magyarfutball.hu

MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.01.28, 11:12
    Pedig látszott, hogy mir szeretnénk játszani, és helyzeteink is voltak.

    Én próbálom ezt is értékelni, és meglátni benne az előrelépést.

    A hiba nem a játékunkban, hanem inkább egyénekben keresendő. Van, aki már azt csinálja, amit Carrillo kér, van akinek ez még nem megy úgy.

    Csatár nélkül meg nehéz bármit is csinálni. Petryaknak ez a játékunk feküdt, ahogy Nego is aktív volt, de minketten idő elött kiestek, Nikolov hiányzott középről, de ő meg sérült.

    Játkban előre léptünk, és én már nem is várom, hogy ez azonnali eredményt hozzon, így ezt az évet elengedtem. Ettől még a kupát úgy, hogy a zöldek elszálltak illene hozni, és addigra össze is állhatunk.

    Remélem még lesz érkező, mert oké, hogy Nikóra várunk, aki pl szombaton is kint volt, de egy féllábú, meg egy fél lábbal nem itt járó csatár kevés ide.

    Egy kicsit azt érezni, hogy KZ belealudt a kerethosszabbításokba is. Nem frissítette a keretet, a csapat jóllakott, bajnokság kupa, csoportkör, és nincs meg a tűz. Nemcsak a csapat, de az edző is beleadludt az egészbe, így jogos volt a váltás is, de a kereten is kellene frissíteni, mert oké, kivágjuk Hadzicot, Roli visszavonul, de nem érkeztek olyan játékosok, akik a kezdők helyét veszélyezetetnék.

    Pl a zöldek ráigazolták Dibuszra Grófot, vagy ráigazolták Vargára Tökmagot, vagy Szignevicsre Bolit, vagy Kharatin, Sigérre, Somáliát, vagy Heisterree, Civicet, de lehet folytatni a sort.

    Rebrov jobb edző, mint Nikolic ez már bizonyította, mindeig tűzben tudta tartani a keretet. Meg lehet nézni, hogy még akkor is tolta az edzőmeccseket, amikor már mentek a selejtezők. Pl most a hétvégén is volt egy edzőmeccsük a Budaörssel, ahova leraktuk Zsórit, és a szombaton nem játszó, illetve cserejátékosok is kaptak meccsterhelést.

    Vjacheslav
    https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018177&token=1f0e33ebef72c83d20af3f350391ee2f
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.01.26, 13:07
    lőzetesen én is nagyon pesszimista voltam a meccs előtt, így most az egy pontnak örülnünk kellene, de ahogy a posztban le lett írva, most hogy pontot szereztünk, a Vidi hirtelen egy gyenge edzővel, motiválatlan játékosokkal felálló ellenféllé vált. Az igazság persze valahol félúton van. Dicséretes Fehérvárról pontot hozni, jó volt látni a frusztrált hazai játékosokat a meccs végefelé és után. Carillonak nehéz lesz ezt a keretet ismét éles állapotba hozni.
    Nálunk ami jó volt:
    - Tujvel ismét magabiztos volt a védelemmel együtt
    - Nagyon kellett King, mert bár messze van a csúcsformájától, de ismét lett jobb oldalunk. (nem Uzoma hibája volt, hogy bal futóként kellett egy fél szezonra beugrania egy számára szokatlan pozícióba) - remélem nem komoly King sérülése
    - Aliji a fölös kiállításáig a legjobb meccsét játszotta eddig piros-feketében, szerintem ennél több is van még benne
    - Hidi remek játékkal tért vissza, stabil pont volt, benne látom azt, hogy ha jobban összeszokik Moutarival, akkor remek indításokat tud majd neki adni
    - Banó-Szabó nagyot játszott, ha a helyzete bement volna..

    Lanzától én többet vártam, azt hittem az őszi műtétje miatt magával hurcolt erőnléti hátrányát ledolgozva egy rövid, feltöltődős pihenés után jöhet egy szép tavasz, de 3-4 momentumon kívül keveset láttam tőle. Nagyon kell mellé (elé?) valaki. George, ahogy többen is leírtátok most még gyenge formában van, de játszatni kell, hogy egyre hosszabb ideig lehessen a csapat segítségére, mert Lanza és Moutari között nem érzem a kémiát..

    A beharangos poszt alatt több hozzászólásában fikáztatok játékosokat. Lehet, hogy messze van a Vidi a csúcsformájától, de jó játékosok alkotják, így minden játékosunk teljesítményét úgy kell megítélni, hogy mely csapat ellen, kikkel szemben vívott párharcokban hozta ezt. Gyengébb csapatok/játékosok ellen ugyanez a teljesítmény sokkal jobbnak fog tűnni!

    Kíváncsi vagyok a jövő héten a Mezőkövesd elleni meccsre mit talál ki a szakmai stáb. Látszólag a védekezésünk rendben van, de támadóbb felállásban kell pályaválasztóként játszani. Ez Lanza nélkül nem lesz egyszerű..

    Végre időnként lehetett látni tervszerű támadásokat, labda járatásokat is. Kellemes meglepetés volt Moutari játéka, aki most nem bohóckodta el a lehetőségeit. Lanza ha a végén nem önzőzi el a lehetőségünk akkor kiderülhetett volna az is hogy George üresen a kapuval szemben mire képes.... (mint tudjuk a ha nem játszik...)

    Én két szép megmozdulást is láttam George-tól. Egyszer jól érkezett a hosszún üresen, egyszer pedig szépen kanyarodott fel a rövidre egy szabadrúgásnál. Nekem ezek azt mutatják, hogy megtanulta a szakmát. És az alap adottságai jók. Mintha itt lenne egy fontos különbség a sikeres futballkultúrák és a mienk között. Mi a labdazsonglőröket tekintjük jó focistának, ilyeneket keresünk gyerekkorban. Ők a jó adottságú emberkéket tanítják meg a szakmára.
    Persze az egész okoskodásom nem ér semmit, ha George végül egy ügyetlen behemótnak bizonyul. Az biztos, hogy tegnap az 5XL-es mez is feszült rajta, mert hatalmas a fickó, de talán azért is, mert van rajta felesleg.

    az alap adottságai valóban jók, de ahhoz le kellene dobnia vagy húsz kilót magáról.
    én nem láttam tőle olyan dolgot, amely labdargúróra emlékeztet, sőt kimondottan úgy éreztem hogy zavarja ez a sport.

    Jó-jó elvitt a hév... Inkább úgy helyes hogy tervszerű támadás kísérletek (főleg a bal oldalon), melyek a Fideszoton térfelének közepén, vagy a 16-os környékén elhaltak sajnos. Viszont eddig ezt nem nagyon lehetett látni szerintem.

    Hat, nem tudom, én azt lattam, hogy sokszor a térfélröl nem tudjuk kihozni a labdat.

    Nego és különösen Petryak kivalasa meg megzavarta az éppen lendületbe kerülö Vidit.

    Én a kezdetektől azt látom, hogy Sannino mást akar játszatni, egy kombinatívabb, tudatosabb focit, nem az előrebaszkurálós másodiklabdást, vagy az óvatosan tilitolizó, ellenfél hibájára várósat. Kérdés, hogy a játékosanyag képes-e erre. Pl. tegnap sokszor azért adtuk el a labdát saját térfélen, mert fel akartuk hozni, nem csak felrúgni, hátha lesz valami.

    Én pont attól kapta rohamot tegnap, hogy még a 16 on bekül is meg akarjuk kicsibe játszani és kihozni, akkor is amikor laikus agyam egy cseszd már ki onnan -ért kiabál..

    Minden edzésen rengeteg és aprólékos begyakorlás van, hogy ezt a fajta játékot elsajátítsák, rutin szerűen begyorolják, önbizalmat szerezzenek egyáltalán csak ahhoz is, hogy merjenek, hogy ne essenek pánikba akkor sem, ha a 16-os környékén kényszerül passzolgatni. Korábban az volt ilyenkor az instrukció, meg a bevett szokás, hogy b.zd picsán a labdát amerre állsz, v ha nem, akkor jött a fejleordítás!
    A Hajduk ellen többen anyázták Sanninot, mert azt merte nyilatkozni a meccs után, hogy látott pozitívumot is. Hát persze, hogy látott! Korábban egy ilyen presszingelő csapat ellen mindenki rúgta a bőrt amerre állt, csak minél messzebb legyen a kapunktól. Most próbáltunk JÁTSZANI! Hogy mennyire ment, és miért csak annyira, az egy másik témakör

    Valoban nem rugdossuk fel, mert

    1. Moutarira felesleges lenne
    2. Tujvel labbal nem olyan, mint Grof volt.

    De ha valaki azt allitja, hogy kombinativabbak vagyunk, az idiota mar bocsanat.

    Szerintem az tény, hogy nem volt felépitett tamadasunk, amugy a Kommentator is ugyan ezt jegyezte meg mind a két félidöben, hogy a Honvédnak problémai vannak a labdakihozatallal
    - helyesen.

    Amikor nem rugdosod fel, nincsenek mélységi indítások (majd Hidire kiépítjük) akkor azt a játékot már kombinatívnak hívják, nyilván annak is van fokozata, hogy mennyire sikerül, hány passzt tudsz megcsinálni, ez függ a játékosok képességétől és az ellenfél képességétől, mennyire "engedi".
    Én sem vagyok elájulva a játékunktól, de ilyen kp.val (Kesztyűs... stb...) jobbat nem várok, ezek közül a kp. közül lehet senki nem férne be más NB1-es csapatba, és tegnap mégis elfogadható játékot és eredményt értünk el egy elvileg élcsapat ellen, ez azért az edzői stábot is dicséri.

    Vicc, hogy milyen kevesen jarnak ki az aranykorat élö Vidi meccseire és hogy nekik épült mégis ekkora stadion

    3050 a hivatalos nézőszám. Megint hazudtak egy picit.

    http://csak.taccs.hu/2020/01/25/annyira-rosszat-vartunk-hogy-most-meg-az-egy-pontot-keveselljuk-ilyen-a-kispesti-szurkoloi-let-szivecske/