magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 1 : 2 18:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 1.5 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5
OTP Bank Liga, NB I 2023/2024, 3. forduló
játékvezető : Karakó Ferenc
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. pfla.hu: -
  3. nso.hu: 10.527

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.08.14, 11:02 (szerk.: 2023.08.23, 17:49)
    Vajon 1:6 után miért kell a B csapatot felküldeni? Hova is tartalékolunk???

    Az őszi szezon további több tucat meccsére. A vereségnek én sem örülök, de a rotálás az egyetlen út ahhoz, hogy a Konfi-liga csoportjából továbbjussunk majd, s egy-két ponttal vezessük az NB1-et a téli szünet előtt. A rebrovi 1-4-hez képest még javítottunk is két góllal. smiley

    Szerintem ide egy belsó vezér kell. Besicet nagyon várom vissza, ő oda fog baszni és lesz tempo mindig, nem úgy,mint most.

    Én nagyon örültem, amikor Baráthot leigazoltuk. Eddig kevés jó teljesítményt láttam tőle, de fél év után hülyeség lenne lemondani róla. Ennek ellenére jelenleg őt csak duplaszűrős felállásban kezdetném, egyedüli szűrőként egyszerűen kevés a védekezőmunkája. Magyarul a mai Baráth-Romdhane középpálya már önmagában túlzott kockázat volt.

    Nekem nincs semmi bajom senkivel, de ha valaki nem odavaló, akkor ne keressünk neki helyet, hogy pályán legyen! Baráth nagyon agilis játékos, de nem védekező középpályás, a támadók között viszont egyelőre nem fog tudni kiszorítani senkit, max. pihentetni. Gojak se vkp., de Baráthtól ezt a posztot két szinttel magasabban játssza. Ettől függetlenül egyikük sem odavaló. Miért erőltetni azt, ami nem megy. Ez edzői hiba. Csaba (is) benézte ezt, bár nem csak ezt, ráadásul most az eddigi legerősebb ellenféllel szemben. Katonát kölcsön lehet még adni, mert így nem fogjuk tudni beépíteni. Lisztes esetében soknak látom a 90 percet, bár nagyon örültem a góljának, de elég lenne neki még mindig 30-45 perc. Ha úgy áll be, akkor képes lendületet adni a csapatnak, így viszont még nem. A legfontosabb viszont, hogy kell egy edző. Megverhetünk Eu szinten zs. ligás csapatokat, de ahhoz hogy célt érjünk ettől több kell, Csabától több (jobb) kell!

    Valaki megmagyarázza, hogy Csabi miért nem a jókkal kezdett és cserélgette le őket? Amatőr dolog volt.

    Ebben nincs logika. Egy érdemben tétnélküli hétközi kupameccs előtt a legnagyobb riválisunk ellen, a szezon első hazai bajnokiján... Baráth és Katona máris mehet kölcsönbe. Lisztesen is el kell gondolkodni... Marquinhos, Civic, Gojak és Esiti helyzetét tisztázni kell. Ha mennek, menjenek, ha maradnak, használják őket rendesen.

    A kezdővel hibázott Máté Csaba, ez nem is kérdés, de vereség nem csak az ő hibája. Az elmúlt fél év, vagy inkább a teljes Csercseszov időszak a problémás, meg az a szűk fél év Stögerrel. Rebrov sem volt hibátlan, a katonás, régi dinamo kijev iskola nem túl látványos, de hasznos, viszont annak is eljön a határa,amikor újítani kell. Lehet, hogy Rebrov képes lett volna erre, lehet, hogy nem, ezt nem tudjuk meg már, de az biztos, hogy Csercseszov semmit nem tett hozzá a csapat játékához, taktikai, stratégiai szinten. Ami kifutott a csapatból az némi szerencsével EL-tavaszt ért, de legkésőbb a Leverkusen elleni kiesés után új lapot kellett volna nyitnia, leülni a stábbal, átbeszélni a teendőket, változtatni, frissíteni a csapat játékán, és elmagyarázni a játékosoknak is, hogy innen től új szezon indul, most a bajnokság jelent az EL-t, itt kell nyerni minden meccset és készülni a nyári újabb nk szezonra. De ő folytatta rutinból, not bad, not good, kein Problem, nyilván a csapatnak se mondhatott sokkal többet érdemben, mert a játékunkon éppen az látszott, hogy egy mentálisan is kiégett, unott, kedvetlen brigád alibizik meccsről meccsre. Aztán jött a nagy égés a feröeriek ellen és gyakorlatilag teljesen szétesett a csapat fejben, szerkezetileg, taktikailag, minden szinten újra kell építeni, ráadásul jött majdnem egy csapatnyi új játékos, ami mondjuk nem feltétlen baj, sőt jó, mivel újra kell építkezni, de az a baj, hogy közben eredményt is kellene produkálni. Tehát nincs könnyű helyzetben Máté Csaba és a stábja, ezért is mondom, hogy ez a vereség nem csak az ő sara. Másrészt viszont talán nem véletlen, hogy eddig soha nem ő lett a vezetőedző, pedig volt néhány váltás, amióta nálunk dolgozik. Talán tényleg nem az a karakter, aki megfelelő ember a posztra a Fradiban. De ha így van, akkor sürgősen kellene egy alkalmas vezetőedzőt keríteni .

    A 2.félidőben gyakorlatilag az a csapat játszott mint máltán, mégsem tudtunk gólt szerezni. A becsületgólt is olyan szerezte aki kint nem játszott. Ettől még a kezdő az érthetetlen volt.

    Azzal egyetértek, hogy gáz volt a kezdő, mert 6 helyen változtatni nem rotálás hanem hülyeség. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez a saját döntése volt, de mindenesetre magára (stábjára) vállalta.
    Az jobban aggaszt, hogy Abuék semmit nem mutattak meg ma abból amit az előző meccseinken szerettünk tőlük. A másodikat tényleg mi nyertük 1-0ra, ha egy utolsó perces gólra ezt mondhatjuk, viszont azt a gólt olyan lőtte aki végigjátszotta a meccset.

    Úgy gondolom Máté Csaba rotálni akart alapvetően. Nem a pihentetés a legfontosabb, hanem megfelelő játékperc. Ez mind pszichologiai szempontbol, mind formábahozás szempontjábol fontos. Összeszedte ezeket a játékosokat berakta kezdőbe, de a szokásos felállás nem jött ki, ezért más lett a felállás is. Hiba volt? Nyilván. Egyszerre ennyi embert cserélni és játékstílust is, az tényleg embert probálo feladat.
    Ami engem jobban aggaszt, hogy egy nagyon megsínylett önbizalmú csapatot tett ki egy ilyen kockázatnak, akik épp kezdtek helyre jönni. Lisztes golja ezért jött jol, mert a "kezdő" önbizalma így nem sérult. De ha már Lisztes golja, akkor az meg más szempontbol rosszul is jött. Krisztián kicsit fejben elszállt. Ez a gol most megint felemeli, hogy azért ő csak megrúgta a magáét...
    Baráth Péter - nem tudom ki vette és miért, de adjuk kölcsön amíg tart az átigazolási időszak. Egyelőre ő nagyon messze van a mi kezdőnktől. Legrosszabb esetben is 2-3 golos vezetésnél hoznám be az utolso 20 percre max, hogy mutasson valamit ha tud. De inkább a kölcsön.
    Wingo-t nem igazán értem, ennél azért jobb volt Ő. Szerintem adjunk egy kis időt, lenduljön játékba és meglátjuk mi esz vele.
    Ben Romhdane-t jo lenne a posztján játszatni, vagy rendes társsal, mert így kivégezzuk, elvész az önbizalma és "megég" számunkra a játékos.
    Meccsenként 1 maximum 2 játékost szerepeltessunk már formábahozás szándékával, ne 4-5-t

    Baráth esete teljesen más (és most pozitívat fogok írni róla). Hatalmas hiba, hogy egy középpályát úgy állítunk fel, hogy a társa inkább támadó jellegű játékos, azaz nem vkp. Na rá viszont iszonyat teher van ezáltal pakolva. Nem bírja? Nem is csodálom. Túl sok és komoly feladatot kap egyszerre. Második félidőre csereként amikor vezetünk, egy társ mellé kell Őt behozni.

    Egyetertunk mindenben amit irtal. A mai meccs pl Katonaval ugyanugy kicseszes volt mint Barathal. A vedekezo kozeppalyas poszton komoly gondjaink vannak es erthetetlen megoldasokat probalunk. Szerencsetlen Ben Romhdane szinten nem vkp, miert ott eroltetjuk?

    Vannak jatekosaink akiket fel kell epiteni ugy ahogy irod. Barath, Katona, Wingo, Owusu

    van egy megnyert EKL párharcunk, a bajnokság létfontosságú, erre b+ a fontos meccsen nem csak, hogy rotál, hanem olyan taktikát rak fel, amit nem játszunk és a Puskásnak fekszik, ez egy edzői katasztrófa volt

    Nálam Baráth, Knoester , Wingo ma végleg megbukott. Ezeket az embereket nem lehet a kezdő közelébe engedni. Nem tudom, hogy milyen veszteséggel lehet megszabadulni tőlük. Máté Csabit az első vereség után szétszedik sokan. Ez nem korrekt. Ma tényleg hajtott a csapat, de semmi sem sikerült a második félidőben. Ez ma nem végződhetett máshogy. Kár volt ekkorát rotálni a csapaton, De lehet, hogy a játékosok erőállapotán ez sokat javított. Ettől a vereségtől még lehetünk bajnokok. Most remélem Máté Csabinak is nyilvánaló lett, hogy kikre számíthat igazán.

    mérges voltam, kb 10 percig, aztán elengedtem a dolgot. kár rajta idegeskedni.
    1, Hornyák és sleppje egész héten erre a meccsre készültek. kielemeztek minket és lefociztak. Egyszerűen meg kell hagyni, jobban akarták ezt a mai győzelmet mint mi, gratulálok! Kicsit az volt az érzésem mint a Klaksvik ellen, hogy majd valaki megoldja, lehozzuk rutinból. hát nem
    2, Már a kezdőnél felszaladt a szemöldököm, de azt mondtam bízom Csabában, tudja ki milyen állapotban van, mire tartalékol. a nemzetközi meg az egész őszi szezon fontosabb mint 1-1 meccs a bajnokságban, rendben van. Hát, most már lehet kételyeim vannak és bár eddig azt mondtam toljuk vele végig szezont, lehet most van 10 napunk a következő EKL forduló előtt amikor lehet hozni valakit.
    3, Baráth nem való ide, ezt eddig 4 meccsen bizonyította. Kinti Feröer meccs, hazai Feröer meccs első félideje, Fehárvár első hatvan perc meg a mai első félidő. 8 kapott gól 238 perc alatt, azaz 30 percenként gólt kaptunk ha fent volt a pályán. Na és nélküle? 1-et rúgtak a máltaiak 0:5-nél. Átjáróház a srác, mindenki látja, szerintem már nincs olyan aki védje. DE nem varrnám a nyakába. Mint dugásnál amikor gyorsan elmész és a csaj kiakad, hogy ő még nem ment el. Kisanyám, pontosan ugyanannyi időd volt neked is mint nekem. Zaka, Varga, Traoré és Abu Fani pont annyi ideig voltak ma a pályán mint ő és nem volt akkora plusz az ő játékuk sem ma. Egyszerűen nem lehet minden meccsen mesterhármast rúgni, három gólpasszt adni. lesprintelni a védődet 30km/h felett, annyi gólpasszt adni mint ahány elrontott passz kísérleted volt vagy zsinórban három meccsen szerzett gól után negyediken is gólt szerezni. Ha ezt a szintet minden ellenfél ellen hoznák, nem itt fociznának. De mondhatnám Lisztest aki első félidőben kétszer totojázta el a helyzetét szemben a kapuval, vagy a Cissét aki a 87. percben letámadás során az isten tudja mit védekezett. Wingo nem volt meccsben, Ben nem is tudom mit csinált egész meccsen… Nálam mind a 16 játékos aki ma pályára lépet egy 5-ös osztályzatra jó. különösebben senki nem lógott ki felfelé vagy lefelé.
    4, valahogy a Felcsút meg a Fehérvár ellen mindig kapjuk a szöglet és a szabadrúgás utáni ívelt gólokat. a pék faszáért nem lehet erre felkészülni?
    5, Máté meg Leo tanulnak ebből remélem. Nem tudjuk hozni ezeket a meccseket rutinból, igenis készülni kell. Talán pont jókor jött a pofon mielőtt mégnagyobbat kapunk két hét múlva…

    Ha nagyon pozitív akarok lenni, akkor azt mondhatom, hogy az 5-2-1-2 alkalmatlansága legalább nem az EKL-playoffban derült ki.

    Én eddig nem akartam beleállni Baráthba mert mindenkinek adok fél év turelmet, de be kell látni őt benéztük, teljesen súlytalan, nem volt meg igazán jó meccse nálunk. A kezdőt én sem értem, miért a nyomorult Csút ellen kellett kísérletezni a 3 belsővédővel, felállni igazi vkp nélkül, és bedobni azt a Wingot aki nem is emlekszik már mikor játszott utoljára tétmeccset, ez így rendesen el lett baszva.

    Na, még mielőtt itt mindenki világ végét vizionálna:

    - A bajnokságban a második meccsünket játszottuk, van még hátra harmincegy. Lesz esélyünk javítani.

    - A nemzetközi kupa prioritás. Ott kaptunk komoly sebet, azt kell meggyógyítani, első körben a csoportkörbe jutással. Ezzel aztán nagyjából elfogadhatóvá válik az idei nemzetközi szezonunk. Ha ehhez az kell, hogy kikapjunk a bajnokság elején, mint anno Rebrovval 4 éve, ám legyen.

    - Nem a tavaszi beleszarós-sétálgatós vereség volt a mai, jól felkészített, masszív csapat a Puskás, akik minden évben ellenünk szívják fel magukat a legjobban... Próbálkoztunk, hajtottunk, de ma semmi nem jött össze, van ilyen.

    - Mátéék nyilván tanulnak majd a csapat összeállításával kapcsolatos hibákból, egy új, szuperfenomén edző se rakta volna pályára ugyanazt a csapatot, mint csütörtökön. A játékosok aktuális fizikai és mentális állapotát pedig, lehet, hogy jobban látja, mint mi. Vélhetően azt is, hogy kinek milyen szerepet szán majd a jövőben.

    Megint végletekből végletekbe esünk, holott jó eséllyel a kutya nem fog ezen a meccsen rugózni pár hét és hónap múlva...

    Nem tudom hogy Csaba-e a jövőnk de bármi lesz nalam csak a hála hangját érdemli hogy ilyen melyről azért láthatóan elindított valamit. Igen a mai első félidő szar volt de hamar belátta a hibákat ami fontos és még így is jobb volt mint amikor 3-al vert el minket a KI vagy a Paks, legalabb nagyjából látszott mit akarunk játszani.

    Az az érthetetlen, hogy azért rotáltunk, mert nem volt ideje a játékosoknak pihenni, ehhez képest Rami kezdő volt, és láthatóan teljesen fáradtan játszott.
    Közben pl. Abu és Traore a padon kezdett, pedig ők láthatóan bírták volna. Úgy tudom, hogy van hiperszuper mérés a játékosok állapotára.

    2019. augusztus 24. PAFC-FTC 4:1
    2020. augusztus 20. FTC-DVTK 0:1
    2021. július 31. FTC-Kisvárda 1:2
    2021. augusztus 22. PAFC-FTC 1:0
    2022. október 1. KTE-FTC 2:0
    2023. augusztus 13. FTC-PAFC 1:2

    5 éve nem sikerült megtanulni a leckét. Talán a tavalyi KTE meccs nem tartozik ide, de a többi mind ugyanabból az edzői hibából adódott.

    Sosem értem, hogy miért úgy próbálunk meg valakivel tartalékolni, hogy a második 45 percre hozzuk be. Ha azt a 4 játékost az első félidőre rakják be, akiket a szünetben becseréltak, akkor 0:0-nál a saját tempónkban, a saját játékunkat játszhattuk volna. Így 0:2-es állásnál egy sokkal intenzívebb félidőt kellett letolniuk, mint fordítva. Ráadásul ha 1-2 góllal mi vezettünk volna a félidőben, akkor talán nem kapunk ki végül még a pihentetéssel együtt sem.
    Ráadásul ennyi meghatározó játékost egész egyszerűen egyszerre nem szabad rotálni. A vkp összeállítása megint el volt kefélve, az 5 védős felállás nálunk egyszerűen nem működik, túl sokan vannak és mindenki a másikra vár, a felcsúti helyzeteknél minimális ellenállást tudtunk csak kifejteni. Ennél már az is jobb lenne, ha a középpályát töltenénk túl és csak 3 védő lenne hátul.
    Lisztest pedig felesleges az első félidőkben használni.

    Baráthban továbbra sem látok semmit a "kvótamagyar" szerepen túl, meccsenként van egy-két jobb megmozdulása, de összességében súlytalan. Romdhane is csak akkor elég a középpályán, ha van mellette egy nála jobb. Emiatt átjáróház voltunk, simán átrobogtak a középpályán. Bár a védelmet elvileg teletömtük, de látszott a második gólnál, hogy ha a szélső védő elől marad a támadásunk miatt, akkor a helyén az ellenfél gond nélkül eljut a tizenhatosunkig. Nem néztem még vissza az összefoglalót, de Dénes megint nem tudta kisegíteni a védelmet, a második gól talán megúszható lett volna, ha nem ott áll, ahol.

    Ezt egyértelműen a Csaba kúrta el. Nagyjából azzal a csapattal kellett volna kezdeni, mint amelyik a 90. percben a pályán volt.
    A máltaiak ellen kellett volna pihentetni, nem a Felcsút ellen.
    A másik meg ez a 3 védős rendszer ...
    Indirekt módon Csaba is beismerte, hogy rajta ment el a meccs. A négy csere és a formáció váltás a szünetben. :-(
    Most már mindegy, tekintsük tanulópénznek!

    Ez egyértelműen edzői hiba volt, kár is lenne tagadni. De. Az első gólnál hol volt Dénes? A másodiknál Rami elöl maradt, viszont azért játszottunk 5 védősben, hogy ilyenkor legyen aki kilép a helyére. Sajnos Baráth, Katona, Wingo nagyon sovány volt. Csaba hibázott, de ahogy bárkinek, neki is lehet rossz napja, hozhat rossz döntést. Még 31 mérkőzésünk van a bajnokságból, lehet javítani, hogy vele vagy nélküle azt nem tudom, szerencsére nem is nekem kell eldöntenem. Hajrá Fradi!

    A feröeri blama után egyértelmű, hogy a fő prioritás a nemzetközi, be kell jutni a csoportkörbe, hogy a nép megbékéljen. Ezerszer el lett mondva, hogy a bajnokság hosszú, van lehetőség a javításra, a selejtezőben nincs. Nem mismásolás van a háttérben, meg nem kellett lefeküdni a felcsútnak, egyszerűen csütörtökön fel kellett rakni a pályára a top csapatot, hogy ne legyen megint szopás. Tehát nem előre tartalékolnak a most csütörtöki visszavágóra, hanem a múlt csütörtököt pihentették ki, akivel kellett. Csaba sem hazudott, és a háttérhatalom sem szólt bele, ezt köllött csinálni.

    Már csak azt mondja meg nekem egy szakértő, hogy az első gól előtti szabadrúgásnál (ami persze nem volt az, buzi karakó!), mi értelme volt a 16-os vonalára felállnunk? Lesre állítás végett? Mert az nemigen sikerült. De ha mindenki beállt volna a büntetőterületre, szemből simán hatástalanítani lehetett volna a beadást, ahogy számos esetben történt is ilyen a meccsen. Ám így a gólvonalra lecsavarozott Dinivel és a lemaradó, hátrafelé futó védőinkkel eleve kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk a lendületből érkezőkkel szemben.

    Amúgy meg az történt, hogy Samy felugrott fejelni, míg a csatár hátrafogva belehátrált az ölébe, azaz lökött, így persze egyensúlyát vesztve hátraesett, így magával rántotta a fószert.

    Kiderült a keret erőssége.
    A B csapat 2-0-ra kikapott, az A csapat 1-0-ra nyert...

    Sajnos ez a felcsúti falusi bagázs már elég jól össze van rakva, pl. sokkal jobban kontráznak mint mi és csapatszinten is jobban védekeznek. A kapusuktól meg Dibusz megtanulhatná, hogyan kell az ötösön belül egy kapusnak működnie. Amióta Orbán kiadta a parancsot, hogy kell legalább még egy Fradi, habár ő tagadta (de ez semmit nem jelent), biztos vagyok benne, hogy ez a felcsút lesz, és ehhez nyilván minden segítséget meg is fognak kapni. Ami meg a tegnapi meccset illeti, egyértelmű, hogy Csaba ezt elk@rta, még azzal is tetézve, hogy Wingot még a 2. félidőre is fennhagyta. Hogy saját elképzeléséből rakta fel ezt a kezdőt, vagy fentről súgtak neki, azt valószínű sosem fogjuk megtudni.

    A csapat hajtott becsülettel, csak 0 szervezett játékkal párosult, még a B csapatnak is győzelmi esélyekkel kéne pályára lépni ebben a bajnokságban, ha lenne szervezett csapatjáték. Amit idáig összehoztunk azt a keret minősége adta mikor épp kijött a lépés, de ez nem vezet egyenletes jó teljesítményhez. Káosz van a pályán minden meccsen, jó esetben csak 15-20 percig, komolyabb ellenfélnek meg nem lehet ennyi előnyt adni.

    én arról beszélek, hogy felálltunk 5 védővel két olyan szárny védővel, akik nem védekeznek, egyszem védekező középpályással, akinek nem is ez a posztja, ráadásul csatár nélkül, ezek az edzői húzások pont, hogy nem szolgálták a fiatalok érdekeit, csak arra volt jó, hogy megégessék őket és a rutinos játékosokat is megalázta

    Az első gól mintapéldája volt annak, amikor a kapusnak ki kell mozdulnia és le kell szednie a labdát. Évek óta rendszeresen kapunk ilyen gólokat pontrúgásokból. Félek attól, hogy Dénes ezen már nem tud változtatni . . .

    Én továbbra sem értem ezt a 16-osra helyezkedést az ilyen szabadrúgásoknál. Evidens, hogy a labda az ötös és a 16-os közé várható, így mélyebben helyezkedve gyakorlatilag szemből készülhetne a védelem az érkező labdára. Az ilyen visszarohanós védekezésben az is benne van, hogy egy védekező játékosról pattan be a labda a kapuba. Dini nyakába nem varrnám, ahhoz, hogy ő erre kijöjjön és esélye legyen a labdát felszedni, több méterrel a gólvonal előtt kellett volna helyezkednie. Annak ugyanúgy megvan a kockázata.

    nézd meg jobban, a labda lapos ívben jött be a tizenhatosra, mire az ötöshöz ért már térd alatti magasságban volt a labda, erre, ha kijön ugyanúgy gólt kapunk belőle, ennek ellenére ahogy tegnap is írtam, Dénesen látszik legjobban a rossz forma, sem a védelem nem tud neki segíteni, sem ő a védelemnek

    Nehogy már Dibusz nyakába varrjuk a gólt, gyors labda volt, kifelé kanyarodott, viszont három jól fejelő játékos robbant be, egyedül Samy követte őket, miközben a rövidre érkezőkre olyan égimeszelők figyeltek volna, mint Wingo, Ramirez és Katona, ha nem két méterrel lemaradva nézik, hogy mi történik.

    Azért nézzétek meg már a 2. gólnál a 30-as mezszámú játékosunk mit művel! Igen, tudom ki az...

    A 30as helye ebben az esetben a belső védők között van, 3 védős rendszerben a bal oldani középső védőnek kellett volna kilépnie a szélsőre, a védekező középpályásnak pedig az ő helyére. Knoester nem lépett ki sem a szélsőre, sem az érkezőre, kb Baráthot fogta, aki emiatt nem tudta, hogy neki most merre is kellene mennie, melyik embert veszi fel Knoester. Ilyen esetben a középpályásnak a belső védők mozgását követve kell felvennie az embert, de ha a belső védő nem vesz fel embert, akkor alakul ki ilyen káosz. De Baráth az ügyeletes bűnbak, mindenért is ő a felelős.

    Nem igazán találta a helyét, ez igaz. Ellenben Ramírez felelőssége sokkal nagyobb ebben a gólban. Civicet egy ilyen után már szétszedte volna mindenki.

    Azon az oldalon Romdannak kellett volna biztosítania, ha már Ramirez ennyire elöl ragadt. Ő viszont még jobban le volt maradva, ráadásul a pálya másik feléről érkezett.
    Mondom ezt úgy, hogy szerintem ő egyáltalán nem játszott olyan rosszul, mint amennyire sokan lehúzták.

    elöl ragadt? nézd meg a kapu mögüli kamerás ismétlést, nagyjából csak nézi, hogy mi történik, ha a másikat nem is, de a gólszerzőt simán utolérte volna, ha akarja. előtte 1 perccel is volt egy ugyanilyen, amikor csak azért nem lett Puskás ziccer, mert az emberük nem jobbra passzolt, hanem a másik irányba, Ramireztől ugyanúgy ketten is érkeztek a jobb szélen.

    Colley nagyon durván visszafogott az egész meccsen. Hátrált, betolta magát a védőre és a hosszú csápjaival lefogta a védőinket. Karakó adott neki egy félidőt, utána már nem ette meg. Persze pont elég volt ez az első gól előtt.

    Viszont piszok hosszú lábai vannak, okozott elég gondot vele, senki nem számolt azzal, hogy milyen távolról képes belépni.

    Első gól? Biztosan Csaba mondta mindenkinek, hogy relaksz, ne is mozduljatok.....
    Második gól? Nem kezdő védők csoportosan futnak a kapunk irányába vissza mintha edzésen lenne futógyakorlat, nem vesszük fel a támadókat. Egyedül Knoester ment emberre.

    Az elejével egyetértek, viszont Knoesternek jobban rá kellett volna állnia a labdás emberre, hiszen két belső védő volt még mögötte. Tett egy tétova lépést középre, ami pont elég volt ahhoz, hogy zavartalan legyen a bepassz, ott pedig Baráth és Wingo közlekedése miatt üresen jöhetett a befejező ember. Ha nem csak edzés jelleggel kocogunk vissza a kapunk felé, hanem mindenki felvette volna az embert, akkor ez nem gól.

    Bosszantó, mert az utóbbi 4 meccsen az látszott, hogy mindenki hajt, küzd, csinálja, amit tud. Most meg megint az, hogy buzizik, leszarja. Egyedül megint a kis Lisztes hajtotta végig a meccset, de egyedül kurva kevés. Ramírez is robotolt, de pont emiatt szívtunk többször is. A többieket inkább hagyjuk.

    Így értékeltétek a Felcsút elleni teljesítményt.

    Abu Fani 5.31
    Makreckis 5.06
    Traoré 4.93
    Lisztes 4.88
    Zachariassen 4.84
    Varga B. 4.83
    Cissé 4.72
    Ben Romadan 4.65
    S. Mmaee 4.45
    Dibusz 4.34
    Ramírez 4.27
    Owusu 3.80
    Knoester 3.73
    Wingo 3.42
    Katona B. 2.83
    Baráth 2.76

    A meccset 3-4-1-2-ben kezdtük, majd a második félidőben 4-2-3-1-ben játszottunk. 68%-ban birtokoltuk a labdát, 86%-kal passzoltunk, az átlagosnál lassabban (15.6 passz/perc, hosszúpasszarány 5.5%, PPDA 4.3). A párharcokat 133-97 arányban hoztuk, 29 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Ben Romadan 6, Ramírez és Knoester 4-4 – Felcsút: 23). 6 labdaeladásunkból lett lövés, a vendégek csak 2-szer adták el így a játékszert.

    36 támadásból 21 lövésünk volt, 6 talált kaput (Felcsút: 16+4 / 13 / 5). Az xG-arány 1.96 – 1.04 volt ide, az xcG-arány azonban 1.22 – 1.44 oda. 102 támadópárharcunk volt, ezek 58%-a (59) volt sikeres (Traoré 15/18, Ramírez 10/12, Abu Fani és Katona 5/7-5/7), 72 védekezőpárharcunk 68%-át nyertük (49). A fejpárbajokat 12-20-ra vitték a vendégek, akik 23-szor szabálytalankodtak Karakó szerint (mi 11-szer). 22 beadásunk 41%-a volt pontos.

    Dibusz 5 lövést kapott (1.44), 9 passza pontos volt.

    Cissé 90 akciójának 83%-a sikeres volt, 92%-kal passzolt, 26 párharcból 19-et megnyert. 5 labdát vesztett, 15-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Mmaee 93 akciójának 80%-a volt sikeres, 95%-kal passzolt, 25 párharcból 16-ot nyert meg. 4 labdát vesztett, 16-ot szerzett, 5 passzt lopott.

    Knoester 46 percet kapott, 56 akciójának 79%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 11 párharcból 7-et nyert meg. 4 labdát vesztett, 5-t szerzett, 3 passzt lopott.

    Wingo 67 percet játszott, 42 akciójának 69%-a volt sikeres, 1 lövése volt. 81%-kal passzolt, 3 párharcából 2-t megnyert. 4 labdát vesztett, 2-t szerzett, 3 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.02).

    Baráth 46 percet kapott, 41 akciójának 59%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.03). 69%-kal passzolt (29/20), 7 párharcból 3-at nyert. 8 labdát vesztett, 5-öt szerzett, 9 passzt lopott.

    Ramírez 80 akciójának 73%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.03). 77%-kal passzolt, 11 cseléből 9 volt sikeres, 21 párharcból 15. 11 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 1 passzt lopott. 4 lövést készített elő (0.25).

    Ben Romadan 99 akciójának 70%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.05). 95%-kal passzolt, 31 párharcból 13-at nyert meg. 8 labdát vesztett, 12-t szerzett, 3 passzt lopott, 1 lövést készített elő (0.03).

    Katona 46 percet kapott. 20 akciójából 45% volt sikeres, 7 passzából 3 volt pontos, 10 párharcból 6-ot nyert meg. 1 labdát szerzett.

    Owusu 46 percet játszott, 38 akciójának 58%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.02). 80%-kal passzolt, 11 párharcból 6-ot nyert meg. 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.37).

    Lisztes 57 akciójának 35%-a volt sikeres, 5 lövésből (0.66) 1 gólt szerzett. 12 passzából 10 lett pontos, 27 párharcból 9-et nyert meg. 5 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Abu Fani 50 percet játszott, 51 akciójának 75%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.03). 90%-kal passzolt, 12 párharcból 8-at nyert meg. 2 labdát vesztett, 3-at szerzett, 6 lövést készített elő (0.68).

    Zachariassen is 50 percet volt a pályán, 26 akciójának 58%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.11). 14 passzából 12 volt sikeres. 7 párharcból 2-t nyert meg. 2 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Traoré is 50 percet volt a pályán, 48 akciójának 75%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.19). 80%-kal passzolt, 20 párharcból 15-t szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.01).

    Varga B. is 50 percet kapott, 26 akciójának 46%-a volt sikeres, 5 lövése volt (0.83). 7 passzából 4 volt pontos, 12 párharcból 5-t nyert meg, 2 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.09).

    Makreckis 30 percet játszott, 29 akciójának 76%-a volt sikeres, 83%-kal passzolt, 4 párharcból 1-t nyert meg, 3 labdát vesztett, 1 passzt lopott.

    https://ulloi129.hu/2023/08/13/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-22/
    https://ulloi129.hu/2023/08/18/abu-fani-makreckis-traore/
    https://ulloi129.hu/2023/08/16/igy-teljesitettunk-a-felcsut-ellen-21/