magyarfutball.hu

Debreceni VSC - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.08.18, 13:03
    Szerintem azt naivitás volt hinni, hogy jön egy portugál edző és egyből nyerünk kétszer 3-0-ra. Én amit láttam, az első félidőben volt egy kombinatív támadójáték amit mondjuk Kondásnál nem igazán láthattunk, volt pár helyzetünk is, igaza van Pontesnek, rettenetesen kellene egy jó befejező ember elől. Tegnap is valószínűleg vezetést tudtunk volna szerezni úgy. A második félidő már nem sikerült ilyen jól.

    a másik, hogy ezzel a kerettel csodákat ne várjunk, főleg hogy sérültek vannak. Szakályt sokan szidták, Holman is sokszor beleszürkült a mezőnybe mikor játszott, de azért a tegnapi középpályát ha megnézzük, hát náluk jobb játékosok.

    Én múltkor írtam, hogy 2-3 hónap is lehet mire Pontesen számon lehet kérni dolgokat, most is ezt gondolom.

    Azt meg már korábban írtam, ha nem érkezik erősítés ez a keret nem sokkal, lehet semmivel nem jobb mint egy Honvéd, egy Haladás, egy Paks kerete. Akkor miért is kellene nekünk őket verni? Sajnos már nem magától értetődő mint 4-5-6 éve mikor szinte tuti vereséggel mentek haza innen hasonló csapatok.


    Megnéztem a sajtótájékoztató összefoglalóját. Pontes szerintem teljesen korrekten, őszintén nyilatkozik, időnként már-már nyersen, amit Feri rendszeresen tompít itt-ott (pl. kijelentő mód helyett feltételes, kell helyett szeretnénk, stb.).


    Az első fél órában valószínűleg azt láttuk, amit már Pontesnek köszönhetünk. Kombinatív játék, sok mozgás, egyérintős passzok, letámadás. Persze még sok volt a hiba, a beadások sem sikerültek, és hát kellene egy "érkezni tudó" csatár. De az egyáltalán nem volt rossz. Rúgni kellett volna egy-két gólt, aztán nem lett volna semmi baj. És ezt úgy, hogy középről hiányoztak játékosaink, akik előre is tudnak (néha) játszani.

    Viszont fél óra után eltűnt ez a játék, jött az ötlettelen ívelgetés, a majd lesz valahogy. Ezt már láttuk mostanában elégszer.

    Valószínű, hogy még egy darabig nem fogjuk végigbírni ezt a játékot, de ha egyszer igen, akkor abból jó is kisülhet. Főleg ha még új játékosokat is hoznánk. Addig meg ki kell használni a lehetőségeket, rúgni kell egy-két gólt az elején, és egyre tovább bírni az iramot.

    Meglátjuk. De tény, hogy normális következtetést csak tavasszal lehet majd levonni.


    Egy generációváltás törvényszerűen együtt jár a visszaeséssel, ha mesterségesen késleltetik, akkor hatványozottan. Ehhez jön még az egyetlen igazi Vezér feldolgozhatatlan halála, a tábor széthullott. Ez van, sajnos...


    Az első félidő a Kondás érához képest remek volt. Simán vezethettünk volna, szinte csak a jobboldalon vezettük a támadásokat. Djelmic jól nyomta, de a második félidő elején elfogyott a szufla. Az hogy Kulcsár és Horváth végig pályán maradt, elég érthetetlen. Itt az a kérdés, hogy mennyire lesz türelem az új edző iránt.

    Hajrá Loki - Index Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018140