magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2020/2021 Nemzeti Bajnokság III, Nyugati csoport 3 SC Sopron 6 61
2019/2020 Győr-Moson-Sopron megye, I. osztály 4 SC Sopron 1 46
2018/2019 Győr-Moson-Sopron megyei I. osztály (Duna takarék) 4 SC Sopron 3 65

összes eredmény, részletek »

címer: SC Sopron
teljes név
Sport Club Sopron
Szurkolók
cím
9400 Sopron
Káposztás tér 4.
Győr-Moson-Sopron megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (99) 505 064
fax. +36 (99) 505 065
e-mail info@sc-sopron.t-online.hu
alapítás
klub színei
bajnokság (2021/2022)
stadion
névváltozások
dicsőséglista
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2018.09.10, 09:29
  Az SC Sopron beadta nevezését a Győr-Moson-Sopron megyei férfi felnőtt labdarúgó bajnokságba!

  Köztudott, hogy a több mint 500 igazolt sportolói létszámmal rendelkező Sport Club Sopron felnőtt csapatát működtető gazdasági társaság, a Soproni Vasutas Futball Kft. (Soproni VSE) nem kapott amatőr licencet a 2018-2019-es bajnoki évre, alsóbb bajnokságba sem adta be nevezését, sőt megindult a gazdasági társaság felszámolása.
  Látva a kialakult helyzetet azt a döntést hoztuk, hogy SC Sopron néven, saját jogon, férfi felnőtt csapatot nevezünk a Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgó bajnokságba, hisz egy utánpótlás-nevelő klub nem maradhat felnőtt csapat és cél nélkül! A jelenlegi helyzet legnagyobb áldozatai a gyerekek lehetnek, amelyet mi, mint egyesületi vezetők nem hagyhatunk!
  Az SC Sopron mindig is fontosnak tartotta, hogy megfeleljen a Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak, mind sportszakmai, mind pénzügyi szempontból. Sajnos, pont a klublicence előírása nem tette számunkra lehetővé, hogy saját jogon és néven felnőtt csapatot indíthassunk a megyei osztályban, pedig láttuk, hogy mind szakmai szempontból, mind szurkolói szempontból lenne rá igény. Többször fordultunk emiatt az NB II-es felnőtt csapatot működtető gazdasági társasághoz, de nem tartották fontosnak egy tartalék csapat kialakítását, se azt, hogy szakmai szempontból előre tervezzenek, pedig minden évben volt olyan, a képzési rendszerünkből kikerült labdarúgó, aki hivatásos szerződést kapott a felnőtt csapatnál, valamint a mindenkori U19-es korosztályunkból 8-10 labdarúgó kapott kettős igazolást, hogy lehetősége legyen a felnőtt csapat színeiben is pályára lépni. Ennek köszönhetően tudott felnőtt csapatunk a 2017-2018-as NB II-es bajnokság utolsó hazai mérkőzésén a ZTE FC ellen, majd az utolsó fordulóban Kisvárdán létszámban kiállni.
  A Magyar Labdarúgó Szövetség által nyilvánosságra hozott produktivitási sorrendben az SC Sopron az előkelő 19. helyen szerepel, mutatva az egyesületnél végzett szakmai munka minőségét, továbbá kiemelendő, hogy a jelenleg működtetett egyesületi felépítés egy NB I-es sportszervezet utánpótlás klublicence feltételeit is tudná teljesíteni. A Bozsik Programban megyei struktúrájában a kezdetektől kezdve kiemelkedő szerepet játszik egyesületünk, és ezzel együtt központi pozíciót tölt be a Sopron környéki felnőtt labdarúgásban is.

  Bár női NB II-es felnőtt csapatunk Sopron legmagasabb bajnoki osztályában versenyző csapata, a kialakult helyzet egy új klubmodell kialakítását teszi szükségessé, amelyben férfi/fiú szakágban is egy, egységes címer alatt futballozna valamennyi SC Sopron utánpótláskorú és felnőtt labdarúgó!
  Ennek az útnak az első lépését tettük meg ezzel a nevezéssel!

  http://www.sc-sopron.hu/index.php/hirek/altalanos?start=20
  2018.07.20.