magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország
életkor
22 éves
poszt
csatár
középpályás
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Debreceni VSC
2018 - 2023. június 1
Ferencvárosi TC
2023. február 14 -
Raków Częstochowa (kölcsönben)
2024. január 19 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnok
2022/2023
fénykép helye
Baráth Péter génjeiben örökölte a labdarúgás szeretetét, hiszen nagyapja és édesapja is futballozott, így nem volt számára kérdés, hogy ő is ezt a sportágat választja. Szervezett keretek között Gyulaházán, Kisvárdán ismerkedett a labdarúgás alapjaival, majd Gyarmati András invitálását elfogadva, 2016-ban a Debreceni Labdarúgó Akadémia, Joó Zsolt által irányított U16-os együttesében folytatta pályafutását.

Debreceni VSC, 2018-2023

A fiatal játékos egyenletesen fejlődött, korosztályos csapataiban húzóembernek számított, az edzésmunkájára soha nem volt panasz, a mérkőzéseken mindig megpróbálta kihozni magából a maximumot. Azt, hogy a pálya mely részén érzi jól magát, arról egy 2017-es interjúban úgy nyilatkozott: „A pálya minden részén jól érzem magam, de a támadó középpályás poszt áll igazán közel hozzám, szeretek részt venni a támadásokban, kapura lőni, természetesen a védőfeladatomról sem feledkezek meg”. Stabil, jó teljesítményére felfigyeltek a szövetségi edzők, rendszeresen behívták az utánpótlás válogatottakba. Részt vett az U17-es nemzeti csapattal a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, mindhárom találkozón (Románia, Litvánia, Szerbia) pályára lépett. Az utolsó találkozón góljának köszönhetően jutott be a válogatott az Európa-bajnokság elitkörébe.

A 2019/2020-as NB I-es szezonban Herczeg András lehetőséget adott Baráthnak a bizonyításra, az élvonalban hét alkalommal léphetett pályára. Kondás Elemér is bizalmat szavazott a tehetséges, 18 éves játékosnak, a Merkantil Bank Liga 2020-2021-es versenykiírásában három mérkőzésen kapott szerepet. Péter jó teljesítménnyel hálálta meg mestere bizalmát, sőt, a Szeged ellen megszerezte első bajnoki találatát, majd a Fáy utcában a góljának köszönhetően hozott el egy pontot a Loki a Vasas otthonából.

A DVSC középpályása technikailag képzett labdarúgó, jól lát a pályán, jó lövő erővel bír, az egy az egyes szituációkat jól oldja meg, a kapu előtt sem jön zavarba. Kiváló testi adottságokkal rendelkezik, egy komplex futballista, természetesen korántsem kész játékos, van még hová fejlődnie. A sikereket helyén tudja kezelni, a hibákból tanul, elhivatott a labdarúgás iránt. Végtelenül szerény fiatalember, nem reklamál, nem színészkedik a pályán, csendben teszi a dolgát, maximálisan az adott feladatra koncentrál. Emberileg is csak jókat lehet elmondani Péterről, nagyon tisztelettudó, jól kijön társaival.
Bár már két és fél éve bemutatkoztam az NB I-ben, az első teljes idényemet az előző egy évben (2021/2022) játszottam. Sokat lehettem a pályán, ezt tartottam a legfontosabbnak, ez teljesült is. Szerepeltem – kényszerből – belső védőként is, de aztán feljebb kerültem, s védekező középpályásként kaptam lehetőséget. A legjobban viszont akkor éreztem magam, amikor nyolcas pozícióban futballozhattam, vagyis védekező és támadó szerepkörben is játszottam. Egyre jobban ment a játék, és nem lehet más tervem a jövőre nézve sem, mint hogy stabilan játsszak és egyre meghatározóbb szerepet töltsek be a Lokiban.2


Ferencvárosi TC, 2023-

...
A Ferencvárosban nem játszottam túl sokat, és jön az Európa-bajnokság is, emiatt is gondoltam váltásra. A terveim között szerepel, hogy bekerüljek a keretbe. A lengyel klub úgy került képbe, hogy az ügynökömet megkereste, volt tárgyalás, de mint kiderült, a Raków már egészen régóta figyelemmel követte a pályafutásomat.
Hogy mi okozta a történteket, elsősorban magamban kell átgondolnom a kérdést, esetleg még keményebben kellett volna dolgoznom. De ezt az időszakot lezártam, tanultam belőle, már a jövőre koncentrálok. A visszatérés is benne lehet a forgatókönyvben, de ezt előre nehéz megmondani. Bízom benne, hogy sikerül majd. Most azt mondom, mindenben előre kell lépnem és fejlődnöm kell. Lehetne sorolni egyesével, de azt gondolom, mindenben javulnom kell, komplexebbé kell válnom, hogy jobban tudjam segíteni a csapatot védekezésben és támadásban is.3


Raków Częstochowa, 2024-, kölcsönben

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.01.21, 13:48
    A Lengyelországba való kölcsönadása kapcsán:
    Érdekes dolog ki válik be és ki nem. Játéktudását nem tudhatjuk pontosan, egyszerűen ennyi lehetőség mellett ki sem derülhetett igazán, nem egy Varga Barnabárs lelkileg az biztos, ezen kell legtöbbet változtatnia, ha tud, akár segítséggel, vagy kisebb csapatot keresni , ahol jóval kisebb a nyomás és az elvárás. Csak az edzők tudnák megmondani mennyi van benne, ami most nem jött ki.

    Nagyjából az a pálya, hogy ha nem válik be náluk visszatér, ha viszont jó szezonja lesz életbe léptetik az opciót.

    Baráth kapcsán fel lehet tenni a kérdést, miért gyenge a magyar utánpótlás.
    Van egy fiú, akit serdülő kora óta nyomnak, majd eljut a mennyeibe. Debrecenbe. Van egy-két jó meccse. Majd lecsapott rá a Fradi. Először kölcsönbe. Majd valami rejtélyes oknál fogva meggyőzte a döntéshozókat, hogy végleg meg kell venni. Egy millió eurót sem sajnálva.
    És itt véget ér a történet, mert kiderül, romlott hús van a szatyorban.
    Én nem akarom bántani Baráthot. De ebből a fiúból sosem lesz komoly futballista.
    Egy Nb1es szinten még kapós lesz, amíg fiatal, illetve a menedzsere el tudja passzolni. Aztán majd jön az Nb2 komolyabb pénzért...

    Le se kellett volna igazolni. Nem értem hogy gondolták, hiszen tavasszal világosan kiderült, hogy párharcokban és labdaszerzésben is nagyon gyenge. Ezek alap dolgok egy vkp-nál. Hiába technikás, meg jól lát a pályán, ha azt nem tudja, ami a feladata lenne.
    Emlékszik még valaki Ignatenkóra? Na, rajta látszott, hogy az alapok megvannak és kis finomítással sokra viheti.

    Néhány lengyel szurkoló nagyon lelkes az egy évvel ezelőtti videóösszeállítást látva. smiley
    Van, aki Pogbáéhoz hasonlítja a játékstílusát.

    Nem vált be, de nem azért, mert rossz játékos. Én nagyon szurkoltam neki és nagyon akartam, hogy összejöjjön a projekt, de valahogy mindig pórul járt. Volt, hogy szerencsétlenül megpattant rajta a labda, volt olyan is, kb. egy hibája volt - és az végül végzetes lett.

    Sajnálom a dolgot, és remélem, hogy a kölcsönadás előnyére válik!

    Nagyon lelkes voltam a leigazolásánál, a Nagy Ádám - Schafer féle vonalat láttam benne. Azt gondoltam mára alapember lesz nálunk és stabil válogatott. Egy év alatt nem nagyon mutatott olyat, ami azt mutatná lehet rá építeni, ezért az elválás logikus lépés. Szerintem választhatott volna kisebb csapatot következő állomásként. Nehéz lesz újra felépíteni magát, de szurkolok.

    Amit leginkább sajnálok a történetből az az, hogy elhoztuk az egyik legígéretesebb magyar fiatalt és ez itt ennyire volt elég. Így meg baromi nehéz magyarosítani a csapatot úgy, hogy az eredmények nem romlanak, mondjuk az utánpótlásunk egy kicsit bíztatóbbnak néz ki most, mint korábban, jó lenne 1-2 évente egy-egy használható fiatalt feladni a nagycsapathoz.

    Én amúgy láttam benne potenciált, de nem volt jó az időzítés, hogy fel tudjuk építeni, és igazán magabiztosan, bevállalósan játsszon nálunk, mert ő nem az a vagány karakter, aki egyből bizonyít a nagyszínpadon (ezért sem vagyok benne biztos, hogy ez a Rakow jó lépés). Tavaly tavasszal egy vergődő csapatban kellett volna megszilárdítania a pozícióját, ez nem könnyű. A nyár pedig nagyon rosszul kezdődött neki a feröeri párharccal, utána kevés lehetőséget kapott. Amikor nagyon ment a csapatnak, Máté alatt és Sztanko első 8-10 meccsén, akkor talán kaphatott volna több meccset, de mindkét edzőnek fontos volt, hogy stabilizálja a saját alapcsapatát, nem voltak túl nyitottak arra, hogy felépítsék Baráth-ot.

    De fizikálisan jó, kétlábas, viszonylag jól passzol. Szerintem a szurkolók is lehettek volna türelmesebbek vele, a végén már nagyon meg lett találva.

    "De fizikálisan jó, kétlábas, viszonylag jól passzol" - és ezeket honnan? Lepattant az NB1-es játékosról és nagyon sok rossz megoldása, eladott labdája volt...

    Én nem így láttam. Szerintem erős, nem alacsony, fejjel sem volt rossz. Igen, voltak hibái, eladott labdái (bár azok is azért lettek felnagyítva, mert pl a Vidi ellen gólt kaptunk belőle, mennyiségre nem volt szerintem sokkal több mint a többi középpályásnak), de volt 1-2 kimondottan jó zsugája is, amikor valamennyire mert focizni (egyre kevésbé már a végén). Tavaly is rúghattunk volna 2-3 gólt a passzaiból, de el lettek baszva a ziccerek, erre tisztán emlékszem.

    Azért nem véletlenül akartuk megszerezni, nem véletlenül volt már válogatott kerettag, és ment rá most a lengyel bajnok is. Ennyire nem hülye mindenki egyszerre. Megvan benne lehetőség, kérdés, kijön-e.

    https://ulloi129.hu/2024/01/19/barath-a-lengyel-bajnoknal-folytatja/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.12.31, 13:05
    Bármit is láttunk benne, az nem jött ki. Lehet benne sem volt soha. Viszont ha esetleg látni szeretnénk belőle pénzt, valahol játszania kell. Jó döntés az elengedése. Szemben az idehozatalával, és főként az árának a kifizetésével.

    minden fórumon írom, biztos vagyok benne, hogy belőle jó futballista lesz pár év múlva, de azt mindenki látja, hogy most még nem a mi szintünk. kölcsön kell adnunk, de jól meg kell gondolni hová és hogyan

    Én egy full átlagos középpályást látok benne, aki le tudja tenni a hozzá legközelebb álló játékosank néha jól, néha kevésbé jól. Nem érzem, hogy extra lenne a helyezkedése, fejjátéka, győztes párharcok száma. Nem írom, hogy szar (mielőtt nekem esne bárki, hogy mit szarozom), de én nem látok benne túl sok potenciált.
    Sok sikert kívánok neki, jó gyereknek tűnik abból, amit lehet belőle látni.

    Elégedetlen???? Amennyit mutatott a pályán ahhoz képest még sok is. Inkább örülne hogy volt rajta Fradi mez.

    https://ulloi129.hu/2023/12/31/a-diosgyor-vinne-barathot/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.24, 11:02
    Engem nem győzött meg, hiányzik belőle a tűz, a bátorság, a na majd èn megmutatom, ami pl. Lisztesben meg van.
    Kicsit túl jó fiú egyelőre nekem.Lehetősèget kapott, valamit azért villanthatott volna, taktikailag viszont biztos fegyelmezett, azt láttam nála, de egyènileg többet várnèk tőle.Szerencsèje volt, mert a posztján 4-en is sèrültek, szerintem semmit nem játszott volna, ha egészségesek a többiek.

    Nála esetemben az volt a probléma, hogy itt az oldalon a kölcsönvétele előtt rendesen fel volt hype-olva, hogy Magyarország legtehetségesebb középpályása és hogy milyen mákunk van, hogy ide tudtuk hozni, stb. Talán arra a vonatra kár volt felülnöm. Amúgy nincs vele gondom, de a híre előtte jár rendesen.

    Az nem lehet, hogy ez a gyerek szóról szóra betartja a taktikai utasításokat? Divat szidni őt, de valamiért csak itt van nálunk, meg a válogatott keretben.

    Inkább úgy fogalmaznék, hogy Rossi a posztján benne lát lehetőséget, hogy a jövőben a válogatott meghatározó játékosa lehet.

    https://ulloi129.hu/2023/05/23/barath-ugy-erzem-kezdek-magamra-talalni/
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.05, 21:24
    A Ferencvároshoz való igazolása kapcsán:
    Gyorsan reagáltak Hajnalék a kialakult helyzetre. Ettől függetlenül ez az igazolás bőven túlmutat a frissen kialakult lyukas poszt kitöltésén. Ha jól alakul Baráth itteni karrierje, akkor nyerünk egy újabb magyar válogatott játékost, aki ha az eddigi tempóban tud fejlődni nálunk is, akkor messze juthat.

    Aissát egy az egyben a képességeit tekintve a mi szintünkön kb. lehetetlen pótolni. Viszont leigazolhatjuk azt a játékost, aki két-három év múlva hasonló szintre érhet. Baráth ez a játékos.

    Évek óta azon sírunk, hogy miért nem tudunk valaki magyart szerződtetni, aki a tippelt külföldiek helyett legalább egy alap szintet tud hozni. Most hoztunk magyart, sikerült, amilyet sikerült. Meglátjuk. Én nem várok sokat, és nem is különösebben szimpatikus a fiú. Félek, hogy ilyen Katona effektus lesz ez. Meg volt pár éve az a csatár, a nevére se emlékszem, most is valamelyik nb1-es csapatban van. Nem volt szörnyű, csak épp semmire se volt jó.

    A Debrecenben jól nyomta, remélem nálunk is megállja a helyét. Az mindenesetre becsülendő, hogy megpróbálja, pedig nyilván tudja, hogy kurva nehéz dolga lesz. Hajrá, üdv itt!

    Mondjuk ez a srác a lokiban is csak csere volt mostanában.

    El akarták adni, külföldre, aztán hozzánk. Elsősorban a sérülés elkerülése miatt nem kezdett, meg nyilván azért sem ha tudták, h február közepén lép. Mást kellett beépíteni.
    Mert amúgy nem hinném, h egy friss válogatott korábbi alapembert kiszorítaná Varga Józsi papa, meg a világhíres Manrique.

    ő a legtehetségesebb magyar középpályás itthon. Ha még ő sem válik be, akkor gáz van.

    Nem lesz nepszeru amit irok, de nekem a debrecenieknel nem tetszett a jateka. A tehetseg ott van, de sokszor durva es alattomos volt. Nagyon remelem hogy levetkozi. A bizalmat termeszetesen megkapja

    A magyar bajnokságba bőven jó már most is sőt , nemzetköz nyilván más kávéház de azzal neki most nyárig úgysem kell törődnie.

    A legtehetségesebb magyar középpályás itthon. Ha ő sem válik be, akkor tényleg el lehet felejteni a magyar fiatalokat egy darabig. Kurvára bízom a srácban! Jó kicsiben, gyorsan dönt, jól forgatja a játékot és felér a kapu elé is. Erősödnie kell még, taktikailag fejlődnie kell és persze mindig ott a buktató, hogy ez a Ferencváros. Itt nyomás van, elvárás van, célok vannak és posztriválisok. Nem mindenki bírja ezt el. Ja és végre fehér, magyar játékos!

    Szép összefoglaló. Talán még annyival ki lehet egészíteni, hogy a kialakult helyzet miatt könnyen a szűk rotációban találhatja magát. Értelmes, szorgalmas, nagy munkabírású srác, meg fog bírkózni a nyomással.

    https://ulloi129.hu/2023/02/14/barath-a-fradiban/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2022.03.17, 17:42
    A Válogatottba való bekerülése kapcsán:
    Az biztos vele nem a sebességet akarja növelni.

    Érdemtelen behívó,hiába a mi játékosunk. Volt most 1-2 jó meccse,de közel se válogatott szinten játszik.

    Bármelyik holland,belga,francia első osztályban játszó fiatal jobb nála a posztján és azok nem is válogatott játékosok.

    Középső középpályások (Baráthot most soroljuk ide):

    Varga (miénk), Baráth, Papp, Vass, Vécsei, Katona, Kocsis, Csongvai, Hidi, Cseke, Radics, Szendrei.

    Nem azt mondom, hogy Baráth kiemelkedik közülük, de ott van az élmezőnyben.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140