magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Zalaegerszegi TE FC 3 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (4 szavazat)

játékvezető: 2.25 (4 szavazat)

hangulat: 2.75 (4 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.12.18, 14:06 (szerk.: 2023.12.29, 14:13)
    Végül a Fiorentina és a ZTE ellen jó teljesítménnyel zártuk az évet. Ben gólja gyönyörű akció után született. Ma akár 10 - 0 is lehetett volna, ha mind belőjük a helyzeteinket és káprály megadja a jogos tiziket nekünk. Az egész meccs alatt szídtam a büdös kurva annyát, mert egyértelmű volt részéről a csalás ellenünk.

    Szép volt, fiúk! Ez a vadbarom bíró nem tudott annyit csalni, hogy ne hozzuk le három simával a meccset. Ha megadja, amit meg kell, akkor ez egy sima ötös ide. Ha azt is megadja, amit ellenünk megadnának, akkor hét.
    Jó pihenést a fiúknak, rájuk fér! Tavasszal pedig mindenkit helyre kell tenni és behúzni a bajnokságot. A nemzetközi innentől jutalomjáték, annyit menjünk, amennyit bírunk lelkesedéssel, erővel, tudással.
    HAJRÁ, FRADI!

    Azért 34 x es bajnok csapatunk megérdemelne egy biliárdasztal minőségű gyepet, december vége, eső fagy ide, gomba, nem hibrid keverék stb. oda és nem egy folyamatos csúszkálós valamit…
    Kb csak májustól októberig jó a gyep ,a többi időszakban elég xar..

    Több meccset megnéztem, magyart is, külföldit is.
    Sehol nem adtak sárgát olyan állítólagos "műesésért", amiért Lisztes ma, illetve valamelyik előző meccsén kapott itt a Grupiban.
    Úgy tudom, az a műesés, amikor a játékos úgy esik el, hogy a szabálytalanságot eljátszva NINCS KONTAKT az ellenféllel.
    Az említett esetekben erről szó sem volt.
    A mai eset pedig egyértelmű kétkezes lökés volt a tizenhatos előtt.
    Ezt hogy lehetett műesésnek és szabálytalanságnak eljátszani az meghaladja a képzelőerőmet!

    Azért érződött a csapaton a fáradtság, főleg a ziccereinknél. Ez nagyon közel lehetett volna egy kétszámjegyű győzelemhez, ha koncentráltabbak vagyunk.
    Viszont a 3. gólunk szívmelengető volt.

    Flipper voltsmiley
    Zaki sarkazása egy élmény volt, és ahogy Ben végig kísérte az akciót az is ott volt.
    Ha jól emlékszem Baráth szerzett labdát az akció előtt.

    Meglepett, hogy Tokmac bejött, azt hittem el volt döntve, hogy ő nem fog, mert míg a többiek melegítettek, ő csak ült a reklámtáblán.
    Romdan góljának nagyon örülök, ráadásul nem is akármilyenre sikerült.

    Szépen végigdarálták a fiúk a meccset, meg is lett az eredménye. Jobbak voltunk, mint amire számítottam. Meg hidegebb is volt. smiley Jó pihenést a csapatnak! Tavasszal behúzunk bajnokságot, kupát, játszunk nemzetköziket, jó lesz nagyon!

    A mai mérkőzésünkön minimum 2 büntetőt nem adott meg Káprály! Az első büntető amit nem adott meg, amikor Szendrei a labda mellé fejelt, ugyan úgy ahogyan Colley a Puskás Akadémia elleni magyar kupa meccsen és utána a kezére pattant a labda,ami nem a teste mellett volt! A második büntető akkor maradt el, amikor a görög játékosuk a büntető területen belül arcon ütötte Lisztest! Ma volt szintén egy ilyen szabálytalanság,amiért a mezőnyben szabadrúgást ítélt! Tehát itt büntetőt kellett volna ítélnie,majd sárga lapot adni a görög játékosuknak,ami neki a második sárga lapot jelentett volna!
    A sárga lap kézzel elkövetett szabálytalanság a büntető területen belül! Lisztes sárga lapot kapott műesésért! Nem baj, hogy kézzel lökték túl a labdán, Ő minket büntet! Összességében ezt a meccset jobb helyzetkihasználással kb 7:0-ra nyerhettünk volna,de így is örülök a győzelemhez!
    Boldog Karácsonyt Kívánok a csapatnak és az itt lévőknek is!

    Volt még 1, amikor a védő Lisztes lábfejére lép szerelés helyett, Spori szerint mehet tovább, de megint egy olyan eset ami mezőnyben sima sárga és senki nem vitatkozik, 16-oson belül meg semmi mehet tovább...

    Szép volt fiúk! Végre úgy mentek bele a meccsbe, ahogy kell! A Zetének esélye sem volt! Ez már kellett, mert így modhatjuk, hogy ősszel nem történt semmi. Egy pont az nem különbség!
    Azért nem tudom, hogy teasütinek az a mondata, hogy az egyik játékosuk elfáradt a 32.(!) percben az szánalmas, vagy inkább megdöbbentő...!

    Szép eredmény ez így a végére, örülök, hogy meglett! Az első félidő után rosszat sejtettem, úgy éreztem, x-es meccs. Szerencsére a srácok megrázták magukat a végére. A Zete sajnos jóval gyengébbnek tűnt a Kövesdnél, ez nem sok jót vetít előre számukra... A rosszul lett szurkolónak jobbulást, tavasszal találkozunk!
    Hajrá Fradi!

    Mikor Lisztest arcon ütötte a 16.on belül a ZTE játékos és a VAK kiment a VAR tévét megnézni akkor Márton Gábornak mi volt a problémája a számukra kedvező döntés után?
    Nagyon remélem egyszer a dózsa edzője lesz Márton úr. Akkor tudnék igazán szurkolni.

    Káprály az a spori, akinél Andó-Csaló klasszisokkal jobb. Egészen szar, következetlen, erélytelen nem is tudom mi volt ez...
    Nem volt olyan 5 perces szakasz, amikor ne fújt volna valami fasságot. Amikor nem tette, az is baj volt. Hibát hibával akart néha kompenzálni, ez a legrosszabb. Tízes skálán mínusz nyolc a csávó.

    Az elso felidoben latszott, hogy keves tuzzel jatszunk, ha ugy tetszik tartaleklangon, nem voltunk ott maximalisan fejben, ovatosan jatszottunk, keves tuzzel, ezert is maradtak ki a helyzetek. Sokakat megteveszt a labdabritoklas es akkor mar minden rendben, de minden szar meccsunkon mi birtokoltuk tobbet, ehhez eleg tenyleg csak kivinni ezeknek a jatekosoknak a mezt, csakhogy ezert nem adnak pontokat.
    A szunetben remeltem, hogy legalabb nehanyukat felrazza Sztanko, sikerult is, mashogy jottunk ki, meg is lett az eredmenye.
    A mentalis faradtsag nyilvan benne van a kihagyott helyzetekben, de muszaj mindenkinek odatennie magat es nemcsak meguszni a meccset, mint az elso felidoben. Arrol beszelt Sztanko itt, mint amirol en a szunetben.
    Remelem irjak neki is, hogy miert nyilatkozik ilyet, vakon van bazdmeg smiley

    Ahogy tavasszal. Ahogy a jatekosok nagyreszenek mar termeszetes a nemzetkozi es rendszeresen a csoportmeccsek miatt kozel annyit jatszanak nemzetkozi szinteren, mint idehaza, ugy egyre kevesbe fontos a hazai, tudatalatt sem teszik oda annyira magukat, mint nemzetkoziben, nem tudnak annyira felporogni hazai bajnokira, hisz ott nemzetkozi visszahangja van egy jo teljesitmenynek, amit meg a Klub is sajnos folyamaotsan a fejukbe ver, hogy "mas szemek nezik oket ilyenkor". A Fiorentina ellen is teljesen mas energiszinten jatszott a csapat, mint elotte es utana egy bajnokin. Mintha nem fognak fel, hogy ezek a meccseken dol el, hogy jovore is jatszhassanak ilyeneket.
    Ezert fontos Varga, mert o golokert felelos kulcsszereplokent pont annyira teszi magat oda hazain, mint nemzetkozin, mert o pontosan tudja, aterzi magyarkent, hogy nekunk, a Klubnak ez is mennyire fontos. De joparan nagyon ovatosan jatszottak, pl Abu Fani se tetszett ma nekem annyira. Aztan meg megsertodott, amikor lehozta Sztanko....

    Télen azért remélem Gojakot tovább adjuk, vicc amit ez az ember csinál, a végén olyat hagyott ki amit egy gyenge játékos is berugott volna. Kehindét sajnáltam hogy legalább egy félidőt nem kapott.

    Kehinde valószínűleg nincs még azon az erőnléti szinten, hogy egy félidőt játsszon. Az ő beállítása szerintem a gesztus kategóriába sorolható.

    Kinn voltam, nem volt rossz, ez megint olyan volt hogy egy percig sem éreztem veszélyben a győzelmet. Nagyon gyenge ez a ZTE.
    A téli szünetben remélem valami már látszani fog abból hogy Stanko milyen elképzeléseket akar megvalósítani, illetve a pontrúgásokon kívül a helyzetkihasználáson is dolgozunk, mert tegnap is több helyzetet túlpasszoltunk vagy belevezettük a tömegbe.

    Ma 9 ifjú Fradistával néztem meccset, ebből 4 ma volt először meccsen! Utaztunk érte 7 órát.smiley De minden lényeges dolog az orrunk előtt történt.smiley Nagyon örültem Ben góljának, nagyon fontos volt ez neki, látszott is rajta! De Civicbe valami visszaköltözött, a három védőnk ma szuper jó volt! A második félidő igazi gála lehetett volna! A jó szájízünk megvan, holnapra egy jó sorsolás kell még!.smiley S már látszik a fény az alagút végén és az nem a vonaté, hanem a sikeres tavaszunké!

    A mai capo gyerek se a ritmust, se a hangnemet, se a hangerőt soha nem tudja eltalálni, de legalább megvan hozzá az önbizalma. smiley

    Nem jatszottunk jol, de ha porgunk, ennyivel a jobb mennyeis csapatoknak is jobbak vagyunk, mint faradtan a zte nel, s lam akkor mindegy a biro, akarcsak az elmult 5 evben.

    Az időjáráshoz képest viszonylag sokan is voltunk kint, a hangulat is jó volt.

    Gratulálok a fiúknak. Egy ilyen megterhelő szezon utolsó meccsén beleadtak még apait anyait. Ahhoz is gratulálok nekik, hogy volt annyi önfegyelmük, hogy ilyen nyilvánvaló csalások után nem verték meg a bmlsz bohócait ott a helyszínen.
    Elnök Úr, hahóóóó, dolog van... ez így nem mehet tovább

    Cissé meg igazi vezére lett a védelemnek, hülyén hangzik, de neki talán jól jött Samy sérülése. Ráadásul ki tudja, Mmaee mikor épül fel/meddig marad egyáltalán, úgyhogy elég biztató, hogy a két echte francia középső védőnk egyelőre jól működik együtt.

    Lisztes a levegőből, a rosszabbik lábával bombázott a kapus lábai közé. Egyesek alig várják, hogy elvigyék már.
    Ben Romdan első ferencvárosi gólja fantasztikusra sikerült, örülök, hogy egy ilyen góllal szakadt át nála a gát.

    A keretről... Védelem.
    Szerintem a védelem megvan, a 10 ember soknak tűnik (Makret is ideszámítva), de ha marad a 3 front, lehet, hogy nem árt.
    Makreckis: a végére elfáradt, de a szezon első felében kiemelkedő volt. Kíváncsi vagyok, próbálkozunk-e még vele majd a kp. közepén, jovvhátvédben volt igazán jó. Nem tudom, miért nem tudta hozni az extrát a középpályán, mert kicsit Laidouni-ra emlékeztetett - dinamikus, párharcerős, képzett. Nagyon jó igazolás.
    Botka: lehet, hogy a rosszkor jövő sérülések, betegségek miatt is volt, de tőle többet várnék.
    Wingo: pozitív meglepetés volt a belső védőként mutatott játéka. Bár szerintem jobban benne van a hiba azon a poszton, mint a többiekben, gyengébb csapatok ellen a lendülete miatt kimondottan jó volt (pl. MTKÖ. Hasznos tagja a keretnek a több frontos terhelésben, azért meglepne, ha tagja lenne a szűkített keretnek, kérdés, megfelel-e neki ez a szerep.
    Samy: amikor játszott, nagyon jó volt szerintem, a Genk meccs utáni kiesése után került hullámvülgybe a csapat is. Kérdés, mennyire akar itt maradni, ha nem, akkor télen vagy legkésőbb nyáron néhány jó tavaszi EKL meccs után el kell adnunk.
    Cisse: extra volt. 1-2 rosszabb teljesítményre emlékszem csak, pl. Loki ellen itthon. Szuper igazolás.
    Abena: megint nem volt szerencsés a sérülésekkel, de amikor játszott, rendben volt. Mennyieben bőven használható, képességek alapján talán a 4. számú belső védőnk.
    Aaneba: nem tett rám jó benyomást elsőre, nem tetszett, ahogy 5 percig öltözködött a Genk elleni meccsen (persze, nem őt hibáztatom kizárólag az akkori balfaszkodásért)... kicsit unott/álmos ábrázata van, de az utóbbi meccseken a paksi bakit leszámítva elég korrekt teljesítményt hozott - passzjátékban, fejjátékban, gyorsaságban is rendben van, és veszélyesen odaér a kapu elé is. Pozitív vagyok vele kapcsolatban.
    Ramirez: ígéretesen indult, de visszaesett nagyon. El kell neki magyarázni, hogy nem fér bele nála, ha lötyög az nb1-es meccseken, ennyire nem jó focista. Mondjuk érthetetlen volt nekem, hogy miért nem rotálta őt Sztanko, lehet, ez is benne volt a gyengébb teljesítményében.
    Civic: az utolsó meccseken jó volt a régi Civic-et látni. Védekezőpotenciálban szerintem Ramirez előtt van, ez jó kis posztrivalizálás lesz, ha mindketten odateszik magukat.
    Pászka: Wingo-hoz hasonlóan inkább jolly joker a védelemben - több poszton is lehet rá számítani, de komolyabb meccseken szerintem csak akkor fog kezdeni, ha mindenki sérült. Ennél játszhatott volna azért többet, talán Sztanko is jobban fog bízni benne, kérdés, megelégszik-e ezzel a szereppel.

    De összességében szerintem ez az a csapatrész, ahol a legkevesebb frissítés kell.

    12 gólhelyzet, amiből:
    - 3 gól született
    - Kézzel megszelídített labda a tizenhatoson belül, szóra sem érdemes. Ugye, Káprály? Fontos volt? Csalni?
    - Egy pofánvágás az ellenfél részéről, ráadásul a VAR itt próbált korrigálni... Ugye, Káprály? Fontos volt? Csalni?
    - Egy Káprály-féle Fradiadó, azaz jogtalan sárga Lisztesnek, elvéve egy remek szabadrúgást tőlünk. Ugye, Kárpály? Fontos volt? Csalni?

    Persze ezen kívül számtalan "tévedése" volt a remek csalónapot kifogó agysebésznek. Gratulálok a ténykedéséhez. Jobb helyeken mehetne utcát söpörni, bár ahhoz is lelkiismeretes munka kellene. Nála ez hiánycikk.
    Nem baj, majd Doki rám szól, hogy hinnye. Nem haragszom érte, csak ilyen esetekben abban bízom, hogy magában mégiscsak az asztalra csap. Legalább gondolatban.

    Még mindig van hova fejlődni a helyzetek kihasználása terén, de telelő meccsnek remek volt.
    Hajrá, Fradi

    Sokkal többet kaptam, mint vártam a meccstől.
    Egy gyömöszölős-labdatuszakolós, unalmas meccsen egy valahogyan begyötört góllal megszerzett győzelem volt a maximum, amit reméltem. Az első félidő hozta is a várakozásomat maximálisan, ami a játékot illeti.
    Aztán a második már messze felül múlta azt.
    Kellett nagyon az a gól Krisznek, Pesicsnek is jöhetett volna, de mintha el lenne átkozva.
    Aaneba is kiegyenlítette a paksi gólpasszt, a 3. pedig szép kis grundfoci volt. Mint edzésen a bóják között.

    Szép volt, fiúk!
    Köszi, fiúk!
    Jó pihenést!

    Az elmúlt vasárnapi meccsen 4-1-3-2-ben játszottunk, 59%-ban birtokoltuk a labdát, 85%-kal passzoltunk (passztempó 16.3, PPDA 6.8, 10% hosszú passz). A párharcok aránya 109-112 volt oda, 81 támadópárharcunk 38%-a, 70 védekezőpárharcunk 67%-a volt sikeres, a fejpárbajok aránya 22-21 volt ide. 29 labdát szereztünk a ZTE térfelén, 12 lövésig jutottunk szerzett labdákból. 40+2 támadásból 22 lövésünk volt, 7 talált kaput (ZTE 22 / 4 / 1), az xG-arány 3.26 – 0.22, az xcG 2.27 – 0.06. 21 beadásunk 48%-a volt sikeres.

    Dibusz 1 lövést (0.06) kellett védjen, 22 passzából 21 volt jó, háromszor jött ki.

    Pászka 74 akciójának 73%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 80%-kal passzolt, 9 hosszú labdájából 7 pontos volt. 13 párharcból 8-at nyert, 13 labdát vesztett, 9-et szerzett, 4 passzt lopott.

    Aaneba 93 akciójának 75%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.16), az gól lett. 91%-kal passzolt, 16 párharcból 6-ot nyer. 9 labdát vesztett, 10-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Cissé 86 akciójának 84%-a volt sikeres, 97%-kal passzolt, 15 párharcból 8-at nyert. 3 labdát vesztett, 15-t szerzett, 6 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.02).

    Civic 89 akciójának 70%-a volt sikeres, 80%-kal passzolt, 28 párharcból 19-et nyert, mind a 3 csele és 3 beadása jó volt. 15 labdát adott el, 16-ot szerzett, 10 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.1).

    Besic 72 percet játszott, 71 akciójának 75%-a volt sikeres, 1 fejese volt (0.33). 92%-kal passzolt, 16 párharcból 7-et nyert, 8 labdát vesztett, 11-et szerzett, 4 passzt lopott.

    Zachariassen 94 percet játszott, 49 akciójának 47%-a volt sikeres, 6 lövése volt (1.2), 69%-kal passzolt, 14 párharcból 4-et nyert meg. 4 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.09), ebből 1 gólpassz volt.

    Abu Fani 84 percet kapott, 64 akció 61%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.02). 69%-kal passzolt, 15 párharcból 8-at nyert meg. 8 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.98), 1 gól lett ezekből.

    Marquinhos 94 percet játszott, 77 akciójának 74%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.08). 93%-kal passzolt, 25 párharcból 13-at nyert meg. 6 labdát szerzett, 5 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.04).

    Pesity 84 percet volt a pályán, 39 akciójának 44%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.5). 12 passzából 9, 21 párharcából 7 volt sikeres, 1 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.2)

    Lisztes 54 akciójának 37%-a volt sikeres, 5 lövéséből (0.72) 1 gól lett, 17 passzából 11 volt pontos (65%), 20 párharcból 6-ot nyert. 2 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.35).

    Baráth 26 percet játszott, 26 akciójából 22 (85%), 15 passzából 12 volt sikeres, 11 párharcból 10-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 8-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Ben Romadan 14 percet játszott, 19 akciójából 9 volt sikeres, 1 lövéséből (0.06) megszerezte első gólját. 6 passzból 5 volt pontos, 10 párharcból 3-at nyert meg. 2 labdát vesztett, 1-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Gojak is 14 percet kapott, 13 akciójából 8 volt sikeres, 1 helyzete volt (0.18). 7 passzából 6, 5 párharcból 1 volt sikeres. 1 labdát vesztett, 2-t szerzett.

    Kehinde hosszú sérülése után 4 percet játszott, 4 akciójának fele volt sikeres, 1 passza, és 3 párharcból 1. 1 labdát szerzett.

    Tokmacnak 4 perc alatt 2 pontos passza volt, ezek egyik Gojakot találta meg (0.18).

    Így értékeltétek a ZTE elleni teljesítményt.

    Fradi – ZTE:

    Marquinhos 7.21
    Lisztes 7.08
    Cissé 7.03
    Aaneba 7.00
    Ben Romadan 6.95
    Zachariassen 6.82
    Civic 6.79
    Abu Fani 6.50
    Dibusz 6.24
    Pászka 6.21
    Besic 6.03
    Baráth 5.87
    Pesic 5.61

    https://ulloi129.hu/2023/12/17/elo-a-zte-elleni-bajnokirol-14/
    https://ulloi129.hu/2023/12/20/igy-teljesitettunk-a-zte-ellen-12/
    https://ulloi129.hu/2023/12/28/marquinhos-lisztes-cisse/