magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.02.21, 20:32 (szerk.: 2023.03.20, 15:55)
    A helyzeteket be kell lőni, ezt a kecskemétet 3 - 4 góllal illett volna megverni

    A KTE ismét bebizonyította, hogy méltán vannak az élmezőnyben. Habár az első félidőben egyszerüen lefociztuk őket, nem omlottak össze, a második félidőben tudtak koncentráltak és racionálisak lenni. A góljuk szép volt.

    Nem történt tragédia. Amikor 3-0 helyett 1-0-val vonultunk le a félidőben, akkor várható volt, hogy nehéz lesz. Ilyen a futball pszichológiája. Az is láványos volt ma (csak éppen a megszokottól eltérően, negatív előjellel), hogy a hosszú kispad mennyire fontos része a mai futballbak. Ma elöl kulcspozícióban nem tudtunk újítani, így nem tudtuk megnyomni az utolsó 20 percet. A helyzeteink végre megvoltak, még a hatékonyságot kell mellérendelni és rendben leszünk.

    Nem volt jó meccs. Főleg a cserék után egy teljesen szervezetlen csapat benyomását keltettük. Még Dénes is bizonytalankodott, pedig nem szokása.
    Ha Auzquit lekapta 15 perc után a mester Várdán, ma Merciert hasonló módon lehetett volna kezelni. Bánki Dodiék az öregfiúk csapatban nagy hasznát vennék. A kocorászás és az alibi passzok nagy királya volt ma is.
    Sokadjára írom, hogy amikor kiemelésre kerül Romascsenkó, mert pontrúgásból gólt szerzünk, és hogy mennyit dolgozik ezen a csapattal.... Na védekezésben nem tudom ki a szaki a pontrúgásoknál, de ott komoly problémák vannak! Mint kacsa a nokedlit, úgy benyeltük azt a szögletvariációt.
    Karakóra felesleges köpködni, vakon volt mind2 oldalra. Samyt kiszórhatta volna 2. sárgával, Márki is kaphatott volna sárgát, amikor földhöz vágta a labdát, stb.
    Nincs világvége, belefér. De az EL-re fel kell pörögni, össze kell rakni a középpályát.

    Tétmeccs. 10 pont feletti az előnyünk, amíg nincs baj, addig ellötyögünk itthon. És egyre többen bele is nyugszunk majd ebbe, mert úgy igazán más választásunk nincs is.

    Az első félidőben amúgy nagyon ült minden. A letámadásunk megzavarta a kecskemétet. Nagyon fent volt a védelmünk, a teljes csapat jól támadott. Még a védekező játékosok jól szálltak be a támadásba. Elég csak Mmae gólpasszára, vagy Esiti egy két megmozdulására gondolni. A támadóink is ekkor tudtak igazán veszélyesek lenni. A második félidőben talán ez hiányzott.

    Meghatározó hibája volt Karakónak, hogy a Kecskemét durvaságát nem torolta meg megfelelően, míg színészkedésüket általában benézte.

    Szerintem a bajnoskágban jelenleg az enrgiaminimura való törekvés elve szerint játszunk. Mivel én a munkahelyemen is e szerint az elv szerint tevékenykedek, nem tudom bántani a csapatot. Ha kell, akkor lesz parádés teljesítmény, ebben biztos vagyok. Minek törjék össze magukat egy Kecsó ellen, kockáztatva a sérülést,mikor megnyugató előnnyel vezetjük a bajnokságot, és készülünk az EL 8ad döntőre?
    Te is ugyanezt csinálnád!
    Naugye!
    A lényeg, hogy akkor kell baszni, amikor baszni kell!

    Még az 1:1 sem zavarna annyira, de amilyen szopatós gólt kaptunk, olyanok egykor a grundon lehettek csak. Megalázó volt.

    Fél csapat rehabon, fél csapat formán kívül van. Ellenben ez sem mentség a mai játékra. Kb. 10 percet fociztunk ma.

    Az első félidőben agyon nyert meccsen egy gólt voltunk képesek rúgni, aztán a második félidő nagy részében jött a mostanság szokásos nagyképű nemtörődömség. Elől impotencia, hátul mindent megtettünk a Kecskemét pontszerzéséért, egy pont összejött.
    A Kecso mindent megtett, nekik jár a dicséret, a mieink meg szégyelljék magukat.

    Nincs senki, aki kozeppalyarol bontana a ket soros vedelmet. ennyit jelent Laidonui hianya. Barath felek keves lesz ehhez, Boudjemaa sem a tamadas tamogatasrol hires. Sajnos ez var rank egesz tavasszal. Gyozelmek, dontetlenek felvaltva, attol fugg ki vallalja fel a 5-4 dupla vedofalas taktikat, ami ugy nez ki garantalja a dontetlent a Groupamaban ezzel a kerettel.

    Nem tűnt fel, szaGértő úr, hogy a második félidőben már nem dupla védőfalas bekkelést mutatott be a KTE, hanem rendszeresen letámadta a középpályásainkat?

    Mindkettőtöknek igaza van. Nem támadunk vissza elég gyorsan, ezért még a támadásból is kényelmesen visszaért a Kecskemét, és felállt újra az 5-4.

    minden NEM a labda megjátszására irányulo szabálytalanság automatikus sárga. Első félidőben 4-5 sárga maradt el, ugyanolyan amiért a másodikban már adogatott. Nagyon káros ez a bíroi szemlélet, mert nem hagyja a támado csapatot focizni és pont ezért nem is érdemes támadni. Vagyis a fejlődést vágja vissza, ezrt káros.
    De a meccs nem a bíron ment el!
    Van pár játékosunk, aki majd az EL meccsen méltoztat focizni, de addig a bajnokik nem érdeklik őket egyáltalán. És voltak gyenge teljesítmények is

    Hát én ezt így láttam... Az első félidőben azt játszottunk amit a csapat tudott, de ahelyett hogy kivégeztük volna ezeket a nagyképű barmokat, nyitva hagytuk a meccset. Ahogy ez lenni szokott egy pontrúgásból a kecskemét megcsinálta az egyetlen gólját. Ezzel megkapták amiért jöttek és elkezdték ölni a focit. Ezt mentálisan nem bírtuk (ahogy láttam Csercseszov sem). Lehet eleget futottak a játékosok, meg mindenki rendesen kihajtotta magát, de a támadásaink nagyon eltompultak. Ez a meccs fejben dőlt el. Nagyon hiányzott ma Besic, Tokmac és Owusu, mert a támadó cseréink nem tudtak semmit hozzátenni. Azért nagyon örülnék egy ilyen bemákolt X-nek egy Barca ellen idegenben.

    Nem szeretném védeni a csapatot, de a fejekben ott van az EL. Ez érezhető egész tavasszal, senki nem akar megsérűlni ( ehhez képest...).

    Nem értem ezt a sok zokogást! Kimondottan jól játszottunk egy félidőt! Rúghattunk volna egy hatost... Rögtön a gól után Ryan mit tett? Vele mindenképp értekezni kell! Konkurencia nélkül maradt! A bmlsz bíróinak meg be kellene fejezni a bunkerező favágók segítését! Időben kell sárgát, pirosat adni, és fejlődni fog a futball!

    Még most sem tudom hova tenni ezt a tegnapi meccset. Az első félidő rendben volt, aztán meg semmi. Remélem, hogy a további sérülések elkerülésének szándéka van a mutatott játék mögött. Különben baj van. A Tábort se értettem igazán. Hosszú percekig ment egy dal, közben kaptunk egy gólt és ugyanaz ment még percekig, változatlanul. Az állásfoglalás viszont rendben volt és Besic éltetése is.

    Sérültek:
    Kovacevic, Besic, Gojak, Vécsei , Marquinhos, Baráth, Tokmac, Owusu, Mercier.

    Beteg: Knoester, Civic, Auzqui

    Sérült volt: Dibusz, S. Mmaee, Abena, Gojak, Frederiksen

    És csodálkozunk, hogy még nem állt össze a játékunk?

    Paszkat nem kell meg temetni de most a fasorban sincs Civichez kepest.

    Amikor Civic jatszik akkor ra duplan vedekeznek es a masik oldalt feladjak, tudva hogy onnan ugysem tudunk beadni. Most mindket oldalt feladtak rohogve es kozepen tomorultek.

    Sok sérült ,14 pontos előny ,néhány embert ilyenkor nehéz motíválni látva a többi csapat lemaradását

    Ryan végig lazsálja a meccseket. Szerintem nem dolgozta fel, hogy kimaradt a válogatottja keretéből, motivációs gondja van, ez látszik.
    Boliról lemondtunk, ezt Hajnal is lenyilatkozta. Az idény végén távozik, kár érte, fontos meccseken lőtt gólokat. Nyilvánvalóan mentálisan volt alkalmatlan.

    Ott van Fred, ott van Marquinhos, de Traoré is játszott már ék pozícióban. Én sokkal nagyobb problémának látom, hogy Ryantől várjuk el a csodát, hogy a labdát megkapva 25-30 méterre a kaputól varázsoljon. Persze nem akarom védeni, mert ennél jóval magasabb teljesítményre képes és megérdemli a kritikát, de a középpálya, a széle. Hány olyan kiugratás, vagy szélről beadott labda volt, amit csak be kellett gurítani, vagy csak bele kellett tenni valakinek a fejét? Egy sem. Értem én, hogy Ryan a csatár, de hány jó indítás, hogy jó beadás, hány jó szöglet volt?

    Ha kiveszed a mai meccsen Ryant és valakit előre tolsz középpályáról (hangsúlyozom, a mai meccsen, amikor nem volt Owusu, Tokmac, Auzqui, Boli), akkor marad az új Frederiksen és Mercier arra a posztra. A dán srácot még nem látják bevethetőnek, Mercier meg sajnos nem tud annyit hozzátenni.

    Knoester, Civic, Besic, Tokmac hiányzott, Botka nem játszott, Laidouni elment, Boli körön kívül, azért a csapat vázát ők fontos alkotóelemei, ilyet bármelyik csapat megérez.

    Rebrovnak volt egy szokása, amit Csercse nem mindig csinál. Mindig lehozta legalább az egyik szélső hátvédjét (Lovre-Botka, Civic-Heister), sőt rotálta is őket, meg a szélsőit is gyakran cserélgette, ezzel fel tudta őrölni az ellenfél erejét. De ehhez olyan keret/meccskeret is kell.

    Messze nem Ryan az egyetlen problema. Rossz formaban van mint az osszes tamadonk kiveve Marquinhost, de o is joparszor kijott labdakert, valtoztatta a helyet.

    A gond inkabb ott van hogy a ket szelsohatvedunk beadasai kb ertekelhetetlenek voltak es a 15 es 30 meter kozott vedekezok ellen egyetlen egyszer tudtunk valojaban kiugrani, ebbol lett a gol.

    Nincsen támadásunk, sablonba toljuk unottan, megy a gépezet, közbe szórjuk bele a kavicsot, hadd recsegjen. Több váratlan volt a kecskeméti támadásokba, mint a miénkben. És nem használjuk ki azt sem, ha véletlenül szögletre feljön az ellen. Szépen megvárjuk, hogy mindenki visszazárjon, aztán indítjuk a "támadást".

    5 kecskeméti játékos futott lesre és maradt a 16-osunkon belül, amikor már Dibusznál volt a labda. Eltúlozva és leegyszerűsítve: 10 az 5 ellen lehetett volna vinni egy kontrát, de Dénes addig tartotta a labdát, amíg mindenki visszaért.
    Sajnos jellemzően nagyon lassan épülnek a támadásaink és nem élünk az ilyen lehetőségekkel. Ezzel szemben az ellenfeleink szinte csak ilyen szituációkból tudnak eljutni a kapunkig.

    Jelentős előnnyel vezetjük a tabellát, nekünk márciusra kell a legjobb formában lenni. A halasztott meccs miatt eleve korábban kezdtünk, és sajnos sokan lesérültek. A februári meccseket tudjuk le úgy, hogy lehetőleg ne csökkenjen az előnyünk, ne legyenek sérülések, épüljenek fel a sérültek, épüljenek be az újak, szerezzük vissza a meccsdinamikàt és márciusra kerüljünk formába.
    Az egyetlen ami miatt mérges vagyok, hogy Ryan fejben nagyon gyenge, flegmán, pökhendi módon játszik. El kellene vele beszélgetni és ha ez nem segít, leültetni a padra kicsit.

    Csak az első félidőben játszottunk betömörülő csapat ellen (és akkor éppenséggel feltörtük őket), a másodikban letámadták a középpályásainkat és a labdás embereinket. Te bizonyára másik meccset néztél vagy legalább is láttál...

    A csapat beváltotta ígéretét: javítottunk a múltkori eredményhez képest.Amúgy meg nekem senki ne mondja, hogy ez egy szimpatikus csapat. Karakó szemhunyásai mellett folyamatosak voltak a visszarántások, alattomos
    faultok, hogy a két megtorlatlan labdaelrúgásról már sót se ejtsek. Az, hogy 11-en fejezték be, a szabályok szemen köpése, és amire Samy sárgátkapott, az egy vicc, teljesen szabályos szerelés volt.

    Szerencsére Samy a felezővonali ölelésnél nem kapta meg a 2. sárgát.

    a Fradi mindig is jobbos csapat volt és az is lesz! nagyon is helye volt a tegnapi anti- antifa kiállásnak a tábor részéről! az lmbtgp-nek nincs helye a környéken!

    Érdekes meccs volt. Első félidőben rengeteg technikai hiba, mintha épp alapozás közepén lennénk. De jó néhány kimaradt helyzet, végig nyomás alatt lévő ellenfél, akinek 70 (!) passza volt a szünetig.
    Másodikban kicsit feljebb jöttek a kecskék, kisebb lett a nyomás, a szögletüket szépen eladták. Kábé 5 perccel később kezdtünk szerintem a legjobban játszani a meccsen, de ez csak 15 percig tartott kábé.
    Az utolsó 15-20 percre teljesen szétestünk, szinte szedett-vedett lett a játékunk, kábé csapatépítés zajlott.
    És értelemszerűen tartani is fog egészen a nyárig, mert megengedhetjük ezt a luxust is, köszönhetően az eddigi munkának.
    Kezd megjönni a kedvem a debreceni túrához!

    Nyilvan nem kell temetni, inkabb benne volt a meccsben a mi masodik mint az o elso goljuk. Az utobbi idoben hagyomanyosan rosszul kezdjuk a tavaszt, az idei meg nem is akkora gaz.
    De azert van jopar aggaszto jel

    - pocsekak a pontrugasaink (es jo lenne massal rugatni talan)
    - szinte minden ellenunk elvegzett pontrugas eletveszelyes es ehhez kepest feleslegesen szabalytalankodunk a sajat terfelunkon
    - az egesz tamadosor pocsek formaban, kiveve Markit aki cserekent jo, kezdokent kozepes
    - a szelsovedoink Civic kivetelevel annyira tragikusak beadasokban hogy az ellenfel ott is hagyja oket

    látni kell, hogy a kreatív középső középpályánkat vagy eladtuk (Lai) vagy lesérült (Toki, Momo). De lassan a "B" csapat is sérült lesz, pl. Vécsei.

    Abból főz a Mester, ami maradt... Sokat nem várhatunk.
    Amúgy is az esélytelenek nyugalmával játszottunk az EL-ben, most már azzal is elégedett lennék, ha nem aláznak meg minket.

    Sokan Varga nyakába varrják ezt a gólt, de kapusként ez volt az egyetlen, amit tehetett. Megpróbálta, de nem ért oda. A kiugratás remek ütemben és remek helyre érkezett, bár több lenne ilyen. Kellően messze érkezett ahhoz, hogy a kapusnak kevés esélye legyen odaérni, le is maradt. De ha a vonalon marad, akkor tuti gól, ígylegalább esélye volt a hárításra.
    Szerintem sokkal inkább a védőké ez a gól, akik szinte állva nézték végig az egészet.

    Én pont fordítva látom. Ha a vonalon maradt volna, még marad minimális esélye (könnyen lehet, hogy ki is védte volna, ha ugyanoda megy). Így nulla esélye volt.

    A szombati találkozón 4-2-3-1-ben játszottunk, 70%-ban birtokoltuk a labdát, 84%-kal passzoltunk (16 p/p, PPDA 2.41 [!], hosszú passzok aránya 8.5%). A párharcokat 135-114 arányban hoztuk, 39 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Vécsei, Pászka, Traoré, Marquinhos 5-5), a Kecskemét 26-ot.

    36+3 támadásból 18 lövésig jutottunk, ezek közül csak 5 talált kaput (Kecskemét 17+1 / 6 / 3). Az xG-arány 1.38 – 0.46, az xcG-arány 1.56 – 0.43 volt ide. A támadópárharcaink 49.5%-át nyertük (101/50), a védekezőpárharcaink 74%-át, a fejpárbajok 29-16 arányban a vendégeké voltak viszont.

    Dibusz kapujára 3 lövés ment (0.43), egy gólt kapott, 19 passzából 17 pontos volt.

    Wingo 79 akciójának 67%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.08). 69%-kal passzolt, 6 cseléből 5 volt jó, 21 párharcból 14-et nyert meg. 14 labdát vesztett, 9-et szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.09).

    S. Mmaee 112 akciójának 74%-a volt sikeres, 3 helyzete volt (0.21), 93%-kal passzolt, 16 párharcból 7-et nyert meg, 7 labdát vesztett, 15-öt szerzett, 5 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.2).

    Kovacevic 58 percet kapott, 64 akciójának 83%-a volt sikeres, 94%-kal passzolt, 7 párharcból 3-at nyert. 3 labdát vesztett, 5-öt szerzett, 5 passzt lopott.

    Pászka 65 percet játszott, 69 akciójának 68%-a volt sikeres, 1 lövése volt. 82%-kal passzolt, 14 párharcból 9-et nyert. 12 labdát vesztett, 7-et szerzett, 4 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.15).

    Vécsei 93 akciójának 60%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.04). 79%-kal passzolt, 29 párharcból 17-et nyert. 9 labdát vesztett, 10-et szerzett, 6 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.21).

    Esiti 76 percet játszott, 66 akciójának 71%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.02). 84%-kal passzolt, 17 párharcából 10-et nyert meg. 9 labdát vesztett, 8-at szerzett, 5 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.12).

    Zachariassen 60 akciójának 62%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.09), 90%-kal passzolt, 20 párharcból 14-et nyert meg, 4 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 6 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.16).

    Marquinhos 96 akciójának 60%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.04). 80%-kal passzolt, 32 párharcból 22-t (!) nyert meg. 8 labdát szerzett, 5 passzt lopott. 10 cseléből 8 bejött. 2 lövést készített elő (0.05).

    Traoré 93 akciójának 61%-a volt sikeres, 4 helyzetből (0.52) 1 gólt szerzett, 78%-kal passzolt, 33 párharcból 17-et nyert meg. 10 labdát vesztett, 8-at szerzett, 6 passzt lopott.

    R. Mmaee 59 akciójának 49%-a volt sikeres, 4 helyzete volt (0.21). 90%-kal passzolt, 25 párharcból 8-at nyert meg. 1 labdát szerzett, 2 passzt lopott.

    Abena 37 percet játszott, 39 akciójának 64%-a volt sikeres, 22 passzából 18 (82%), 11 párharcból 4-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 9-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Frederiksen 29 percet kapott, 10 akciójából 3 volt sikeres, 1 lövése volt (0.16). A két passza jó volt, 2 párharcát elvesztette, 1 labdát szerzett és 1 passzt lopott.

    Mercier 18 percet kapott, 17 akciójának 65%-a volt sikeres, 9 passzából 8. 5 párharcból 3-at nyert.

    S. Mmaee 5.96
    Dibusz 5.92
    Traoré 5.87
    Marquinhos 5.85
    Esiti 5.49
    Kovacevic 5.29
    Zachariassen 5.25
    Wingo 5.11
    Pászka 5.03
    Vécsei 5
    Frederiksen 4.43
    Abena 4.33
    R. Mmaee 3.77

    https://ulloi129.hu/2023/02/18/elo-a-kecskemet-elleni-bajnokirol-2/
    https://ulloi129.hu/2023/02/21/igy-teljesitettunk-a-kecskemet-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2023/02/23/mmaee-dibusz-traore/
     
  2. avatar: fgymat
    2023.02.18, 19:39
    Stanislav Cherchesov a 90+3. percben sárga lapot kapott.