magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Videoton FC 0 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.14, 15:12
    Már tegnap este írtam, hogy "Kassai áldásos tevékenysége mellett" a mesterünk is nagyon mellényúlt. Van ilyen, lesz is ilyen. A probléma az, hogy iszonyú sokat vesztett abból a kapcsolati tőkéből, amit oly hamar megszerzett. Mindig szerettük, azt, hogy nem köntörfalazott, nem beszélt mellé. Tegnapig. Azt, hogy nem mondta, hogy "tévedtem uraim, magamat leptem meg leginkább, hogy olyan összeállításban szerepeltettem egyeseket, ami még edzésen is meglepetés lett volna. Mert a szurkoló már csak olyan, hogy szereti az őszinte beszédet. Az sem lett volna nagy baj, ha előzetesen /vagy a stadionban/ bejelentik, hogy Gyömbér és Böde kisebb sérülés miatt padozik. Egy fokkal kisebb lett volna a harag. Elismerni, hogy Otten hibája, bizony végzetes volt és, ha Tuyp berúgja…Nincsen ha. Kovács hátra lett vonva /gondolom Somalia semlegesítésére, de, ha már Jenner volt ott, őt vette le a pályáról. Persze ezek ellenére volt esély a döntetlenre, talán már a levegőben lógott az egyenlítés /mint a Vidi játékosok nyelve/, amikor jött a bíró és…Este egy társaságban, akik közül többen voltak kinn személyesen, mind Kassaiban vélték felfedezni a vereség okát. Én azt mondom először mindig magunkban, aztán jöhet a többi….Nincs vége a bajnokságnak, és a héten jön a következő /kisebb/ cél, megmutatni a Győrnek, de nem is ragozom tovább. Úgy is tudjátok miről beszélek..Nincs más hátra, mint előre!

    Egyébként Alempijevic visszaesőnek számít, hiszen legutóbb májusban volt kiállítva Győrben, úgyhogy alapból mindenki készüljön a 2 meccsre a fault minőségétől FÜGGETLENÜL, de amiről viszont senki nem beszél és a kamerafelvételek sem mutatják, az az, hogy ha jól láttam, akkor a piros lap felmutatása után Alempijevic idegből fél kézzel odalegyintett egyet Kassai felé. Ha jól láttam, pláne ha netán el is találta őt és a jegyzőkönyvbe ez be is került, akkor jó hosszú ideig nem lesz Alempijevic…

    Volt még egy bosszantó dolog a meccsen, valószínüleg mások is megjárták.
    Nevezetesen: csak tavasszal volt érkezési sorrendben a helyfoglalás az Albert-szektorban!
    Most elvileg helyreszóló a bérlet, de úgy kellett kikönyörögni, hogy leülhessünk 6-an a helyünkre!
    Jó lenne valami megoldás!

    Haladás – Győr: " Mindketten fogták egymás mezét, elesett Halmosi, nem 11es"
    Fradi – Vidi: "Habár mindketten fogták egymás mezét, a Fradi játékos fogta meg először…" Puhl hihetetlen…

    a lefújta szabálytalanságnak, akkor piros lap, ezen nem lehet vitatkozni, lévén egyértelmű gólhelyzetben történt a vélt fault.

    Hogy szabálytalan volt-e vagy sem, azon lehet hámozni a fingot, de én azt mondom, hogy ha fordított helyzetben nem kapnánk meg egy ilyen 11-est, akkor most ugyanúgy anyázna mindenki a bíróra. Tény, hogy határeset volt a fault, de az is tény, hogy volt mezhúzás és labdát nem érő becsúszás is, szóval kár ezen rugózni, abszolút nem ezen múlt.

    Mindazonáltal szerintem az a hihetetlen, hogy ha Puhl nekünk kedvező dolgot lát (pl. múlt hét), akkor mérvadó a véleménye, ha pedig nem, akkor meg szégyen, meg kamu műsor…

    Általában a többiekkel ellentétben én egyetértek a bíróvédő véleményeddel, de most nagyon nem ez a helyzet…
    Vissza lehet nézni, Juhász lelökte a földre Alempijevicet, majd mivel fogta a mezét, ezért elesett vele együtt. Alempijevic közben meg rúgott egy luftot, ami se labdát se lábat nem talált, Juhász meg szépen feldobta magát.

    Ezt lehet akárhogy csűrni csavarni, nem volt tizenegyes.

    (fordított esetben nyilván tizi lenne, mert ha Fradi-játékos elesik a tizenhatoson belül, az büntető és pirossmiley)
    Viccen kívül, fordítva nem tudom mi lenne…

    Miután végignéztem a Mi és a Videoton első fordulóban nyújtott produkcióját (akármennyire is bíztam a Fradi győzelmében) kb. erre számítottam.
    A Videoton ellen egy felforgatott, igazi védő nélküli csapattal kiállni pedig egyenesen öngyilkos vállalkozás volt. Otten emberemlékezet óta nem játszott egy percet sem és rögtön kezdő??? Miért??? Miért kellett Kleint elküldeni???
    Lehet itt szidni Kassait (arrogáns, beképzelt, FOS bíró, ez tény), meg Orbánt, meg a Videotont, meg mindenki mást, de be kell látni, hogy ezt Mi k.rtuk el. (a meccs végi Szasza monológ, pedig egyenesen szánalmas volt…)

    Ez a csapat egy percet sem játszott ebben a felállásban, és pont az egyik legfontosabb meccsen kell kipróbálni???

    Jova pedig, véleményem szerint örülhet, hogy saját nevelésű, fiatal magyar, különben már rég elkergették volna. Kérem, az ötösön belül a kapus az Úr! Szerintem ez nem vita tárgya.

    Kell igazolni legalább két megbízható belső védőt, különben még az élmezőnybe kerülés is kemény meló lesz.

    Jelenlegi keretünkkel kb. középmezőnyre vagyunk jók! Annyira nem jók a befejező embereink, hogy védelem hiányában ( most a négy, védősorban játszó játékos közül egy sem volt igazi védő!!!) mindig egyel többet, vagy legalább annyi gólt rúgjon mint az ellenfél.

    Akármennyire is fáj, el kell fogadni, hogy igazi védelem hiányában, idén is maximum a dobogó kiharcolása lehet a cél.

    Bízom benne, hogy a hiányposztokra még a nyár folyamán sikerül megtalálnia a megfelelő embereket Mr. Moniznak. Különben komoly előnyt adunk az ellenfeleknek és lehetetlen lesz megszerezni a bajnoki címet.

    Kikaptunk.
    Igen, fáj.
    Az első félidő impotens játéka is. (Ahol azért volt 3 db 100%-os gólhelyzet)
    Otten betlizett az elején, igen. Felforgatott volt a csapat, igen.
    De, ahogy egyes (sőt, kurvasok) szurkoló végigtolta a meccset, botrányos, én szégyelltem magam. Persze rettenetes hibaszázalékkal játszott a csapat, és ha csak azt veszem, hogy az én 2 személyes túrám 20.000 Ft fölött volt, még idegesítő is. Nem mintha a Fradizmusnak meg a pénznek ilyen egyenes arányú kimutathatósága volna, csak megjegyzem, hogy én sem a klimatizált vip-ből néztem ingyenjeggyel.
    DE!
    Azért talán az ötödik perctől nem kell "Otten a kurvaanyád"-ozni, "Valpoort, te f…opó"-zni, "te néger g.ci (értsd: Moniz) kiket a f..omokat hoztál te nyomorék"-ozni, ésatöbbi, ésatöbbi…

    Gyenge produkció volt, de ha (NINCS HA!) nincs az a kapitális hiba, minimum az ikszre jók vagyunk az évek óta milliárdokból építkező magyar "sztárcsapat" ellen.

    Ezen kívül látni kell: Leo nélkül, nincs irányítónk, belső védő meg KELL!

    De egy vereség után/közben ilyen ordenáré trágyaszagú undorító megnyilvánulásokat… hát, a gyomrom forgott.

    A Tábornak meg köszönöm, hogy a 89. percben is még Fradi indulózott, és a lefújás után "Mi akkor is…"-t dörrentett.

    Az olyan Fradis volt. Végre.

    Moniz valóban elrontotta: de nem a kezdőt, hanem a cseréket

    A kezdő rendben volt, Otten hibája előfordul, amúgy helyzeten nem volt a videotonnak, nekünk 3 ziccer, kapufa, Otten lehetőség

    Mi a probléma?
    Mikor láttunk három ilyen tiszta helyzetet egy ilyen kaliberű csapat ellen? Nagyon régen.

    Tulipán rettenet lassú, veres a feje az erőlködéstől, védekezni, letámadni nem fog soha. Viszont faszán tud helyzetbe kerülni – mondjuk belőni egyelőre nem annyira. Már tudjuk, miért nem kellett a holland első osztályba.
    Szerintem őt a gyengébb csapatok ellen kell játszatni, ahol van pressing, mert olyan Dzurják féle a játéka.

    Moniz akkor hibázott, amikor nem cserélte meg Valpoort-ot és Somaliát, illetve Ottent és Besicet. Valamint amikot fent hagyta Tulipánt, aki láthatóan ma indiszponált volt a helyzeteinél. Azt sem értem, miért van itt Ionescu ha soha nem játszik? És milyen okból hozta be Csukicsot?

    Persze, ha nincs a kamu 11-es és a piros, akkor fordítunk! Ebben biztos vagyok, és kassai is tudta ezt.
    Arról ne is beszéljünk, hogy Besicet folyamatosan faragták, a jobboldali védőjük állandóan visszahúzta azt, aki éppen el akart menni mellette és sorolhatnánk "tévedéseit"

    Ezzel együtt, a Tulip egyedül megnyerhette volna a meccset.

    ps. Jova 2.5 méternél nem jött kijjebb a kapuból egyetlen beadásnál sem! Nem rajta múlt, hogy most nem tudtak kapura fejelni….

    Sajnos ez a meccs szinte a kezdő összeállítása után eldőlt… Moniz ma nagyon mellé nyúlt,nem értem miért a vidi ellen kísérletezünk. Ottent nem értem miért húzta elő,ja a héten edzésen lőtt egy nagy gólt… De a legszomorúbb az volt számomra,hogy az elől nagyon hasznos Somaliát beáldoztuk azért,hogy Valpoort játszhasson.. Látszik,hogy Valpoortot zavarja a labda nem sok köze van a focihoz… Ami a legfájóbb,hogy még így is simán nyerhettünk volna,ilyen kilátástalan játékkal ha Tuyp belövi a 3 ziccerét,vagy ha legalább 1-2őt akkor is teljesen más meccs.

    Sajnos a tegnapi meccsen nagyon sok minden olyat tapasztaltam, ami azt mutatja, miért NE járjunk magyar bajnokira.
    1. Meccs előtt a Stefánia úton 20 percet álltunk tűző napban a bejáratnál, mert olyan ügyesen sikerült szervezni, hogy egy kapun kellett (volna) bemenni a vendég szurkolókkal.
    2. Stadion állapota: hogy alapból milyen, azt mindenki tudja, aki az elmúlt 30 évben járt itt. Most az "Albert" szektorok alatti részen. A WC-k fele "technikai okok" miatt zárva, a többi előtt kilométeres sor, többen a betonpillérek lábánál könnyítettek magukon.
    3. Szurkolói kiszolgálás: az előzetesen beharangozott pára kapukból, vízosztásból semmit sem tapasztaltam (lehet, hogy rossz helyen jártam, ha tényleg volt ilyen, elnézést). Negyedóra sorban állás után sikerült meleg ásványvizet kapni, előttem egy hsz-ben valaki már méltatta a sörcsap teljesítményét.
    4. Hangulat, szurkolás: a tábor kb. a mérkőzés első és utolsó 5 percében alkotott, a többi igazán felejthető volt. Marha unalmas, hogy a legfantáziadúsabb indulónak a 40 éves Boney M-slágerre énekelt f.szopózást gondolják. Lehetne jobban koncentrálni a csapat biztatására.
    5. Játékvezetés: ott a helyszínen engem is elragadtak az indulatok, de most, sokadszorra megnézve a jelenetet is biztonsággal merem állítani, nem volt 11-es, ezzel Kassai mérkőzést befolyásoló hibát követett el. Hogy a fostalicska 3. félidőben hogyan mossák tisztára, nem érdekel.
    6. Talán a legfontosabb, maga a játék: tudom, hogy meleg volt, de ha ez Magyarország két legesélyesebb csapata a bajnoki címre, joggal vetődhet fel a kérdés, milyen lehet a többi? A nyári kiváló kupaszereplés mondjuk választ ad erre… A Fradiról annyit, hogy itt bizony Moniz mester szerintem eltaktikázta magát, ezzel a felállással magunkat jobban megleptük, mint az ellenfelet. Otten katasztrófa, Tuip kapcsán kíváncsi leszek év végén (a lőtt góljai alapján) arra, hogy a MB I vagy a holland 2. a színvonalasabb. Ne bántsuk a csapatot, idő kell az összeszokáshoz, és ahogy millióan mondtuk, belső védő nagyon kell! Attól tartok, hogy az idény elejének a sorsolásából rosszul jövünk ki: a vetélytársak nem fognak a nemzetközi szereplés miatt elfáradni, nekünk össze kell érni, s bár biztos vagyok benne, hogy fejlődni fogunk, remélem, addig nem szedünk össze túl nagy hátrányt.

    Nekem a meccsen a csalódás Tuijp volt (Otten nyilván nem lepett meg ezzel a remek passzal). Volt két ziccere oké nem lőtte be, Bödével is előfordulhatott volna, viszont amikor a 75. percben "sprintelt" egyet a labdáért akkor a fél nézőtér nevetett, hogy ő még mit keres a pályán. Lehet, hogy Moniz szólt előre, hogy nem gyors, de az hogy a seggén szedje a levegőt és lépni is kettőt úgy lépjen, hogy az ötödosztályú mucsaröcsöge bal bekkje is gyorsabb legyen az már vicc volt. És jelzem nem csak én "kacagtam" azon a fizikai teljesítményen. Ettől függetlenül még remélem meg fogja változtatni az én és mások véleményét is a következő pár fordulóban néhány góllal.

    Meccs: Videoton nem érdemelte meg a győzelmet, Otten helyett gyömbér kellett volna és úgy felállni, mint amikor már Gyömbér pályán volt.

    Kövezzetek meg, de sztem nem játszottunk rosszul. Holman sem lógott ki. Adott egy vagy két gólpasszt Tuijpnek. Ha beveri, most Dávid a szupertehetség… Nem volt tizi, Kassai tényleg gyökér, de nem miatta kaptunk ki. A védelmet meg kell oldani, és jók leszünk.

    Kicsit tudathasadásos mérkőzés volt. Tartottam a nem túl acélos védelmünkre rágyorsító csatároktól, ez a vidi nagy fegyvere, ebből semmi sem lett, megfogtuk őket a középpályán.Viszont az az elgondolásunk sem sikerült, hogy a középpályán egy-két csellel kihúzzuk a védőiket és helye legyen a csatárainknak. Otten nagyot hibázott, viszont legalább ekkora csalódás nekem Jenner játéka. Védő munka semmi, előre játék sablonos. Le kellene higgadnia, nagyon akart bizonyítani, túlpörgött. Holmannak ez még sok volt. Tuijp gólhelyzetbe került, de elrontotta. Józsi játéka is érdekes, mert a védő munkája nagyon jó, akkor is ha nem ütközik, viszont olyan sávokban helyezkedik, amelyekkel megakasztja az ellenfél támadását. Ugyanakkor az előre játékában semmi kockázat vállalás nincs . Ez ok, ha ott van egy Leo, de ha nincs?
    Nem megyek el a játékvezetés mellet sem. Az, hogy nincs magyar csapat az európai kupaporondon, az az ilyen játékvezetés hibája is. Nem a tizenegyes a gondom, be lehetett fújni (De akkor Böde lerántását is). A piros lap nevetséges. Mert ez van a szabálykönyvben? Nincs benne, de ha nagyon a könyvet nézzük de a mezőnyben a visszahúzásokat miért engedte el? A rugdosódás nem kemény játék, miért hagyta a faragást a középpályán? Miért az Ő tekintélyéről szól a mérkőzés? (Juhász sárga, szövegelés.) Tessék visszamenni a kellék szerepkörbe, mert igaz, lassan több bíró lesz mint focista a pályán, az emberek nem a szögletzászló, nem a partvonal, nem a kapufa miatt járnak mérkőzésre! A bíró ugyan ilyen tartozék.
    Moniz: SzVSz a védelemből kihozta az amit lehetett.Hiányzik egy-két középső védő. Látja ezt? Látja. Klein sem volt megoldás, Otten sem az. Lassú és néha körülményes mindkettő. Ha lenne 4 Besic, akkor is sebezhetőek lennénk, ha lendületből érnek a védőfalra. Egy jó Vidivel játszottunk egy döntetlen szagú mecset. S kaptunk 2 szerencsétlen gólt. Dühítő? Az.
    Világvége? Nem az. Kezeljük helyén a dolgokat.

    https://ulloi129.hu/2013/08/04/elo-a-vidi-elleni-bajnokirol-0-0/#more-92096