magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - BSC Young Boys 0 : 0 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
 1. Debreceni Vasutas SC - BSC Young Boys 2014
 2. Debreceni Vasutas SC - BSC Young Boys 2014
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3.5 (2 szavazat)

játékvezető: 1 (2 szavazat)

hangulat: 3 (2 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga rájátszás, 2. mérkőzés
játékvezető : Borbalán David Fernández (Spanyolország)
nézőszámok:
 1. Nemzeti Sport: 6.000
 2. origo.hu: 6.053
 3. dvsc.hu: 7.000
 4. nso.hu: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.29, 13:52
  én inkább azt gondolom, hogy ekkora lehetősége nem biztos, hogy mostanában lesz magyar csapatnak, ezért élni kellett vonla vele!!
  Cliftonville (legkönnyebb), Bate (az egyik legkönnyebb, igaz ez utólag derült ki, de akkor is), Young Boys megintcsak a legkönnyebb...
  Ráadásul 2 befújt tizi a Bate lenne (de fikázzuk a játékvezetőket), mégis mi a fene kell még, hogy eredmény legyen?


  Nagy kő esett le tegnap este a Loki játékosok és vezetők szívéről. Jöhet az édes lubickolás a hazai langyosvízben.
  Ez az igazság. Minden más csak duma.


  Az Loki európai szereplése a Bate ellen ment el odakint! Azt a sokkot még mindig nem sikerült feldolgozni a debrecenieknek, a kiesés oka egyértelműen pszichés! Ha valaki még a nyáron azt mondja, hogy a főtáblára kerüléshez egy svájci középcsapatot kell megverni, akkor mindenki örült volna! Két hét alatt illett volna lelkileg összerántani a társaságot! Ezért egyértelműen a Kondás és a stáb felelős!


  Szép játék ,helyzetek na ne már ! A Svájci csapat annyit adott ki magából amannyit kellet ! Miért kel hülyének nézni az embereket ? Belenézte a meccsbe ,de nézhetetlen volt ! JA ÉS VALAMIT EZÉRT KELET 22 EZRES STADION ,HOGY MÉG FÉL HÁZ SE VOLT !!!!!!!!!!!!!!Megy a paraszt vakítás igaz ! HÜLYÉK !!!!!!!!!!


  Attól függetlenül hogy a mai játéka a Debrecennek elfogadható volt de ha a Bate és svájci csapat elleni meccseit összességében kielemezzük akkor bizony megvan az alaphiba: ez a csapat semmiféle erősítést nem hajtott végre és a magyar bajnokságot megnyerő gárda ennyit tudott produkálni ami alapvetően a hazai bajnoki mérkőzések színvonalára gondolva dicséretet érdemelne!


  Ez a svájci gárda egy fikarcnyit sem jobb. Leginkább a lélek- és erőtlen jelzőt használhatnánk legerősebb klubcsapatunkra.
  Tulajdonképpen irigyek is lehetünk mert otthagyott minket a közép-Európa is. Bulgária, Szlovénia a BL-ben, 10 év leforgása alatt mindegyik körülöttünk lévő (költségvetésben is szerényebb) ország képviselteti magát, kivéve minket. Nagyon magas nekünk az európai mérce, olyannyira, hogy inkább stadiont építtetünk csakhát nem teltházasak a lelátók sem.


  Nem volt nagy különbség a két csapat közt, lehet, hogy játékban nem is jobbak a svájciak, de fejben jóval gyorsabbak voltak. Gyorsabban reagáltak és sokkal agilisebbek voltak és tudták, hogy mit miért csinálnak. Látták, hogy a játékvezetők eszik a fetrengésüket, a színészkedést, ezért csinálták, amivel csak bosszantották a dvsc játékosait, akik dühből reagáltak. Magyarul: profibban tették dolgukat a svájciak.
  Ehhez járult még a dvsc játékosok borzasztóan gyenge technikai képzettsége, elképzelés nélküli támadójátéka. Ennyi elég is volt, hogy a svájciak menjenek tovább, még ha játékban nem is jobbak sokkal.


  A Debrecen esetében az a gond, hogy a jelek szerint nincs pénz igazolásra. Venni kellett volna egy jó csatárt egy támadó középpályást, meg egy baloldali szélsőt a nyáron. Ha ezt megtették volna, a BL is összejöhetett volna, mert alapvetően elég masszív a keretük magyar viszonylathoz képest.


  Jól játszott ma a Debrecen, főleg annak tudatában, hogy az eredményességért leginkább felelős csapatrésze három meghatározó ember nélkül állt fel. (Szakály, Mihelic, Bouadla)
  A többiek a maximumot nyújtották, semmivel nem voltak gyengébbek mint a svájciak, igaz korábban a BATE sem volt jobb a Lokinál azonos létszámnál. Peches kiesések, igaz a szerencse amellé áll aki tesz érte. Ennek ellenére a mai meccsért jár nekik a gratuláció.


  Csodák nincsenek, s még a meglepetés is elmaradt ma.
  Vagyis, annyiban meglepett a Debrecen játéka, hogy bátrabban, felszabadultabban próbálkoztak egy jobb csapattal szemben, sőt, erőtlenséget sem tapasztaltam náluk a meccsidő utolsó negyedében.
  .
  A Young Boys jobb gárda -még így, néhány sztárjátékosát nélkülözve is-, bár ma nem sok bizonyítékot mutattak be erről.
  Annyit azért mindenképp, hogy erőlködés nélkül teljesítsék céljukat.
  Az igazi profik egyik ismérve, hogy a feladat nagyságához kalibrálják a teljesítményt...
  .
  A ma nyújtott játékkal a DVSC emelt fővel búcsúzhat a magyaroknak még magas lécet emelő európai porondtól - a párharcban vesztett, de nem égett le.
  (A küzdés pedig relatív dolog... küzdhetett volna eredményesebben is.)
  Nem égtek le ma, s focink közegének mai állapotában már ez is megbecsülendő.
  .
  Régóta érzem, hogy a csapat fékezője a szakvezetés, talán többre lenne hivatott ez a gárda, ha jobb, értőbb kezekben lenne a Kondás - Sándor kettősnél...
  .
  A játékvezetőről: egyértelműen érződött, hogy nem a Debrecennek fújt hátszelet, adott okot felháborodásra jó pár alkalommal, de közel sem volt annyira botrányos, vagy végeredményt befolyásoló tényező, amennyire a gagyi közvetítő erre hegyezte ki mondandója javát.
  Be kellett volna rúgni a helyzeteket, s ez nem a bíró dolga...
  .
  A Debrecen nem panaszkodhat a sorsolására, az, hogy ennyire tellett, a realitást jelenti.
  Többet is ki lehetett volna hozni a kupaküzdelmekből, de az nem lett volna "őszinte" érték...


  Az, hogy nem jutott a Loki csoportkörbe realitás.
  DE gondolkodjunk már el, hogy ezzel a mentalitással miért nem lehet a mennyeiben pályára lépni???? A Puskás csak védekezni jön Debrecenbe, a Young Boys sem akart semmit csinálni (minőségileg van különbség a 2 csapat közt), akkor miért kell végigszenvednünk azt a lélektelen szart, amit hétről hétre előadnak??????
  Nézők kellenek a nagy stadionba? Tessék ilyen hozzáállással pályára lépni, és biztos vagyok benne minimum félház lenne minden meccsen


  Azért kíváncsi lettem volna a meccsre, ha a világ legegyértelműbb 11-esét a 15(!) percben befújja a bíró teljesen jogosan! A Debrecen idei nemzetközi kupameccses 11-esein még én is mosolyogtam, DE EZEN NEM! Kíváncsi lettem volna a meccsre, ha a 30 svájci színészkedések és műesések 80%-át nem fújja le, és nem ad érte 6 sárgát és 1 pirosat! Nem ezen múlt, jobbak a svájciak, és óriási szerencséjük is volt ma este!


  Kuzdott meg hosiessen jatszott a Loki..Jaja..Ezekkel mar tele a padlas..Golokat kellett volna rugni..Rengeteg technikai hiba,rossz atadasok,stb..De amikor elveszitjuk a labdat es utanna rugdaljuk a ellent akkor meg lehet birozni..De a kommentator volt a legdurvabb..A piros lapnal azt mondja hogy a labdara ment csak elkesett..Meg folyamatossan azt szajkozni hogy ki serult meg ki hianyzik..Tudta a Loki hogy BL,El meccsek lesznek..Mi a faxert nem igazoltak jatekosokat??Pedig meg az is adott volt hogy mi jatszottuk a visszavagot..Sajnos piszok gyenge a Debrecen..De egy ertelmes edzovel talan azert a csoportkor meglett volna..


  A bíróra csak azok fogják,akik hozzászoktak, hogy itthon, a mennyeiben minden esést befújnak, minden vélt szabálytalanságot megtorolnak..De hozzá kell(ene) szokni, hogy nemzetközi szinten ez nem így m,egy, a bíró persze tévedhet, de mégiscsak "fura", hogy minden bíró kiállít egy debrecenit..Ez már összeesküvés-elmélet, ami nem vezet sehová!!!!

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2359931
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.29, 11:53
  Kondás Elemér: A csapat jól játszott, csak a gól hiányzott. Kapufát is rúgtunk, helyzeteink is voltak, a kapusunknak alig kellett védenie. Érdekes döntések született ezen a meccsen, egy 11-est mindenképpen hiányolok. A játékosokat csak dicsérni tudom, nagyon sokat dolgoztak, de a gól hiányzott a játékunkból. Az élet megy tovább, vasárnap bajnoki mérkőzést játszunk, erre kell most már készülni. Nem jön jókor a diósgyőri mérkőzés, mert egy jó formában lévő csapathoz látogatunk, jó lett volna egy kis pihenő. Emellett csalódottak a játékosok, hiszen benne volt a továbbjutás a mérkőzésben, viszont az NB I-ben gyűjteni kell a pontokat. Sérülések is nehezítik a helyzetünket, de meg kell oldanunk a feladatot.


  Uli Forte: Olyan kemény meccs volt, mint amilyenre számítottunk. Tudtunk, hogy a Debrecen hazai pályán erősebb, mint idegenben. Néhány alkalommal szerencsénk is volt. Ha a hazaiak bármikor vezetést szereztek volna a mérkőzés folyamán, nagyon nehéz helyzetbe kerültünk volna. Nem játszottunk túl jól, sok labdát elveszítettünk, de ennek köze van ahhoz is, hogy a Debrecen nagy nyomás alá helyezett minket. Nagyon fontos volt, hogy megerősítettük a védelmet, ezáltal tudtuk tartani a Debrecent.

  forrás:
  https://www.dvsc.hu/kiemelt-hirek/kondas-elemer-csak-dicserni-tudom-a-jatekosokat
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.25, 16:44
  Zárt kapuk esetén akár 40 millió is lehet a kár!

  Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség eljárást indított a Cliftonville elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn a lelátón elhangzott rasszista megnyilvánulások miatt. Az UEFA a Nagyerdei Stadion részleges - a „B” szektorokra kiterjesztett - bezárásával sújtotta a DVSC-t. A klub erőfeszítései eredményeként a fegyelmi testület végül a B3-tól B7-ig tartó szektorok bezárását írta elő, melyet a csütörtöki Young Boys elleni Európa-liga-mérkőzésen kell klubunknak végrehajtania.

  Dr. Róka Géza klubigazgatótól megtudtuk, a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy amennyiben a csütörtöki mérkőzésen ismét rasszista, kirekesztő megnyilvánulások hangoznának el vagy akár csak tiltott jelképet használnának a szurkolók, klubunkat az UEFA már visszaesőként fogja minősíteni. Az pedig az UEFA Fegyelmi Szabályzat 14. szakasz 3/a pontja alapján minimum büntetésként azt vonja maga után, hogy a következő hazai UEFA meccsünket - ugyanúgy, mint ahogyan a Ferencvárosnak – nézők nélkül, zárt kapuk mellett kell lejátszanunk, plusz 50 ezer euró pénzbüntetést kell fizetnünk. A szankció minimum büntetésként van meghatározva, azaz maga az UEFA sem enyhíthet rajta. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy akár 40 millió forintos büntetést is kaphatunk az esetleges újabb rasszista megnyilvánulások miatt.


  A szektorbezárás a csütörtöki, Young Boys elleni EL-selejtező visszavágójára lesz esedékes, azonban a Lokinak az eredeti büntetésnél végül kevesebb helyet kell majd üresen hagynia a nézőtéren, miután az UEFA helyt hagyott a klub fellebbezésének. Az enyhítésért cserében a magyar bajnoknak a lezárt részekre egy molinót kell majd kifeszítenie, amelyen a nemzetközi szövetség rasszizmus ellenes kampányának szlogenje szerepel majd. (Say no to rascism!)

  forrás:
  https://www.dvsc.hu/hirek/mondj-nemet-a-rasszizmusra
  http://www.csakfoci.hu/node/173608
   
 5. avatar: magyarfutball.hu