magyarfutball.hu

MVM-Paks - Ferencvárosi TC 2 : 2 18:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.07.03, 11:28
    Számomra a mai mérkőzés végleg bebizonyította,hogy nekünk,ha komoly,nagy céljaink vannak valóban,akkor nem Monizra van szükségünk,mert vele nem fogunk előre lépni.
    Nem vagyok most ideges,mérges,csak egyszerűen szomorú,hogy csaptunk ennyire szánalmas,értékelhetetlen produkcióval áll elő hétről hétre.
    Minden meccsünk után megy a nagy fogadkozás,ígérgetés,jönnek a sablonos nyilatkozatok,majd eljön a következő meccsünk és ugyanazt látjuk,amit az elmúlt hetekben.
    De nehogy az legyen,hogy vádaskodom,leírom a miérteket is.
    Mielőtt jönnének a kifogások,hogy milyen pályán játszottunk,ne feledkezzünk meg,az ellenfél is azon játszott.
    Hogy kapus poszton ki vagyunk szolgáltatva,azt nem varrom az edző nyakába,mert nincsen semmi féle alternatívája (ugye senki nem gondolja komolyan,hogy Kunsági megoldás).
    Közel egy éve próbálkozik azzal Moniz,hogy azt a szerencsétlen Somáliát erőlteti jobbhátvéd poszton,amit a vak is lát,hogy nem fekszik neki,nem megoldás. nem beszélve a mai mérkőzésről,amikor nagyon fontos lett volna elöl a gyorsasága.
    Gersonnak a védelem közepén való szerepeltetése ezen a talajon számomra óriási baki volt a tréner részéről.Borzalmasan lassú,körülményes.Egyszerűen olyan hibát,mint az első gólnál,labdát ilyen talajon főleg,középre befejelni,több mint tudatlanság,majd nem beszélve a 2. gólnál,amiért sokkal inkább hibáztatható Gerson mint potyalevi,így haza adni.
    Játékunk már hónapok óta statikus,kiismerhető,elképzelés nélküli,még ebben a semmit nem érő,nívótlan magyar bajnokságban is.
    Egyetlen pozitívuma a mai meccsünknek,hogy Mateos egyre elfogadhatóbb formában futballozik.
    Lehet most megsértődni uraim,de a tények ugye önmagukért beszélnek.
    Most pedig,ha elnökünk esetleg előkerül valahonnan,végre ki kellene jelentenie,hogy az eddigi szereplésünk tekintetében kénytelenek vagyunk a Magyar Kupára koncentrálni, mert a nemzetközi szereplésre már csak ott van esélyünk,mert aki még azzal ámítja magát,hogy mi még ott lehetünk,ahol nem leszünk,az vagy elfogult,vagy vak.
    Egyszerűen tudomásul kell vennünk azt,amit Szivics már megmondott hetekkel ezelőtt,hogy a Ferencváros ennek a bajnokságnak a középcsapataihoz tartozik.
    Mi szurkolók már tudjuk ezt értelmezni.most már a vezetőinknek is be kell ezt látniuk.

    Amúgy a BMLSZ minek hoz előre 2 tavaszi fordulót? Érti ezt valaki? Az oké, hogy rossz idő van márciusban, max csúszik a nyitány, de hogy előre hozni mérkőzéseket a használhatatlan pályákra….
    Jah…tudom… a lényeg….A gyűlölet nem pálya…(A többi már nem is számít)

    Gerson már meccsek óta bizonyitja, hogy nincs helye a csapatban. Fatális hibákat vét. Jova néha óriásiakat véd, néha meg… Sajnos vele a kapuban nem vagyunk bajnok esélyesek.
    De lehet itt okoskodni, mert amig nem tudunk játékost VÁSÁROLNI, addig kár nagy terveket szövögetni. Ingyen igazolható, senkinek sem kellő játékosokkal nem megyünk semmire.

    A mai napon a talaj csapnivaló volt, teljesen elázott, alkalmatlan volt mindenféle játékra. A játékvezetés meg kritikán aluli. Volt szerencsém (?) élőben végignézni.

    8 mérkőzés, 8 gól, amiben Jova benne volt. Itt az ideje, hogy csinálja azt, amihez ért. Szurkoljon a nagy Fradi szívével, és adja át végre a helyét. Ennél bénább kapusunk talán csak a Holczer volt.

    Marha hideg volt, nyirkos. A pálya? Nem is értem,hogy lehetett ezen meccset játszani. Jova és Gerson kezdik elvenni a kedvem a meccsre járástól. Gerson. Nem tudom melyik grundról jött Brazíliából. Az én grundomon alapvetés volt,hogy labdát a kapu elől nem fejelünk ki középre. Nem zavarta senki. Csukafejessel, nem szembe kifejelte,hanem oldalra be középre. A másik az,hogy nem a kapusra passzolom a labdát,hanem oldalra,lehetőleg a jobban rúgó lábára. Jova. Nincs jobb szó. Egy karikatúra. Masszív középcsapat vagyunk,elsőosztályú szurkolókkal. Idő kell, és pénz. Nem edzőkérdés van meggyőződésem szerint. Mourinhoval sem lennénk jobbak. Sajnos az építkezéshez idő kell,a romboláshoz egy nap is elég.

    Aki ma nagyon tetszett az Diallo volt.Mateos is messze fölülmúlta az eddigi teljesítményt…(nem volt nehéz).Soma hozta a szokásost.Gerson majdnem a pokolra küldött minket.Jova az elsőről nem tehetett,a 2.-nál pedig hatalmas balszerencséjére az amúgy is rázós hazaadás,még meg is csúszott a a talajon.Ez sajnos olyan mint a lottó,vagy fölgyorsul a labda,vagy lelassul,esetleg megáll.Lehet Levit a pokolba küldeni,de nem lettem volna a helyében ennél a szitunál…

    Ezek a játékosok sajnos gyengék az elvárásainkhoz, bele kell törődni.. Kapusunk vonalkapus, jobb hátvédünk nincs, tolta már ott Gyömbér, Gerson(bűn gyenge), Jovanovic, Somalia fél szezon alatt, úgy hogy egyiknek sem ez a posztja, egészen komolytalan.. Mateos sem az a szint mint vártuk(am), NB1-es szinten lévő védő. Ma a Leonardo, Böde, Jenner trióval az volt a gond hogy nem tudnak letámadni, csak az előre játékban jók pedig a védekezés már a csatárnál kezdődik a modern fociban, ezért nem dominálunk, és ezért tűnik gyengébbnek a két védekező középpályás játéka, egyedül ahol megvagyunk az a csatár poszt sztem, (Böde, Diallo) márpedig pénz nélkül minden lyukat nem lehet betömni..

    Ez a szántóföld-foci szakmailag értékelhetetlen.
    Mindkét csapatot dicséret illeti, a hajtás miatt és mert -legtöbbször- vigyáztak a másikra. Megúszta mindenki törés és szakadás nélkül.

    Ja, Mateos jó volt ma, végre.
    Csuka, Busai, Gyömbi pont ilyen talajra valók. (Na jó, Gyömbi máskor is jó)
    Dialló állandó veszély.
    Böde jött.
    Leo lassan belelendül ígéretes beindulásai voltak ebben a foshalmazban is.
    Gerson előrefelé van annyira hasznos mint amennyire nem az hátrafelé.

    Mindenesetre én nem engedtem volna lejátszani ezt a meccset. Irreális volt a talaj és így a játék.

    Nem ütközünk, lassúak és pontatlanok vagyunk, tiszta arisztokrata focit játszunk. Az a szerencsénk, hogy valakinek a csapatból mindig van egy jó napja.

    A gólnál Gerson és Jova is nagyot hibázott, nem érdemes azon vitatkozni, hogy ki csinálta a nagyobb szart. Alapesetben Jova és Gerson kezdőbű ki, de mivel nincs normális vetélytárs, ezért nincs csere. Télen mindenféleképpen igazolni kell, kapust, legalább két védőt, középpályást meg egy csatárt.

    Cukic ma szerintem jól játszott, küzdött hajtott, és sok labdája, felívelése célt talált. Józsi Gyurka ezt a meccset is lehozta volna, tiszta és száraz mezzel.
    Busait pedig nyugodtan tessék betenni a kezdőbe, bár sajnos ezért a piros lapért kár volt., de egy tüzes játékost még mindig jobb kicsit hidegvérűbbé tenni, mint egy halvérűt tüzessé (lásd Józsi).

    A játékvezető egészen érthetetlen módon az első félidőben engedte a távoli, nyújtott lábas becsúszásokat, de a másodikban már nem annyira, Busainak jött is a sárga, jogtalanul, teszem hozzá. A mérkőzés vége előtt a paksi vagy 3m messziről nyújtott lábbal csúszott be, az még sárga sem, pedig sokkal egyértelműbb volt számomra.
    Ennek ellenére ezt megint mi csesztük el.

    Végezetül: Monizt semmiféleképpen nem küldeném el. Sajnos a szar modern fociban, pláne a mennyeiben évről- évre, hónapról- hónapra váltogatják az edzőket, nincs folytonosság. Aki ezt be tudja vállalni (Magyarországon nincs ilyen csapat), az már több lépéssel a másik csapatok előtt jár.
    Ejtsük ki a lilákat, nyerjük meg a Magyar Kupát, onnantól kezdve én már boldog leszek az idei évvel.

    Eddig az illetékesek arra fogták,hogy felállt védelem ellen nem tudunk sikeresek lenni.Ez a Paks nem betömörülő védekezést mutatott,sőt inkább támadó focit!
    Most mi lesz a magyarázat?
    Persze tudom,hogy a pálya sem volt egy biliárdasztal,de ugye mind a két csapat ezen játszott!
    Nem tudom,hogy mi megy itt,de gyökeres változásra van szükség!

    Nem nagyon szoktam negatív kritikát megfogalmazni, de:
    Jennert én lehívtam volna az első 10 perc után. Első félidőben rajta húztam fel magam. Minden labdát elvesztett, tele volt rossz passzal, beadásai laposak, szabadrúgása gurítás. Labdavesztés után csípőre tett kézzel áll, vagy a bíróval vitatkozik. Reklamálja a semmit.
    Le kell küldeni az U19-be vagy 3-4 meccsre, aztán gondolkozzon!

    Gerson szerepe.
    Tudjuk, hogy inkább védekező középpályás, védőként veszélyes. Ezt már sajnos bizonyította pár meccsen. Mégis, Gyömbér kezdett Cukic mellett, aki mellesleg egy megbízható teljesítményre képes bekként! Lehetett volna fordítva is, de Moniz így döntött! Azonban mindkét gól Gerson hibája alapvetően.

    Még egy embert emelnék ki. Ő Bognár spori. Felháborítóan működött ma is. Leonardo-t ugyanúgy rugdosták, mint anno. Rengeteg sárgát nem adott oda a paksiaknak. Itt megjegyzem minden nem a labda megszerzésére/megjátszására irányuló megmozdulás, ami szabálytalanság elkövetésével párosul, az sárga lap. A paksiak csak ilyet csináltak. Mezőnyben csak ellenünk "tévedett". Szabadrúgásnál a pontrúgásunkat 3-4 méterrel hátrébb kell hozni, és a paksi sorfal lemérve 6 méterre is állhat. Ugyanez másik oldalon teljesen másképp néz ki. Ezek nem megítélendő, vagy észreveendő dolgok, ezek szándékos csúsztatások!!!!

    A csapat ma sem akart játszani, vezetésnél magunkra húztuk az ellenfelet, alig vártuk, hogy kapjunk egy gólt.

    Azért a Bodnárnak sikerült gennyes mód vezetnie, csoda, hogy Leo nem sérült meg, rengeteg féreg dolga volt a végén főleg, vicc volt Busai tiszta szerelése után a szabadrúgás, rengeteg megindulásunkat lefújta, nehogy mehessünk lendületből, de aki nem hisz nekem és felvette a meccset nézze meg a 91:30 nál a szabadrúgásnál amikor Bodnár rákacsint a paksira, az mindent elárult!!!

    http://ulloi129.hu/2013/11/24/elo-a-paks-elleni-bajnokirol-0-0/#more-97546