magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 1 : 2 20:30

   
   
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
  • Ferencvárosi TC - HNK Rijeka 2014.07.24.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.33 (6 szavazat)

játékvezető: 2.67 (6 szavazat)

hangulat: 2 (6 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
játékvezető : Valeri Paolo (Olaszország)
nézőszámok:
  1. nb1.hu: 4.000
  2. nso.hu: 5.000
  3. fradi.hu: 5.147
  4. onlajnok.com: 5.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
    2014.08.19, 19:40
    Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Rijeka-FTC Európa Liga-mérkőzésen tapasztalt szurkolói rasszista megnyilvánulások, valamint tiltott jelképek használata miatt 50 ezer eurós - megközelítőleg 15 500 000 Ft - büntetést kapott, valamint soron következő nemzetközi tétmérkőzését hazai pályán zárt kapuk előtt kell megrendeznie.

    A Ferencvárosi Torna Club minden jogi lehetőséget és egyéb, rendelkezésre álló eszközt megragad arra, hogy bebizonyítsa, évek óta küzd a kirekesztés, a rasszizmus ellen és a klub nem rasszista, nem kirekesztő, éppen ellenkezőleg.

    Az FTC első magyar klubként állt a kirekesztés elleni harc mellé, amikor közel két évvel ezelőtt elkészítette kampányának első videóját. A kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki, amelyet az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint a labdarúgó-csapat játékosa, Somalia közösen vett át. Egyesületünk ezt nem tekintette végállomásnak, és 2013 áprilisában bemutatta újabb videóját, amellyel szintén a megkülönböztetés elleni harcot népszerűsítette. Nem sokkal később a kampányról Orosz Pál vezérigazgató előadást is tartott.

    Idén nyáron újabb videóval jelezte az FTC, hogy mennyire komolyan gondolja a kirekesztés elleni küzdelmet. A Ferencvárosi Torna Club továbbra is fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy miként a sportban, úgy az életben is mindenki egyenlő. Ezért Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Thomas Doll, Gyömbér Gábor és Somalia „vezetésével” újabb videóban állt ki az egyenlőség mellett. A videó ITT tekinthető meg.

    A Rijeka elleni büntetés kapcsán a klub részletes indoklást kér az UEFA-tól, ezt követően pedig egy személyes meghallgatást szeptemberre, ahol Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója és nemzetközi sportjogászok fogják képviselni a Ferencvárost. Itt részletesen elmondják, hogy milyen küzdelmet folytat és vív klubunk a kirekesztés ellen, bemutatják a kampányokat, az elért eredményeket, beszámolnak arról, milyen egyéb lépéseket tett, s melyekre készül. Az FTC igyekszik meggyőzni az UEFA-t, hogy tévesen ítéli meg a klubot.

    Mint ismert, egyesületünket korábban, a Sliema Wanderers elleni EL-mérkőzést követően is megbüntette az UEFA. Akkor klubunkra 20 ezer eurós (több mint 6 millió forintos) pénzbüntetést, valamint szektorbezárást rótt ki az Európai Labdarúgó-szövetség. A nemzetközi szervezet indoklásában akkor is szurkolói rasszista megnyilvánulások, illetve tiltott drapériák használata szerepelt.

    www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/ujabb-buntetes/20140819/c/7852
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.26, 14:01
    totálisan csalódott vagyok !
    igazából már nem is a kiesés fáj. inkább a támadóink produktuma szörnyen aggasztó számomra. széle abszolúte nincs a csapatnak, Lauth egyszerűen légüres térben mozog, megjátszani képtelenség őt.
    Gera joggal tárta szét sokszor a kezeit......hová, merre mozogtok ?

    Kubatovék szerint ez egy bajnok sanszos keret. a négy tétmeccs alapján nekem teljesen más a véleményem.

    a Dilaver -Nalepa posztcserét továbbra sem értem.


    Nyomasztó volt nézni,hogy a Rijeka két csatára szinte lehetetlenné tette a mieinknek a labda kihozatalát.Csak,mikor az egyik ostoba módon kiállíttatta magát,akkor változott valamit a helyzet. Az európai mezőnyben a Rijeka egy lelkes középcsapat,de akkor hol vagyunk mi? Az idén még sikerült nagy nehézségek árán túljutnunk a máltai ellenfélen,de mi lesz jövőre?


    Dibusz szerintem jol vedett voltak bravurjai de ujra csinalt egy hibat amibol gol lett, a 2ik golnal nem jott ki pedig azt szerintem lehuzhatta volna. Mateos is hibazott nem kellett volna esteben tenyereljen a labdara mert eszre vette a partjelzo,hogy az nem veletlen volt:( azert nagyujabol jol vedekeztunk mert nem sok ajto ablak ziccert hoztunk ossze az ellenfelnek. A gond a kozeppalyan nagy, mivel nem sok a cselezo ember aki mer cselezni es tud is, foleg jo labdakkal tovabbitsa az akciot a csataroknak. Aztan kovetkeznek a csatarok akik elegge csak varjak a labdat nem igazan mozognak,hogy uresbe kapjak azt nagyon ugy latom hogy Lauth csalodas lesz es egy fokkal sem jobb imnt Tujp egyelore. Bode kellemes meglepetes volt, ennek az egynek tudtam orulni a tegnapi merkozes utan,hogy Dani kezd magara talalni. Jot tett neki, hogy kicsit mellozve volt most mar talan ujra a regi onmaga lesz. Nagyon sokat kuzdott es ha igy folytatja akkor oromunk lesz a jatekaban foleg mert Gerzson is az nb1ben megforgat sok hatvedet es adhatja a jobbnal jobb labdakar Bodenek is, amit sajnos meg nemzetkozi siznten keves volt. Remeljuk eljutunk olyan szintre,hogy Gera tipusu es tudsasu jatekosok jonnek kozeppalyara es nagyon gol eros csatarok


    Nem tudom szó szerint idézni de amikor átköltöztünk a Népstadionba (igen nekem marad ez) Moniz azt nyilatkozta , hogy most , a csapatnak ezt a stadiont kell megtöltenie nézőkkel . Sikerült ! (Fradi-Dózsa). Ennél tömörebben nem lehet megfogalmazni , hogy miről is szól a foci !
    Dollnak ez soha nem fog sikerülni ! De ne legyen igazam !


    A tegnapi meccs már jobb volt, mint a Rijekai mérkőzés. Támadtunk, de látni lehet, hogy nem tudjuk kiszolgálni a csatárokat. Sőt van olyan csatárunk, aki nem is igényli ezt. Somalia pedig nekem csalódás, lefutják, nem tudja átvenni a labdát. Sajnálom. Nalepa totál csalódás nem való a kezdőbe. Sokszor az az érzésem, hogy reggelig sem rúgunk gólt. És ez az, ami borzasztó. A védelem? Mateos jó, egy hiba miatt nem okolható, de a védelmünk végig szorult helyzetben van, amíg átsétálnak a középpályánkon. Dilaver kellemes csalódás.


    Nalepa a Krakkóban mindig a pálya közepén játszott, középhátvéd és védekező középpályás poszton, Dilaver pedig tudtommal jobbhátvéd. Nálunk természetesen egymás posztján játszanak.


    Dibusz 5
    Nalepa 3, Pavlovics 5, Mateos 4, Bosnjak 4
    Dilaver 4, Gyömbér 5
    Somalia 4, Gera 5, Ugrai 5
    Lauth 4

    Kukuruzovics 4
    Böde 6


    Érdekes h Ugraira mindenki rászállt..Horvát lap osztályzatai az FTC-ből csak a gólszerző Ugrai tudott 6-osnál jobb jegyet kapni (6,5), mellette Böde, Kukuruzovic, Somália és Gyömbér tudott a szerző szerint picit jobban teljesíteni, mindannyian 6-ost kaptak. Nalepa és Mateos volt csapata legrosszabbja a lap szerint (5-5). A Rijekából Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac és Brezovec, azaz a hátsó alakzat tagjai mind 7-est kaptak, a többiek gyengébb osztályzatot.


    Dibusz 6
    Bosnjak 4
    Pavlovic 6
    Mateos 5
    Nalepa 4
    Gyömbér 4
    Dilaver 5
    Somalia 5
    Gera 10 - mert tíz év után ujra játszott. Egyébként 5
    Lauth 4
    Ugrai 4


    Dibusz:gólokról nem tehetett, védenie nem nagyon kellett:5
    Bosnjak:sok technikai hiba, legalább futott, de mintha más játékos lenne, mint tavaly:3
    Mateos, Pavlovic: jó átlagos teljesítmény, a tizinél Mateos nem tudott mit csinálni:6
    Nalepa:egy meccs szerelés, jó passz nélkül szinte. Lassú, mikor elkezdett biciklizni elkezdtünk röhögni:1
    Somalia:párszor megindult, majd felrúgták:4
    Gyömbér:átlagos, pár szép szerelés, néha lassú:4
    Dilaver:néhány fontos szerelés, néhány rossz passz:5 Nalepával helyet kéne cserélniük:5
    Gera:első meccsnek jó volt, küzdött nagyon:6
    Lauth:alig ért labdához, feleslegesen cipelte a labdát, a végén volt egy jó beadása. A tizenhatoson belül használható.:2
    Ugrai:katasztrófa, alig mozgott:1
    Kuko:jól szállt be:4
    Böde:megindult a tank:7
    Szerintem a mennyeiben elég lesz a legtöbb játékosunk, de egy gyors csatár még kellene.


    Értem én az indulatokat. Kikaptunk! Én is sajnálom mint bárki más és engem se nyűgözött le a játékunk, de azért egyet ne felejtsünk el: Ez egy friss csapat aki most szokik össze. Szerintem már így is jobban mint arra számítani lehetett. Amikor a Sliemma ellenni meccseket néztük mindenki köztük én is azt mondtam, hogy a Rijeka kitöm minket. Nem így lett.. Lehet hogy szerencsétlen taktikát választottunk de... Itthon 2:1 én is jobban örültem volna ha nyerünk már mecs közben az x# nek is. Lehet itt Kuvatovot a szkennert ócsárolni, de nem azért kaptunk ki. Ki lehet vonulni a félidőben de nem azért nem nyert a csapat. Ez a csapat egyenlőre erre képes. Ha ezellen a nem vilagverő de erős kerettel rendelkező Rijeka ellen ki tudtunk védekezni és nem hagytuk őket "elhúzni" akkor a mennyei megyeiben nem lehetnek túl nagy gondok az erősebb csapatok ellen sem. Véna szkenner ellen ágálo Táborosok VICC akarsz szurkolni a csapatnak vagy nem? Ott akarsz lenni a meccseken vagy nem? Akkor szkenner-szurkolói. Olyankor amikor egy szar EL selejtezőn 20ezer eurót kapunk egyikőjüknek sem Nagyon a hangja... Ezek lesznek a szkenner által megszüntetve. Ami nem is baj. Nem vagyok egy nyugger halkan szotyizgatva drukkolas híve szeretem a tábort akikre mindenkinek vezetőség csapat többi szurkoló szüksége van, de nem minden áron. 6millio egy meccsen az kicsit sok egy 1milliardos költségvetésű csapat életében mint a miénk. Ahogy Orosz fogalmazott külföldön egy klub életében ez az összeg könyvelési hiba.Ebből még a Furulyás, Berki félék adósság csökkentése. Mit várunk?? Ez van: 3. Hely mennyiben - El selejtezőn 2 kör Indul az új szezon új lehetőségekkel. Várjuk meg! Nem erre van most szükség hanem egy erős egységre és hogy mindenBen kiálljunk a csapat mellett, mert mi vagyunk a Ferencváros. Akik most fütyülnek kurva gyengéznek akkor mit csináltak amikor Nb-II-Ben bukdácsoltunk!? Mellszélességgel álltak a csapat mellett! Most is ezt kéne! Hajrá Fradi!


    Doll az elsö félidei beszaros taktikája miatt vesztetünk. Ez a Rijeka már nem az a Rijeka volt aki kiverte a stutgartot. Jenerrel és Leonardoval ezt a csapatot vertük volna. minium még 4 játékost igazolni kell. Dollnak ismerni kéne a játékosok posztjait. Nalepa nem jobbhátvéd,Gera se irányító középpályás,Ugrai se szélső,Dilavert se középpályás.


    Óriási hasonlóságot vélek felfedezni Erwin Koeman válogatottja és szeretett csapatom között. Tutista alibi, ami lehet hogy az edző seggét védi,de nekem semmit nem jelent, ami miatt FRADISTA lettem. Szégyen és gyalázat, 135 percnek kellet eltelnie, hogy egy Fiume eelen kaput találó lövésünk legyen...... Huszáros rohamok, magyar vircsaft...... ugyan hagyjuk már...... Egy Ugrai Róland ( tudod körszakáll ) a kezdöben, egy Böde a padon ( akit hiába fikáz a sok bu.i, mégis benne van a gól ), miközben akik valamilyen módon magasabbat ugrottak, mint az mb1 mennyei magasságokban felállított léce..... Magam sem gondoltam volna, de Benji Lauth ( a mostani ) nem köthetné meg Diallo cipőjét sem. Ugrait Jennerrrel összehasonlítani meg olyan mint Cintyboyt Jaggerrel.
    Leonardot meg sem említem, mert nehéz lenne hasonlatot keresni... Ja, hogy több pénzt akart és bunkó volt?????? Helyén kell kezelni a szituációt és ésszerű kompromisszumot kötni, mert az elmúlt tíz év legjobb játékosát ( nem FRADI , MB1 )pusztán gőg miatt elpazarolni több, mint luxus.
    Szóval ezt az íztelen szagtalan szart nem akarom!!!!!!!!!!!!
    Elmegyek nyaralni, de komolyan átgondodm ez idő alatt, hogy elégetem a cselzi jegyem és a kiváltott bérletem ellenére a Szögletből fogom nézni a hazai meccseket....

    PS: A második félidőt fentröl az " állóhelyröl" néztem, mivel FRADISTA szurkolótársam számonkért, hogy miért szidom U.R.-t , ( ez így történt, sőt némi homofób dolgot is kiabálta: Doll-Ugrai ) mire az "azért mert kikapunk nulla játékkkal" válaszra a válasz " na és " volt. Jobban fájt mint mondjuk egy "kurvanyád". Ezek után egy idős hölgy felettem megjegyezte, hogy akkor haza lehet enni. Mintha az ócska ripacs gyurcsányt hallozzam volna..... Jobb a békesség, ezért mentünk fel.

    PS2: Feltúnt, hogy Moniz igazolásai közül csak Bönig van keretben, aki német.
    Véletlen????????


    A meccs alatti kommenteket visszaolvasva elég gáz, hogy Ugrai még akkor is sározva lett, amikor kb 2 éve nem volt képes senki még hasonlóan veszélyes szabadrúgást lőni kapura. Ki lőjje el, Mateos? Azt már láttuk párszor, vagy az épp beállt Kukurozovic a jobblábas szögből? Ez volt a két meccsen kb az egyetlen focistára emlékeztető megoldás, meg Böde szólója. Remélem nem ragaszkodik majd Doll Lauthoz Böde kárára.

    Az volt az érzésem, hogy az első bekapott gólnál mindenki feladta, addig birtokoltuk a labdát, jól kerestük a területeket. Aztán ugye életében először Gyömbér megpróbált bekapcsolódni a támadásba, nyilván nem sikerült, hát át is szaladtak szépen a helyén. Az a kinyomtatott A4-es papír elég hülyén vette ki magát, hogy tulajdonképpen semmi bajuk a szkennerrel (már amelyik megértette), csak megakadályozzák a folyamatot, hogy még több adatot kelljen kiadniuk a későbbiekben. Aha. Meg a szigorított belépéssel senki más nincs ellehetetlenítve, csak "A" tábor. A-ha.


    Szerintem senki nem védi a csapatot. Gyenge játékkal kikaptunk.

    Viszont nagyon sajnálom, hogy a magát Ferencvárosnak tartó Tábor egy pillanatig sem tudott föléjük nőni. Semmi olyat nem csinált a két meccs alatt, ami igazolta volna őket. Ment a takarodj, a szkenner meg a balfaszkodás meg a kivonulás.

    Én velük énekeltem, amíg lehetett. Szerintem el kellene gondolkodni, hogy hol kell még megtisztulás. Egészen "érdekes" eredmények is kijöhetnek ebből.


    van aki tudja mi lett a 12-es számú "Szurkoló" meznek a sorsa, amit egy símaszkos srác ellopott a felső tribünről? (egyáltalán h jutott oda fel?) smiley


    Azt kéne látni hogy a mai szektorból való kivonulás egy hosszú folyamat eredménye,nem egy rossz játék miatti akció. Be lettek harangozva nagy dolgok csapatszinten hogyha meglesz az eu liga akkor majd jönnek a lazióból meg mittudomén honnan emberek fantasztikus csapatunk lesz.Eltelt 4 meccs szánalmasak az új igazolások ... A sokat szapult Moniz által idehozott emberek kikoptak eltűnt a foci is egy színtelen szagtalan gyenge csapat lettünk.Jövőre már elvárás a csoportkör újabb felelőtlen hülye kijelentés mert közünk nincs hozzá.
    Szurkolókat érintő kérdésben hónapok óta megy a megalázás a semmiből elővették ezt az apró kis tényt hogy véna cuccot kell adni,szó nem volt erről kb 10 hónapig,jött a brutális jegyáremelés ,rijekán a szurkolóink megalázása és nyíltan szembeszállás az elnökség részéről,szólásszabadság eltűnt kubatov és a hivatalos oldal tekintetében is,jönnek a szánalmas napi regisztrálós posztok,mindenért a szurkoló a hibás mindent szigorítunk mert micsoda balhék vannak,de a foci az sosincs pedig elvileg ez egy futballklub bár inkább már egy üzleti vállalkozás. Eladták a stadion nevét mégse jönnek olyan igazolások akik úgyfest segítenének ez már így bosszantó...
    Szóval sok sok tényezője van ennek a mai helyes lépésnek úgy gondolom és ez nem cserbenhagyás hanem figyelemfelkeltés hogy szar irányba haladunk nagyon szar irányba mert a csapat 4 meccsen hagyta eddig szarba a szurkolókat pedig a foci tudtommal a szurkolókért van...
    És ma ahogy láttam ha a sokat szapult Tábor nincs bent ezren se lettek volna akkor ez a jövő?Hol vannak a meccsről az itteni táborellenes észosztók? És igen én sem voltam mert inkább Gyöngyösön voltam a lányok meccsén ott még midnen téren Fradi meccsen érzem magam,remélem az nem lesz szétverve és megmarad.


    3szor is megtöröltem a szemem h jól látok e, van aki Gerát szidja... akkor a többiek?? Gera volt az egyetlen akitől lehetett várni ma valami váratlant.. Gyömbiről inkább nem írok semmit de Geráé kéne, hogy legyen a szalag.. az meg hogy még el sem kezdődött a meccs és a Rijeka szurkolók leénekeltek minket... aki itt a csapatot szidja ilyen alpári stílusban, h miért nem küzdenek, de szó szerint hátat fordított a csapatnak mert a kibaszott hisztijük fontosabb mint hogy ne hagyják cserben a csapatot, ennél már csak a Puskás elleni meccs volt undorítóbb az előző szezonban..


    Mindenki a tabort szidja, ok csak kivonultakk. En a csaladiban voltam, de arrol miert nem beszeltek hogy a jatekosok kijovetenel füttyszo fogadta őket, szolt a Doll takarodj, szidtak minden jatekost, ment agunyos ollezas a passzolgatasnal! Akkor a csaladokban nem csalodtatok?????


    Igazságosnak nem mondanám, mert ezek a horvátok is ugyanolyan szarok voltak. Három teljesen potya, mák gólt szereztek (Két potya, véleményes 11-es plusz egy teljesen egyértelműen potya fejes pontrúgásból!) Valamire való támadásuk nekik sem volt sem most, se igazán az első meccsen...
    Hogy mi miért lettünk hirtelen ennnyire töketlen, impotens kezdő bagázs, azt meg jó lenne mielőbb kideríteni, mert ezzel a teljesítménnyel a 'mennyei' is igencsak rázós lesz!!!!

    forrás:
    http://ulloi129.hu/2014/07/25/osztalyozd-hnk-elleni-teljesitmenyt-2/
    http://ulloi129.hu/2014/07/24/kibeszelo-az-el-meccsre/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.25, 13:34
    Thomas Doll: Jól kezdtük a mérkőzést, első 15 percben jól játszottunk. A problémánk az volt, hogy elöl túl keveset teljesítettünk. Ugyan nem játszott le minket az ellenfél, de elöl ezzel együtt is kevesek voltunk. Tavaly nagyon sok meccset 1-0-ra, 2-1-re nyertünk, de a nemzetközi porondon más szelek fújnak, ott ez nem elég. Sokkal többet vártam a támadójátékunktól, egész héten gyakoroltuk a rögzített helyzeteket például, ebből többet kellett volna kialakítani. Idegenben és itthon is befújtak ellenünk egy 11-est, majd rögzített helyzetből kaptuk a másodikat, így nehéz továbbjutni. A második félidőben Böde beállításával jobbak lettünk, de a két meccs összképe alapján keveset teljesítettünk. Tíz ember ellen talán lehetett volna még keresnivalónk, talán a Bayern München megoldotta volna, de a betömörülő védelem ellen mi még nem találtuk meg az ellenszert. Talán egy kicsit túl korán jutottunk ki a nemzetközi porondra, egy nap alatt nem nőnek a fák az égig. Sajnos az U19-es válogatott is mutatott valamit a magyar foci helyzetéből. A magyar bajnokság fontos a számunkra, jó lenne oda eljutni, hogy 1-2 millió euróért tudjunk igazolni a nemzetközi színtérre. Örültem volna a továbbjutásnak, persze, hiszen egy feröeri csapat jött volna velünk szembe, de utána alighanem már olyan ellenfelet kaptunk volna, amely akár megszórhatott volna minket a jelenlegi állapotunkban még, és akkor meg az lenne a probléma. A magyar játékosok, mint Gyömbér vagy Böde, mindent beleadnak, kiteszik a szívüket, de ez is kevés nemzetközi szinten. Ilyen korban például már nem az ütközést kellene megtanítani a játékosoknak, ezt már fiatal korban el kellett volna sajátítani. Jó emberek dolgoznak a magyar fociban, a cél világos, de ez nem megy egyik napról a másikra. Nagyon szeretném, ha egész Budapest és Magyarország megértené, hogy két lábbal kellene a földön állni és reálisan kellene megítélni a helyzetet. A második félidei játékra lehet építeni, de a Rijeka azért sokkal erősebb csapat, mint mi.


    Matjaz Kek: Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével, összességében jól játszottunk. Ivan Krstanovic butasága miatt a második félidőben nehezebb helyzetünk volt, de megoldottuk. A szünetben számítottunk rá, hogy ekkor már kevesebbet birtokoljuk a labdát, de fel voltunk készülve az ellenfél támadásaira.

    forrás:
    http://ulloi129.hu/2014/07/25/bovebb-merkozes-utani-ertekelesek/
    http://www.nemzetisport.hu/europa_liga/el-bodeek-szive-a-nemzetkozi-szinten-keves-doll-kiakadt-2352409
     
  4. avatar: Coimbra
    2014.07.25, 00:53
    Nem igazán értettem a Tábor reakcióját. Nyilván feszült a helyzet a magas jegyárak és a vénaszkenner miatt, de a mai eredmény (és összességében a kiesés) papírforma volt. Nyilván felszánthattuk volna a pályát, 2:0-ra kellett volna nyernünk, de a következetességet hiányolom. 2011-ben, mikor hazai pályán, az Albert Flóriánról elnevezett stadionban 0:5-re égtünk a Videoton ellen, miért nem vonultak ki? Ráadásul nemcsak, hogy nem vonultak ki, de még végig is énekelték a meccset, mintha mi vezetnénk. Ehhez képest egy horvát 2. /tavaly EL-csoportkör, hazai pályán évek óta veretlenek minden sorozatban/ ellen már a 40. percben ki kellett menni. Hozzáteszem, én is kimentem, a 2. félidőt kocsmából néztem, de ilyen erővel kimehettünk volna tavaly ősszel a Kispest-Haladás-Pécs elleni meccsek alatt is, akkor fontosabb lett volna.

    A fiumei brigád szurkolása túlszárnyalta a Diósgyőrét és az Újpestét is (utóbbiak idei májusi, és tavaly szeptemberi teljesítményét nézve a Puskásban). Magyar szemmel furcsa volt látni, ahogy a meccs kezdetéig ülve vártak, majd felpattanva 1000-ből 900 ember keze végig a magasban volt, amikor kellett, és úgy szurkoltak, mintha BL-döntőt játszanának, a hangerőn is a balkáni/szláv mentalitást lehetett érezni. Az őket ért szidalmakat nem értettem, a Monarchiában 1868-tól 1918-ig Horvát-Szlavónország autonóm terület volt, egyetlen elismert szláv társországunk, nemesi szinten velünk egyenrangúak, ellentétben a szlovákokkal és a románokkal. Ezek szerint én vagyok történelmileg túlképezve, nem a szidalmazók alul.
     
  5. avatar: ingersheim
    2014.07.25, 00:28
    Befejeztük a négyfelvonásos tragikomédiát.
    Már a máltaiak ellen is szenvedtünk, de a horvátok elleni oda-vissza játékkal azt is sikerült bőven alulmúlni. A továbbjutásra sajnos esélyünk sem volt. Irány a mennyei...
     
  6. avatar: ingersheim
    2014.07.18, 16:53
    Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján közölte, hogy klubunkat 20 ezer eurós (több mint 6 millió forintos) pénzbüntetésre, valamint szektorbezárásra - a szövetség az N-szektor bezárását jelölte ki - büntette.

    A nemzetközi szövetség a Sliema Wanderers elleni Európa Liga selejtezőkön tanúsított rasszista szurkolói rigmusok, valamint tiltott drapériák miatt rótta ki a büntetést.

    www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/buntetes/20140718/c/7582
    Competition: 2014/2015 UEFA Europa League 1st qualifying round, both legs

    Match: Sliema Wanderers FC vs. Ferencvárosi TC (1:1) played on 1 July 2014 in Malta and Ferencvárosi TC vs. Sliema Wanderers FC (2:1) played on 10 July 2014 in Hungary

    Incident: Racist behaviour (monkey chants) and racist banners - Art. 14 DR

    Sanction: The UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body has ordered the partial closure of Ferencvárosi TC Stadium during the next (1) UEFA competition match in which Ferencvárosi TC would play as a host club, and, in particular, the sector N of the Stadium and to fine Ferencvárosi TC 20´000€ for the racist behaviour of their supporters.

    www.uefa.org/disciplinary/#