bozsik stadionból
    Kispest-Honvéd FC - Békéscsabai Előre FC 0-1 (0-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Bozsik stadion, 1500 néző
    V.: Kurmai (Ábrahám, Zvolenszky)
    Kispest-Honvéd: Vezér 0 — Hungler 5 — Plókai A. 6, Forrai 5 — Dubecz 6, Kovács B. 4, Bárányos 4, Piroska 4, Urbányi 5 — Ghinda 5, Tóth M. 4. Edző: Bicskei Bertalan Békéscsaba: Derdák 6 — Raducu 7 — Medgyesi 6, Kovács T. 6 — Ulici 6, Illés 5, Sándor 5, Major 6, Csehi 6 — Kulcsár 6, Balog Zs. 4. Edző: Silviu Iorgulescu
    Csere: Ghinda h. Jovanovics (4) és Sándor h. Varga (5), mindkettő a 46., Bárányos h. Plókai M. (4) az 58., Urbányi h. Kabát (-) a 78. percben.
    Gólszerző: Kulcsár a 45. percben.
    Szögletarány: 3:0 (2:0).

    Az utolsó edzésen Szabados és Belvon megsérült, így a békéscsabaiaknál Illés és a fiatal Balog Zs. kapott lehetőséget a kezdő csapatban Silviu Iorgulescu vezetőedzőtől.

    9. perc: Kulcsár jobbról remekül adott középre, a fiatal Balog Zs. 8 méterről fölé fejelt.
    17. perc: Plókai A. 36 méterről váratlanul lőtt, Derdák térdéről kipattant a pettyes, Tóth M. rajtolt a labdára, az ütközésnél Derdák lent maradt a földön, végül felszabadítottak a védők.
    36. perc: Ghinda földre került a csabai 16-oson belül, Bárányos elé tolta a labdát estében, a kispesti középpályás Raducu mellől, 8 méterről kapura lőtt, Derdák nagy bravúrral hárított.
    41. perc: Tóth M. lőtt ballal 12 méterről, Derdákról kipattant a labda, Medgyesi Ghinda elé lépett, kicsit taszított a csatáron, így a csabaiak felszabadítottak. A kispestiek 11-est reklamáltak az esetnél. (Puhl Sándor: Nem volt büntető, a 16-oson belül is úgy kell megítélni az eseteket, mintha a mezőnyben történt volna hasonló szabálytalanság.)
    45. perc: Ulici ment el egy megkerülős csellel a jobb oldalon Forrai mellett, az alapvonaltól 3 méterre beadott labdáról Balog Zs. lemaradt, Kulcsár az ellenkező oldalon, az ötösről ballal a kapu közepébe emelt, 0-1.
    60. perc: Major jól húzott el az oldalvonal mellett a bal oldalon, az alapvonal közelében felvágták a kispesti védők. A megítélt szabadrúgást Csehi ballal jól ívelte a hazaiak kapuja elé, az előrehúzódó Raducu hét méterről fejelt, Vezér biztosan védett.
    64. perc: Major akasztotta középen Jovanovicsot a békéscsabai kaputól mintegy 25 méterre, a megítélt szabadrúgást Plókai A. nagy erővel lőtte kapura, a sorfalról felpattant pettyest Derdák kapuját elhagyva ölelte magához.
    79. perc: Plókai A. vezette fel a labdát a csabai térfél közepén, jól indította a 16-oson belülre érkező Piroskát, aki elől Derdák merész vetődéssel szedte fel a labdát a 11-es pontnál.
    80. perc: Medgyesi indította Ulicit a jobb oldalon, aki Kovács B. társaságában betört a 16-oson belülre, itt ütközött a kifutó Vezérrel, a labda az oldalvonalon kívülre került, a békéscsabaiak idegenlégiósa pedig fájdalmas arccal terült el a gyepen. Rövid ápolás után tovább folytatta a játékot az apró termetű középpályás.
    82. perc: Kulcsár vezette rá a labdát Hunglerre a kispesti térfél közepén, jó ütemben indította a jobbösszekötő helyén a fiatal Balog Zsoltot, aki 17 méterről kapura lőtt, Vezér elvetődve biztosan fogta a labdát.

    Nem gyakran fordult elő, hogy a Békéscsaba a Bozsik stadionban két vállra fektesse nagynevű ellenfelét. Most sem így utazott a csapat a fővárosba, a vezetőedző és a játékosok egyaránt igencsak kiegyeztek volna az egy pont megszerzésében is. Egy kicsit inkább attól tartottak, hogy Bicskei Bertalan beállásával lábra kap a piros-fekete gárda - az új seprű jól seper elv alapján.
    Nos, a látottak ezt sugallták az első félórában, hiszen a Kispest nekirontott a Békéscsabának. Persze a lila-fehérek igencsak megszervezték a védelmet, és Raducu vezérletével minden kísérletet visszavertek. Talán annyiból könnyebb volt a vendégek dolga, hogy a fővárosiak szinte mindent középről próbáltak erőltetni, akár belövésekről volt szó, akár betörésekről, a széleket pedig mintha elfelejtették volna.
    Közben a csabaiak kivártak, és egy-egy kontrára próbálták építeni meglepetésszerű támadásaikat. Ám ezek is meglehetősen vérszegények voltak, szinte el sem jutottak Vezér kapujáig, így a kispestiek portásának szinte nem is akadt dolga. Egészen az első játékrész finiséig, amikor viszont egy látványosan szép támadás végén akár Balog Zs. is gólt szerezhetett volna, ám a labda rajta túl jutott, így az utóbbi időben „adósságot fölhalmozó” Kulcsár tehette föl az i-re a pontot. Ekkor még senki sem gondolta, hogy a mérkőzésen ez az egyetlen találat dönti el a pontok sorsát.
    A fordulás után mindent megpróbált Bicskei Bertalan, cseréket küldött a pályára, új hadrendet dolgozott ki, ám játékosai ezt aligha tartották be, hiszen a második 45 percben már csak a mezőnyben voltak jobbak, Derdák kapuját pedig ettől kezdve csak elvétve veszélyeztették.
    A Békéscsaba továbbra is elsősorban a védekezésre rendezkedett be, az viszont sziklaszilárdnak bizonyult. Közülük is Florin Raducu emelkedett ki, aki ha kellett lábbal, ha kellett fejjel rombolt, meghiúsítva minden kispesti próbálkozást. Ahogy az idő haladt előre, egyre idegesebb lett a piros-fekete gárda, s ezzel arányban nyugodtak meg a viharsarkiak. Az utóbbiakra ez olyannyira igaz, hogy a második játékrész finisében ismét néhány kontrát is bemutattak, ha már nem is változott az eredmény.
    Nem volt részünk jó játékban, nem volt egy látványos és épületes mérkőzés a vasárnapi összecsapás. Viszont óriási meglepetés a békéscsabaiak tegnapi győzelme. A sikert elsősorban a 90 percen át betartott taktikai utasításoknak és csupaszív játékuknak köszönhetik. Kispesten pedig törhetik a fejüket, hogy valóban Török Péter volt-e a ludas abban, hogy ebben az esztendőben mélyen tudása alatt szerepel csapatuk.

    Edzői nyilatkozatok
    Bicskei Bertalan, a Kispest edzője:
    — Az első félidőben legalább a helyzetekig eljutottunk, de a fordulás után még odáig sem. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy gyenge volt a középpályás sorunk, nem véletlen, hogy a szünetben cseréket hajtottam végre. De ezen a napon a támadóink is nagyon halvány teljesítményt nyújtottak. Bizony hátrány, hogy nagyon fiatal a csapat, és továbbra sincs olyan meghatározójátékosunk, aki ilyen helyzetben hátára venné a pályát, és lelkesíteni tudná a többieket.
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — A zsinórban négy fővárosi csapat elleni mérkőzésre négy pontot terveztem, a Vasas ellen egyet, a Kispest ellen hármat begyűjtöttünk, ezután nyugodtan várhatjuk a Ferencvárost, és mehetünk majd a Hungária körútra.
    — Az elsőjátékrészben elég nagy fölényben játszotta Kispest.
    — Megérződött a csapaton, hogy hiányzik két kulcsjátékosunk, és ekkor még a középpályásaink nem tudták megtartani a labdát. Sokat hibáztunk, sőt akkorákat is, hogy majd leestem a kispadról. Bizony nem úgy játszott a gárda, ahogy megbeszéltük a mérkőzés előtt.
    — A gól mennyire nyugtatta meg a csapatot?
    — Egy biztos, hogy jókor jött, és ekkor el is mondtam, hogy van esélyünk ezt megtartani. A csapatunk fiatal, lendületes, és most szerencsénk is volt. A második játékrészben aztán csúszott, mászott mindenki, de továbbra is hiányzott az egy-két meghatározó emberünk.
    — Ilyennek képzelted a Kispestet?
    — Nagyon gyengén játszott ma ellenfelünk, ettől függetlenül a fő taktikánk az lehetett, hogy védekezünk.
    — Mikor gondoltad, hogy megnyerhető ez a mérkőzés?
    — Már az egy—null után éreztem, hogy megtarthatjuk ezt az eredményt, ha mindenki nagyon összeszedi magát.
    — Mit jelent ez a győzelem a jövő heti Ferencváros elleni találkozó előtt?
    — Kétoldalú: vagy tudunk legalább ugyanúgy támadó szellemben játszani, mint a Vasas ellen, de az is lehet, hogy túl nyugodt lesz a csapat. Egy biztos, a Fradi ellen mást kell játszanunk, mint amit a Bozsik stadionban nyújtottunk. Van egy hetünk, nyugodtan tervezhetünk, készülhetünk, de arra is számítanunk kell, hogy a zöld-fehérek ellen, miként vasárnap, ismét csúszni-mászni kell a siker érdekében.
    — Mindenkivel elégedett vagy?
    — Szívvel, lélekkel harcolt a csapat, de ma a baloldalunk egy kissé gyengébb volt.

    9. Kispest-Honvéd 10 4 2 4 16-15 14
    ...
    12. Békéscsaba 10 3 3 4 13-13 12

    Békés Megyei Hírlap, 1996. október 14.
    képAhogyan a kevés Hon­véd-akció egyike vé­gén a felugró Ghinda feje előtt elszállt a lab­da (és kötött ki Derdák kezei között), úgy „szállt el” a Kispest is a Bozsik-stadionban a Békéscsaba ellen.(Németh Ferenc felvétele)

    Nemzeti Sport, 1996. október 14. (Arcanum DT)