magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2021/2022 Nemzeti Bajnokság III, Nyugati csoport 3 SC Sopron 18 28
2020/2021 Nemzeti Bajnokság III, Nyugati csoport 3 SC Sopron 6 61
2019/2020 Győr-Moson-Sopron megye, I. osztály 4 SC Sopron 1 46

összes eredmény, részletek »

címer: Caola-SC Sopron
full name
Sport Club Sopron
Supporters
address
9400 Sopron
Káposztás tér 4.
Győr-Moson-Sopron megye
 
contact information
phone +36 (99) 505 064
fax. +36 (99) 505 065
e-mail info@sc-sopron.t-online.hu
founded
club colours
league (2022/2023)
home ground
name changes
 1. Sport Club Sopron
  2018 - 2022
 2. Caola-SC Sopron
  2022 -
honours list
matches
official website
related websites
supporters' groups
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: pancso
  2022.07.10, 22:25
  NB III: megmenekül a soproni labdarúgás

  Nehéz helyzetbe került az SC Sopron felnőttfutballcsapata mögött álló Sport Club Futball Kft. működése, ám a Caola Zrt. és az önkormányzat segítségének köszönhetően megmenekült a klub, melynek középtávú célja az NB II-es szereplés kiharcolása – áll az egylet sajtóközleményében.

  Sopron Város Önkormányzatának közgyűlése néhány nappal ezelőtt jóváhagyta a Caola Zrt. üzletrészvásárlási szándékát az SC Sopron férfi felnőttcsapatát működtető Sport Club Futball Kft.-ben. Így a több mint 190 éves múltra visszatekintő, kozmetikumokat, higiéniás és háztartásvegyipari termékeket gyártó magyar vállalat hamarosan a soproni futballcsapat többségi tulajdonosa lesz. A Caola célja a minőségi soproni labdarúgás újbóli megteremtése mind utánpótlás-, mind felnőttszinten!

  „Örülök, hogy egy ilyen nagy múltú piaci szereplő állt a soproni labdarúgás mögé, ezzel lehetővé téve klubunk további működését! Egyúttal köszönöm a soproni városvezetésnek, hogy a legnehezebb helyzetekben is mindig a klub mögött állt” – mondta Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke.

  Bándi Imre, a Caola Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta: cégük egyfajta mentőakcióként tekint a vásárlásra, hiszen a soproni futballcsapat az elmúlt időben nagyon nehéz pénzügyi helyzetbe került, és már többször is csengette a vészharangot.

  „Az SC Sopron esetében olyan dinamikusan fejlődő, a térség labdarúgását meghatározó sportegyesületről beszélünk, amelynek az utánpótlás-támogatása, képzése kiemelten fontos. Ez a képzési rendszer került veszélybe azáltal, hogy nem volt megfelelő financiális háttér a felnőttcsapatot működtető gazdasági társaság mögött. Az SC Sopron megmentése számunkra egyben kiemelt társadalmi jelentőségű ügy volt” – nyilatkozta Bándi Imre.

  Az új többségi tulajdonos ugyanakkor nem csak működtetni, hanem fejleszteni is szeretné a klubot: céljuk, hogy középtávon a felnőttcsapat lépésről lépésre az NB II-be jusson.

  Az 1831-ben alapított Caola történetében nem ez az első alkalom, hogy a sport mellé álltak. A sportkedvelők emlékezhetnek, hogy a 90-es években a női kézilabda NB I-ben szereplő Zalaegerszeg Caola névvel versenyzett, valamint a Caola 2020-óta az FTC labdarúgócsapatának és a Groupama Arénának a higiéniai partnere, és emellett több országos sportági szakszövetséggel ápol szoros szakmai kapcsolatot.

  forrás: https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-iii-megmenekul-a-soproni-labdarugas-2901707
   
 2. avatar: fgymat
  2018.09.10, 09:29
  Az SC Sopron beadta nevezését a Győr-Moson-Sopron megyei férfi felnőtt labdarúgó bajnokságba!

  Köztudott, hogy a több mint 500 igazolt sportolói létszámmal rendelkező Sport Club Sopron felnőtt csapatát működtető gazdasági társaság, a Soproni Vasutas Futball Kft. (Soproni VSE) nem kapott amatőr licencet a 2018-2019-es bajnoki évre, alsóbb bajnokságba sem adta be nevezését, sőt megindult a gazdasági társaság felszámolása.
  Látva a kialakult helyzetet azt a döntést hoztuk, hogy SC Sopron néven, saját jogon, férfi felnőtt csapatot nevezünk a Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgó bajnokságba, hisz egy utánpótlás-nevelő klub nem maradhat felnőtt csapat és cél nélkül! A jelenlegi helyzet legnagyobb áldozatai a gyerekek lehetnek, amelyet mi, mint egyesületi vezetők nem hagyhatunk!
  Az SC Sopron mindig is fontosnak tartotta, hogy megfeleljen a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak, mind sportszakmai, mind pénzügyi szempontból. Sajnos, pont a klublicence előírása nem tette számunkra lehetővé, hogy saját jogon és néven felnőtt csapatot indíthassunk a megyei osztályban, pedig láttuk, hogy mind szakmai szempontból, mind szurkolói szempontból lenne rá igény. Többször fordultunk emiatt az NB II-es felnőtt csapatot működtető gazdasági társasághoz, de nem tartották fontosnak egy tartalék csapat kialakítását, se azt, hogy szakmai szempontból előre tervezzenek, pedig minden évben volt olyan, a képzési rendszerünkből kikerült labdarúgó, aki hivatásos szerződést kapott a felnőtt csapatnál, valamint a mindenkori U19-es korosztályunkból 8-10 labdarúgó kapott kettős igazolást, hogy lehetősége legyen a felnőtt csapat színeiben is pályára lépni. Ennek köszönhetően tudott felnőtt csapatunk a 2017-2018-as NB II-es bajnokság utolsó hazai mérkőzésén a ZTE FC ellen, majd az utolsó fordulóban Kisvárdán létszámban kiállni.
  A Magyar Labdarúgó Szövetség által nyilvánosságra hozott produktivitási sorrendben az SC Sopron az előkelő 19. helyen szerepel, mutatva az egyesületnél végzett szakmai munka minőségét, továbbá kiemelendő, hogy a jelenleg működtetett egyesületi felépítés egy NB I-es sportszervezet utánpótlás klublicence feltételeit is tudná teljesíteni. A Bozsik Programban megyei struktúrájában a kezdetektől kezdve kiemelkedő szerepet játszik egyesületünk, és ezzel együtt központi pozíciót tölt be a Sopron környéki felnőtt labdarúgásban is.

  Bár női NB II-es felnőtt csapatunk Sopron legmagasabb bajnoki osztályában versenyző csapata, a kialakult helyzet egy új klubmodell kialakítását teszi szükségessé, amelyben férfi/fiú szakágban is egy, egységes címer alatt futballozna valamennyi SC Sopron utánpótláskorú és felnőtt labdarúgó!
  Ennek az útnak az első lépését tettük meg ezzel a nevezéssel!

  http://www.sc-sopron.hu/index.php/hirek/altalanos?start=20
  2018.07.20.