magyarfutball.hu

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2015
 2. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2015
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (4 szavazat)

játékvezető: 3.25 (4 szavazat)

hangulat: 2.5 (4 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
 1. 0 : 2 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.06.26, 13:32
  Dibusz (5) bizonytalankodott, egy-két védése azért volt, de ez nem ez volt a legjobb meccse, persze belefér egy-egy ilyen, főleg ha nyerünk is. Dilaver (6) alapvetően hibátlan lett volna, gólpasszt is adott, de nagyot hibázott a gólnál, ez is megesik, stabil pont a védelemben és jól segíti a támadásokat is. Batik (6) Pápa ellen sokkal többet mutatott, megkövetem Dollt, egyelőre Mateos tényleg jobb, de Batik sokat fejlődik, lesz még ő kezdő, ebben biztos vagyok. Nalepa (8), hibátlan, gólpassz, majdnem lőtt egy gólt és tökéletes védőmunkát végzett. Ramirez (6) támadásokat most kevésbé tudta segíteni, védekezés rendben volt, egy hatalmas mentést is bemutatott. Soma (6) csúszott-mászott ahogy szokott, kicsit a támadásokban jobban részt kéne vállalnia, de most volt egy szép indítása is, ebből kéne több. Gera (5) lelkes, ahogy mindig, de ezek kívül sok vizet nem zavart, lehet neki nem kéne már válogatottban játszani, nem bírja a heti két meccset szerintem. Hajnal (6) volt pár pazar labdája és sok eladott. Lamah (4) nem igazán tűnt fel, hogy a pályán van. Varga (6) volt pár csele, a beadásain még csiszolni kéne. Böde (9) tökéletes csatárjáték, végig veszélyes volt a kapura, 2 gól, mezőnyben is jó volt.

  Lamaht én azért megvédeném, mert nagyon jó helyen van nála a labda.Ez a középpályás poszt nem fekszik neki ő inkább előrébb hatékony mert ott lehet technikai fölénye.
  Ő nem víz cipelő játékos.

  Dibusz 6-Dilaver 6,Batik 6,Nalepa 7,Ramirez 6-Somalia 6,Gera 6-Varga 5,Hajnal 6,Lamah 4-Böde 8.Cserék:Gyömbér 6,Lauth 4

  Gera nélkül sokkal melegebb lett volna a 2. félidő, Doll nem is merte lehozni. Ilyenkor vagyok igazán hálás azért, hogy Ő az edzőnk.

  Szerintem Gera rengeteget dolgozik, csak már nem a cselkirály Gera, hanem a sokat dolgozó, 2 méterről is odacsúszó forintos labdákat osztogató Gera.

  ha megfigyelted egyszer sem csúszott be a mérkőzésen, gondolom taktikából a 4 sárgája miatt.

  Alapvetően ez a Fradi tradíció hiányának és a játékosok személyiségének, na meg Doll filozófiájának köszönhető. A "kilencven percig támadunk" mentalitás most nincs meg nálunk, ez időnként hasznos, máskor viszont gondba kerülhetünk, ahogyan a pénteki meccsen is volt néhány meleg szitu inkább a vége felé.

  Annak ellenére, hogy Doll eddig sokszor hiányolta a "gólra gólt", ez már egy németes Fradi: stabil védekezés, rendezett középpálya, mindenkinek megvan a maga feladata. Ez mondjuk nekem tetszik.

  Dibusz: a gólnál nagyon eltalálta Polonkai, emellett volt pár közepes védése. Az első félidőben pedig komoly erőfeszítéseket igényelt, hogy ébren maradjon.

  Dilaver: átlagos, középre meg nem szabadítunk fel soha, bár szerencsés volt a puflák játékos, hogy nála maradt.
  Nalepa: mi a fene...mostanában egész tűrhetően játszik, még az úpest ellen én is berakom majd a kezdőbe smiley
  Batik: örültem, hogy játszik. Sokszor jól szerelt az első félidőben, viszont a másodikban többször is elmentek mellette.
  Ramirez: egyre kevesebb labdát ad el, és jóval stabilabb mint Bönig.

  Somalia: embertelen mennyiséget tud futni, és lassan fodballozni is megtanul. Az egyik legnagyobb esélye Dibusz mellett neki van arra, hogy külföldre igazoljon.
  Hajnal: vállalkozó szellemű és aktív volt, a pontrúgásokat mindenkinél jobban rúgja.
  Gera: Alázat. Nagy betűvel. Már nem az a Gera, aki innen ment ki, érett és rutinos játékos, aki komolyan veszi a feladatát. Nem értek egyet azokkal, akik szerint beleszürkült a mezőnybe.
  Varga: a szokásos hajtás.
  Lamah: azt hittem több lesz benne pénteken, nem csodálom, hogy lehozták.

  Böde: na végre már! Keményen megdolgozott minden labdáért és ez gólt ért. Erre azért egy hét múlva is nagy szükség lesz...

  Lauth: nem megy neki, pedig jó játékos, aki odaér, ahova kell. Most is volt lehetősége, de Danilovic szépen mentett.

  Sajnos a meccs végére nagyon magunkra húztuk őket, Doll nem nagyon szereti a sokgólós győzelmeket, de azért teljesen megérdemelt a győzelmünk.
  Ezt a stadiont viszont minden magyar fociszeretőnek egyszer élőben javaslom megtekinteni, mert óriási atmoszférája van. Gyönyörű épület, csak azért érdemes egyszer lemenni Felcsútra.

  Bíró: háááát már megint....
  A második félidőben három sárga maradt el. Először akkor, amikor félpályánál kaszáltak a felcsutiak, előnyszabályt adott és vagy 4 percig játékban mardt a labda. Másodszor, amikor a szabadrúgásunk előtt előbb a felezővonalhoz közel kaszáltak, majd előnyszabály után a tizenhatos előtt.

  A hosszabbítás meg nem tudom, miért volt. Talán azért volt négy perc, mert a mérkőzés alatt négy percnyi hülyevagy-ozás volt a barom ítéletei miatt. Vérlázító volt 4 perc hosszabbítást adni - ehelyett kijelenthette volna hangosbemondón, hogy addig hosszabbítunk, amíg x-re nem hozzák a hazaiak a meccset.
  A bekapott gólunk előtt nem volt kezezés? Én szemben ültem, Dénesünk felett és a mellkasa környékére pattant a felcsutinak, de a keze is mintha ott lett volna. Ezt egyáltalán visszajátszották a tv-ben?

  A lényeg a győzelem, a Böde gólok örömteliek.
  A játékunk az 55-60. percig teljesen rendben volt, de utána nem értem mit csináltunk. Egyedül Gerának volt annyi rutinja, vagy intelligenciája, ahogy tetszik, hogy próbálja tartani a labdát.
  Érthetetlen volt amit csináltunk. Megszereztük a labdát, és elkezdtünk hosszú indításokkal játszani az egy szál elöl lévő emberre, ahelyett hogy járattuk volna a labdát. Egy ilyen harmat gyenge csapatnak adtunk egy gólt, meg pár lehetőséget. Végig attól paráztam, hogy ez a félcigó Lencse feldobja magát a bíró meg orrabukva rohan majd, hogy befújjon egy tizit.
  Varga és Lamah játéka ma gyenge volt sajnos, el kellene gondolkozni, hogy pár embert berakjunk bajnokin is a kezdőbe a B csapat emberei közül. Ilyen enervált játékkal nem lehet labdát tartani, pedig a Puskás láthatóan vevő volt a játszadozásunkra smiley
  Nalepa: mindenki kritizálja Mateo(s)t, hogy nem hatékony a pontrúgásoknál. Jelzem Nalepa tavasszal a második teljesen tudatos gólpasszát fejelte ma...
  A lényeg, hogy megint olybá tűnik, hogy elkaptuk azt a sorozatot, amikor akár mit csinálunk nem tudunk rosszul kijönni a meccsből.
  Doll utolsó válasza okos volt. Hadd aludjon csak be a Vidi, bár azért nyilván tudják, hogy nem az igazat mondta smiley

  Egyrészt Dilaver telibe bikázta Polonkait, érthető módon nem volt rajta ember.
  Másrészt hiába volt Gyömbér embere, a kispadról nem szaladhatott utána, Gyömbér ugyanis a gól után lépett pályára smiley

  tipikus Doll meccs a tipikus Doll cserékkel.
  Utálom, hogy előre lehet tudni, hogy mi lesz a második félidőben.
  Sorra jött, elöször a visszaállás, aztán Hajnal kipukkadása, a szokásos Gyömbér, Lauth becserélés és a végén Busa.
  Mindeközben Gera már a 50 perctől alig bírt menni, a padon meg ül a sok szerencsétlen, akik nem kerülnek oda a komoly meccseken úgy, hogy elbaxuk a meccs második felét.
  Ha ezek a bírkák még 1x eltalálták volna a kaput, mit csináltunk volna 2-2-nél?
  Értékelhetetlen volt a második félidő és továbbra is látszik, hogy nem tudjuk a letámadást végig játszani, csak 1 félidőig.
  Azért ez a puskás nem a real madrid, igencsak bosszantó ez a deffenzivitás, és egyértelmű, hogy az ellenfél mindig ilyenkor jön fel és most be is talált.Nem tudom miért kell ezt erőltetni...

  Lauth most kimondottan jó csere volt, de mind1. Busa időhúzó, nem tudom hova tenni a fickót, mert lőtt gólokat oké, de azért nem masszív csapatok ellen. Megnézném azért éles meccsen, de nem Gera és nem Hajnal helyett. Center meg nem az ő helye.
  Gerát nem tudom hogy te miből ítélted meg így, de még a meccs végén is űzte az ellent, szerelt, tartotta a labdát. Nem tűnt túlságosan fáradtnak.
  A letámadást tudnánk végig játszani, ha éles lenne a szitu, a probléma a fejekben van, hogy 2-0nál visszaállunk, mint aki jól végezte dolgát. Ez nem fizikális, hanem mentális gond. Inkább azt látom problémának, hogy a srácok nagyon jól tudják mennyivel jobbak az NB1 csapatainál és amit eldöntenek az első félidőben, azt tutira is veszik, nem akarnak hajtani a másodikban. Ha találnak most az akadémista fiatalok egy 2. gólt, akkor 3-2, mert újra összeszedik magukat a fiúk.
  Nekem a Nalepa-Batik duó volt az abszolút negatívum, bizonytalanok voltak, rossz helyezkedések, veszélyes, ügyetlen vissza-előre passzok.

  http://ulloi129.hu/2015/04/03/elo-a-felcsut-ellen-0-0/