magyarfutball.hu

Debreceni VSC - TEVA - BSC Young Boys 2 : 3 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Kupa selejtező, 2. forduló
játékvezető : Paniashvili Levan (Grúzia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: 4.000
  2. nso.hu: 4.000
  3. nb1.hu: 5.500
  4. bscyb.ch: 6.000
  5. dvsc.hu: 6.000
  6. Nemzeti Sport: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: NNS
    2011.01.29, 13:23
    Loki: 50 ezer eurós bunda
    A bochumi bíróságra benyújtott vádirat szerint nemcsak a 2009-ben rendezett Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája-selejtezőt manipulálták, hanem 2008-ban a hajdúságiak Young Boys elleni UEFA Kupa-meccsén is előre meghatározott eredmény született: utóbbin 50 ezer eurón osztoztak a "buliba beavatott" futballisták.

    "Nahezu alle Abwehrspieler" (magyarul: "megközelítőleg minden védőjátékos"smiley olvasható a Népszava kérésére ismertetett vádirat-részletben az 50 ezer eurón osztozó debreceni játékosok köre. "Ez azt jelenti, hogy a pályára lépő védők közül egy, legfeljebb két játékos maradhatott ki az osztozkodásból" - mondta lapunknak Volker Talarowski, a bochumi bíróság szóvivője.

    "A csalók konkrét neveket vallomásukban nem említettek. A bíróság számára a nevek kevésbé érdekesek, nekünk az sokkal fontosabb, hogy hány találkozón történt visszaélés, és mennyi pénzhez jutottak jogtalanul a fogadási csalók. A sajtó a játékosok neveit akarja tudni, ők azonban számunkra csak a bűnelkövetés eszközei voltak. A mi szempontunkból az igazi bűnt azok követték el, akik a végeredmény tudatában fogadtak a mérkőzésekre. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a vétkes futballistákat nem kell felelősségre vonni, de ez egy bonyolult, összetett kérdés" - fogalmazott.

    A bírósági szóvivő hozzátette: még az sem biztos, hogy beidézik a futballistákat. Ha a fogadási csalók, Ante Sapina és társai vallomásából minden részletre egyértelműen fény derül, akkor elképzelhető, hogy a bíróság nem hallgatja meg a játékosokat. "Ha külföldön történt a visszaélés, akkor az adott ország hatóságai vizsgálják a történteket, amihez mi természetesen minden szükséges információt rendelkezésre bocsátunk. Minden futballista esetét külön kell vizsgálni, ezért ez egy nagyon összetett és bonyolult kérdés."

    Megerősítette Talarowski mondatait a lapunk által megkérdezett jogi szakértő, aki elmondta: először azt kell tisztázni, hogy vesztegetés vagy csalás történt-e. Az okozott kár mértékét sem könnyű megállapítani, a károsultak köre sem egyértelmű. Lehetnek károsultak a mérkőzésre fogadók, de ha ki is derül, hogy hányan tettek fel pénzt a mérkőzésre, azt senki sem tudja megmondani, milyen végeredmény született volna, ha nem történik manipuláció. A károsultak körének meghatározása, és az okozott kár mértékének ismerete nélkül nem lesz egyszerű vádat emelni a játékosok ellen, akik természetesen nem tekinthetők ártatlannak sem. Az egyértelmű, hogy aki előre tudta a végeredményt, és ennek ismeretében fogadott, bűncselekményt követett el, a futballisták jogi helyzete ennél sokkal bonyolultabb.

    A bochumi bíróság szóvivője a debreceniek Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésével kapcsolatban elmondta: a vádirat szerint abban az ügyben Vukasin Polekszics, a debreceniek kapusa az egyetlen gyanúsított. A montenegrói válogatott hálóőrnek egy közvetítőn keresztül Bécsben 100 ezer eurót akartak átadni Sapináék, de az ügylet meghiúsult, mert egy másik banda megelőzte őket, és már lefizette a kapust... A vádlottak vallomásukban nem tértek ki az összeg nagyságára, csak arra, hogy az első 20 percben három gólt kellett kapnia a Debrecennek. S pontosan ez történt a 4-3-as firenzei győzelemmel végződött összecsapáson. Az olaszok éppen a 20. percben szerezték harmadik találatukat...

    Talarowski elmondta, az előzetes tervek szerint február 28-án kerül sor a debreceni találkozókkal kapcsolatos vádiratok ismertetésére, de a nyomozás további alakulásától függően ez az időpont még módosulhat. Egyelőre több magyar érdekeltségű manipulált nemzetközi kupatalálkozóról nem tud a bochumi bíróság.


    Herczeg: Le vagyok taglózva
    Herczeg András volt a debreceniek szakvezetője a Young Boys és a Fiorentina elleni meccseken. A szakembert megdöbbentette a svájciak elleni UEFA Kupa-selejtező manipulálásnak híre. "Le vagyok taglózva, nem is tudom, mit mondjak" - reagált lapunk megkeresésére Herczeg. "Álmomban nem hittem volna, hogy ilyen ügybe keveredünk, egyetlen játékosomról sem feltételeztem volna, hogy képes lenne ilyesmire. Ezek szerint teljesen értelmetlenül idegeskedtem a kispadon. Soha, egyetlen pillanatig sem gondoltam azt, hogy valamelyik játékosom szándékosan hibázott volna. Nagyon szeretném, ha az derülne ki, hogy tévedés történt, s az elkapott csalók nem mondtak igazat."


    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=388989
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2008.08.12, 10:38
    Komoly hiányosságokat állapított meg az Oláh Gábor utcai stadionban a legutóbbi nemzetközi kupamérkőzés előtt az Európai Labdarúgó Szövetség delegátusa. Ezért a debreceni önkormányzat, mint a pálya fenntartója a következő UEFA-kupa mérkőzés megrendezéséig kisebb átalakításokat végeztet el a létesítményben.
    A bolgár UEFA-ellenőr kifogásolta többek között a sajtópáholy elhelyezését és állapotát, valamint azt, hogy a stadionban még nincs megfelelő eredményjelző tábla, illetve a törzsszurkolók szektorában hiányosak a széksorok.
    Kósa Lajos Debrecen polgármestere arról tájékoztatta az MTV Debreceni Regionális Híradóját, hogy néhány millió forintból a legfontosabb hibákat kijavítják, így a Loki hazai pályán tudja fogadni a svájci Young Boys csapatát az augusztus végi UEFA kupa visszavágón.
    - [i]Teljesítjük azokat a feltételeket, amelyeket az UEFA ellenőrök mondtak, ilyen értelemben az elektromos kábelek cseréje most történik, az ideiglenes eredményjelzőt - tekintettel arra, hogy a végleges csak szeptember közepén érkezik meg - ki tudjuk helyezni, illetve a székeket felszereljük ? nyilatkozta Kósa Lajos polgármester az MTV Debreceni Híradójának.[/i]


    forrás:
    www.dvsc.hu