magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 7 : 0 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.83 (6 szavazat)

játékvezető: 3.17 (6 szavazat)

hangulat: 4.67 (6 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (1)
OTP Bank Liga, NB I 2018/2019, 23. forduló
játékvezető : Bognár Tamás
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. dvtk.eu: 9.437
  3. nso.hu: 9.437

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.03, 12:15 (szerk.: 2019.03.05, 16:11)
    Na,ez szép volt.Ismét hiszek a csapatban.
    Ha legközelebb idegenben is tudunk jól játszani ,akkor már elégedett is leszek a fejlődéssel ,és megkövetem a mestert.
    Hajrá Fradi !!!

    Ma nagyon tetszett Szigony ! Egyre jobb lesz ! smiley))

    De mééé' vettünk vissza? smiley Azt hiszem gólkülönbséggel semmiképpen nem fogjuk elbukni a bajnokságot. smiley Kiváló meccs élmény volt, a hamburger is finom volt, a Tábor is jól szólt! Mondhatnék még több pozitívumot. is. smiley

    Respect Rolinak az önzetlenségéért az utolsó gól előtt.

    Fantasztikus hangulat volt. Ennyi mosolygó embert rég láttam Fradi meccsen. Pár emberbe viszont most rendesen belevágta a kést Signevich a két góljával, amit a csapat a hetessel még meg is forgatott bennük. Egy kedves barátunknak meg különösen szar estéje lehet, mert minden aduját kivették a kezéből egyszerre. Szinte mindenki villogott a pályán, összesen annyi hibát láttam, hogy amúgy rengeteget dolgozó Lovrénak és időnként Heisternek borzasztó sok ki nem kényszerített rossz passza volt, de utólag mit számít ez .. Na ezt most hogyan lehet majd felülmúlni ? De jó, hogy kint voltam családostól !

    Heister elvileg nem volt 100 szazalekos allapotban, beinjekciozva vallalta a jatekot.

    Hazaértünk! Élmény a gyerekeknek, köszönöm a csapatnak! Szép volt fiúk. Pályacsúcs, szezon rekord!

    Varga 10: átengedte Lanzának a 11-est, és rúgatott vele még egyet

    Az első 15 perces darálás nekem a Nyilasi ,Ebedli,Szokolai korszakot idézte ,kurva jó volt.Az utolsó 75 perc az új idők kezdete ami kibaxott kurva jó!!!

    Én is gratulálok! Isael, Tokmac és Böde nélkül egy remek játék és hét gól. Talán most tényleg erős lehet a csapat a nemzetközire is!

    Ma hosszú idő után berobbant az igazi Fradiérzés! Maga volt a csoda! Isten áldja a Ferencvárost!

    Az elején nem hittem a szememnek, azt hittem ettől az iramtól 20 perc után kipurcanunk. Szép volt srácok!

    Elképesztő, hogy Roli 87. Percben 7-0-nal milyen sprintet nyomott védekezni. Ez a Szergej tud valamit.

    A kétgólos Szignyevics helyett rájuk engedtük Lanzát, aki gyakorlatilag rúgott nekik egy mesterhármast. smiley
    Kár, hogy csak kettőt adtak meg. smiley))

    Ez fèrfimunka volt.A Rebrov èrában elöször vagyok igazán elègedett függetlenül az ellenfèltől, aki egyèbkènt a múlt heti 5 öse után az èlete meccsèt játszotta, igen kellemetlen első fèl órát okozva.Szèp volt fiúk!Legfőkèppen a hozzáállásban láttam hatalmas előre lèpèst.Ez most bìztató.

    Első 30 perc átlag feletti tempó, utána az első félidő is jó volt, a másodikban már rutinból megoldottuk. Jó teljesítmény, szép gólok.

    Egyáltalán nem voltak szarok a diósok, felőröltük őket. Tetszetős, gyorspasszos focit játszottunk.

    Azért ez egy rettenetesen gyenge nb2, alsóházi csapat volt vendégként... Ezzel együtt a hozzáállás és néhány támadás megsüvegelendő! A két szélsővédőnk hajmeresztő labda eladásai viszont nem fognak beleférni hosszútávon.

    Ami elsősorban megsüvegelendő (és nagy megnyuvással tölt el), hogy szigorúan nézve most előszőr láttam tisztán, hogy mit akar Rebrov, először éreztem, hogy különbség lehet közte és mondjuk Doll között. Most könnyes szemmel üti a klaviaturát mindenki (jogosan), de nem volt ez ennyire egyértelmű, egész idáig. Bárminek is köszönhető, innentől ez a játék lesz a teljesítményünk alapja ... a játékosok közül pedig többen játszottak ihletetten, Dibusz, Petrjak - akinek szerintem Lovre és Varga játéka hiányzik, mikor nem jó - Lovre, Szignyievics, Varga, Nando ... Hajrá Fradi!

    Gratulálok a csapatnak, nagyon meggyőzőek voltak. Az első félidőbeli pontatlanságokat korrigálni tudták az óriási irammal, a rendkívül látványos letámadással. Ha ezt a formát -- még ha egy-két meccsre is-- állandósítani tudják, akkor Rebrov meggyőzött. Sok volt a jó egyéni teljesítmény: Nandó, Lanza, Dvali, Lovre. Csak így tovább!

    Ilyen kedvre, ennyi futásra, ennyi üres területre bemozgásra nem is emlékszem korábbról. Arról nem is beszélve, hogy nem kezdtünk el buzizni. Mint a mérgezett egerek. smiley így kell. Na, mostantól ez az etslon, ehhez méretik a teljesítmény. smiley

    Nem vagyok egy fanyalgó típus, mindig i gyekszem a jót meglátni, most konkrétan még nem találok szavakat.
    Nem tudom, mikor láttam ilyet utoljára.
    Ez magyar pályákon egy szájenszfiksön volt

    Böde Dani most érezheti úgy először, hogy hoztak egy csatárt, s nem biztos, hogy őfog játszani ...

    A táborban kit rúgtak agyon? nagyon csépeltek többen valakit. 5 : 0 -nál miért kell ezt???

    Volt 1 veréb aki nagyon okosnak érezte magát de nem lett "agyonrúgva"

    C4-ből (nézve) egy kopasz nagyon rugdosott valakit, előtte repkedtek a pofonok. Miért? A hangulat nagyon jó volt, Ádámék előtt le a kalappal, de ezt nem értem.

    Akárki akármit mond Petrjak nagyon hasznos játékos. Rengeteget fut, jól helyezkedik, lát a pályán és tegnap is összehozott egy kiállítást és egy büntetőt úgy, hogy a lassításokat nézve egyik esetben sem ért hozzá senki. Ezért nem morgok Lanzafame amúgy nagyon szép, de nem megadott érvényes gólja miatt.

    A legjobban Szinnye hatulrol visszafele futos labdaszerzesei tetszettek. A vegen mar full fraszba voltak tole a Dios vedok, nem mertek adogatni csak elorebasztak.

    Rég éreztem magam ennyire boldognak Fradi meccs után,és nem megy az alvás,ezért értékelek egy kicsit. Alap osztályzat a 7 minden játékosnak jár,de vannak egy páran,akik jobbat érdemelnek.Dibusz 8, mert nem volt sok dolga,de amikor igen,akkor nagy bravúrokat mutatott be. Goriaran 8, a gólja, és a küzdőteljesítménye, futómennyisége miatt. Szigony 9, mert nagyon aktívan részt vett a letámadásokban,jól tartotta meg a labdát, és a góljai miatt.Lanza 9,mert ma látszott rajta,hogy gól éhes és rúgott egy olyan ollózós gólt,amit csak klasszis játékosok tudnak.Tőlem a 10-est Varga kapja,mert a 2 gólja mellett kiosztott 2 gólpasszt,főleg a 7. gólnál nagyon önzetlen volt. Az ilyen megmozdulások sokkal többet érnek,mint maga a gól értéke,hiszen a csapategységet rendkívül erősíti.Ezt szeretném látni minden meccsen,hogy az első perctől kezdve letámadunk,és nem veszünk vissza az első gólunk után.Hajrá Fradi!

    Nagyon tetszettek a védők mögé beemelt labdák!
    Dollnál ez idegesített az egyik legjobban,sokszor beindultak a csatáraink de sosem kaptak labdát,csak járattuk körbe-körbe.

    azon kívül, hogy kurva jó volt az egész, képtelen vagyok megérteni, hogy a köztudottan kurva gyors szélsőjátékunk ellenére mindkét szélen akkora területeket hagyta üresen, ahova Varga és Petriak röhögve futott be és alakultak ki a ziccerek. ennyire atomfizika mennyeis edzőnek lenni vagy mi? smiley

    Tényleg szarul védekeztek a briósok, szélen alig-alig a védekeztek, de amikor igen akkor is rendre vertük őket.

    Az ilyen játék komolyabb bajnokságban "divat". Nem a hetes miatt volt jó ez a meccs, hanem a játék miatt. Ez a rővid passzos űres területre beindulós játék nagyon bejön és a jövőre nézve biztató. Persze hamar rájönnek, és mindenki buszparkolóst fog játszani.

    Moniz idejében nem lattam akkora nyomást amit rájuk helyeztünk mint tegnap , iszonyat volt a csapat ! Mondtam én hogy legyünk türelmesek mert Rebrov nem kókler ! Szép volt fiúk , így tovább !

    Tetszett a meccs. Kb ezt a játékot vártam amikor Rebrovot kinevezték. Most már az a kérdés, hogy ezt a presszing a nemzetközi kupákban is sikerül-e, illetve kibirjuk-e egy BATE szintű csapat presszingét?

    Leo becserélését nem értettem, inkább Csonkát kellett volna

    A) mindenkinek játéklehetőséget akar adni
    B) stabilizálni akarta a fáradó középpályát, mert tartott a diósgyőr kontraitól
    C) elkapta a dollizmus, és alapelvét feladva nem fiatal játékosnak szavazott bizalmat, hanem biztos győzelemnél is rutinos játékosokat játszatott.

    kép
    A szombati, magyar szinten már-már rekordnak számító, 57 perc 57 másodpercnyi tiszta játékidejű meccsen a bíró kevés szabálytalanságot kellett, hogy fújjon (23), a mieink enyhe labdabirtoklási fölényben voltak, a párharcok többségét pedig elvesztették, ennek ellenére kétszer annyit lőttünk kapura és héttel több gólt is szereztünk. A két csapat azonos mennyiségben, azonos pontossággal (82.6 és 82.3%) passzolt.

    Ami az InStat-indexet illeti, két 400 feletti teljesítmény is volt a csapatban: Nyikolaj Szignyevics (422) és Varga Roland (408), őket 300 feletti értékekkel Dibusz (331), Lovrencsics (317) és Petrjak (310) követi. A liga TOP5-be egy nem ferencvárosi, Molnár Gábor (Mezőkövesd) került be. Összehasonlításul a hétvége TOP5-je Európából: Van Persie (Feyenoord, 502), Berghuis (Feyenoord, 466), Bergwijn (PSV, 461), Fekir (Lyon, 459), Mbappe (PSG, 434).

    Szombaton a múltheti felállást módosítva, 4-3-3-ban játszottunk, Sigér ezúttal is Gorriaran párja volt, nem Haratiné, aki egyedül biztosított a védőnégyesünk előtt, míg előttük a három csatár egy vonalban játszott. A labdabirtoklásunk csak Karan kiállítás után nőtt 50% fölé, ez annak köszönhető, hogy labdaszerzés után azonnal támadásokat indítottunk, így a DVTK viszonylag sokat járathatta a labdát: labdabirtoklásonként 4.45-öt passzoltak, ez 2019-ben a legmagasabb érték ellenféltől. Ahogy 2019-ben eddig, a Dózsa-meccset leszámítva, ezúttal is intenzív volt a letámadásunk (PPDA: 8.02). Rengeteg labdaszerzéssel próbálkoztunk a támadóharmadban és bár ezek viszonylag kis százalékkal voltak sikeresek, amikor azok voltak, azonnal lehetőséghez vezettek, hála agresszív, gyors támadójátékunknak.

    A meccsen rengeteg helyzetünk volt, a várható gólérték (xG) kiemelkedően magas volt, 5.06. Hogy ez milyen magas, azt mutatja, hogy 2015 nyara óta egy meccsünkön sem volt ilyen. Az öt feletti érték nemzetközi szinten is magasnak számít, a támadójátékáról ismert Manchester City 2015 óta egyszer, a Burton Albion elleni Ligakupa-meccsen tudott felmutatni ennél nagyobb értéket (9-0, 5.21), a Liverpool is egyszer, a Watford ellen még 2016-ban (6-1, 5.37, PL), a Barcelona pedig kétszer volt erre képes (2018, Deportivo, 4-0, 6.18 és Valencia, Király-kupa, 5.45, 7-0). A várható kapott gólok száma, ami a szükséges védések, így a lövések minőségét is mutatja, 5.36, ami szintén a legmagasabb 2015 nyara óta.

    A Diósgyőr xG-je 0.87 volt, összehasonlításul ez nagyságrendileg annyi, amennyit a Honvéd (0.83) vagy decemberben a MOL (0.88) tudott felmutatni és gyakorlatilag ugyanannyi, mint amit a júliusi Fradi – DVTK-n elértek (0.9). Ami a lövéseik minőségét illeti, Dibusz xcG-je 1.31 volt, ez szintén a decemberi MOL-meccsel (1,25) hasonlítható össze.

    Míg a Felcsút ellen mindent a szélen próbáltunk megoldani, addig most középen is próbálkoztunk bőven, 30 “normál” támadásunkból 11 középen indult (37% a múlt heti 20% után), ennek következtében beadni is jóval kevesebbszer próbáltunk, igaz, jóval nagyobb sikerrel (16/9, 56% – 28/6, 21%). Három kontrát vezettünk, ezekből egy vezetett gólveszélyhez, Gorriaran labdaszerzése után ütött bele Varga fejesébe az egyik diósgyőri.

    Hogy a támadóink formája milyen kiemelkedő volt az elmúlt két meccsen, azt mutatja, hogy Rebrov bajnokijainak gól/lövés aránya a korábbi 9.7%-ról 11.9%-ra emelkedett – a két utóbbi meccsen pedig 24.4%.

    Már korábban említettük, hogy a támadó ötös (a Nandót kiváltó Leóval, és a Szigony helyére érkező Lanzával) rengeteg labdát próbált szerezni a pálya “tetején”, erre utal az is, hogy 123 párharcban vettek részt. Ez a szám, összehasonlításképp a Botkával kiegészülő hátsó ötösnél 71.

    Érdemes a védekezést, letámadást tekintve azt is megjegyezni, hogy az elmúlt 3 bajnokin az átlagunkat jelentősen meghaladó mennyiségű átadást loptunk le, most 52-t. Ez a 38-as idei átlagnál sokkal jobb, igaz az is, hogy ez a 38 kevés az elmúlt évekhez képest (2015-18 közt 42.16).

    Nem kell viszont elhallgatni azt sem, hogy a 2018-19-es idényben ezen a meccsen adtuk el a labdát a védekező és középső harmadban a legtöbbször, 64-szer – ez a direkt támadójáték hátránya.

    Ami a passzjátékot illeti, ezúttal sem vittük túlzásba a hosszú passzokat (gyakorlatilag telibe találtuk a szezonátlagot: 11.59% a 11.51% helyett). A hátrapasszok aránya 12.7, az oldalpasszoké 34% volt, a támadóharmadba a passzok 11.1%-a érkezett.

    Dibusz öt lövést kapott (1.31 xcG), háromszor kellett reflexvédést bemutatnia, 2-szer kellett kijönnie a kapujából, 14 hosszú labdájából 9 volt pontos (64%).

    Lovrencsics 73 akciójának 58%-a volt sikeres, 71%-kal passzolt, 5 cseléből 5 volt jó, 16 párharcból 7-et nyert, 4-et vesztett el, 13 labdát lopott el, 12-szer vesztette el és 10-szer szerezte vissza a labdát. 1-szer lőtt kapura, 3 beadásából 2 jó volt.

    Blazic 68 akciójának 79%-a sikeres, 86%-kal passzolt, hosszú labdáinak 73%-a volt jó. 6 párharcának felát nyerte. 2 átadást lopott le, 8-szor vesztette el a labdát (5-ször saját térfelén) és 11-szer szerezte vissza.

    Dvali 75 akciójának 73%-a volt sikeres, 85%-kal passzolt, 15 párharcából 5-öt nyert, 11 átadást lopott le, 8-szor vesztette el (5-ször saját térfelén) és 15-ször szerezte vissza a labdát.

    Heister 66 akciójának 61%-a volt sikeres (75 perc alatt), 67%-kal passzolt, 4 cseléből 3, 16 párharcából 6 volt sikeres. 5 átadást lopott le, 15-ször vesztette el (5 saját térfél) és 7-szer szerezte vissza a labdát.

    Haratin 83 akciójának 76%-a volt sikeres, 93%-kal passzolt, 15 párharcból 7-et nyert meg. 6 átadást lopott le, 5-ször vesztette el és 11-szer szerezte vissza a labdát (7-szer az ellenfél térfelén!).

    Sigér 68 akciójának 38%-a volt sikeres, 84%-kal passzolt. 4 kapuralövése volt (0,38), 19 párharcból 3-at nyert meg, 2 átadást lopott le, 10-szer elvesztette, 3-szor visszaszerezte a labdát. 2 lövést készített elő (0.2 xA).

    Nando 89 akciójának 47%-a volt sikeres (75 perc alatt). 1 gólja volt két lövésből (0.15). 89%-kal passzolt, 5-ből 2 jó csele volt, 31 párharcból 7-et nyert meg. 10-szer vesztette el és 7-szer szerezte vissza a labdát (4-szer az ellenfél térfelén). 1 lövést készített elő (0.06).

    Petrjak 64 akciójának 56%-a volt sikeres, egy asszisztot adott (és egy 11-es harcolt ki). 83%-kal passzolt, 9 cseléből 5 volt jó, 20 párharcból 9-et nyert, 5 átadást csípett el, 10-szer vesztette el, 5-ször szerezte vissza a labdát (3-szor az ellenfél térfelén). A gólpasszon kívül még két lövést készített elő (0.63).

    Szignyevics 70 akciójának 51%-a volt sikeres 75 perc alatt, 3 lövésből 2 gólt szerzett (1.35), 79%-kl passzolt. 27 párharcból 14-et nyert, 17-szer vesztette el és 6-szor szerezte vissza a labdát (5-ször az ellenfél térfelén). 1 lövést készített elő (0.02).

    Varga 70 akciójának 57%-a volt sikeres, 5 lövésből 2 gólt szerzett (1.89), 1 gólpasszt adott. 86%-kal passzolt, 4 beadásából 3 jó volt, 14 párharcból 6-ot nyert. 6-szor vesztette el és 5-ször szerezte vissza a labdát. Három lövést készített elő a gólpasszán kívül. (0.82).

    Lanzafame 31 perc alatt 29 akciót mutatott be, ezek 31%-a volt sikeres. 3 lövéséből 2 gólt szerzett (plusz a meg nem adott gól…) (1.28). 71%-kal passzolt, 11 párharcból 2-t nyert meg.

    Leo 16 perc alatt 17 akciót mutatott be, 88%-os sikerességgel. 88%-kal passzolt is, egy párharca volt, azt megnyerte, 1 átadást lopott le, 2-szer szerezte vissza a labdát, az ellenfél térfelén mindkétszer.

    Botka 16 perc alatt 14 akciót mutatott be, ezek 71%.a volt sikeres. 82%-kal passzolt, 3 párharcból 1-et nyert, 3-szor vesztette el és 2-szer szerezte vissza a labdát.

    https://ulloi129.hu/2019/03/02/elo-a-diosgyor-elleni-bajnokirol-12/
    https://ulloi129.hu/2019/03/04/igy-teljesitettunk-a-diosgyor-ellen-12/