magyarfutball.hu

HNK Rijeka - Ferencvárosi TC 1 : 0 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. HNK Rijeka - Ferencvárosi TC 2014
  2. HNK Rijeka - Ferencvárosi TC 2014
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.6 (5 szavazat)

játékvezető: 2.8 (5 szavazat)

hangulat: 3.2 (5 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Fiume, Stadion Kantrida
játékvezető : Stieler Tobias (Németország)
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. Nemzeti Sport: 8.000
  3. nso.hu: 9.300
  4. nb1.hu: 9.500
  5. nk-rijeka.hr: 9.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2015.01.11, 11:09
    soroksarcity: Nyáron lenn voltam Rijekában, és már rég meg szerettem volna írni a beszámolómat nektek, kedves Fradi-szurkoló barátaimnak. Eddig mindig közbejött valami, nyáron, mikor aktuális lett volna, rögtön elutaztam hosszabban, aztán már nem volt annyira aktuális. Remélem, azért most is szívesen fogadjátok, különösen a mostani ubiszezonos hangulatban.

    Igazából nem 'On tour Rijeka'-ként kezdődött az egész, egy egyetemi jóbarátommal már régebb óta terveztük, hogy egy kicsit körbenézünk a Balkánon, stoppal. Amikor megkaptuk második körös ellenfelünk, nagyon örültem, hogy ezt is beleiktathatjuk (és ezt el is értem, a haverom gyenge ellenkezése mellett -ő nem fradista, focit sem szereti :( ). Alább képen láthatjátok az útvonalunk, aminek utolsó előtti állomása lett Fiume. Úgy volt, hogy Kotortól dél felé megyünk Albániába, de ezt végül elvetettük a meccs kedvéért (utólag: jó nagy faszság volt.).

    07.16-án reggel úgy indultunk Zágrábból, hogy a haverom hulla részeg volt még és csak angolul volt hajlandó velem beszélni, mert én az előtti nap nem voltam hajlandó elmenni a hosteles arcokkal inni, azzal a felkiáltással, hogy másnap biztosan meg tudjunk érkezni Rijekába, hogy felvehessük a jegyeinket, amit székházon belülről sikerült leszervezni. Azért szerencsésen kiértünk a Lucko-i autópálya-fizetőkapuhoz, ahonnan egy büdös kroát (magunk között zéró inglisnek neveztük) azt mondta, hogy elvisz Karlovac-ig. Azt hittük, hogy a következő fizetőkapuig visz. Namost ez úgy nézett ki, hogy kidobott az autópálya kellős közepén (nem voltunk abban a helyzetben hogy vitatkozzunk vele) egy mosolygós gudbájjal hozott minket olyan helyzetbe, hogy előre és hátra is autópálya volt... sebaj, menjünk előre. Fél órán keresztül semmi lehajtó nem volt, ellenben horvát rendőrök igen. Közölték velünk, hogy szabálysértés miatt fejenként 35€-ra megbüntetnek, és nem hatotta meg őket az sem, hogy hogy kerültünk ebbe a helyzetbe... Itt megjegyezném, hogy fillérbaszó túránk összköltségvetése 280€ volt, úgy, hogy jellemzően hostelekben aludtunk. A rendőrök bevittek minket Károlyváros centrumába, ahonnan több órán keresztül verekedtük át magunkat vissza az autópályához, ahol azonban nem lehetett Rijeka felé stoppolni (nem vettek fel). Gond egy szál se, délután 4-re újra Zágrábban voltunk a fizetőkapunál.

    Itt egy kicsit be voltunk szarva a rendőrök miatt, de bíztunk abban, hogy sikerült fradistákkal összefutnunk. Így is történt, fél óra után hatalmas vijjogással és rendőri felvezetéssel megérkezett egy fradista autóbusz. Gyorsan bekövettük a benzinkúthoz, hogy beszéljünk velük, hátha elvisznek. Szegény haverom nem annyira bízott a figurákban, de az eznapi események tekintetében nem szövegelt. Nem voltak józanok, ezt nem is vártuk el, de a következő százegynéhány kilométer életem keményebb történetei közé tartozik. Kezdődött a beszélgetéssel! Ugye mi tök normálisan odamentünk, hogy helló, mi a helyzet, ti is mentek Rijekába, mi is megyünk Rijekába légyszi légyszi hadd menjünk már veletek a buszon. A láthatóan illuminált állapotban lévő szurkolótársunk ezt a "mennyivel vagytok ezzel beljebb" mondat ismételgetésével próbálta megválaszolni, ezt azóta sem értem (légyszi valaki fejtse meg nekem). Végül az egyik értelmesebb figurával sikerült beszélni, azt mondta, persze no para menjünk! A felütés nem volt jó, de bizakodtunk, hogy most már végre odaérünk arra az elátkozott helyre.

    Ugye mint mondtam, a haverom nem fradista, ezért tartottam neki egy gyorstalpalót a fizetőkaputól a benzinkútig (kézfogás, játékosok akiket szidni kell, ki az edző, kártyakérdés, majd mikor a formákat láttam, hogy a Kubatovról lehetőleg rosszakat mondjon). A buszon ez a tudás hamar nagyon értékessé vált számára, amikor őt legelőre, a főnökök közé ültették, engem meg hátra. Na úgy kb 2 perc alatt kiderült, hogy nem csak simán részegek a srácok, hanem úgy 3/4ük szarrá volt speedezve. Valamint azt is, hogy nem csak "egy" fradista buszról beszélünk: a XVI-os szektorral utazhattunk! Egy szó sem érheti a házuk elejét, velünk végig nagyon rendesek voltak, kaptunk meleg kőbányait és egy fél hideg rántotthúsos zsömlét, ez életmentő kombó volt, mivel már nagyon kevés pénzünk volt. Igazából nem voltam nagyon beleásva a szurkolói életbe, nem tudtam túl sokat a XVI-ról, bár az azért lejött, hogy nem a legkönnyebb fiúk. Az egész szituáció egyszerre volt félelmetes, és szürreálisan vicces. Az én beszélgetéseim kimerültek abban, hogy mennyire szar a Kubi így, kártyarendszer meg hogy senkinek nincs jegye csak valami kamu néhány embernek. Kedves barátom, aki elöl foglalt helyet, keményebb témákat kapott: mivel látták rajtunk hogy azért elég szakadtak vagyunk, megjegyezték, hogy ha nincs nagyon pénzünk, majd segítenek szétszedni egy Aldit vagy valami hasonló boltot. Szegény srác nem igazán értette a helyzetet, azt hitte hogy összedobják a pénzt vagy valami, aztán huligán barátunk felvilágosította, hogy ők tényleg kirabolni szándékozzák, és csodálkozott, hogy mi nem gondoltunk erre a lehetőségre. Sok nézeteltérés nem akadt - nem is akartunk vitatkozni a nekünk szívességet tevő félelmetesnek tűnő XVI-osokkal - szerencsére elhitték, hogy nem annyira régóta jár meccsre a srác, és most velem eljött ide.

    Szép lassan, rendőri felvezetés mellett Rijeka határába értünk, ahol mi ki akartunk szállni - a rendőrök miatt persze nem lehetett. Azt, hogy a srácokkal egy helyen éjszakázzunk, a barátom tiltakozása miatt el kellett vetni. Egy kicsit be volt szarva, de hát istenem, akinek ez az első élménye fradistákkal, hogy a XVI buszán utazik egy túrán, annak jogosak tűnhetnek a félelmei. Szóval mikor megérkeztünk Dramaljba, ahol a többiek aludtak, elszivárogtunk vissza a főútra. Máig nem értem, hogy sikerült, mert a rendőrök a lejjebb lévő szállásra is gyalog lekísérték a buszos társaságot. Sötét volt, mikor sikerült beérni Rijekába, köszönhetően két kedves és csinos dán csajnak. Annyira ki voltunk merülve, hogy egy rövid séta után úgy aludtunk mint a kisangyal. Másnap volt a meccs, alig vártam!

    Reggel kiblicceltünk a város határába, és onnan elstoppoltunk Opatijaba, ahol a csapat szállása is volt, a jegyeinkkel egyetemben. Itt még azt hittük, hogy sima vendégszektoros jegyeink vannak, de mikor kibontottam a borítékot, megláttam hogy valójában VIP jegyek lettek félretéve. A haverom örült (nem annyira akart találkozni a buszos társasággal), de én a táborral akartam szurkolni, faszom a vip-be jelleggel. Úgy gondoltuk, hogy tuti meg lehet oldani, próbáljuk meg ezekkel a vendégszektort. Ment is, jóval a meccs kezdete előtt a buszos pihenőhelyről (ahol a Végelék buszai voltak) letereltek minket a stadionba egy használaton kívüli hajógyáron keresztül (kép lenn), majd gond nélkül bejutottunk a VIP jegyekkel. A helyszínen végig az a hír terjedt, hogy megdumálták a dolgot, és mindenkit - a jegy nélkülieket is - beengednek egy másik szektorba. Amikor elkezdték az amelletti szektorba beterelni a rijekai általános iskolák diákjainak felét, azért leesett, hogy nem lesz itt se GM se EEE, a XVIról szó se essen. Természetesen büfé sokáig nem volt, ivóvíz se, csak valami ragacsos lötty egy csapból. Ezt is a rendőr mutatta meg nagy röhögések közepette, hogy nesze igyál. A meccs lement, borzalmas volt, és nagyon vártuk már hogy hazahúzzunk. Na erről szó sem lehetett, még másfél óráig kellett a seggünkön ülni a szektorban. Egy árva lélek nem volt már a stadionban, a rendőrök továbbra sem engedtek ki minket az "Armada"-ra hivatkozva, hogy ők veszélyesek, és itt vannak körbe úgyhogy nem lehet kimenni. A biztonságiak a kerítésen túl már látványosan szendvicsezgettek a pofánkba, még az arra járó macskának is jutott. Mikor a kivilágítatlan hajógyáron keresztül visszabotorkáltunk a buszparkolóba, újabb meglepetéssel kellett szembesülnünk.

    Azt nem mondtam, de úgy volt, hogy a meccs előtt FB-n sikerült lebeszélni Végel Tomival, hogy oké, hazavisz minket az egyik busz. Meccs előtt be is pakoltunk, vezető is mondta hogy oké persze nem hagyunk itt benneteket. Na de mikor visszaértek a szurkolótársaink, kezdődött a nagy hacacáré. Ugyanis mikor megpróbáltunk felszállni a buszra, egy páran hangosan kifogásolták, hogy mi miért vagyunk ott, amikor idefelé nem voltunk. Elmondtunk mindent, a horvát rendőröktől kezdve a megbeszélésünkig a Végel Tomival. Szó mi szó, elég gorombán közölték velünk, hogy le van ez szarva, ők fizettek a buszért, mi nem, és bár van hely, fizessük ki a buszt vagy takarodjunk a "faszba". Mivel erre nem volt pénzünk, mondtuk hogy akkor köszi majd valahogy hazajutunk. Megalázó volt, a buszvezető próbálta meggyőzni a hangadó hölgyet, hogy igazán neki ettől nem lesz rosszabb, hogy mi szintén velük utazunk, de az hajthatatlan volt és mi nem akartunk további kellemetlenséget, megpróbálkoztunk a többi kocsival busszal, hátha. Nagy szerencsénkre sikerrel, a másik busz irányítója nagyon jó fej volt, amellett, hogy kiosztotta az előbb hangoskodókat, mondta, hogy utazzunk velük, nincsen semmi gond, embert nem hagyunk hátra. Sajnos nem emlékszem a nevedre, kedves Fradi-szurkoló barátom, de most is hálás vagyok neked!!! Köszönöm! Így sikerült hazaérnünk reggelre, de a szívemben valami nagyon fájt. Fájt, hogy ezt az oldalát kellett látnia a haveromnak, akiből simán lehetett volna fradista. És amikor azt mondom, hogy a balhé, az csak a médiában van és igazából a Ferencváros egy család, mindig eszembe jutnak ezek az események. Egy jó család a bajban összetart, de most nem tudom eldönteni, hogy mikor "tartok össze". Ez is nagyon fáj: kártyásként, bérletesként nem járok meccsre. Elegem van a vezetőségből! De az is fix, hogy ha nem akarjuk, hogy a Fradi elsüllyedjen, és egy legyen a sok egykor népszerű hagyományos egyesület között akik megszűntek, akkor ezekre a XVI-s féle emberek nem lehetnek ott a lelátón.

    Kicsit hosszú lett, remélem valaki azért elolvassa. Hajrá Fradi!!!

    via:
    http://ulloi129.hu/2015/01/10/igy-indul-hetfon-munka-fradinal/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.08.22, 15:00
    On tour Rijeka.
    Hol is kezdjem?Talán a máltai vendégmunkásoknál akiken nagy nehézségek árán túl jutottunk.Akkor már mindenki tervezte hogy és mint támadjuk meg Rijekát.Reggel 7 órakkor indultunk Pestről az első bökkenőig közel egy órát kellett várni amikor az autópályán dugóba kerültünk.Mondtuk a buszosnak hogy mi elkezdünk sétálni a leállósávba és majd vegyen föl ha odaér hozzánk.5 percre rá egy rendőrségi helikoptert kaptunk magunk fölé kb 150 méterre.Nagy nehezen tovább indultunk és már a határnál jártunk amikor a sofőr érthetetlen módon slovénia felé vette az irányt?!El se akartuk hinni de valahogy eljutottunk/átjutottunk a Horvát határon.Megkaptuk az ottani jardok kiséretét akik mondták hogy mutassuk meg a jegyeinket(senkinek nem volt) amit valahogy kitudtunk magyarázni hogy a többieknél van a parton.Telt múlt az idő elég furcsa érzések voltak mindenkiben szerintem ,amikor az egyik busz defektet kapott.Ilyen nincs…Egy mindenkiért mindenki eggyért alapon nem hagytuk ott egymást csak a sofőrt hogy szerelje meg aztán majd jövünk.Mindenki át a másik buszra.Rijekába voltunk már lassan kezdődik a meccs erre egy haláljárta helyen megálltunk ami teli volt rendőrökkel,kicsit börtönre hasonlított mindenki megérkezett oda kb 2500 voltunk.A kékek elkezdték ütni az embereket és a vége az lett hogy vagy itt maradunk vagy megyünk haza meccs nélkül.Jött az infó hogy többeket rabmobillal vittek el.Betelt a pohár irány haza csak elötte még egy kis paprika sprayt felnyomtak a buszra biztos ami biztos.Ott eltört a mécses,mindenki le a buszokról és had szóljon.Többünknek feltűnt hogy valami furcsa hangot adott ki mint amikor a legyet agyonüti az áram…Sokkoló.Ezeknél a senkiknél még az is volt.A határig megkaptuk a kiséretet amit egy jó 40es tempóba tettünk meg.
    Furcsa volt ez az egész.De megérte!Utoljára csak annyit,hogy szar balkán,rohadt horvátok és senkiházi kubatov!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=797571246960270&set=a.428019733915425.108132.100001222051265&type=1&theater
     
  3. avatar: jabka
    2014.07.21, 10:16
    Ez a mérkőzés mérföldkő volt a http://onlajnok.com/ életében! Első ízben tudósítottunk - jelesül jómagam és Bartha Gergő kollégám - helyszínről magyar klubcsapat idegenbeli nemzetközi kupamérkőzéséről! Tekintettel arra, hogy nagyon sokáig nem volt egyértelmű, hogy lesz -e a fiumei összecsapásról élő, televíziós közvetítés, kötelességünknek éreztük - főleg, hogy tudósító, riporter, szerkesztő, újságíróként is hatalmas Fradista maradtam - hogy kiutazzunk a festői helyszínre és a stadionból jelentkezzünk! Az egész a mi ötletünk volt, az oldal üzemeltetői csak a közvetítésekért fizetnek honoráriumot, az utazás költségeihez nem járulnak hozzá. Tervünkhöz megnyertük testvéremet, aki szintén hatalmas Fradista, rendelkezik egy remek autóval és ráadásul éppen a Balaton partján, Fonyódon nyaralt ezekben a napokban! Onnan meg aztán tényleg már csak egy "ugrás" Rijeka! Csütörtök délután kettőkor indultunk a fonyódi centrumból, csak a határnál és a horvát autópálya fizetős kapuinál álltunk meg. A HNK Rijeka kommunikációs osztályától két nappal korábban kaptuk meg az e mailt, hogy mindhármunk részére oké a sajtóakkreditáció.
    A városba érkezéskor a Fradi szurkolói buszok mellé, az őrzött parkolóban tettük le a kocsit, így gondoltuk biztonságosnak. Ennek viszont az volt a hátulütője, hogy jó nagy sétát kellett tennünk a sálas, zászlós, kiabálós kemény mag társaságában, amíg eljutottunk a Kantrida stadionhoz! Balhéval, rendbontással mi - Hál' Istennek nem találkoztunk. A sajtóhelyen történő elhelyezkedés - az angolul kitűnően beszélő sajtófőnök és a csinos hostess hölgy is nagyon segítőkész volt - után már kizárólag a meccsre, a közvetítésre koncentráltunk. Wifi, összeállítás, felállás rendben és 20.30-kor pontosan a német bíró a sípjába fújt!
    Bár a Ferencváros gyakorlatilag végigvédekezte a meccset, Dibusznak többször is bravúrral kellett megőriznie a Fradi kapuját a góltól és magyar támadásokról, Uram bocsá' helyzetekről ezúttal nem lehetett beszélni, én mégis úgy éreztem, többet kapok a Ferencvárostól, mint amit előzetesen, örök pesszimistaként vártam!
    Ha öt perccel a mérkőzés vége előtt nincs Havojicnak az a - már a fáradtság számlájára írható - felesleges faultja a 16-oson belül, akkor egy igazán remek döntetlennel térhettünk volna haza úgy, hogy előzetesen a legtöbb ember két-három gólos Rijeka győzelemre számított, a Sliema Wanderers ellen alaposan megszenvedő Fradi ellen!
    A meccs végi rövid kis értékelésemben a következőket írtam: "Végigtámadta a mérkőzést a horvát Rijeka a Ferencváros ellen, de csak a hajrában, egy 11-es góllal tudott a magyar csapat fölé kerekedni! A mieink erejét teljesen felemésztette a védekezés, támadásokra Thomas Doll csapatának nemigen futotta erejéből ezen a találkozón!
    Összességében a HNK Rijeka egygólos győzelme megérdemelt, de a visszavágóra a remény megmaradt a Fradi számára! Ehhez viszont sokkal jobb támadójátékra lesz szükség a Puskás Ferenc stadionban!"
    Ami pedig még eszembe jutott, azok Kovács Ferenc a Videoton egykori mesterének a szavai, melyeket az 1984-85-ös UEFA kupa menetelés során, az MU elleni kinti 0-1 után sulykolt játékosaiba:
    "Egygólos hátrányt a világ legjobb csapata ellen is be lehet hozni!"
    Ehhez én már csak annyit tennék hozzá, hogy a HNK Rijeka - ha talán most jobb csapat is mint a Fradi - azért messze nem a világ legjobb csapata! A Puskás Ferenc stadionban mindenképpen meg kell tehát próbálni ledolgozni a hátrányt és továbbjutni, akár a hosszabbításban vagy a 11-esek segítségével is!
    Hát nem lenne fantasztikus, ha a tavalyi blama után - július végére minden kupacsapatunk elbúcsúzott - idén három együttesünk is bejutna a selejtezők harmadik fordulójába? Bízom benne, hogy ez most a DVSC, DVTK, FTC hármasnak sikerülni fog!
    Én mindenesetre ott leszek a Puskásban és a szokásos szövegessel közvetítek, de a többi meccset is nyomon lehet követni az onlajnok.com-on!
    És köszönjük a magyarfutball.hu-nak, hogy lehetővé teszi közvetítési linkjeink közzétételét és a nézőszámoknál is hivatkozik ránk!
    HAJRÁ MAGYAR LABDARÚGÁS, MI TÖRETLENÜL HISZÜNK BENNED!
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.19, 11:54 (szerk.: 2014.07.19, 14:37)
    Európa Liga mérkőzés, nem éppen európai körülmények között.

    Már a sorsolás után eldöntöttük, ha sikerül továbblépnünk a máltai ellenfelünkön, akkor ellátogatunk a fiumei odavágóra. Mivel – ha nehezen is – de hoztuk a kötelezőt, így célba is vettük a tengerparton fekvő stadiont. Nem álmodtunk nagyot, megyünk, jövünk, ez volt a terv, így csütörtök reggel vágtunk neki az 500 kilométeres utazásnak, hatkor találkoztunk Újbudán. Rutinosan nem öltöztünk ki, valamint az autó se volt feldíszítve, ennek köszönhetően se az ideiglenes letenyei úttorlasznál, se a Fiume előtti autópálya fizetőkapujánál nem fogtak meg minket a horvát rendőrök. Utóbbi helyszínen kiemelten figyelték a Magyarországról érkezőket, minket is megállítottak, ám egy rövid, tört angolos párbeszéd után folytathattuk utunkat:

    - Where you go?
    - Opatia.
    - No football match, Ferencvaros?
    - What footbal match?!
    - Okay, go.

    Nem volt mindenki ilyen szerencsés, az út szélén sok autó, mikrobusz várakozott a nagy hőségben, nagyon úgy tűnt, hogy nem rövid ideje. A zuhanyhíradó szerint nagyobb fradista társaság múlatta az időt Crikvenicán, rendőrségi felügyelet mellett. Mi a felvigyázást szerettük volna elkerülni, emiatt Fiumét is kihúztuk a listáról és a kis “hazugságból” valóság lett, Abbáziában pihentünk meg. A tengerparti települést a horvát Monacónak is szokták hívni, nem alaptalanul, már a 19. században felfedezték az Osztrák-Magyar Monarchia arisztokratái, ezt a stílust a mai napig őrzi is.

    Találtunk egy olcsó parkolót (5 kuna / óra), ahol leraktuk az autót, majd a gyönyörű parti sétányon megközelítettük a tengerpartot. Valószínűleg errefelé szállt meg a csapat is, ugyanis összefutottunk pár játékosunkkal, aki délelőtti pihenőjüket töltötték. A szabadstrandon található étteremben megebédeltünk, ezután pedig kerestünk egy üres placcot, ahol letelepedtünk, lábat lógattunk, fürödtünk, napoztunk.

    Európa Liga mérkőzés, nem éppen európai körülmények között.

    Már a sorsolás után eldöntöttük, ha sikerül továbblépnünk a máltai ellenfelünkön, akkor ellátogatunk a fiumei odavágóra. Mivel – ha nehezen is – de hoztuk a kötelezőt, így célba is vettük a tengerparton fekvő stadiont. Nem álmodtunk nagyot, megyünk, jövünk, ez volt a terv, így csütörtök reggel vágtunk neki az 500 kilométeres utazásnak, hatkor találkoztunk Újbudán. Rutinosan nem öltöztünk ki, valamint az autó se volt feldíszítve, ennek köszönhetően se az ideiglenes letenyei úttorlasznál, se a Fiume előtti autópálya fizetőkapujánál nem fogtak meg minket a horvát rendőrök. Utóbbi helyszínen kiemelten figyelték a Magyarországról érkezőket, minket is megállítottak, ám egy rövid, tört angolos párbeszéd után folytathattuk utunkat:

    - Where you go?
    - Opatia.
    - No football match, Ferencvaros?
    - What footbal match?!
    - Okay, go.

    Nem volt mindenki ilyen szerencsés, az út szélén sok autó, mikrobusz várakozott a nagy hőségben, nagyon úgy tűnt, hogy nem rövid ideje. A zuhanyhíradó szerint nagyobb fradista társaság múlatta az időt Crikvenicán, rendőrségi felügyelet mellett. Mi a felvigyázást szerettük volna elkerülni, emiatt Fiumét is kihúztuk a listáról és a kis “hazugságból” valóság lett, Abbáziában pihentünk meg. A tengerparti települést a horvát Monacónak is szokták hívni, nem alaptalanul, már a 19. században felfedezték az Osztrák-Magyar Monarchia arisztokratái, ezt a stílust a mai napig őrzi is.

    Találtunk egy olcsó parkolót (5 kuna / óra), ahol leraktuk az autót, majd a gyönyörű parti sétányon megközelítettük a tengerpartot. Valószínűleg errefelé szállt meg a csapat is, ugyanis összefutottunk pár játékosunkkal, aki délelőtti pihenőjüket töltötték. A szabadstrandon található étteremben megebédeltünk, ezután pedig kerestünk egy üres placcot, ahol letelepedtünk, lábat lógattunk, fürödtünk, napoztunk.

    A mérkőzés lefújása után nem hagyhattuk el a stadiont. Még a hazaiak távozása után is hosszú időt töltöttünk ott, végignézhettük, ahogy a pályamunkások a gyepet javítgatták, valamint a szektor kerítése előtt a horvát biztonságiak megvacsoráztak… Végül fél tizenkettő után léptünk ki a kapun, és újabb pár perces várakozás után indulhatott a menet vissza a parkolóba. Ismét a hajógyáron keresztül vezetett az utunk, ám ezúttal már tök sötétben, aki tudott, az a telefonjával próbált világítani. Az útvonal is változott egy kicsit, még több lépcsőt iktattak be a rendőrök, akadt olyan szurkolótársunk, akinek eléggé nehezére esett teljesíteni a “penzumot” a nap végén.

    Mikor már azt hittük, hogy végre elindulhatunk haza, következett az újabb üresjárat, hosszú ideig nem engedélyezték a rendőrök a konvoj startolását. Érdekesség volt, hogy a felvezetés során a fiumei piros lámpánál a megkülönböztető jelzés ellenére is megálltunk… Azért csak sikerült elhagyni a várost fél egy után és elérni az autópályát. Reggel hat után érkeztünk vissza Budapestre, köszönhetően a rendkívüli “vendégszeretetnek”. Bár sok mindent tapasztaltam már a magyarországi rendezések kapcsán, erre a bánásmódra azért nem számítottam, úgy gondolom, hogy elvárható lenne legalább egy elégedetlen hangvételű felszólalás a nagykövetnél, konzulnál, vagy valamilyen a témában kompetens személynél, még ha ez nagyjából falra hányt borsó is lenne.


    Jegy nélkül indultunk természetesen. Miért? Mert a Fradinak szurkolunk! Nem balhézni, nem hőbörögni, csak egyszerűen a csapatunkért!
    A fiumei kapunál rendőrök lassították az autókat és állították meg a magyarokat. Mi úgy értelmeztük a karjelzéseket, hogy mehetsz, úgyhogy nem álltunk meg, pár perc múlva kiderült, hogy megállítani akart smiley Minden Fradira utaló dolog elrejtve, így bemagyaráztuk, hogy turisták vagyunk és fürdőzni megyünk.Persze röhögött. Amikor a legnagyobb színész alakítás közepette, megszólalt a CD-ről, hogy Lisztes lődd már be! Bent van! Emberek. Vezet a Ferencváros! Akkor már mi is csak nevettünk... A lényeg az volt h lecsekkoltak, és közölték, hogy ha Rijekában találkoznak velünk(rendszám leadva) akkor irány a sitt!
    A városban kicsit söröztünk, aztán a stadionhoz mentünk jegyet szerezni. Próbálkoztunk mindenkinél és mindenhol- 1 jegyet vettünk is az egyik fürdőzőtől-, ekkor még nem voltak nyitva a hazai jegypénztárak sem ( kb délután 2-3 óra). A helyiek közül többen segitettek és próbáltak meg jegyet venni, de ekkor még meghíúsult. Sőt a rendőrök is segíteni próbáltak. Telefonáltak, hogy jegyet szerezzenek!! Semmi más nem kell, csak normális hangnem és egy kis angol tudás!
    Délután tovább kísérleteztünk és horvátul is beszélő szerbiai magyar srácoknak köszönhetően lett jegyünk. A hazai jeggyel gond nélkül be lehetett jutni! ( Igazság szerint, aki nem a tömeghez csapódva próbálkozott, simán meg tudta oldani a jegyet)
    Meccs után várakoztatás kb 1,5 óra a stadionban. Majd egy félórás séta mindenkinek egy irányba, akkor is arra, ha nem arrafelé parkolsz... (Nekünk ez az egy negativum volt a helyi rendőröktől) Mondjuk ennek lett is eredménye, a kocsinál várakozva kifigyeltek a horvátok és mivel nem a konvojjal indultunk haza, 2 autónyi horvát tapadt ránk egy kb 20 percig, bármerre is mentünk. A végén kaptunk egy sörösüveget, de ennyivel véget is ért a kaland!
    Max annyit még, hogy koradélután minden horvát forrásból az jött, hogy be fognak engedni majd este felé. Lesz még jegy! De később már egyértelműen azt kaptuk, hogy minden jegy elkelt! ( szerintem nem rajtuk múlott)
    Illetve aki atom részeg volt, vagy a kelleténél jobban hőbörgött, illetve aki nem kívánt fizetni a vásárlásaiért, azokat valóban vitték!


    Mi a meccs napján, hajnalban indultunk egy 9 személyes kisbusszal, mindenkinek volt jegye. A határon bevárattak velünk még egy buszt, amire kb. fél órát kellett várni (nem tudom mi lett volna ha nincs több busz) Utána rendőri kísérettel mentünk, mindig váltották egymást a rendőrök. Már közel jártunk, mikor félreállítottak minket és a jegy felől kezdtek érdeklődni. Kiderült, hogy másik nagy buszon csak 3-4 embernek van jegye senki másnak. Akkor huzavona kezdődött, mert rendőrök vissza akartak fordítani. Mi mondtuk van jegyünk nem megyünk vissza. Ők mondták, kapnak majd jegyet a stadionnál ott várja őket az emberük.Akkor a rendőrök bólogattak, h oké elvisznek a Fan zone-ba. Kanyarogtunk egy ideig, majd egyszer csak befordultunk egy kietlen hegyoldalba vágott pusztába, ahol egy rendőrőrs volt, egy csomó droiddal és az udvarán egy nagy busz, már egy csomó fradistával. Utánunk rögtön jött még rengeteg jármű. Összesen volt 3-4 nagy busz(50 fő körüli), 5-6 kisebb (15-20 fős) és legalább tucatnyi ha nem több személykocsi. Itt elkezdődött a huzavona, hogy kinek van jegye-kinek nincs. Pár embert akinek olt jegye, kiszedtek és fel akartak tuszkolni egy buszra. Mi mondtuk van jegyünk, de nem engedtek sehova, majd együtt, mondták. Legalább másfél óráig ment a hercehurca, közben aki videózott, vagy höbörgött, annak odavertek rendesen. Egy srác vagy 16 év körüli a telefonjával vette fel a dolgokat, de szó nélkül tonfával olyat rávertek az alkarjára, hogy kiesett a kezéből a telefon, én ugrottam oda, hogy ne bántsák tovább, de simán fellöktek vagy hárman.Sok ilyen incidens volt, mert elég nagy területen voltunk szétszórva és a rendőrök haraptak a hangoskodásra,telefonálásokra, tetoválásokra is! Sok info jött, a városbeli verésekről is( ott is kölyköket vertek meg a rijekások), forrott a hangulat. Aztán mondták, akinek van jegye mehet a meccsre-akinek nincs irány Budapest! A fő gond az volt, hogy sok busz volt, ahol egy részének nem volt jegye, másik részének volt. A döntő többségnek nem volt. Nem akarok túlozni, de legalább 500 szurkoló volt itt depóztatva. Vagy 1,5 óra múlva, kiegyeztek aki akar meccsre menni és van jegye mehet, akinek nics vissza. A szurkolók között volt olyan akinek bár volt jegye, de szolidaritásból mégis visszament Bp-re. Mi, összesen vagy 80-100 ember konvojban elindultunk a stadionba. Szép lassan haladva, a leghosszabb, kanyargós úton haladva beértük egy szakadt kis parkolóba, még jó messze a stadiontól, ott csoportba rendezve a Május 3 hajógyáron át, vagy 15 perc sétával elértük a stadiont végre, ahol kisebb motozás után, JEGYELLENŐRZÉS NÉLKÜL beengedtek. Kicsi volt a szektor, tele szurkolóval, mindenhol még hátrafelé is behálózott szektor volt. A meccsről nem írok, úgyis csak a 2. félidőt láttam smiley Utána nagyon sokáig semmi, végignéztük a szemétszedést, pályakarbantartást, secuvacsorázást, macskahuligánt és végül éjfél körül a gyáron a vaksötétben újra átkelve vissza a parkolóba, annak is akik pedig ott béreltek szállást.Az úton kísértek végig a zsaruk, mi az egyik autópálya kapunál kiléptünk és elhúztunk haza! Ezt a túrát nem felejtem soha!


    Én nem szoktam támadni a klubvezetést, de amíg ők listákat adnak a rendőrségnek a szurkolókról és úgy tájékoztatják az ottani klubbot és a rendőrséget, hogy nagyon veszélyes, bármire képes szurkolók vagyunk, addig ne csodálkozzunk, ha így bánnak velünk. Itt a többség egyszerűen kamaszokból állt. Mi felvettünk egy srácot, mert ott sírt, hogy a busza visszamegy és ő akarja látni a meccset, kapott jegyet egy sráctól aki visszaindult, de volt jegye. A lépcsőn ült, mert mi teli voltunk, ő 16(!) éves volt én vittem haza őt Csepelre, az anyjához. Ezek a srácok és én sem vagyok bűnöző, mégis ezt hallották rólunk a horvát zsaruk. Beszéltem az egyikkel, azt mondta, nekik úgy kellett készülniük, mintha háború lenne a legveszélyesebb szurkolók jönnének.Mondta, hogy minden környékbeli rendőrt behívtak a szabadságról is, képzelhetjük, h ők például mennyire voltak jókedvűek, miattunk szoptak és talán ezért is szopattak. Az jött le, hogy ez előre tervezett volt, nem akarták, h ott legyenek a szurkolók a meccsen, a városban.


    Nagy volt a káosz köztük is! Volt aki mondta, hogy minden oké, mehetünk erre jött egy másik, hogy senki sehová.Ott a gyűjtőhelyen egy magas őszhajú, tipikus egykori usztasa pasas és egy fiatal, sapkás kommandós volt a főnök, de nekem úgy tűnt, már ők se tudják mi legyen. A "szélén" lehetett beszélni normális hangon, angolul néhánnyal, ők normálisak voltak. Sajnos a hangnem a szurkolók részéről sem volt mindig szalonképes, így nehezem jött a megegyezés és volt sok gond.

    http://ulloi129.hu/2014/07/18/fiumei-kirandulas/
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.18, 17:15 (szerk.: 2014.07.18, 19:07)
    Mi jártunk a legrosszabbul ! 53 fős busszal indultunk a mérkőzésre.Horvátországig kb. 2 szer eltévedt a buszunk ,majd a határnál kiderült hogy egy embernek lejárt a személyi így visszafordítottak.A következő próbálkozásunkkor a hatóság kérte a jegyeinket.Azt mondták ha nincs akkor irány vissza Magyarország, kb. 1óra után mégis átengedtek,megmondtuk nekik hogy a jegyeink a strandon vannak(mint mindenkinek).Megígérték hogy bevisznek minket a szurkolói zónába és még talán jegyet is vásárolhatunk. (Melyet egyébként Kubatov végül elutasított,így nem kaptunk).
    Örültünk hogy bejutunk.....a csavar viszont ebben az volt, hogy nem a szurkolói zónába hanem a horvát különleges egység/készenléti rendőrség udvarára vittek ahol elzártak minket.Itt kiborultunk és volt egy kisebb összezördülés, a horvát rendőrök részéről erőszak alkalmazása, illetve ajándék gumibot stb..Órákon keresztül ott tartottak elzárva, se inni se enni de még az egyik hölgynek a gyógyszer bevételét is nagy nehezen engedték meg.Próbáltunk egyeztetni a helyi konzulátussal és a Fradi vezetőivel de sikertelenül.A válaszok nagyjából ezek voltak "majd küldünk valakit,megpróbálunk segíteni"...
    Ezt követően mikor a többieket is oda értek, megnyugodtunk! Összefogott a tábor ! Együtt jöttünk és együtt megyünk.
    ....se tengerpartra se meccsre nem jutottunk be de legalább megmutatkozott a tábor igazi összefogása.Nem bántam meg hogy több mint 20 órát utaztam


    Mikor kiderült, egy félig amatőr csapatot nagy nehézségek árán legyőzve továbbjutottunk az Európa Liga 2.selejtező körébe elkezdtük szervezni a Fiumei utazásunkat nagy örömmel, bár jegyhez sajnálatos módon nekünk sem sikerült hozzájutnunk, ugyanis a Clubunk ideiglenes elnökének és kommunikációjának jóvoltából ismételten félre lettünk vezetve. Mivel azt a tájékoztatást kaptuk ,hogy az első napon mikor a jegyeket meg lehet vásárolni ,csak az új scenneres szurkolók tudnak jegyet vásárolni,ezért másnap hajnalban terveztünk beállni a sorba, de valamilyen csoda folytán, ismételten 20 perc alatt elfogytak a nekünk szánt (530 db) jegyek, melyek mint később kiderült nem csak vénascenneres barátaink vásároltak meg, hanem a Club név nélkül tett félre több szurkolónk állítása szerint is tucatszámra jegyeket.
    Mindezek ellenére úgy döntöttünk, hogy nekivágunk az útnak, megpróbálunk majd a helyszínen jegyet szerezni , bejutni szeretett Clubunk meccsére és biztatni a Ferencváros mezébe bújtatott játékosokat, abban a tudatban is hogy ha mégsem sikerülni a helyszínen jegyet vásároljunk , akkor a Clubunk számára kialakított szurkolói zónában tartózkódva a meccs végeztével hazatérünk.
    Indulásunk 17-én éjszaka 1:00-kor történt Budapestről, és a táv rövidsége miatt már ¼ 7-kor már Fiumétől a 30km-re fekvő Dramalj településén élveztük a tengerparti napfelkeltét sok más korábban leérkezett vidám és fáradt szurkolótársunk jelenlétében. Egy reggeli , kávé és ismerkedés a helyi bárokkal majd a tenger vizének kiélvezése után egy óriási buliba csapott bele az addigra már igen nagyra duzzadt Fradi tábor, amit Dramalja korábban még nem igazán láthatott. Egy igazán jó hangulatban lévő, társaság indult útnak 18:00-kor 5 nagy legalább 5 kisbusszal és a konvojba csatlakozott még legalább 50 autóval Fiume városába.
    Közel 1 órás 25km/órás zötykölődést követően a horvát rendőrök teljesen más útvonalon egy számunkra ismeretlen részre vezették a konvojunkat, ami mint később kiderült , az ő készenléti rendőrségük központja, és a stadiontól 18km-re van, ahol megállítottak Bennünket. Először csak az az információ kezdett el terjengeni ,hogy akiknek nincs jegye azokat a meccs végéig „elzárva” tartják , a rendőrség udvarán. Mivel senkit nem hagyunk hátra, ezért hiába volt a konvojba sokunknak jegye , úgy döntöttünk addig nem megyünk sehova , amíg bajtársainkat el nem engedik a rendőrök , ők meg kijelentették,hogy elengednek mindenkit, ha és amennyiben mindannyian elhagyjuk az országot és nem akarunk bejutni a stadion területére.
    Személyesen meg is kérdeztünk egy helyi készenlétist, hogy mivel nekünk jegyünk nincs elmehetnénk ,vagy várnunk kell mire közölte, hogy ez demokrácia és szabad ország nyugodtan menjünk ha szeretnénk. Addig azonban amíg a többiek egy kerítésen belül voltak elzárva addig senki nem indult el. Fél 9-re másfél óra várakozás után a meccs kezdetének idejére jutottunk el odáig, hogy mindenki beletörődve abba ,hogy hiába utaztunk 500km-t valamilyen oknál fogva még a stadion terültét sem közelíthetjük meg , mindenki visszaszállt a buszokba, autókba és indulásra várva várakoztunk. Nem telt el 5 perc mire az előttünk lévő buszra egyszer minden ok nélkül a készenlétisek befújták a már jól ismert paprika sprayt amivel pillanatok alatt minden a feje tetejére állt, és annyi rendőr jelent meg, gumibotokkal,viperákkal és egy számunkra is új sokkoló pisztollyal amikkel válogatás nélkül ütöttek vágtak mindenkit akit értek és mozogni láttak , hogy kezdett egyre nyilvánosabbá válni ,hogy ez valamilyen szándékos mesterkélt balhé amit szándékosan robbantottak ki.
    Kb. 1 perccel később egyik szurkolótársunk akit nem sokkal korábban löttek lábon a sokkoló pisztolyukkal, és ütötték rohant hátrafele ,hogy a mögöttünk lévő buszba beszálljon ,de pont az autónk mögött rendőrsorfal várta, és az utolsó pillanatban sikerült berántanunk őt az amúgy már fullon (5fő) lévő autónkba. Ekkor még csak annyi derült ki ,hogy ő azért kapta 1 perccel korábban az ütéseket és sokkoló lövedéket, mert a lábán egy A.C.A.B feliratú tetoválás volt. Ezt konkrétan a rendőr jelezte nekünk is, mikor megállt az autónk mellett és elkezdtett valami embertelen hangon üvölteni,hogy A.C.A.B ? A.C.A.B ?!
    Még szerencse ,hogy gyors volt a reakciónk, mert szerencsétlent valószínű most valami horvát rabkorházban ápolnák. Szerencse is ,mivel így vált teljesen világossá a kép ,hogy ez a balhé nem a Ferencváros szurkolóinak köszönhető, hanem ezért csak is kizárólag a Ferencváros vezetősége tehető felelőssé. Hogy miért? Nevezzük Istvánnak szurkolótársunkat, aki elmesélte a 250 km alatt amit jelentős rendőri kíséret mellett tettünk meg, igen hosszú idő alatt hogy az ő buszuk (Fradibusz) reggel 6 órakor indult a Lurdyháztól 50 fővel. Az 50 emberből 2 ember rendelkezett meccsjeggyel. A buszt a határon már fogadta a horvát rendőrség, akik nagyon segítőkésznek bizonyultak velük szemben, és azt az ígéretet kapták, hogy Dramaljba a tábor gyülekező helyére vezetik őket. Ez sajnos hatalmas átverésnek bizonyult, ugyanis ők voltak az „elzárt” bajtársak, a 18 km-re a stadiontól lévő készenléti rendőrség udvarán töltötték a nap nagyrészét, egészen pontosan 13:00 órától 20:30ig amíg a konvoj el nem indult haza. István barátunk az út során elmesélte ,hogy ez időszak alatt folyamatosan vegzálták őket a horvát rendőrök, ő többször is kapott az A.C.A.B feliratú tetoválása miatt , valamint étlen szomjan várakoztak , mindössze a velük a buszon utazó lányt engedték ,hogy a rendőrség épületéből vizet vigyen a kint várakozó bajtársaiknak.
    A horvát határig (250 km) közel 4 óra alatt jutottunk el, István barátunkkal a fedélzeten egy 5 személyes autóban, hat fővel utazva , a táv nagy részét 40-50 km/órás tempóban végig zötykölődve, mire egy óvatlan pillanatban sikerült kivágnom a konvojból , és a szó legszorosabb értelmében menekültünk haza Horvátországból, úgy hogy az üzemanyag az autónkból vészesen fogyott , és tudtuk ha megállunk horvát oldalon tankolni ,akkor gumibotot kapunk ajándékba.
    Pedig csak szurkolni akartunk a csapatunknak, és ezért sokunk két nap szabadságot/betegszabadságot vett ki. Hogy mindezért ki tehető felelőssé? Ki vagy kik miatt nem tudott a sok kiutazó szurkolótársunk eljutni a Rijeka stadionjához, hogy a szurkolóknak felajánlott jegyeket megvásárolhassuk ,ami később meg lett tiltva ,hogy értékesítsék mindenki döntse el maga.Hogy ki a felelős azért ,hogy a horvát rendőröknek a kezükben a szurkolóink régi (nem scenneres) szurkolói kártyáinak másolata volt a kezébe szintén érdekes kérdést boncolgat.
    Egy biztos, a tegnapi napon valami nagyon eltört nagyon sok szurkolótársunknál, amit láttam személy szerint a szemükben az egy mérhetetlen csalódás , megalázottság amit egy Ferencvárosnak nevezett Clubtól kaptunk cserébe. Mindezt úgy ,hogy nagyon fontos kihangysúlyozni, hogy NEM VOLT SEMMI ERRE OKOT ADÓ CSELEKMÉNY, A KONVOJ TAGJAI NEM ÜLTEK FEL SEMMILYEN JELLEGŰ SZÁNDÉKOS PROVOKÁCIÓNAK , AMIT A horvát rendőröktől KAPTUNK MÁSFÉL ÓRÁN KERESZTÜL. Minden csendben állt végig , és várta hogy elindulhassunk haza vagy a szurkolói zónába.


    Az odaút: Fél ötkor indultunk páran kocsival, jegy nélkül Nyugat-magyarországról. A déli gúnyhatáron a magyar "kollegina" az iratainkat elkérve, mosolyogva: "Meg se kérdezem, hogy hova mennek..." Mi összenézve, ártatlan szemekkel egyszerre: "Nyaralni!" Cinkos mosollyal jó utat kívánt. Az autópályán a dohányosok és "törpevízművek" miatt több esetben is meg kellett állnunk kutakon és parkolókban. Se a kékek, se az armada nem vegzált minket -igaz, okot nem adtunk rá, de meg sem húztuk magunkat. Fiuménél letérve a pályáról a jagelló leintett, majd erősködött, hogy mi meccsre megyünk, pihengessünk itt egy kicsit felebarátainkkal. Ezt ugye abból gondolta, hogy ennyi férfi egy kupacban hova is mehetne. Őt is megnyugtattuk, hogy csak strandolni szándékozunk ezen a szép tájon. A GPS-es ribanc megmakacsolta magát, ezért nem a stadionnál hozott le minket, hanem bekevertünk Fiume "Bronx" városrészébe, valamikor 10 után. Csend, béke, nyugalom...
    A stadionnál: Fél 11-kor raktuk le a gépet egy kis utca zártnak tűnő parkolójában. A pálya felé haladva számos, kisebb zöld - természetesen jegy nélküli - csoportosulással találkoztunk. Maligán-fok max., sérülés-faktor 0. A jegypénztárnál közölték, hogy itt nem árulnak vendégzsugát, de a székházban keressünk meg valami menedzsmentet, aki lemásolja sz iratainkat, meg konzultál valamit a Fradi vezetőkkel, meg a konzulátussal (meg talán magával a pápával is smiley. A secu-s fickó segítőkész volt, kihívott valami szőke luvnyát. Azt hittük, hogy jegy hiányában gang-bang lesz, de se jegy, se szerelem. Sajnálatát fejezte ki, hogy az UEFA csak 5 % vendégjegyet engedélyez (szerintem a minimum szót elfelejtette a szabályozásból). A hazaiba ne vegyünk, mert csak horvát személyivel lehetséges. Már fél szektornyi jegy nélküli tesó gyűlt össze. Ekkor jött valami kopasz, nagy fejű dagadék a Fradi Staff-tól, aki mondta, hogy kedd óta itt van, és azt intézi, hogy a hoppon maradtak is bejussanak, vagy legyen valami "fanzone" kivetítővel. Ezt persze egyből negáltuk. TV-n itthon is megnézhettük volna. (Dagi, hallod: Nem tudom, hogy hogyan végzed a munkád, de kedd óta sok mindent nem sikerült elintézned. Mondjále!) A Haáz meg a háttérben bólogatott. Az egyik csaj ígéretet kapott, hogy konkrét infó esetén felhívják. Nem tudom mi lett belőle, de egy másik társaság mesélte, hogy beszéltek a Fradi főszervezőjével (az meg ki?), aki azt mondta, hogy se kivetítőről, se több jegyről nincs szó. A Dagi még kért mindenkit, hogy ne legyen balhé, mert megbüntetik a csapatot, a yardok meg amúgy is a splitiekhez vannak szokva, úgy hogy minket simán lecsavarnak. (Ha-ha, a nagy Torcida 2001-ben hanyatt-homlok menekült az Üllőin.) Ennek ellenére a droidok tényleg elvetemültnek tűntek, úgyhogy seperc alatt szétszórtak volna minket. Jobb híján lementünk a strandra, ahol szép számú fradista társaságában sörözéssel és pancsolással múlattuk az időt. Volt dalolászás, vízicsúszdázás, (tengerbe pisiliés), ill. egy jópofa társunk udvarlási szokásait mutatta be a díszes publikumnak 3 horvát csajon.

    A strandon érkezett a hír, hogy több társunkat betámadták a "hajósok". Úgy mesélték, hogy 5 zöldet valami stadion közeli kis utcában elbújva 15 horvát támadott meg. 3 fradista befutott valami üzletbe, étteremebe (?), egyikük csak kicsit kapott, míg az ötödiket (állítólag 16 éves) elrabolták (!). Szerintem róla készülhetett a közeli, véres pólós kép - vagy nem tudom. Remélhetőleg a mentősök "rabolták el". Innen is jobbulást, öcskös! Kezdtünk megéhezni, meg vonzottak már a stadion környéki kis utcák is... :twisted: Először a kocsihoz, majd a belvárosba vettük az irányt.
    A városban: A stadion környékén nem találkoztunk a "flottillával". Sétáltunk azon a hülye nevű főúton (Fiume meg Abbázia között húzódik), buszoztunk is, meg az intelem ellenére "korzóztunk" a centrumban. (Aszonták a krobótok, hogy nem fogják hagyni, hogy ott parádézzunk - gondolom, hogy csoportokra értették, de azért mi vonulgattunk ott helyettük... hárman smiley ) Itt már volt pár armada, vagy ramadan, vagy mit tudom én milyen pólós csóka, de békésnek tűntek, úgy hogy mi se támadtuk meg őket :lol: Pizzáztunk, ahol a pincér gyerek levágta, hogy kik vagyunk - nem volt nehéz dolga. Mondta, hogy ő armani-s, vagy mi. Egyből éltünk a lehetőséggel és kifaggattuk a csoportjáról és jegy után érdeklődtünk. Mondta, hogy alapjában véve ők békések, persze van pár radikálisabb tagjuk is - mint mindenhol. A korábbi nemzetközi meccseiken sok vendég ment be közéjük, akiknek nem volt jegyük. Azt ajánlotta, hogy meccs előtt kb. 2 órával menjünk be valamelyik kocsmájukba, igyunk velük pár pivo-t, és biztos tudnak jegyet szerezni nekünk (két dolgot nem vett figyelembe: 1.) a korábbi vendégek nem magyarok voltak, 2.) tanult kollégám szavaival élve: Ví ár FERENCVÁROS!!!. Az infót azért végszükségként elraktároztuk és komolyan is gondoltuk, hogy élünk vele. Az étterem egyébként fasza volt, a pizza finom, az Ozujsko hozta a tőle elvárhatót, árban is rendben volt a hely. Még egy laza séta city-ben és a "yacht-kikötőban" smiley , majd armandókkal töltött busszal vissza Kantridához - esemény nélkül.

    Fiume - folytatás még:
    Mint utólag kiderült, éppen időben értünk vissza kocsihoz. Először nem örültünk neki, hogy a policija lezárja a parkolót, ezért el kell mennünk onnan, de mint később beigazolódott, szerencsés lépés volt. Ha nem tudtunk volna bejutni, a stradon szándékoztuk volna eltölteni a meccs idejét. Azt mondta a főzsaru, hogy "No ticket? Go home!" Mivel nem vagyok Bobby smiley , én no go home! Követtük őket a gyülekezőhelyre. Itt egy kicsit elbizonytalanodtunk, hogy jegy nélkül talán lekapcsolnak minket. A véletlen - és egy leleményes társunk (akire tartozik, úgy is tudja, kiről van szó - Még egyszer köszi, haver! smiley ) folytán "olcsó" belépőhöz jutottunk. A jegyár tartalmazott egy érdekfeszítő gyárlátogatást is a Május3. hajógyárban, szakértő idegenvezetéssel. A stadionig vezető úton egy érdemleges esemény történt. Egy társunkat kiemelték a rendőrök. Állítólag megrongált valami autót. Ha így volt, nem tudom miért - én se örülnék, ha összeb@sznák a kocsimat. A lelkiismeretünk megnyugtatására azért próbáltuk meggyőzni a kékeket, hogy engedjék el, hasztalan. Pár helyi lengette a sálját a zsaruk mögül, de pont lesz@rtuk őket. A multifunkcionális jegynek köszönhetően gyors beléptetésen estünk át.
    A stadion: Aki látta már, tudja mennyire pazar helyen fekszik. Old School hangulatú, bár egy kis restaurálás ráférne, amúgy fasza. Igen jó akusztikája van. A vendég teljesen el van szeparálva, felül háló, hátul és oldalt bádoglemezből emelt fal, a szomszéd szektor felé takaróponyva, hogy át se láss. Ilyen doboz feelingje van az egésznek. Pár ToiToi és egy Tito idejéből származú büfé :?: meleg vízzel és teával, málnás buzivízzel. A játéktér körül futópálya, jó állapotú gyep, óriás LED eredményjelző. A táboruk szektoraiban a székekből kirakva: Armada.
    Az ellentábor: Nem töltötték meg a stadiont, de jó sokan voltak. Sok kint rekedt társunk befért volna még. Dalaikon, mozgásukon látszott a rutin, összeszokottság. Egységesek voltak, egyszerre énekeltek, mozdultak, gyakran az egész stadion bekapcsolódott. Az akusztikának köszönhetően sokszor jól "robbantak". Koreó nem igazán volt, egy Forza Fiume drapit feszítettek ki kezdésre - kösz, hogy ti is elismeritek a város valós nevét. Az egyszerre bedobott több száz pénztárgépszalag a '80-as éveket elevenítette fel bennem. Később pár pyrót is bevetettek, melyek a pénztárgépszalagon landolva jó ki tüzet okoztak. A régi dózsa pályán lejátszott derbik hangulata sejlett fel. A mi produkciónk a csoportok hiányában a nullával volt egyenlő, 123-szor elénekeltük asszem a "100 kisleányt", már a horvátok is kívülről fújták. A Pumukli drapit láttam, pár nemzeti zászló volt kifeszítve, ill. egy fekete "Farkas kutya" - ez mi ez ? (Bocs, ha én vagyok buta...). Kubi & freinds, remélem tetszett a produkció, mert nagyon úgy néz ki, hogy ez volt az elkövetkezendő évek legjobb szurkolása részünkről. Nincs jegy, nincs tábor, nincs szurkolás, nincs csapat, nincs foci! Akkor mi van? Szép kis büntire számíthatnak az UEFA-tól, csak valószínűleg ők les@rják, ez a mentalitás. A tűzijáték indokolatlan volt, csendben el kellett volna sunnyogniuk...
    A meccs: Nem is tudom, hogy ezt miért tettem külön bekezdéssé. Szóra sem érdemes. A horvátok is sz@rok voltak, a 0:0 lett volna reális, de ők kicsit jobban akarták. Köszönjük, hogy a lelátói élet szétzúzása után egy nyári szünet alatt sikerült teljesen tönkretenni a csapatunkat, mert igazából nincs is miért szurkolni (meg egyébként sem lehet már).
    Secu és társai: Az elsők között mentem be, akkor még normálisak voltak. A meccs alatt nem történt említésre méltó. A végén indokolatlanul tartottak bent közel két órán keresztül. Jobb híján a traktoros parasztnak, a fűmagvetőknek és egy kóbor macskának szurkoltunk, ill. végignéztük, hogy a fekete ruhás megeteti a sárga mellényes kiscsibéit. Teljesen európai rendezés volt ez - balkáni kivitelben. A két klub vezetősége szerintem teljesen egymásra talált ezen az estén. Pár elégedetlenkedő társunkat lefújták, a körülöttük állók nevében is köszi. Nem tudom, hogy egy kb. 40-es évei közepén járó rutinos meccsre járó ember miért nem tanulja már meg, hogy a droid az egy olyan állatfaj, amely a hirtelen, nem várt agresszív esemény hatására nagyobb mennyiségű gáz kibocsátással reagál. Mindegy, persze ACAB. Visszafelé sötétben is megcsodálhattuk Május 3-át. Mi f@szt ünnepelhetnek akkor? A rendőri felvezetésre mi szükség volt? Újabb félóra időveszteség. Hazafelé egész jól lehetett szabni a pályán, 6-kor már ágyban is voltam.
    Az összefoglalást későbbre halasztom...

    https://www.facebook.com/ultrasliberi.hu/posts/871657416196140
    http://www.fszsz.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=3
     
  6. avatar: ingersheim
    2014.07.18, 16:37
    Sziasztok!
    Rijeka margójára..

    Hazaértem Horvátországból. Egy olyan túrán vagyok és vagyunk túl, ahol ismét bebizonyosodott, hogy ki az, aki miatt mindez megtörténhetett és ki az, aki a Ferencvárosi közeg legnagyobb féreglyuka. Röviden a meccset nem érintő dolgokról annyit közölnék, hogy a camping, ahol voltunk fantasztikus, gyönyörű táj, kellemesen hűvös tenger és egy modern balkáni ország várt minket. Festői környezetben utazhattunk végig (most nem térnék ki a 0-24-ben való rendőri ellenőrzésre). Nem tudom, ki hogy informálódott, de amit az elkövetkező napokban a klub kiad közleményt, senki ne higgye el. Nem történt rongálás, nem vertük szét a horvát üdülőrészt. A történet annyi, hogy mikor megérkeztünk, elmentek páran Rijekába. Infót próbáltak szerezni, hogy kapunk-e jegyet, avagy sem. Hosszas beszélgetés és győzködés után sem értünk el eredményt. Próbáltunk koncentrálni a tengerre és a csoportra, hogy jól érezzük magunkat, a buli úgyis csak másnap kezdődik. Másnap ismét tanakodás, fürdés volt a középpontban délelőtt és a tábor indulásához közeledően egyre nagyobb idegesség lett úrrá mindenkin. Az indulás pillanatában rossz hírt kaptunk. Csak azok hagyhatják el a campinget, akiknek érvényes jegyük van a meccsre. A többieket nem engedték ki a campingben tartózkodó, egyébként roppant mód udvarias és normális rendőrök. Kb 1 óra tanácstalanság után eldöntötték a rendőrök, hogy lekísérnek minket Dramalj városának partjára, ahol már több száz Fradista strandolt. A megérkezésünk után nagyjából 1-1,5 óra alatt mindenki felszállingózott a partról, így összegyűlt 7 nagy busz, 5 kis busz és körülbelül 10-15 autó. A rendőrök tájékoztatása szerint a horvát klub arra kérte őket, hogy vigyenek minden Fradistát a stadionhoz, mert felajánlották hogy még 300 jegyet értékesítenének, ha a klubunk beleegyezik. Elindultunk tehát Rijekába, rendőri kísérettel kb. 400-500 méter hosszú konvojban. Egy nagyon éles kanyar után pedig felértünk egy dombra, ahol megállították a konvojt. A szurkolókat leszállították és rohamrendőrök tucatjai állták el az utunkat mind a konvoj elején, mind a végén. Ekkor kiderült, hogy egy rendőrségi telephely mellett álltunk meg. Bal oldalt a nagy semmi, jobb oldalt pedig kb 100-150 készenlétis és katonai ruhában lévő nem tudom mik. Nagyjából 1,5 órát álltunk egy helyben, hiszen mint kiderült, onnan se előre, se hátra nem mehetett el senki, ha volt jegye, ha nem. Azt is megtudtuk, hogy a rijekai klub felajánlását Kubatov elutasította, továbbá több száz szurkoló adatait kiadta a horvát hatóságnak, hogy akik ott vannak, botrány okozás miatt mentek ki. Így ismét tanakodás vette kezdetét, majd a döntés az lett, hogy szálljunk fel a buszokra, és az urak elkísérnek minket a határig. Nem tudtunk mit tenni, felszálltunk. Ahogy elindultunk, kb. 44 megtett centiméter után azt láttuk, hogy az előttünk lévő buszokról a Fradisták ismét leszállnak, ekkor leszálltunk mi is, mint utólag kiderült, rosszul tettük, hisz rohamrendőrök és katonák (természetesen azonosítószám nélkül) ránk rontottak és ott kezdtek el ütni, verni, vágni, rúgni, ahol csak értek minket. A szart is kiverték belőlünk. Többen végtagsérülést szenvedtek, egy srácnak felszakadt a fején a bőr, valamint ahogy később megtudtuk, elől többen allergiás rohamot illetve sokkot kaptak a könnygáztól. Nem beszélve az eltört telefonokról, szemüvegekről, szétszakadt pólókról. Miután sikeresen felvertek minket a buszra, végeláthatatlan rendőrkonvoj kísért el minket a határig, a lejhajtókat elállták, a Rijeka - Budapest távon 2x álltunk meg, egyszer még kint 10 percre, itt is könyörögni kellett nekik, hogy engedjenek le minket, mert többen rosszul vannak és hát wc-re is kellene menniük. Másodszor pedig már itthon, 200 km-re Budapesttől, itt kb 30-40 percet tölthettünk el egy benzinkúton. Itthon a magyar rendőrök érdeklődve és megbotránkozva (?) hallgatták a sztorit. Ami pedig a nem látott meccset illeti, a 18-0-ás kapura lövési arány és a 12-1-es szögletarány önmagáért beszél. De még mindig azok a szurkolók a probléma forrásai, akik időt, pénzt, és testi épséget nem féltve kiutaztak jegy nélkül bízva a klubban. Ismét bebizonyosodott, hogy Kubatov egy hazug féreg, ismét bebizonyosodott, hogy a szurkolók megosztásáért ő a felelős, aki már képes odáig elmenni, hogy a saját csapatának szurkolóit alázza és veretteti meg külföldön. Remélem, aki annyira kubatov párti, most egy kicsit magába néz...
    Osztani ér!
    János

    forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=100&t=9018131&na_order=
     
  7. avatar: ingersheim
    2014.07.18, 14:37
    Rendőrségi furgonokban vitték el a fiumei stadiontól azokat a Ferencváros-szurkolókat, akik jegy nélkül érkeztek a zöld-fehérek HNK Rijeka elleni Európa-liga-selejtezőjére Horvátországba.

    A selejtező előtt a stadion környékén találkozott a helyi rendőrség a ferencvárosi szurkolókkal, és azokat, akik nem rendelkeztek érvényes belépővel a találkozóra, rendőrségi furgonokkal elszállították a helyszínről.
    Korábban Tucatnyi ferencvárosi drukkert „szedtek le” a horvát rendőrök a rijekai stadion mögötti sziklafalról, ahonnan egyébként jegy nélkül is látni lehetett volna a mérkőzést.
    kép
    A ferencvárosi szurkolók nem randalíroztak, csupán saját csapatukat éltették és zászlóikat lengették, ennek megfelelően a horvát fellépés sem lépte túl a sportszerűség határait. A sziklafal szurkolói szempontból egyébként is „lakott területnek” számít, akár 350-400, jeggyel nem rendelkező néző is elfér rajta, horvát bajnokikon rendre látni ott potyázókat. Egy nemzetközi kupamérkőzés azonban más megítélés alá esik, a rendezők is szigorúan veszik a szabályokat, valamint azok betartását.
    Kora délután a stadion környéke még egyébként is csendes, de 14 óra körül már fokozódott a biztonsági jelenlét, egyre több rendőr lepte el az aréna környékét. A létesítmény kapui egész délelőtt nyitva álltak, csak kora délután zárták be őket, és csupán azok maradtak nyitva, amelyeken majd a beengedés, valamint azzal párhuzamosan a jegy- és biztonsági ellenőrzés zajlik. Addig is a már helyszínen lévő vendégdrukkerek – felvidékiek is szép számmal – a stadion tőszomszédságában lévő tengerparti strandon múlatják az időt.

    Horvátországban különben készülnek a ferencvárosiakra – már jó előre szóltak, hogy akinek nincs jegye, az el se induljon, mert kint már biztosan nem tud venni, telt házra számítanak –, az autópályán minden magyar rendszámú gépjárművet félreállítanak, és az úti céljáról érdeklődnek. Kamuzás kizárva: aki nyaralni megy, annak tudnia kell igazolni a szállásfoglalását, különben hosszas kényszerpihenőre számíthat.
    NSO

    ultrasliberi.hu/ftc-rendorsegi-furgonokban-vittek-el-a-jegy-nelkuli-fradistakat/
     
  8. avatar: jabka
    2014.07.18, 12:11
    Nézőszám, onlajnok.com:8000
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.18, 10:42 (szerk.: 2014.07.18, 17:21)
    Gratulálok a csapatnak, hatalmasat küzdöttek. Fegyelmezett védekezésünk volt, sajnos az előre ívelt labdákat nehezen tudtuk levenni, egyébként jó ötlet volt két gyors embert előre rakni (Ugrai és Szomália). Kár a végéért. Itthon továbbjutunk egy tizenegyespárbajban.


    Doll kicsit jobban megijedt a Fiumétól mint kellett volna.Aztán a meccs folyamán a pályán lévő csapattal már csak az X-re ment.
    Idehaza megütjük őket 3-4 góllal !


    Mint friss hús, remélem nem hurrogtok le. A mai meccs tökéletesen megmutatta a korlátainkat. Európai védekező szekció, BLASZ egyes támadó szekció. Mi szurkolók már ezt rég tudjuk......


    Azért megkérdezném Dollt is ,hogy gondolta ,hogy Nalepa játszik jobb bekket mikor olyan lassú mint egy csiga.Várható volt ,hogy ott lesz a baj az elején írtam is.


    hát-hát-hát...érdekes volt
    0 kapuralövés, 0 kreativitás
    a biztos védekezés alapnak tűnt, de ha nincs Dibusz akkor 0-5 után se lehetett volna szavunk se, az eredmény nagyon hizelgő
    oké hogy Leo balhés meg gerinctelen meg jaj még bulizik is...de
    szerződése volt, munkára kellett volna fogni és valahogy itt tartani, vagy azt mondani hogy figyelj öreg, fizess vagy játsszál
    semmi előrejátékunk nem volt sajnos
    az 1-0 alapból nem lenne rossz eredmény, ha nem láttam volna a meccset, ami kb macska-egér játék volt
    de legalább bizttató hogy jobban mozogtak a srácok, remélem Doll a bajnokira összekapja őket
    na további jó fikázást


    mielőtt bárki meg, illetve kimagyarázza a mai meccset:
    nekem elsősorban nem a taktikával van bajom, de a taktikát ne beszari, lassú, körülményes, béna valakikkel játszuk... mindenki helyettesítsen be.. ezek az emberek egyénileg szarok és ez nem besics meg jenner kérdés


    Azzal kezdem, hogy egy nagyon jó horvát csapatot láttunk. Megmondom őszintén jobbak voltak, mint vártam. De a mi csapatunk a fontosabb.
    Nos egy abszolút védekező taktikával léptünk pályára, mindenki vissza lett vonva. Doll azt hitte kibírjuk kapott gól nélkül? Mert azt tudtuk, hogy gólt rúgni nem fogunk, így. Még a két szélső támadónknak is folyamatosan vissza kellett jönni besegíteni a védekezésben. A védekezés nagyon ment ma, a kérdés az, hogy egy hét múlva támadnunk kellesz, az fog menni?

    A játékosok egyenként:
    Dibusz - nagyon jól védett és magabiztosan.
    Dilaver - furcsállottam, hogy védekező középpályást játszott. Itt annyira nem jó, de dolgozott becsülettel. Lefelé nem lógott ki.
    Pavlovic - a legjobb mezőnyjátékosunk volt. Magas, erős, határozott játékot nyújtott, ez többeknél nem volt meg.
    Mateos - kicsit hagyta magát felhergelni a 99-es horvát csatár által, belement az adok-kapokba. Jól játszott, de én néha fegyelmezetlennek láttam.
    Bosnjak - nem volt rossz, a gyorsaságára szükségünk volt, az átlagot hozta.
    Nalepa - szélsőhátvédként játszott, elég rosszul, nálam a meccs leggyengébb produkciója az övé.
    Kukurozovic - a meccs csalódása, tőle elvártam volna némi előrejátékot. Szürke volt, eltűnt a mezőnyben. Sokszor azt sem tudtam, hogy még a pályán van-e.
    Gyömbér - nem tudott átlag fölé emelkedni. Ő is néha passzolhatna előre is, azzal nagyot tudna javulni.
    Somalia - a szíve vitte és néha voltak jó megoldásai, de technikailag néha belefúlt a a játékba. Picivel átlag felett.
    Ugrai - első félidő maradhatós volt, sokat futott, hajtott. Elég sokszor eredménytelenül. Második félidőben ez a feldobálós dolgai nagyon nem jöttek be, ezt nagyon gyorsan elfelejtheti. Picivel átlag alatt.
    Havojic - az egyetlen játékosunk, akiben éreztem némi veszélyt az ellenfél kapujára. Úgy gondolom nem volt társa, hogy többet nyújtson. A tizenegyes egy buta hiba volt, de ő nem védő, ez van. Mint Soma, picivel átlag felettinek érzem.
    Lauth - nem tudott hozzátenni a játékhoz.
    Busai - ideje sem volt semmire.

    Herr Doll - a Fradihoz nem méltó ez a bunkerfoci. De ha eredményességgel párosul, ám egye fene. Remélem tanul azért a mai meccsből, bár a védekezés részét jól megoldotta taktikailag a csapat, a támadásra nem volt se emberünk, se energiánk. Az ő teljesítményét nagyban az dönti el, hogy a visszavágóra támadni is megtanítja-e a fiait?Összességében a továbbjutás nem ment el, de egy nagyon kemény visszavágó előtt állunk!
    Hajrá Fradi!


    Előzetesen ezt az eredményt elfogadtam volna.Bár szerintem a továbbjutási esélyeket lényegesen megnövelte volna az idegenbeli gól. Minden csapat találhat ugyanis bárhol egy gólt, és az pokolivá teheti a reményeket. Szóval bántó volt Havojics hibája, vagy segítsége az övéinek. Ami örömteli, hogy a csapatnak volt tartása. Doll terve az volt, hogy védekezzünk körömszakadtáig, és aztán a gyors, Ugrai, vagy Soma kontrából veszélyeztethetünk. A védekezés megvolt, a kontra nem, mert sem Ugrai, sem Soma képtelen elöl akár 5 másodpercre is megtartani a labdát.Igaz ez a nemzetközi szint egyik alapvető elvárása.Az sem oldoz fel senkit, hogy erre az itthoni mezőnyben senki sem képes. Nekem a frissen igazoltak közül senki sem nyújtott kiemelkedőt, de az elmentek helyett valakiket kellett hozni. Ami fontos, hogy a továbbjutás még a kezünkben van, mert nem szálltunk el.Itthon egy támadóbb szellemben akár Gerával is rúghatunk annyit amennyi elég lesz a továbblépéshez. A közvetítő szpiker ráhangolt a hazai sportsajtóra, és a szagértésre. Zsigerből utál minket, mint számos szurkolónk.Ilyen alacsony szintű közvetítést az amatőr falu Tv-is felülmúlják, óra , idő stb. Érdemes elgondolkodni a kiszálláson ez oldalakról, mert a hazai étlapon nevelkedettek gyalázni képesek csak ahelyett, hogy a földön maradva értékeljenek és ítéljenek.


    Nem lőttünk kapura. Mondjuk nem is ígértük...Kemény. Ilyen szerintem még nem történt a Fradi történetében se bajnoki, se nemzetközi meccsen.

    Ezzel együtt még nem estünk ki.Jövő héten sem kellene egyébként nagy játék, szerintem elég lenne pár szögletet, jól kapu elé ívelhető szabadot kiharcolni, mert a légi fölényünk ma is egyértelmű volt. Ha ezt a csapatot még kiegészítjük mondjuk Bödével, pontrúgásokból jó eséllyel szerezhetünk gól(oka)t. Az igazi támadójáték felépítéséhez ez az egy hét nem lesz elég.


    én megmondom "őszintén" egy ritka hulladék horvát és egy minősíthetetlen Fradit láttam.

    Két érteles játékossal gólokkal nyerhettünk volna.
    A horvátok ugyan lőttek mindenhonnan de kidolgozott helyzetünk szinte nem is volt
    Agresszívak az igaz
    2 pirossal kellett volna befejezniük a meccset
    A máltai néger meg a gci összeroppantotta volna őket
    Eleve méltatlan a Fradinak x-re játszania ezeket a játékosokat pedig hagyni kellett volna
    De Doll megnézte őket szóval ok


    10 éve nem játszottunk ilyen erős csapattal, ezt azért nem kellene elfelejteni. Minden más taktika esetén egy ötössel küldenek haza. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a 0:0.
    Nyilván tény: nem látszik egyelőre egy játékos sem, aki tudná szervezni a játékunkat, ez nagyon gáz. A csatárokkal felesleges is addig foglalkozni, amig nem kapnak labdát.
    A Monizozást meg hagyjuk már, ott a Mezőkövesd is túl kemény diónak bizonyult.....
    Most már nagyon bánom, hogy EL-be jutottunk. Sokkal jobban jártunk volna, ha nyugiban építkezünk nyáron és augusztusban lépünk csak a közönség elé. Főleg, hogy senki nem mondta és ígérta, hogy továbbjutunk a csoportkörig, most meg mindenki úgy kezeli, mintha ez személyesen neki lett volna megígérve......


    a haladás mezében, a haladásnak sem kellő játékosokkal, a haladás taktikájával, a haladás féle "szerethető" hozzáállással láttunk egy csapatot, amit szégyellek Ferencvárosnak hívni.
    nem vagyok egy aggresszív ember, de mindenit, akinek ehhez köze volt fejberúgnék, de nagyon.


    van 2 jó belső védőnk,egy kapusunk és egy lelkes Somaliánk,ennyi.
    Bosnjak gyengébb,mint Junior,Havojic egy vicc.
    évek óta először igazoltunk egy normálisnak tűnő jobbhátvédet,persze,hogy fel kell tenni középpályára és berakni a helyére a maróti gyorsaságú lengyelt.
    gyömbér a 20. percben a seggén vette a levegőt és akkor találkozott a labdával,ha belerúgták.
    az irányítónk lövésére rászarik a veréb,csatárunk egy darab se.
    katasztrófa,kurva gyenge ez a csapat és ma szégyent hoztak ránk.
    16-0-ás lövési arány az el előselejtezőjében,kibaszott rossz vicc.
    üzenem a vezetőknek,mondogassák sokat,hogy kész a keret,hátha akkora valóra is válik.


    A rendőrök szerint a rendező Rijeka újabb 300 belépőt akart biztosítani a ferencvárosi szurkolóknak a mai nap, amit a stadionnál vehettek volna meg. Az FTC azonban nem járult ehhez hozzá..

    Horvátországban 300-an vannak a rendőrségen a mieink közül.

    A várostól 18 km-re megállított csoport nem mehetett a meccsre, haza irányították őket. A konzullal már beszéltek, kubatov informálta őket, hogy nincs jegyük...


    1. Idézz már olyan UEFA szabályt miszerint a vendég klubnak bármilyen beleszólása van abba, hogy hogyan adnak el jegyet a saját stadionjukban a kötelezően biztosított kontingensen túl

    2. Ellenben olyan szabály van, hogy a helyszínen nem lehet jegyet árulni a vendégeknek.

    Kikapott a csapatunk,rossz játékkal, de nektek ilyenkor is a harcaitok a fontosak ez is baj...


    Nos. Aki látott már foci meccset az látta mi történik. Egy rutintalan, összeszokatlan, EL-re még nem kész csapattal jöttünk és Doll tartott tőle, hogy ha nem zárunk eléggé akkor eza rutintalan, összeszokatlan csapat könnyen kap egy 5-öst. Ezért beálltunk bunkerbe, mert a védelmünk nagyon okés. Ki akartuk húzni 0-0-lal és itthon dönteni, majdnem sikerült. A védelem kitett magáért őket csak dícsérni lehet. A támadójáték: kétség kívül gyenge volt, de! Szomi besegített a védekezésbe, Kuku szintén és Havojic is (bár ne tette volna). Maradt elől Ugrai 3-4 védővel. Nem lehet a szemére vetni, hogy nem tudott semmit csinálni. Persze nagyon kirívó a 15-0 kapura lövés, de hangsúlyozom a 0-0-ért jöttünk, itthon akartuk eldönteni és Doll nem akarta a csapatot egy nagy zakóba hajtani. Ha itthon is ilyen impotens lesz a támadójáték akkor lehet rinyálni joggal! Mert itthon nekünk kell kezdeményezni. Ez egy tipikus kiscsapat taktika volt, egy olyan csapat ellen amilyennel az nb1-ben nem találkozunk! A csapat elzavarásával várjuk meg a visszavágót!


    az továbbra sem zavarja a társaságot, hogy tavaly a Stuttgarttal 2:1, 2:2-t, az abszolút európai élcsapat Lyonnal 0:1, 1:1-et és a Betissel 1:1, 0:0-t játszott ez a Rijeka.


    Az a kár, hogy a teljes csapat bántóan nem labdabiztos. Mindegyik felpassz méterekre pattant mindenkitől, ha az ellenfél akár csak a közelünkben volt (mégcsak nem is ütközött). Így nehéz lesz bárki ellen.

    Ugrait értem, ő tőle nem is vártam mást, de Kuku, Havojic, stb, ők nem a mennyiben nevelkedtek, ők miért voltak bátortalanok előre?


    Ez van. Sajnos látni kell, a mennyeiben uralkodó lassúság, széttördelt játék, erre nem készíti fel a csapatokat. Ilyenkor jön ki. De, azért nem ártott volna valaki, aki le bírja venni a labdát. Kuku, Nalepa honnan jött? Nekik miért volt nagy a tempó? Havojicról nem is beszélve.


    lehet, hogy méltatlan a Fradihoz ez a védekezés, de ha kimegyünk 4-2-3-1 felállásban, olyan szinten kontráztak volna minket szét, hogy hihetetlen. Nézzétek meg a Győrt, aki magyar szinten nem egy gyenge csapat, egy Rijekával azonos szinten lévő csapattal mit játszott. 3 kontra gól. Sajnos ez a realitás, bárcsak azt mondhatnánk, hogy ugyanazon a szinten vagyunk mint ők..


    Akár azt is írhatnám, hogy egyet tudok érteni ezzel a taktikával. Csak egy a baj, a Fradi közönsége nem ezt szereti. Moniz nagyon ráérzett arra, ami nekünk kell, ezek után ez a racionális vonal, bármennyire is eredményesebb, hosszú távon be fog sülni.
    Sosem szerettem a délszláv focit, sosem tudtam örülni annak, ha velük van tele a csapat. Szerintem a téli magyarosítás is egy rossz lépés volt(Ugrai? Ugyan,), de a szlávosítás is az. Miért nincs HOSSZÚTÁVÚ koncepciónk? Miért nem tartjuk magunkat a Club filozófiájához? Pl. Böde tudtommal horribilis pénzt kap, de Doll nem tudja használni, azaz Moniz rendszerében megérte a pénzét, Dolléban már nem. És ez nem Böde és nem Doll hibája.


    3 dologban nőttek fölénk, agresszivitásban, szervezetségben, és minőségi futásban! Képességekben semmivel sem volt jobb csapatuk! Ne mondja már nekem senki, hogy ez a 3 tényező
    pénz kérdés lenne!!!!


    A horvátok gyorsak, pontosak voltak. Ami a lényeg, hogy minden honnan egészséges löketekkel tesztelték a Dibuszt. nálunk még mindig a vissza a kályhához megy, mert annyi önbizalmunk nincs, hogy egy pontos 20 méteres passzt bevállaljunk. Előrelépés van, látszik, de ez nem elég a nemzetközi porondon!


    ez nem önbizalom kérdése,a középpályásaink végképp bebizonyították,hogy fejben és tettekben is lassúak ehhez a játékhoz.
    egyikőjükben sincs még annyi se,hogy a rárohanó ellenfél ellen bevállaljon 1-1 cselt,amit presszing ellen egyébként tenni kellene.
    ehelyett csak beszari módra rugdosták össze vissza a labdát,jó esetben előre a vakvilágba,rosszabb esetben odaadták az ellenfélnek.
    egy kezemen meg tudom számolni,hányszor passzoltunk 3 jót egymás után.
    szörnyen gyenge játékosaink vannak,ez tegnap nagyon élesen kiütközött.


    Tegnap oly sokan szarcsapatozták le a Rijekát, azért nézegetve a kiemeléseket ilyen csapatokat előz meg a kiemeléssel: Bröndby, Koper, Dinamo Minszk, Göteborg (akik sima hármas toltak a Győrnek), Ruch Chorzów, Tromsö, Aberdeen, Gronigen, AIK, Vojvodina, Trencin, St. Pölten, Dvtk smiley, Liteksz Lovecs, Split, és olyan csapatokkal van együtt kiemelve, mint a Hull City, a Torino, Lech Poznan, a Psv, a Real Sociedad, a Dinamo Moszkva, a Young Boys, a Kolozsvár vagy a Club Brugge. Én a meccs előtt simán aláírtam volna a 0-1et, persze fájt, hogy nem nagyon léptük át a félpályát, hogy Mateos irányított az első félidőben, hogy nem volt egy értelmes beadásunk abból a max. 3-4 elfutásból a széleken, amire láthatóan épült a támadó taktikánk... Mindegy, jövő héten kint leszek a Puskásban, aztán azt csinálom, amihez értek: izgulok és szurkolok smiley


    őszinte leszek, nem éreztem én ezt akkora katasztrófának, mint amekkora hirig megint van itten.

    Ziccert nem tudtak ellenünk kialakítani, szinte csak az átlövések mentek. Hátul több kiváló teljesítmény is volt, mint Dibusz, Pavlovic, Mateos, Dilaver. Maga taktika sem lett volna rossz, ha a középpálya vagy a csatársor tudott volna tenni bármit is, de egy labdát sem tudtak megtartani, ami részben a horvátok aljas focijának volt köszönhető, ennyi könyököstől Hurvinyek elélvezett volna és kiosztott volna vagy hat piros lapot.

    Ami kétségbeesésre adhat okot az Somi, Havojic, Ugrai (bár ő teljesen elveszett egyedül), Kuku és Gyömbér teljesítménye.

    ez tipikusan az a meccs volt, ahol Bödének kellett volna kezdenie.


    nem volt ziccerük, nem játszottak ki minket és nem állították Dibuszt megoldhatatlan sakk-matt helyzet elé.

    Az, hogy 20-ról tüzelgetnek, amiket simán fogott Dibusz, meg a kapu előtt keresztbe ellőtt labdák, amire nem volt érkező (mivel kizárták a játékból) nem ziccer.


    És ők mire mentek a 16 kapura lövéssükkel? Ha nem hoztunk volna össze egy 11-est, nem nyertek volna. Valóban gólra játsszák...


    Nekem úgy tűnt, hogy a középpályás védekezésnél inkább Dilaver volt a vezér és nem Gyömbér. Látszott Dilaveren, hogy nagyon akar, ő mondta és mutogatta a játékosainknak, hogy ki melyik embert vegye fel védekezésben. Viszont remélem következő meccsen visszakerül jobbhátvédnek és Nalepa kikerül a kezdőből, mert nekem eddig ő tűnik a legnagyobb melléfogásnak az újak közül 3 meccs után, mivel lassabban fordul, mint Lipták...


    ennyire mélyen, a tizenhatosunknál meghúzott védelmi vonal esetében nem nagyon lehet passzjátékos labdakihozatalt kezdeményezni, így a védőink kényszerpályán mozogtak labdaszerzések után.

    A mély védekezés miatt általában legalább 17-18 mezőnyjátékos tömörült a térfelünkön, ekkora sűrűségben pedig max a 2 évvel ezelőtti Barcelona tud passzokkal építkezni.


    Doll nem merte feljebb tolni a védelmi vonalat, mert félt, hogy ha területet hagyunk magunk mögött, akkor azt könnyedén bejátszák, így "beparkoltatta a buszt" a 16-osunkra, gondosan ügyelve arra, hogy a védelem és a középpálya két sora között ne legyen nagy tér.
    Arra számított, hogy ha a térfelünk centrumát ellenőrzés alatt tartjuk, akkor ezáltal a horvátok játékát a szélek felé tudjuk kényszeríteni, de ott is egyrészt ráduplázódva védekeztünk (egyik oldalon Nalepa-nak segített folyamatosan Havojics, másikon Bosnjaknak Somalia), másrészt ha oldalról jövő beadásokra kényszerítjük őket, akkor járunk még messze a legjobban, mert a középső védőink légvédelemben erősek.

    Végülis a taktika ezen része működőtt is, de két probléma volt vele:
    1) minél mélyebben játszik egy csapat, annál nagyobb területet kell bejátszani ahhoz, hogy eljusson az ellenfél kapujáig és értelemszerűen annál több ellenfélel találja magát szemben a labdaszerző játékos. Erre a védekezésre tartalmas támadójátékot még minőségibb támadójátékosokkal is nehéz applikálni.

    2) saját magunkra helyezünk egyre nagyobb nyomást, hiszen minél hátrébb szerzünk labdát, az ellenfélből annál több ember tud visszatámadást kezdeményezni, ha labdakihozatallal próbálkoznánk, amennyiben meg előrebasszuk csak, akkor meg egyáltalán nincs nálunk a labda, és rögtön kezdhetünk szaladgálni utána újból. Annál meg kevés fárasztóbb van, amikor 90 percig csak a pöttyös után rohangálsz.

    Összefoglalva, én úgy látom, hogy TD-nek addig volt meg a terve a tegnapi meccsre, hogy "miként védjük a kapunkat" és, hogy "hogyan szerezzünk labdákat", de arra már sajnos nem volt forgatókönyv, hogy mit kezdjünk a megszerzett labdákkal.


    http://ulloi129.hu/2014/07/17/kibeszelo-rijeka-elleni-meccsre-0-0/
     
  10. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.18, 09:32 (szerk.: 2014.07.18, 09:33)
    Thomas Doll: Nagyon jó csapat ellen léptünk ma pályára. Védekezésben elfogadható teljesítményt nyújtottunk, a probléma azonban az, hogy egy mérkőzés nemcsak ebből, hanem támadásból is áll. Ebben pedig nagyon keveset nyújtottunk. Nem jó arányban tartottuk meg a labdákat, amikor pedig mi irányíthattunk volna, túl sok volt a felesleges labdajáratás. A tempó egyértelműen magasabb volt, mint a magyar bajnokságban. Sajnos a begyakorolt kombinációink közül sem láthattam sokat. Gratulálunk az ellenfélnek, mert sokkal jobban játszott, mint mi. Játékosaim jól küzdöttek, betartották a taktikát, de többet kellett volna támadniuk és játszaniuk.


    Matjaz Kek: Nem volt könnyű meccs, a játékunkból kicsit hiányzott a sebesség, és nem tudtuk jól kivitelezni azokat a mélységi beindulásokat, amelyekkel feltörhettük volna a védelmüket. Viszont okos és türelmesek volt a csapatom, a végén meg tudtuk szerezni a győzelmet jelentő gólt. Egy ilyen mérkőzésen viszont csak az eredmény számít, az összes többi mellékes. Talán a második meccsen több lehetőségünk lesz arra, hogy úgy játsszuk a saját játékunkat, ahogyan tudjuk, viszont egyelőre a hétvégi, NK Zagreb elleni meccsre összpontosítunk. Új csapatot építünk, de problémát jelent a számunkra, hogy nincs új futballistánk középre. Ezzel együtt is optimista vagyok a párharcot illetően, megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, tudtuk ezt, de ezt be is kell bizonyítani a pályán

    forrás:
    http://www.csakfoci.hu/fradi/node/170161
    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/sokkal-tobb-kell/20140717/c/7577
     
  11. avatar: ThomeeDVTK
    2014.07.14, 17:01
    Kemény ez a stadion. Felülsz az utcán a sziklapárkányra, és ingyen nézheted a meccset. Hülye lenne ezért bárki fizetni. smiley
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.14, 10:40
    A Rijeka meghatározta az idegenbeli EL-selejtező vendégjegyeinek árát (és darabszámát), így klubunk hétfőn elkezdi a belépők értékesítését, az első nap kizárólag az új stadionba érvényes szurkolói kártyával rendelkezőknek. A horvát klub 530 belépőt biztosít egyesületünk számára, a vendégjegyek egységesen 10 Euróba kerülnek, amelyeket az FTC 3000 forintos áron értékesít szurkolóinak.

    A jegyértékesítés július 14-én hétfőn 10.00 órakor kezdődik – a belépőket a régi Jegyelővételi és Regisztrációs Központban lehet megvásárolni (Üllői út 102., a Pénzverde saroképülete).

    Fontos információ, hogy hétfőn csak az új szurkolói kártyával rendelkező drukkerek vásárolhatnak belépőt. Tisztelettel arra kérjük a drukkereket, hogy a vásárlásra vigyék magukkal a régi szurkolói kártyájukat is. Amennyiben nem rendelkeznek a régi szurkolói kártyával, úgy ezt a problémát kollégáink a helyszínen megoldják.

    Kedden (július 15.) és szerdán (július 16.) már csak a régi szurkolói kártya bemutatása kötelező és elegendő a belépő megváltásához.
    A régi Jegyelővételi és Regisztrációs Központ nyitva tartása: minden nap 10.00-18.00.

    Fontos információ, hogy vendégjegyeket csak Budapesten lehet vásárolni, tehát Horvátországban nem lesz lehetőség vendégjegyet venni. A jegyek nem átruházhatóak másra.

    A Rijeka elleni idegenbeli EL-mérkőzésünk július 17-én, csütörtökön 20.30-kor kezdődik.

    EL-selejtező, 2. kör
    Rijeka-FTC – Jegyértékesítés
    Jegyár: 3000 Ft
    Jegyértékesítési pont: Régi Jegyértékesítési és Regisztrációs Központ (Üllői út 102., a Pénzverde saroképülete) – 10.00 és 18.00 között.
    Hétfő – Csak új szurkolói kártyával rendelkezők (kell a régi kártya is)
    Kedd-szerda – Nem feltétel az új kártya bemutatása, a régi kártya kötelező

    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/rijeka-idegenben/20140713/c/www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/el-jegyinformaciok/20140712/c/7517
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.11, 10:41 (szerk.: 2014.07.11, 11:45)